Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor

Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor
Cel mai bun pret
de la 693EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor Circuit Croaziera pe NIL, in Țara Faraonilor

Ziua 1 - Bucuresti-Cairo –Hurghada

Întâlnire cu reprezentantul J’Info Tours,  la aeroportul Henri Coanda, la ora 21.30, pentru îmbarcare zbor direct  Bucuresti – Cairo. Sosire Aeroportul Internațional din Cairo, dimineata. Transfer la Hurghada. Cazare și cina hotel Swiss Inn Regina/ Similar 4*                                                                                   

Ziua 2 - Hurghada

Mic dejun. Timp liber, sa va bucurați de plaja sau o excursie opționala în deșert: Jeep safari cu vizită și dejun inclus în inima deșertului, într-un sat de beduini. Cină

 

Ziua 3 - Hurghada

Mic dejun.Timp liber, sa va bucurați de plaja. Sau excursie opțională cu submarinul, pentru a admira flora și fauna marină. Cină

 

Ziua 4 - Hurghada – Aswan

Mic dejun. Plecare devreme spre Aswan. Sosire Aswan. Dejun.

După amiaza, o scurta plimbare cu felucca (ambarcatiune veche egipteană) pe lângă insula Elefantina, apoi mergem spre Gradina Botanică de pe insula Kitchener si de la distanță a Mausoleului lui Aga Khan. Cină si cazare pe vas Sarah Nile Cruise 5*/ similar certificat verde Covid. Seara, excursie optionala: spectacol de sunet si lumini la Philae Temple.

                    

Ziua 5 - Aswan-Abu Simbel –Kom Ombo

Mic dejun, timp liber la dispoziție sau excursie opțională la Abu Simbel. Excursie opțională  la Abu Simbel: Mic dejun la pachet, plecare dimineața devreme spre Abu Simbel. Deplasare in convoi.

Sosire la Abu Simbel, complexul arheologic situat în Nubia, format din doua temple tăiate direct în piatra în timpul lui Ramses al II lea, considerat unul din cele mai frumoase temple ridicate de marele faraon. Fațada templului de 33 m este păzită de cele 4 statui gigant ale lui Ramses al II - lea. Este un templu unic datorita faptului ca soarele lumineaza cele 4 statui ale zeilor din Sanctuar. Acest templu, ce face parte din Patrimoniul Universal UNESCO, este poate cel mai emblematic și cel mai mediatizat în postere și filme.

Intoarcere în Aswan. Dejun. După amiază, navigăm spre Kom Ombo, unde puteti vizita acest templu din perioada ptolemeica, 2 temple simetrice închinate lui Sobek, Zeul Crocodil și Haroeris-Horus cel Tânăr. In apropriere, au fost descoperite 300 de mumii de crocodili. Cină si cazare pe vas  5 *. 

 

Ziua 6 - Edfu-Luxor

Mic dejun. Ne deplasăm spre templul Edfu, unul din cele mai bine conservate temple antice, alături de Dendara.Templul a fost închinat Zeului Horus, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO  si reprezinta o construcție de 2237 de ani. Intrarea în templu se face printre pilonii giganți, de 37 metri, decorați cu basoreliefuri ale lui Ptolemeu al XII-lea.

După ce vizitați Edfu, continuam deplasarea spre Luxor. Dejun. Sosire in Luxor. Puteți vizita templul Luxor,  este mândria egiptenilor, raiul turiștilor. Un adevărat palat al culturii și civilizației, Luxorul este unul din cele mai mari muzee în aer liber.

Vizită la un atelier de mirodenii. Cină si cazare pe vas 5*

 

Ziua 7 -  Luxor-Hurghada

Mic dejun. Excursie optionala Valea Regilor și templul Hatshepsut

Timp de 500 de ani (secolul XVI-XI î.d.HR), au fost construite morminte pentru faraoni și nobili din Noul Regat. Cea mai mare necropolă antică din lume, ce face Patrimoniu Mondial UNESCO, Valea Regilor se află pe malul vestic al Nilului, în dreptul orașului Luxor (vechea Theba, capitală a Egiptului Antic). In această vale, s-au descoperit 63 de morminte, printre care și mormântul lui Tutankhamon, în 1922, de catre Henri Carter. Majoritatea mormintelor au imagini bine conservate cu texte religioase și imagini. Dupa vizite, o scurtă oprire la un atelier de alabastru.

