Circuit Taramul Magic al Dobrogei

Circuit Taramul Magic al Dobrogei
Cel mai bun pret
de la 530RON / pers
Rezerva acum
Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei

Taramul Magic al Dobrogei

Program Circuit in Dobrogea 2019

Ziua 1: Bucuresti - Pestera Sf. Andrei - Adamclisi - Murighiol (420 km)

Intalnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta Bucuresti-Adamclisi-Murfatlar-Murighiol

 

Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri crestine din tara noastra, leaganul ortodoxiei romanesti: Pestera Sfantului Andrei. Considerată „Bethleemul creştinismului românesc”, este cea mai veche biserică creştină de pe teritoriul României fiind  sapata in stanca si  amplasata la baza unui mic munte impadurit.

 

Continuam cu o oprire la Adamclisi pentru a vizita 2 obiective turistice care au marcat trecutul romanilor- certificatul de naștere al Romaniei latine - Cetatea și Monumentul Tropaeum Traiani, construite in 106-109 de marele arhitect Apolodor din Damasc, ca omagiu pentru infrangerea in 102 a dacilor de catre romanii condusi de imparatul Traian.

 

Nu cunosti cu adevarat Dobrogea, daca nu-i cunosti si celebrele vinuri. Aşa că, în drumul nostru catre Delta, facem o oprire pentru a ne potoli setea la Crama Murfatlar care adaposteste aproape 40 de ani de traditie si  o multime de arome ce asteapta sa fie degustate. Cultura romaneasca de vin dateaza de aproape 6000 de ani. Este considerata a fi una din cele mai vechi din Europa.

 

Cazare in Murighiol la Pensiunea Andely 3* sau similar.

 

Ziua 2: Excursie in Delta Dunarii

Mic dejun la hotel. Deplasare pe cel mai frumos brat al deltei - Sf. Gheorghe. Timp liber la dispozitie pentru plaja si baie in mare. Pornim apoi  pe canale si lacuri: Erenciuc, Puiu, Rosu, Rosulet - numite inima deltei, si ajungem pe Bratul Sulina.

 

In trecut, Lacul Erenciuc era una dintre buclele bratului Sf. Gheorghe, de care s-a separat in timp prin acumularea de aluviuni si vegetatie; a pastrat si astazi forma alungita tipica unei foste albii a bratului de Dunare, si are unul dintre cele mai frumoase peisaje ale acestui colt de Delta; aici vedem  suprafete intinse cu ciulini de apa copaci uriasi si covoare de nuferi albi, ce adapostesc la “umbra” lor atat vietuitoare acvatice cat si nenumarate specii de pasari ce-si asteapta prada.

 

Dupa o pauza pentru a fotografia indeaproape nuferii, ne indreptam catre lacul Rosu, parcurgand canalul Mocansca si apoi lacul Puiu. Facem un mic popas la baza turistica Rosu unde ne mai destindem un pic si de ce nu si pe la cherhana, si apoi ne continuam drumul.

 

Cina si cazare in Murighiol.

 

Ziua 3: Murighiol - Enisala - Bucuresti (407 km)

După ce servim micul dejun, vizitam ruinele cetatii Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Romania.

La intorcerea catre Bucuresti, oprim intai  la cetatea Enisala, o fortareata medievala zbuciumata de-a lungul istoriei de confruntarile multor civilizatii, amplasata pe un deal ce domina peisajul.

Cetatea Enisala a fost construită mai întai de bizantini în sec. XIII , intărită și mărită de genovezi în a doua jumătate a secolului al XIV-lea si  inclusă ulterior în sistemul defensiv al Ţării Românesti.Este singura cetate medievala ramasa in picioare din Dobrogea.

Dupa vizitarea celor doua cetati, ne indreptam catre Bucuresti.

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

 


2 nopti cazare cu mic dejun, loc in camera dubla

Transport autocar

Transport barca

Ghid autorizat

Taxele de intrare la obiective

Supliment demipensiune 100 lei/persoana

Alte servicii neincluse in program

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,06000RON
2 nopti

Info Practic

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.