Circuit Revelion in Cuba

Circuit Revelion in Cuba
Cel mai bun pret
de la 2390EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba Circuit Revelion in Cuba

Revelion in Cuba

In Cuba vei gasi rom, cafea, salsa, trabucuri, cocktail-uri mojito, oameni veseli, plaje paradisiace, palmieri, plantatii de tutun, masini clasice din anii ’60, cartiere colorate, afise cu Che Guevara si Fidel Castro si sloganuri comuniste si revolutionare.

 

Ziua 1, 29.12: Bucuresti-Madrid (1 noapte)

Intâlnire cu reprezentantul J’Info Tours pe aeroportul Otopeni pentru zborul către Madrid. Sosire si transfer la hotel. Cazare la Petit Palace Trec Cruces 3* (Calle de las Tres Cruces, 6, 28013 Madrid). Mese incluse: cina.

 

Cuba Ziua 2, 30.12: Madrid-Havana-Varadero (5 nopti)

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul către Havana, capitala Cubei. Sosire in Havana si transfer la Varadero. Cazare in regim all inclusive la Melia Peninsula Varadero 5* (Parque Natural Punta Hicacos, Varadero 42200). Mese incluse: mic dejun si cina.

Top 10 locuri de vizitat in Cuba

Cuba Ziua 3, 31.12: Varadero

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plaja si relaxare. Seara, pregătire pentru Noul An.

Revelion 2019 in Cuba - La multi ani 2019!

 

Ziua 4, 01.01: Varadero

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau Excursie optionala de o jumatate de zi – „întâlnire cu delfinii”‚ care vă ofera posibilitatea să înotați și să fiți fotografiati cu delfinii.

 

Ziua 5, 02.01: Varadero-Yumuri (120 km)

Varadero este cea mai renumită stațiune din Cuba. Timp liber la dispoziție sa ne bucuram de plajele imaculate ale Oceanului Atlantic si de apele sale de clestar, in timp ce savuram un mojito la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului.

Excursie optionala de o zi (10 ore) - Jeep Safari Yumuri, ocazie cu care veti descoperi frumusețile provinciei Mantazas-Valea Yumuri, o rezervație naturală de 9666 de hectare, abundentă în flora și fauna endemice. Acesta este un peisaj fermecător, plin de palmieri regali (copacul național al Cubei). Excursia include o calatorie cu barca, de aproximativ 30 minute, pe râul Canimar, înconjurat de stânci înalte acoperite de vegetație luxuriantă si vizitarea peșterii Cueva Saturno. Exista posibilitatea de a face snorkeling in apele uneia dintre cele mai frumoase plaje, Playa Coral. Dejunul se va lua la ferma Rancho Gaviotaunde, unde veti putea face echitatie.

 

Ziua 6, 03.01: Varadero-Mangrovele și canalele din Varadero

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau Excursie  opțională de o jumatate de zi (3 ore) – Aventura in Mangrove. La bordul unei șalupe cu motor veti avea posibilitatea să descoperiti padurea de mangrove si jungla cubaneză.

 

Ziua 7, 04.01: Varadero-Santa Clara (190 km, durata 3h) (1 noapte)

Mic dejun .Transfer cu autocarul la Santa Clara, un oraș istoric unde Che Guevara a obținut o victorie decisivă care a înlăturat regimul Batista, începând totodată era comunistă. Sosire in Santa Clara. Tur panoramic al orașului, in care vom vedea Parcul Vidal, Plaza del Mercado, Catedrala Santa Clara de Assisi si vom vizita Mausoleul Che Ghevara. Cina si cazare Hotel Los Caneyes 3* (Eucaliptos y Circunvalación, 12345 Santa Clara).