După – amiază vizită la Karnak. Continuăm vizita cu complexul de temple Karnak,cea mai mare construcție antică, cu impresionantul Hol al Hipostilelor,cea mai armonioasă și completă structură, ce are 134 de coloane a căror înălțime variază între 14 si 19 metri.

Acesta fascineaza si peste milenii prin grandoare și frumusețe. Așezarea mai figurează și cu numele Amun, transformat ulterior în Amun-Ra. După amiază, deplasare spre Qena, de-a lungul Nilului, de la care ne luăm rămas bun, apoi mergem spre Hurghada, traversând deșertul Mării Roșii. Sosire în Hurghada. Cină la hotel Swiss Inn Regina/similar 4*

 

Ziua 8 – Hurghada

Perla Marii Roșii, o statiune care se întinde pe 30 km pe țarmul Marii Roșii, cel mai mare’’acvariu natural’’, un adevarat paradis al scufundătorilor. Marea Rosie e populată de corali cu o paletă de culori care variaza de la galben la roz intens, mov și peste 380 de specii de pești.

Timp liber, sa va bucurați de plaja sau o excursie opționala de neuitat, croaziera in Insula Giftun, cu un iaht modern, cu posibilitatea de a face snorkeling (echipament inclus), cu prânz pescăresc servit pe vas. Cină.

 

Ziua 9 - Hurghada

Mic dejun.Timp liber la dispoziție, pentru plaja sau shopping. Cină hotel 4*

 

Ziua 10 - Hurghada - Cairo

Mic dejun. După amiază, transfer la Cairo. Cină și cazare hotel Amarante Pyramids hotel 4 *

 

Ziua 11 - Cairo-Giza-Saqara

Mic dejun. Excursie la piramide.  

Sosire în Giza, unde puteti vedea cele 3 piramide, Keops (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), Kefren și Mikerinos. Continuăm cu Valea Templului, unde puteti vizita templul funerar a lui Kefren cu Sfinxul, gardianul Piramidelor. Continuam cu vizite la un atelier de papirus și un atelier de parfumuri. După amiază, deplasare spre Saqqara-Memphis, capitala Egiptului în Regatul Vechi. Cină și cazare hotel 4 *

 

Ziua 12 - Cairo – Alexandria

Mic dejun.Timp liber sau excursie opțională la Alexandria “perla Mediteranei”, orașul triunghiului amoros Cezar, Antoniu și Cleopatra. Orasul a fost fondat de catre Alexandru Macedon in anul 334 i.Hr., fiind botezat in onoarea inteimeietorului sau. Alexandru cel Mare este doar una dintre personalitatile orasului, insa nu singurul simbol care i-a purtat faima. Il urmeaza indeaproape Farul si Biblioteca din Alexandria. În Alexandria, cultura a inflorit sub patronajul dinastiei ptolomeice si a functionat pentru mult timp ca un centru important de educatie, cel putin pana la cucerirea Egiptului de catre romani. Pentru a onora si a comemora unul dintre primele centre de invatamant ale lumii, in apropierea locului in care se presupune ca a existat biblioteca, a fost ridicata in anul 2002, o alta biblioteca, denumita Bibliotheca Alexandrina. Cină și cazare hotel 4 * 

 

Ziua 13 - Cairo

Mic dejun. Tur de oraș. Puteti intra la Muzeul de Egiptologie, care găzduiește cea mai mare colecție de artefacte antice egiptene din lume. Un simbol renumit al țării, muzeul te poartă prin epocile faraonilor. Înființat acum mai bine de 100 de ani, muzeul conține cea mai mare colecție de exponate din lume, specifice culturii egiptene antice, cuprinzând Regatul Vechi, Regatul Mijlociu și Regatul Nou. Continuăm cu vizita la Citadelă și Moscheea de Alabastru. O scurtă oprire in bazarul Khan El Khalili. Cină și cazare hotel 4 * 

 

Ziua 14 - Cairo

Transfer la aeroport, pentru îmbarcare cursa Cairo-București (zbor de noapte).

 

Ziua 15 - București.

Sosire dimineața pe Aeroportul Henry Coandă

 

Templele ABU SIMBEL

Locul a două temple construite de regele egiptean Ramses al II-lea, situat în Aswān, în sudul Egiptului. Cele patru statui colosale ale lui Ramses din fața templului principal sunt exemple spectaculoase de artă egipteană antică.

