Circuit Bavaria - Minivacanta de 1 Decembrie

Circuit Bavaria - Minivacanta de 1 Decembrie
Cel mai bun pret
de la 880EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Bavaria - Minivacanta de 1 Decembrie Circuit Bavaria - Minivacanta de 1 Decembrie Circuit Bavaria - Minivacanta de 1 Decembrie

În vizită în Bavaria - Tărâmul castelelor regale

Bavaria este un mix între vechi și nou, între stilul tradițional și cel inovator. Ținutul bavarezilor este o regiune liberă din parte ade sud-est a Germaniei. Aici se găsesc Alpii și pârtiile de schi, castelele medievale, nenumărate tipuri de bere, mașini, muzee şi lacuri.

Vezi aici ce poti vizita in Germania

Ziua 1: 28 Noiembrie   București –Memmingen Fussen

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroport pentru zborul catre Memmingen . Sosire in Memmingen si transfer la hotel. Cazare  Luitpoldpark-Hotel 4*  Bahnhof Straße 1-3, 87629 Füssen, Germania

Ziua 2 :  29 Noiembrie  Fussen  –  Orasul de pe drumul romantic

Mic dejun . Timp liber la dispozitie pentru vizita orasului Fussen .Deși toată lumea  vizitează Bavaria pentru  frumusețea castelelor Neuschwastein și Hohenschwangau , merită să faceți o plimbare prin orășelul prețios de munte Fussen . Acesta este situat la poalele munților Alpi , foarte aproape de frontiera cu Austria , situat pe malul râului Lech . Aflat în locul unde bavarezii îl numesc „colțul regelui” , Fussen este sfârșitul rutei romantice ,  un traseu care unește cele mai frumoase locuri ale Germania

Fussen are un centru istoric deosebit de frumos , cu case medievale vopsite în culori vii , cu fațade pictate și acoperișurile în două ape . Obiectivele turistice mai importante pe care le întâlnim aici sunt castelul Hohes Schloss – sau Castelul Inalt, mănăstirea benedectină Sfântul  Mang , biserica  Heiling  Geist , turnul  cu ceas . În centrul medieval se intră pe Reichenstrauss , principala stradă a orașului plină de magazine și restaurante .

Mănăstirea Sfântul Mang , așezata pe malul râului , adăpostește în prezent muzeul orașului . Pe lângă sălile luxoase decorate în stil baroc se poate vizita colecția de viori și mandoline , cea mai veche și  spectaculoasă  din Europa . Fussen a fost leagănul european al fabricării  viorii și mandolinei în secolul al XVIII- lea . Vechea biserică păstrează cea mai veche frescă din anul 980.

Ziua 3 :  30 Noiembrie Fussen – Munchen

Mic dejun .  Excursie optionala in Munchen . Incepem vizita in capitala Bavariei cu un Tur pietonal in centrul vechi al orasului .

Acesta include: Marienplatz (piața centrală încă din sec. XII), care se remarcă prin clădirea impresionantă în stil gotic a primăriei, catedrala Frauenkirche (simbol al orașului datorită celor două turnuri), berăria Hofbrauhaus, cea mai celebră din Germania.  Turul continuă cu: Palatul Residenz, fostă reședință oficială a monarhilor Bavariei în perioada 1385-1918. Mergem și pe strada comercială Maximilianstrasse, una dintre cele mai scumpe străzi din Europa, dar și în piețele Odeonsplatz și Viktualienmarkt. 

Mergem si la Piața de Crăciun din München (Christkindlmarkt) din piața Marienplatz

Această piață tradițională, cu rădăcini care datează din secolul al XIV-lea, este considerată originală printre piețele de Crăciun din München. Pe fundalul romantic al primăriei neogotice de pe Marienplatz, micul sat cu tarabe cu produse fel de fel încântă prin vechiul său farmec bavarez și seduce toate simțurile. Aceasta nu este doar o piață a obiceiurilor, traditiilor și a meșteșugurilor vechi, ci și a ceea ce este probabil cea mai mare piață a Nașterii Domnului din Germania

Ziua 4:  1 Decembrie  Fussen  Castelele regale ale Bavariei

Mic dejun : Excursie optionala la castelele Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau  

Ne deplasam la gara pentru vizita la Castelul  Neuschwanstein, considerat de mulți cel mai frumos castel din lume, se înalță semeț, la peste 800 de metri altitudine, deasupra satului Hohenschwangau, lângă Füssen, în sud-vestul Bavariei. A fost ridicat din ordinul regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, în onoarea compozitorului Richard Wagner, construcția lui începând în 1869.

Pereţii interiori sunt acoperiţi cu fresce care ilustrează scene din operele lui Wagner. Sala tronului, care nu a mai fost terminată, poate fi considerată drept cea mai impresionantă încăpere din castel. După moartea regelui, lucrările au fost suspendate, iar turnul principal al castelului nu a mai fost construit niciodată. Neuschwanstein a inspirat construcția castelului Frumoasei din Padurea Adormita din parcurile Disney si a fost gandit sa aibă aspectul unui construcții medievale, deși nu are mai mult de 150 de ani.