 

Ziua 8, 05.01: Santa Clara-Trinidad (90 km, durata 1h30min) (2 nopti)

Mic dejun. Transfer la Trinidad. Sosire Trinidad, oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Oraşul, adevarat muzeu al Mării Caraibelor, este cel mai colonial dintre toate oraşele insulei si se bucură de un climat blând datorită aşezării între mare şi munte. Trinidad a fost al patrulea oraş fondat în Cuba de către Diego Velazquez în anul 1514. Veti avea ocazia să vizitati Palatul Cantero, piațetele înconjurate de case coloniale, care conservă stilul secolelor XVIII–XIX atât în interior cât și în exterior și Muzeul Conchanchara. Veti vizita o mică tavernă foarte populară printre turiști - La Canchánchara, găzduita într-un conac ce datează din 1723. La Canchánchara este numit după o bautură a regiunii, preparata din suc de lămâie, miere și rom cubanez și care este servita în vase ceramice.
Seara o vom petrece la Casa de la Musica, situată în centrul orașului Trinidad, cu live band, rom și muzică salsa. Cina si cazare Hotel La Calesa 4* (Jose Marti 168 E/ Lino Perez Y Camilo Cienfuegos, Trinidad).

 

Ziua 9, 06.01: Trinidad-Topes de Collante (40 km)

Mic dejun. Excursie opțională de o zi (8 ore) în Parcul Național Topes de Collante, dominat de munții Sierra del Escambray. Vom petrece o zi minunata intr-un peisaj paradisiac in padurea tropicala, inconjurati de palmieri, orhidee, canioane, peșteri, cascade si pasărea națională tocoro.

 

Ziua 10, 07.01: Trinidad-Cienfuegos-Havana (320 km) (2 nopti)

Mic  dejun. Transfer la Cienfuegos. Tur panoramic Cienfuegos, orașul  cunoscut in trecut ca destinatie a piratilor si corsarilor. Aici vom trece pe langa adevarate comori arhitecturale pastrate din timpul colonizarii, cum ar fi Castelul Jagua, Parcul Marti, Teatrul Tomas Terry, construit intre anii 1887 si 1889 in onoarea industriasului venezuelean Tomas Terry, cu un auditoriu de capacitate 950 de locuri, decorat cu marmura de Carrara, sculpturi manuale in lemn si fresce excentrice pe tavan, Catedrala Purisima Concepcion. Interesant este ca o mare parte din locuitorii sai sunt de origine franceza, emigranti din Louisiana, asadar multe strazi poarta inca nume frantuzesti. După amiaza, transfer la Havana. Cazare la Hotel Tryp Habana Libre 4* (Calle L entre 23 y 25, Vedado, 10400 Havana).

Vezi si alte Oferte de Revelion, aici:

Ziua 11, 08.01: Havana

Mic dejun. Tur panoramic Havana - vizita la fortareata El Castillo del Morro, de unde se poate admira splendida panoramă asupra orașului și a golfului. Tur pietonal în zona istorică a orașului pe ruta Plaza de Armas, Real Fuerza, Palacio de los Capitanes Generales, strada Obispo, hotelul Ambos Mundos, Piața Catedralei, barul El Floridita, Bodeguita del Medio, El Capitolio, Muzeul Revoluției, Muzeul de Artă, Central Park, Teatrul Mare. Veti avea ocazia să străbateți și zona modernă a orașului, trecând prin Miramar, unul dintre districtele rezidenţiale bune ale Havanei, conceput după modelul cartierului Manhattan din New York. “Quinta Avenida”, bulevardul principal din Miramar, este şi astăzi considerată cea mai frumoasă stradă din Cuba. Ne vom opri în Piaţa Revoluţiei, unul dintre cele mai cunoscute locuri ale Havanei, utilizat pentru organizarea evenimentelor istorice, politice sau culturale de importanţă majoră, locul în care Fidel Castro îşi ţinea discursurile și pe Bulevardul Malecon. În centrul pieţei se află Memorialul Jose Marti, al cărui turn de 109 m oferă o privelişte superbă asupra Havanei. În continuare ne vom îndrepta către Hotelul Nacional din mijlocul cartierului Vedado, considerat un simbol al istoriei, culturii şi identităţii cubaneze, hotel care se distinge prin eleganţa rafinată şi splendoarea veche, care încă din anul 1930 a atras un număr mare de personalităţi ale artelor, ştiinţei şi politicii, cum ar fi: Winston Churchill, Frank Sinatra, Ava Gardner, Alexander Fleming, precum şi pe fostul rege al României, Carol al II-lea (intrarea se va plăti la faţa locului).

