Circuit Pe urmele lui Dracula

Circuit Pe urmele lui Dracula
Cel mai bun pret
de la 990RON / pers
Rezerva acum
Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula Circuit Pe urmele lui Dracula

Circuit Transilvania, Castelul Bran - Dracula

Program circuit Pe urmele lui Dracula 2019

Ziua 1: Bucuresti - Bran - Simon (200 km)

Intalnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta Bucuresti-Predeal-Bran-Simon. Sosire in Simon la pensiunea tipic braneana Hanul Oierului. Veti fi intampinati cu paine pe vatra, branza de oaie si un pahar de tuica produsa local. Veti avea prilejul de a afla cum se prepara branza si veti cunoaste un oier din zona.  Cu siguranta intre timp ni s-a facut pofta de mancare, astfel incat va invitam sa preparam impreuna un bulz ciobanesc autentic si delicios.

 

Ziua 2: Simon - Castelul Bran - Cetatea Rasnov - Brasov (80 km)

Astazi vom vizita doua dintre cele mai frumoase constructii medievale din Romania - Castelul Bran si Cetatea taraneasca Rasnov. La granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca, pe varful unei stanci, se ridica semeata silueta uneia dintre fortificatiile celebre ale Europei: Castelul Bran sau, asa cum l-au botezat turistii si legendele, Castelul lui Dracula, unde sute de mii de straini vin anual sa caute fantoma celebrului domnitor roman.

Castelul a fost construit in 1212 de unul dintre cavalerii teutoni adusi de regele Andrei al II-lea al Ungariei, initial ca o cetatuie de lemn. Cetatea de piatra a aparut mult mai tarziu, in 1377, construita de sasi iar ulterior, castelul medieval cu elemente gotice si renascentiste, pe care-l admiram in ziua de azi, a intrat in posesia Reginei Maria (1920), in semn de recunostinta fata de infaptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Timp liber pentru cumparaturi.

 

Deplasare catre Rasnov, oras denumit in vechime “Rosenau”, care este strajuit de o frumoasa cetate care a fost ridicata in sec. XIII pe varful unui deal. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri , arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor.Asezarea a fost un centru comercial de tranzit inca din 1427, cu drept de targ saptamanal acordat de regele Sigismund de Luxemburg si care si-a pastrat importanta vecinatatii Brasovului, cel mai mare centru comercial din sudul Transilvaniei in relatiile cu sud-estul Europei.

 

Dupa vizitarea cetatii, ne continuam calatoria catre Brasov, fostul oras sasesc Kronstadt, unde vom lua masa. Tur pietonal al centrului istoric al Brasovului, incluzand urmatoarele atractii: Piata Sfatului, Biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica din Romania), Turnul Alb si Turnul Negru (parte a fostei cetati de aparare), Scheii Brasovului, Strada Sforii, Piata Unirii. Timp liber pentru relaxare, dupa care ne vom intoarce la pensiune pentru cina.

 

Ziua 3: Simon - Lacul Balea (220 km)

Dupa excursia cultural istorica de ieri, astazi vom face o incursiune in inima Muntilor Fagaras, supranumiti Alpii Transilvaneni. Vom pleca prin Zarnesti, orasel montan situat la poalele Muntilor Piatra Craiului, iar soseaua serpuita ne va conduce catre orasul Fagaras, unde din departare ne atrage atentia Cetatea Fagarasului. Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani şi a fost cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.

 

Ne continuam drumul catre vest, parasind soseaua catre Sibiu in dreptul localitatii Cartisoara, unde vizitam Muzeul Badea Cartan, deschis in urma cu 50 ani in memoria vestitului cioban local care a avut o contributie semnificativa la alfabetizarea taranilor locali prin calatoriile sale in vestul Europei. Colecţia muzeului cuprinde icoane pe sticlă, cărţi din colecţia lui Badea Cârţan, fotografii vechi, ceramică şi lăzi de zestre.

 

Avem deja in fata noastra linia impunatoare a crestei Fagarasului, catre care ne indreptam acum si unde vom urca pana la o altitudine de peste 2000 m, in dreptul Lacului Balea. Timp liber pentru fotografii si masa. Lacul Balea este caracteristic peisajului de creasta din Muntii Fagaras, unde exista 95 lacuri glaciare adapostite in caldari, care ofera locuri minunate de popas drumetilor.

 

Dupa o frumoasa zi petrecuta in mijlocul naturii, ne indreptam catre pensiune. Cina.