Prin intermediul unei lucrări complexe din anii 1960, templele au fost recuperate din apele în creștere ale râului Nil, cauzate de ridicarea barajului  Aswan.

Preţ excursie opţională: 130 euro/ adult, 120 euro/copil (2-12 ani) - include transport privat, bilet de intrare,  ghid;

 

                                                                                                     Complexul arheologic Dendera

se află la aproximativ 2,5 km sud-est de Dendera, Egipt și aici se află Templul lui Hathor care este unul dintre cele mai bine conservate temple din Egipt.

Complexul Dendera este format din:

 • Templul lui Hathor, (templul principal)
 • Templul nașterii lui Isis
 • Lacul Sacru
 • Sanatorium
 • Mammisi (capela mica) lui Nectanebo al II-lea
 • Bazilica creștină
 • Mammisi (capela mica) roman
 • Porțile lui Domițian și Traian

Preţ excursie opţională: 90 euro/ adult, 85 euro / copil (2-12 ani) - include transport, vizita, ghid. 

 

                                                                                     Plimbare cu balonul cu aer cald, deasupra Luxor

Plimbarea cu balonul cu aer , in Egipt, este o modalitate unica de a vedea cel mai mare muzeu în spațiu deschis din lume. Preluarea timpurie de la hotelul dvs. vă va duce la balonul care vă va plimba peste Luxor dimineața.

Preţ excursie opţională: 123 euro/ adult, 115 euro/copil (2-12 ani) – include: 45 minute de mers cu balonul cu aer cald, pe cerul Luxorului, un mic dejun ușor și ceai.

 

                                                                                                         VALEA REGILOR

Locul unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul orașului Theba (azi Luxor).

Zona a fost cercetată arheologic începând cu sfârșitul secolului 18, mormintele sale fiind studiate și în prezent. Valea a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon (faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. - 1323 î.Hr, urcând pe tron la 9 ani). 

Preţ excursie opţională: 72 euro/ adult, 65 euro/ copil (2-12 ani) - include transport, ghid;

 

Insula Gifton

Unul dintre cele mai frumoase locuri ale Egiptului. Va puteti bucura de apusurile pitorești, orizontul fuzionează cu marea în fiecare seară și strălucește în nuanțe de roșu și portocaliu pastel. Plaja cu nisip alb și apa cristalină fac din această locație un loc de liniște și relaxare, unde viața cotidiană stresantă este uitată rapid.

Veți naviga printre recifuri de corali fascinante și impresionante. Puteti să faceți snorkeling și vă veți simți în mijlocul unui acvariu imens.

Preţ excursie opţională: 72 euro/adult,  65 euro/ copil (2-12 ani) - include transport cu barca, vizită pe insula, prânz

 

Spectacol de sunet și lumini la Templul Philae sau la Piramidele si Sfinxul din Giza (la alegere)

Spectacol nocturn la Templul Philae

Acest spectacol interesant povestește, prin cuvinte, lumină și muzică, legendele Zeiței Isis și ale lui Dumnezeu Osiris. Mergeți prin templul Philae și bucurați-vă de o vedere panoramică fantastică și ascultați regii spunându-și propriile lor povești. Mergeți prin templele Philae, în timp ce ascultați o poveste detaliată despre legenda zeiței Isis și a zeului Osiris.

Sau

Spectacol nocturn de sunet și lumini la Piramidele și Sfinxul din Giza.

Învățați despre istoria faraonilor și a Sfinxului care este gardianul piramidelor de peste 5000 de ani.

Preţ excursie opţională: 72 euro/ adult, 65 euro/copil (2-12 ani) include transport (transfer), spectacol.

 

Templul Philae

Philae a fost o insulă pe fluviul Nil, în Egiptul de Sus, fiind considerată lăcașul sacru al zeiței Isis. Pe teritoriul insulei se aflau mai multe temple, cel mai vechi datând din secolul VII î.Hr.

După finalizarea lucrărilor de la barajul Aswan în 1970, templele au fost mutate pe insula Agikia, iar insula Philae a fost acoperită de apele lacului Nasser.