 

Ziua 12, 09.01: Havana-Vinales (245 km, durata 3h30min)

Mic dejun. Excursie  de o zi la Vinales, unde vom gasi un peisaj grandios cu vegetație luxuriantă, case colorate cubaneze si plantații de tutun. Azi se va vizita și o fabrică de trabucuri din Pinar del Rio. Dejunul poate fi luat în drum spre Vinales. Vom vizita Peştera Indianului, un spectaculos complex de galerii subterane modelate în diverse forme de apele râului care şerpuieşte printre versanţi. Tradiţia spune că aceia care sunt picuraţi pe frunte de apa care se scurge de pe pereţii peşterii vor avea noroc tot restul vieţii. Veti putea admira și fresca cu tema preistorică numită “Două Surori”, realizată în anul 1961 de artistul Leovigildo Gonzalez, discipol al pictorului Diego Rivera. Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

 

Vezi oferta J'info Tours in Mexic si Cuba, aici

 

Vezi si ofertele de 1 decembrie, aici

29.12.      08:10 Bucuresti - 11:15 Madrid

30.12.      13:10 Madrid - 17:30 Havana

09.01.      19:30 Havana - 10:10 Madrid (pe 10.01)

10.01.      14:35 Madrid - 19:25 Bucuresti

Pasaport permanent, valabil minimum 6 luni de la data returului din Cuba, cu cel putin 2 pagini libere consecutive

Nu se accepta pasaport temporar.

Viza Cuba – acte pentru viza: pasaport in original, copie pasaport, asigurare medicala, 2 poze tip pasaport

 

Valuta - In Cuba există două monede: peso national – CUP (pentru localnici) si peso convertibil – CUC (pentru turiști). 1 CUP este 0,03 USD, in timp ce 1 CUC e practic la fel de valoros ca un 1 USD.

ATM-uri sunt peste tot prin centrele oraselor, dar trebuie verificat la bancă inainte de plecarea din Romania care este comisionul pentru retragerea de numerar în Cuba, pentru că acesta diferă.

 

Gastronomie - Preparatele tradiționale constau în pui/porc/vită/pește/fructe de mare pregătite în diverse moduri, acompaniate de moros y cristianos (orez si fasole) si legume (cartofi dulci, yuca etc.). Fructele exotice se găsesc din belsug. Bananele, papaya, ananasul si guayaba sunt delicioase tot timpul anului, iar sezonul pentru mango incepe în luna mai.

 

Transportul - În Cuba este destul de scump și de dificil să închiriezi o mașină, cu atât mai mult cu cât drumurile nu sunt chiar cele mai bune. Se recomandă excursiile organizate. Taxiurile în Havana costa, in functie de distanță, între 10-15 $.

 

Internetul - Singura metodă de a accesa internetul în Cuba este în zonele cu Wifi. Și nu oricum, ci cumpărând în prealabil o cartelă Nauta comercializată de ETECSA. Cel mai ușor le veti găsi la hoteluri, unde nu ar trebui să coste mai mult de 1-2 CUC pentru o oră. Dacă cineva va vinde cartela la un preț mai mare, pregătiti-va să il refuzati. De îndată ce va aflati într-o zonă cu wifi, veti fi direcționati pe o pagină unde va trebui să introduceti username-ul și parola de pe cartelă.