Excursie optionala : Castelul Hohenschwangau sau Schloss Hohenschuangau este un palat construit în secolul al XIX-lea în Regatul Bavariei. El a fost reședința din copilărie a lui Ludovic al II-lea (1845-1886), rege al Bavariei (1864-1886), și a fost construit de tatăl său, regele Maximilian al II-lea al Bavariei (1848-1864). Castelul a fost construit în satul german Hohenschwangau din apropierea orașului Füssen, parte a districtului Ostallgäu din sud-vestul landului Bavaria (Germania), foarte aproape de granița cu Austria. Castelul Hohenschwangau a fost construit pe ruinele cetății Schuangau (sau Schwanstein. Cetatea medievală a fost construită de o familie de cavaleri și a servit ca reședință a seniorilor din Schwangau. În 1523, castelul a fost descris ca având ziduri prea subțiri pentru a fi utile în scopuri defensive. După stingerea familiei cavalerești în secolul al XVI-lea, fortăreața și-a schimbat de mai multe ori proprietarii și a fost distrusă de mai multe ori. Declinul cetății a continuat până când aceasta a ajuns în cele din urmă în stare de ruină, la începutul secolului al XIX-lea.

Castelul Hohenschwangau a fost reședința oficială de vară și de vânătoare a familiei regale a Bavariei: Maximilian.  Regele Maximilian a murit în 1864 și fiul său Ludovic i-a succedat la tron​​, mutându-se în camera tatălui său din castel. Deoarece Ludovic nu s-a căsătorit niciodată, mama lui, Maria, a putut să locuiască în continuare la etajul ei. Regele Ludovic s-a bucurat de viața de la Hohenschwangau, mai ales după 1869 când clădirea castelului său, Neuschwanstein, a început să fie construită la mică distanță de casa lui părintească.

După moartea lui Ludovic în 1886, Regina Maria a fost singura locuitoare a castelului până la moartea ei, petrecută în 1889. Cumnatul ei, prințul regent Luitpold al Bavariei, a locuit la etajul 3 al clădirii principale. El a fost responsabil pentru electrificarea castelului în 1905 și instalarea unui ascensor electric. Luitpold a murit în 1912, iar palatul a fost deschis ca muzeu în cursul anului următor.

Ziua 5:  2 Decembrie 2023  Fussen  Garmisch Partenkirchen – Zugspitze

Mic dejun . Excursie opțională la Garmisch Partenkirchen și Zugspitze. Vom petrece o zi în Alpii Germani, în cea mai mare stațiune montană a Germaniei, unde are loc în fiecare iarnă o etapă din cadrul circuitului celor 4 trambuline din Cupa mondială de sărituri cu schiurile. Din Garmisch vom lua telecabina până pe Zugspitze ( contra cost ) , cel mai înalt vârf din Germania (2962 m). Chiar pe vârf se află granița dintre Germania și Austria. Aici aveți ocazia de a bea o bere în cel mai înalt biergarten (grădină a berii). Coborârea de pe vârf se va face cu trenul.

Ziua 6 : 3 Decembrie 2023 Fussen   Memmingen – București

Mic dejun . Timp liber la dispozitie pentru vizite . Transfer la aeroport pentru zborul de retur către România.

 


 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente. 


1. Excursie optionala la Munchen : tarif / pers : 42 euro

tariful include :

  • transfer din  Fussen - Munchen si retur, insotitor de  grup vorbitor de limba romana

 

2. Excursie optionala la castelele Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau  : tarif / pers : 98 euro

servicii incluse :

  • bilete de intrare la Castelul Hohenschwangau
  • bilete de intrare la Castelul Neuschwanstein
  • insotitor de grup vorbitor de limba romana
  • distanta intre cele 2 castele se face pietonal
  • transfer cu bus local la castel si retur

 

3. Excursie opțională la Garmisch Partenkirchen și Zugspitze. tarif / pers : 97 euro / pers

Servicii incluse :

  • transport , insotitor vorbitor de limba romana

 Vom petrece o zi în Alpii Germani, în cea mai mare stațiune montană a Germaniei, unde are loc în fiecare iarnă o etapă din cadrul circuitului celor 4 trambuline din Cupa mondială de sărituri cu schiurile. Din Garmisch vom lua telecabina până pe Zugspitze ( contra cost ) , cel mai înalt vârf din Germania (2962 m). Chiar pe vârf se află granița dintre Germania și Austria. Aici aveți ocazia de a bea o bere în cel mai înalt biergarten (grădină a berii). Coborârea de pe vârf se va face cu trenul.

 

*tariful la ex optionale este valabil pentru un nr minim de 15 pers

NOI 28 București H. Coandă – Memmingen/München Vest 14:15 - 15:35 (W4 3099 )

DEC 3 Memmingen/München Vest – București H. Coandă 14:40 - 17:55 (W4 3100 )


Vizitează Germania 

în perioada aprilie – octombrie  
De luat în bagaj: haine și încălțăminte comodă, impermeabile
De cumpărat: ciocolată, ceramică/porțelan, figurine sub formă de porc 
Mâncare și băutură: Weisswurst, Dampfnudle - chifla servita ca fel principal, Kartoffelkase - o pastă din cartofi, smântână și ceapă

Bilete de avion București – Munchen - București

5 nopți de cazare la hotel 3*

Mic dejun

 

Transfer aeroport-hotel-aeroport

 

Asistență turistică în limba română


Bagaj de cală 

Excursii opționale

Taxe de intrare la obiective turistice

Asigurare medicală și storno

Supliment cină de la 15 euro/persoană/ seara


Rezervare online

Info Practic

Vizitează Germania 

în perioada aprilie – octombrie  
De luat în bagaj: haine și încălțăminte comodă, impermeabile
De cumpărat: ciocolată, ceramică/porțelan, figurine sub formă de porc 
Mâncare și băutură: Weisswurst, Dampfnudle - chifla servita ca fel principal, Kartoffelkase - o pastă din cartofi, smântână și ceapă