Preţ excursie opţională: 72 euro / adult, 65 euro/copil (2-12 ani) 

 

ALEXANDRIA

Un tur de o zi la Alexandria, cu vizită la: Catacombe, Coloana Pompei și Cetatea Qaitbay. Cetatea Qaitbay - o fortăreață defensivă din secolul al XV-lea, situată pe coasta Mării Mediterane. A fost înființată în 1477 d.Hr. de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay. Cetatea este situată în partea de est a vârfului nordic al insulei Pharos, la gura portului estic.

Preţ excursie opţională: 105 euro / adult, 95 euro/copil (2-12 ani) – si include: transport cu autocar, vizită la obiectivele mentionate, prânz.

 

Jeep Safari în Hurghada

Faceți o călătorie în deșert cu Jeep Safari și bucurați-vă de un spectacol al naturii și dunelor.

Preţ excursie opţională: 65 euro /adult, 60 euro/copil (2-12 ani)

 

Tur cu submarinul (Sindbad Submarine)

O plimbare de 1 oră în submarine, la adâncimea de aproximativ 18 metri, în Marea Roșie, pentru a urmări multitudine de pești colorați și corali.

Preţ excursie opţională: 73 euro/adult, 67 euro/ copil (2-12 ani) – include transferul și călătoria.

                                                                                         

                                                                                                Parcul Mini Egypt

Un parc de miniaturi este unul aflat în spațiu deschis, care cuprinde obiective turistice (clădiri și modele) la dimensiuni reduse.

Parcul Mini Egipt Park oferă o experiență total diferită față de un muzeu traditional de miniaturi.

Este un bun prilej de a vedea toate obiectivele turistice, chiar și pe acelea la care nu veți ajunge pe parcursul vacanței în Egipt.

Aici puteți face fotografii surprinzătoare, prin crearea de iluzii optice surprinzătoare.

Preț excursie optionala: 44 euro/adult, 39 euro/copil (2-12 ani)

 

                                                                                                   Orașul de nisip 

În acesta vedeți opere realizate de artiști internaționali, ce cunosc o artă veche de peste 500 de ani și anume sculpturi în nisip.

Plimbați-vă în jurul muzeului în aer liber, pentru a vedea cele două secțiuni contrastante.

Partea cu tematică istorică prezintă șase reliefuri și 22 de sculpturi care descriu povești și legende antice, în timp ce o altă parte are 11 reliefuri și 20 de sculpturi ale celor mai faimoase personaje Disney.

Preț excursie optionala: 39 euro/ adult, 34 euro/copil (2-12 ani)

 

- Copiii cu varsta peste 12 ani plătesc acelasi pret ca un adult.  

 

 • Îmbrăcăminte - Luați haine ușoare din bumbac sau in, o pălărie, cremă de soare și ochelari de soare. Seara poate fi răcoroasă; este o idee bună să bui in bagaj un pulover sau un cardigan.

 • Climă - Egiptul are patru tipuri de climă: mediteraneană, pe coasta Alexandriei, semi-deșert, în regiunea Cairo, temperată, de-a lungul Văii Nilului și deșertică, în sudul țării.

  Toamna (de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie) predomină o căldură ușoară: temperaturile variază între 25 și 35 ° C de la nord la sud. Iarna (mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii februarie), este destul de răcoros în nordul țării. Primăvara (martie-aprilie) nu durează mult, iar vara vine foarte repede. 

 • Cumpărături - Egiptul are o bogată cultură a artelor și meșteșugurilor. O gamă largă de artefacte locale, inclusiv de sticlă suflată, ceramică, bijuterii, broderii, papirusuri, covoare, articole din piele și coșuri, pot fi găsite la vânzare.

 • Telefonie și cartele - Este bine ca odată ajunși în Egipt, să vă cumpărați o cartela prepay pe care să o activați în rețelele locale. Receptia GSM (telefonie mobila) este disponibilă în toate orașele importante. Există acorduri de roaming cu aproape toți operatorii naționali și internaționali. Telefoanele publice operate cu monede sau cu carduri pot fi găsite în toată țara (cardurile sunt la vânzare în magazinele mici, adesea în apropierea cabinei telefonice).

 • Moneda  este Lira egipteană (EGP), numită Guineh în arabă. Veți găsi bancomate în orașe mari și în unele hoteluri.

 • Mâncarea - Egiptul oferă o gamă largă de opțiuni pentru toate gusturile și toate bugetele. Există o mare varietate de Mezzeh (aperitive), iar carnea este de obicei la grătar (Kebabs) sau tocată apoi la grătar (Kofta). Așa cum a evoluat la intersecția Mediteranei și a Orientului Mijlociu, gastronomia egipteană este bogată și apetisantă. 