 

Clima - Luna ianuarie este lipsită de ploi. Perioada uraganelor este din mai pana in octombrie. Temperaturile maxime  in ianuarie variază între 24-26 C iar cele minime 16-18 C, cu o umiditate de 75 %. Temperatura apei este de 22-26 C.

 

Electricitatea - In Cuba reteaua electrică este de 110 V și este necesar un adaptor cu 2 pini ca în SUA.

 

Siguranța - Zona Americii Centrale nu se bucură de o reputație foarte buna când vine vorba despre siguranță, multe dintre țările din Caraibe și America Centrală avand o rată mare a criminalității. Exceptie face Cuba, cea mai sigura tara din acest punct de vedere.

 

Suveniruri - Cuba este faimoasă pentru trabucuri, rom și cafea. Cele mai renumite mărci de trabucuri sunt Cohiba, Monte Cristo și Romeo y Julieta, însă dacă vreti să încercati un trabuc autentic, îl veti găsi la țăranii din Viñales, care muncesc pe plantațiile de tutun de o viață întreagă, au rețete speciale de familie și vor rula un puro chiar în fața dvs. Dacă sunteti un fumător împătimit, trebuie să știti că este permisa iesirea din țară cu câte 50 de trabucuri de persoană. Multe dintre trabucuri se vând la negru la un preț mult mai mic decât cel din magazin. Havana Club este poate cel mai renumit produs de export al Cubei, fiind totodată romul cel mai bun din lume. Îl veti găsi pe rafturile tuturor magazinelor, chiar și în cele unde alimentele de bază lipsesc de la locurile lor. Este, evident, mult mai ieftin decât în oricare altă țară, dar prețurile diferă în funcție de vechimea sa (specialiștii îl recomandă pe cel de 7 ani, pe care îl veti găsi la aprox. 19 dolari / 1 litru). Denumirea in spaniola este ron. Cafeaua de cea mai buna calitate este Cubita si se gaseste atat in forma de boabe, cat si in forma macinata, dar in mod obligatoriu in ambalaj vidat.

 

Ce sa luati in bagaj - un spray de țânțari alături de loțiunea de protecție solară, în special pentru vizitarea zonelor precum Viñales. Aveti grijă la băuturile cu gheață deoarece pot surveni probleme digestive, nu uitati acasa trusa de prim ajutor, care sa contina urmatoarele: pastile contra durerii si temperaturii, antiinflamatorii, pansament, leucoplast, unguent antibacterian, tablete antidiaree. Pentru a calatori in Cuba nu este obligatoriu nici un vaccin.

Bilet de avion Bucuresti-Havana-Bucuresti

1 noapte de cazare cu demipensiune la hotel 3* in Madrid

5 nopti de cazare all inclusive la hotel 5* in Varadero

1 noapte de cazare cu demipensiune la hotel 3* in Santa Clara

2 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4* in Trinidad

2 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4* in Havana

Transport conform itinerariului

Tururi panoramice in Havana, Santa Clara si Trinidad

Asistenta turistica in limba romana

Taxe de aeroport 330 euro/persoana

Taxe de intrare la obiective aprox. 30 USD/persoana

Taxa de viză aprox. 47 euro/persoana

Taxa de ieșire aprox. 30 USD/persoana

Taxe de stațiune și taxe de oraș

Asigurare medicală

Asigurare storno

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
4,78000EUR
11 nopti

Info Practic

Pasaport permanent, valabil minimum 6 luni de la data returului din Cuba, cu cel putin 2 pagini libere consecutive

Nu se accepta pasaport temporar.

Viza Cuba – acte pentru viza: pasaport in original, copie pasaport, asigurare medicala, 2 poze tip pasaport

 

Valuta - In Cuba există două monede: peso national – CUP (pentru localnici) si peso convertibil – CUC (pentru turiști). 1 CUP este 0,03 USD, in timp ce 1 CUC e practic la fel de valoros ca un 1 USD.

ATM-uri sunt peste tot prin centrele oraselor, dar trebuie verificat la bancă inainte de plecarea din Romania care este comisionul pentru retragerea de numerar în Cuba, pentru că acesta diferă.