 

Ziua 4: Simon - Rezervatia de ursi Zarnesti - Pestera Cetatii - Dino Parc Rasnov (50 km)

Excursia de astazi o dedicam animalelor si copiilor. Dimineata vom vizita sanctuarul de ursi Libearty de la marginea orasului Zarnesti, unde oameni cu suflet au creat un spatiu intins destinat ursilor prizonieri la diverse gradini zoologice fara conditii prielnice sau puilor orfani. Pentru o donatie anuala, fiecare persoana poate sa “adopte” un ursulet, primind un certificat ce dovedeste acest fapt.

 

Sunteti pregatiti sa va intoarceti cu 150 milioane de ani inapoi, in perioada jurasica? Va invitam la Dino Parc, unde atat cei mici cat si dvs. veti pasi in lumea disparuta a dinozaurilor. Dino Parc este singurul parc tematic de dinozauri din Romania și cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 47 de dinozauri în mărime naturală, creati din fibra de sticla, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice.

 

Ne continuam drumul catre Pestera Valea Cetatii, localizata pe povarnisul vestic al Masivului Postavarul (3,5 km distanta de Rasnov), la o altitudine de 790 m (intrarea principala). Obiectivul turistic face parte din aria naturala protejata "Pestera Valea Cetatii", care a fost desemnata arie natural protejata pentru protectia si conservarea elementelor naturale cu valoare si semnificatie ecologica, stiintifica, peisagistica deosebite: fenomene carstice (Pestera Valea Cetatii), stancariile si lapiezurile din Poiana Dracului, arbori seculari, flora, pierderile de apa in ponorul Fundatica.

 

Ziua 5: Simon - Sighisoara (300 km)

Mic dejun. Deplasare catre Sighisoara, singura cetate medievala locuita inca,  din Europa.

 

Cetatea a fost construită de saşi în secolul al XII-lea. Zidurile aveau aproape un kilometru, iar turnurile de apărare aparţineau breslelor de meşteşugari. Nouă dintre turnurile originale mai stau în picioare şi pot fi în continuare admirate: Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Fierarilor. Poarta centrală era apărată de cel mai impozant turn, Turnul cu Ceas. Şapte figurine, simboluri ale fiecărei zi din săptămână, ies, pe rând, la miezul nopţilor, din turn. Legenda spune că globul de aur din vârf a fost pus acolo de un uriaş. Cine ajunge să-l atingă, îl va stăpâni.

 

Luam pranzul si vizitam Cetatea. Vară de vară, turişti din toată lumea vin să vadă Transilvania, aşa cum arăta pe vremea lui Vlad Dracul.

 

O clădire emblematică a oraşului este Casa cu Cerb, care îşi datorează numele celor doi cerbi de mărime naturală pictaţi pe colțul de nord-vest. Ceea ce este interesant la această imagine este că cei doi cerbi sunt uniţi de un singur cap.

 

Alt punct de reper istoric este Casa Vlad Dracul, mai exact, casa tatălui lui Vlad Țepeș. Se crede că domnitorul român s-a născut aici în anul 1431, dar nu există nicio dovadă concretă care să susţină acest fapt.

 

Ziua 6: Simon - Sinaia (140 km)

Astazi vom vizita statiunea Sinaia, Perla Carpatilor, care este o adevărată comoară turistică şi culturală, punct de referinţă pentru cei care vizitează România. Aici opreau la începutul secolului XX trenurile de lux Orient Express si Arlberg Express, gara fiind rezervată exclusiv familiei regale şi conducătorilor de stat străini.

 

Mergem la Mănăstirea Sinaia, unde se află primul muzeu religios din ţară, construit în 1895. Lăcaşul de cult are două componente arhitecturale. Este vorba despre Biserica mică, ctitorită în 1695 de Mihai Cantacuziono şi Biserica mare- construcţie ridicată între anii 1843-1846, în timpul domniei lui Bibescu Vodă. Este primul lacaş de cult din România iluminat electric.

 

Ziua 7: Simon - Parcul Natural Bucegi - foc de tabara

Dupa micul dejun, incepem ziua cu o drumetie in Parcul Natural Bucegi, unde vom admira micuta cascada din apropiere si vom face un picnic in aer liber.

Incheiem cu un foc de tabara si un spectacol de dansuri populare locale.

 

Ziua 8: Simon - Bucuresti (200 km)

Intoarcere la Bucuresti.

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.

7 nopti cazare cu mic dejun, loc in camera dubla

Transport autocar

Ghid autorizat

Taxe de intrare obiective

Alte servicii neincluse in program

Supliment demipensiune 245 lei/persoana

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.

pe urmele lui dracula 2019, circuite bran 2019, dracula, castelul bran, cetatea rasnov, cazare ieftina rasnov, cazare ieftina bran, lacul balea adancime, cazare zarnesti

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,98000RON
7 nopti

Info Practic

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.