 • Limba - cea oficială este araba. Engleza si franceza se vorbesc frecvent, în special în zonele turistice. Germana, italiana și rusa sunt și ele vorbite în multe hoteluri de la Marea Roșie. 

 •  

  Bacșișuri - sunt foarte practicate în Egipt;  baksheesh fiind considerată o adevărată instituție. Toată lumea care oferă un serviciu, oricât de mic se așteaptă la un bacșiș. De exemplu, este obișnuit în restaurante (chiar și atunci când serviciul este inclus) să se lase un pic în plus, 10% din factură fiind o sumă rezonabilă.

   

  
  
  

- Bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur 

- Cazare 4 nopti Cairo - hotel 4* cu demipensiune (mic dejun si cina) 

- Cazare 3 nopri pe vas de croaziera 5* (pe Nil)  cu pensiune completă (mic dejun, pranz, cina) 

- Cazare 6 nopti Hurghada hotel 4* cu demipensiune (mic dejun si cina)

- Asistenta locala in limba romana 

-Servicii ghid local 

- Taxe de viza  (cca 25 dolari/persoana) 

- Taxe de aeroport - 290 euro/persoană 

- Taxe locale

- Asigurari 

- Excursii optionale 

- Supliment cazare 3 nopti Hurghada.- 165 euro/persoană  

Egipt, Jinfo Tours, Vacanta, Cairo, Hurghada, Valea Regilor, Luxor, Philae, jeep safari, Marea Rosie 

Rezervare online

Info Practic

 • Îmbrăcăminte - Luați haine ușoare din bumbac sau in, o pălărie, cremă de soare și ochelari de soare. Seara poate fi răcoroasă; este o idee bună să bui in bagaj un pulover sau un cardigan.

 • Climă - Egiptul are patru tipuri de climă: mediteraneană, pe coasta Alexandriei, semi-deșert, în regiunea Cairo, temperată, de-a lungul Văii Nilului și deșertică, în sudul țării.

  Toamna (de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie) predomină o căldură ușoară: temperaturile variază între 25 și 35 ° C de la nord la sud. Iarna (mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii februarie), este destul de răcoros în nordul țării. Primăvara (martie-aprilie) nu durează mult, iar vara vine foarte repede. 

 • Cumpărături - Egiptul are o bogată cultură a artelor și meșteșugurilor. O gamă largă de artefacte locale, inclusiv de sticlă suflată, ceramică, bijuterii, broderii, papirusuri, covoare, articole din piele și coșuri, pot fi găsite la vânzare.

 • Telefonie și cartele - Este bine ca odată ajunși în Egipt, să vă cumpărați o cartela prepay pe care să o activați în rețelele locale. Receptia GSM (telefonie mobila) este disponibilă în toate orașele importante. Există acorduri de roaming cu aproape toți operatorii naționali și internaționali. Telefoanele publice operate cu monede sau cu carduri pot fi găsite în toată țara (cardurile sunt la vânzare în magazinele mici, adesea în apropierea cabinei telefonice).

 • Moneda  este Lira egipteană (EGP), numită Guineh în arabă. Veți găsi bancomate în orașe mari și în unele hoteluri.

 • Mâncarea - Egiptul oferă o gamă largă de opțiuni pentru toate gusturile și toate bugetele. Există o mare varietate de Mezzeh (aperitive), iar carnea este de obicei la grătar (Kebabs) sau tocată apoi la grătar (Kofta). Așa cum a evoluat la intersecția Mediteranei și a Orientului Mijlociu, gastronomia egipteană este bogată și apetisantă. 

 • Limba - cea oficială este araba. Engleza si franceza se vorbesc frecvent, în special în zonele turistice. Germana, italiana și rusa sunt și ele vorbite în multe hoteluri de la Marea Roșie. 

 •  

  Bacșișuri - sunt foarte practicate în Egipt;  baksheesh fiind considerată o adevărată instituție. Toată lumea care oferă un serviciu, oricât de mic se așteaptă la un bacșiș. De exemplu, este obișnuit în restaurante (chiar și atunci când serviciul este inclus) să se lase un pic în plus, 10% din factură fiind o sumă rezonabilă.