 

Gastronomie - Preparatele tradiționale constau în pui/porc/vită/pește/fructe de mare pregătite în diverse moduri, acompaniate de moros y cristianos (orez si fasole) si legume (cartofi dulci, yuca etc.). Fructele exotice se găsesc din belsug. Bananele, papaya, ananasul si guayaba sunt delicioase tot timpul anului, iar sezonul pentru mango incepe în luna mai.

 

Transportul - În Cuba este destul de scump și de dificil să închiriezi o mașină, cu atât mai mult cu cât drumurile nu sunt chiar cele mai bune. Se recomandă excursiile organizate. Taxiurile în Havana costa, in functie de distanță, între 10-15 $.

 

Internetul - Singura metodă de a accesa internetul în Cuba este în zonele cu Wifi. Și nu oricum, ci cumpărând în prealabil o cartelă Nauta comercializată de ETECSA. Cel mai ușor le veti găsi la hoteluri, unde nu ar trebui să coste mai mult de 1-2 CUC pentru o oră. Dacă cineva va vinde cartela la un preț mai mare, pregătiti-va să il refuzati. De îndată ce va aflati într-o zonă cu wifi, veti fi direcționati pe o pagină unde va trebui să introduceti username-ul și parola de pe cartelă.

 

Clima - Luna ianuarie este lipsită de ploi. Perioada uraganelor este din mai pana in octombrie. Temperaturile maxime  in ianuarie variază între 24-26 C iar cele minime 16-18 C, cu o umiditate de 75 %. Temperatura apei este de 22-26 C.

 

Electricitatea - In Cuba reteaua electrică este de 110 V și este necesar un adaptor cu 2 pini ca în SUA.

 

Siguranța - Zona Americii Centrale nu se bucură de o reputație foarte buna când vine vorba despre siguranță, multe dintre țările din Caraibe și America Centrală avand o rată mare a criminalității. Exceptie face Cuba, cea mai sigura tara din acest punct de vedere.

 

Suveniruri - Cuba este faimoasă pentru trabucuri, rom și cafea. Cele mai renumite mărci de trabucuri sunt Cohiba, Monte Cristo și Romeo y Julieta, însă dacă vreti să încercati un trabuc autentic, îl veti găsi la țăranii din Viñales, care muncesc pe plantațiile de tutun de o viață întreagă, au rețete speciale de familie și vor rula un puro chiar în fața dvs. Dacă sunteti un fumător împătimit, trebuie să știti că este permisa iesirea din țară cu câte 50 de trabucuri de persoană. Multe dintre trabucuri se vând la negru la un preț mult mai mic decât cel din magazin. Havana Club este poate cel mai renumit produs de export al Cubei, fiind totodată romul cel mai bun din lume. Îl veti găsi pe rafturile tuturor magazinelor, chiar și în cele unde alimentele de bază lipsesc de la locurile lor. Este, evident, mult mai ieftin decât în oricare altă țară, dar prețurile diferă în funcție de vechimea sa (specialiștii îl recomandă pe cel de 7 ani, pe care îl veti găsi la aprox. 19 dolari / 1 litru). Denumirea in spaniola este ron. Cafeaua de cea mai buna calitate este Cubita si se gaseste atat in forma de boabe, cat si in forma macinata, dar in mod obligatoriu in ambalaj vidat.

 

Ce sa luati in bagaj - un spray de țânțari alături de loțiunea de protecție solară, în special pentru vizitarea zonelor precum Viñales. Aveti grijă la băuturile cu gheață deoarece pot surveni probleme digestive, nu uitati acasa trusa de prim ajutor, care sa contina urmatoarele: pastile contra durerii si temperaturii, antiinflamatorii, pansament, leucoplast, unguent antibacterian, tablete antidiaree. Pentru a calatori in Cuba nu este obligatoriu nici un vaccin.