Circuit Incursiune in Maramures

Circuit Incursiune in Maramures
Cel mai bun pret
de la 799RON / pers
Rezerva acum
Circuit Incursiune in Maramures Circuit Incursiune in Maramures Circuit Incursiune in Maramures Circuit Incursiune in Maramures Circuit Incursiune in Maramures

Incursiune in Maramures

Program mini vacanta Maramures 2019

Ziua 1: Bucuresti - Alba Iulia - Baia Mare (840 km)

Intalnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta Bucuresti-Alba Iulia-Baia Mare. Sosire in Alba Iulia si pauza de masa. Orașul Alba Iulia este recunoscut de către toți românii ca fiind locul unde s-a înfăptuit Marea Unire, la 1 Decembrie 1918. Astăzi, Cetatea Alba Carolina, păstrează  mărturiile istorice și culturale ale evenimentelor ce au condus la formarea poporului român.

 

În prezent, Cetatea Alba Carolina înglobează alte două cetăți, fiecare reprezentând în epoca romană, apoi medievală, nuclee de dezoltare urbană a orașului. In interiorul zidurilor cetatii, putem vizita Sala Unirii - o sală foarte luxoasă, un fel de cazino pentru ofițerii austrieci, unde se organizau baluri, recepții și alte evenimente, construită în anul 1900.

 

În 1918 a gazduit festivitatea organizata cu prilejul Marii Uniri, astfel ca reprezintă un simbol al unitatii nationale si un obiectiv turistic foarte important. Muzeul Unirii a fost înființat în anul 1887, anul în care a fost întemeiată Societatea de istorie, arheologie și științele naturale, care astfel pune bazele creării unei colecții de antichități descoperite în orașul Alba Iulia. Cu timpul, colecția acestuia se mărește, fiind adăugate lucruri și obiecte personale ale participanților de la revoluția din 1848-1849. Cele mai importante documente aduse atunci însă vor fi cele șase volume ale Marii Uniri.

 

Catedrala Reîntregirii a fost construita în perioada ce a urmat Marii Uniri, și anume între anii 1921-1922, având ca scop principal refacerea Mitropoliei pe care Mihai Viteazul a ridicat-o, dar care a fost distrusă în 1714 datorată stăpânirii habsburgice. Ca semn de omagiu, statul român clădește opera arhitectonică în doar doi ani, având ca hram „Sfânta Treime”, același ca și al vechii Mitropolii a Transilvaniei. În dreapta și stânga pronaosului stau astăzi mărturie portretele lui Mihai Viteazul și al soției sale, Doamna Stanca, ca și semn al ctitoririi bisericii. Arhitectura Catedralei a însemnat o reproducere a Bisericii Domnești din Târgoviște realizată în cruce greacă înscrisă.

 

Continuam drumul catre Baia Mare, unde vom ajunge seara tarziu. Cazare in Baia Mare la Casa Rosa, pensiune de 3 margarete.

 

Ziua 2: Baia Mare - Desesti - Vadu Izei - Sighetu Marmatiei - Sapanta - Viseul de Sus(2 nopti) (170 km)

Vom incepe ziua cu vizitarea comunei Desesti, situata la 23 km de Sighetu Marmatiei, pe valea raului Mara si sub Creasta Cocosului, renumita formatiune din roci vulcanice din Muntii Gutai.

 

Desesti abunda in obiective turistice, traditii si mesteri populari, fiind unul dintre locurile care au devenit adevarate simboluri ale Maramuresului Istoric. Importanta turistica a zonei este demonstrata si de existenta celor patru biserici de pe teritoriul comunei, doua dintre ele fiind declarate monumente istorice de interes national: Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”, ridicata in anul 1770, cu pictura interioara realizata de Radu Munteanu si Biserica de lemn „Nasterea Maicii Domnului”, construita in anul 1700.

 

Comuna Vadu Izei, asezata la confluenta vailor Iza si Mara, este - ca toate asezarile maramuresene - o pastratoare de traditii si obiceiuri. De departe insa, cea mai mare mandrie a comunei o reprezinta multitudinea de porti sculptate, considerate cele mai frumoase din zona. Alaturi de acestea sunt spiritualitatea “de cote maxime” din preajma sarbatorilor, obiceiurile locurilor, precum si arta si portul popular, pe care locuitorii il folosesc  indiferent de zi.

 

Inima Ţării Maramureşului este cu siguranţă Sighetu Marmaţiei, cunoscută local sub numele de Sighet. Oraşul se află chiar lângă graniţa cu Ucraina, la confluenţa râurilor Iza şi Tisa.

 

Datorită locaţiei strategice, lângă confluenţa principalelor râuri din Maramureş, Sighet este cu siguranţă punctul de pornire pentru vizitarea cunoscutelor văi: Tisa, Iza, Vişeu, Mara şi Cosău.

 

 

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei este cel mai important obiectiv turistic al orasului (aflat in apropierea Primariei municipiului). Fosta inchisoare, transformata intr-un memorial al durerii, ajunge in anul 1995 sub egida Consiliului Europei.

 

Un alt obiectiv important situat in partea sud-estica a orasului este “Muzeul Satului Maramuresean” (muzeu in aer liber). Muzeul este constituit ca o rezervatie de monumente de arhitectura taraneasca, urmarindu-se recrearea unui sat cu specific zonal, cu case si gospodarii grupate pe principalele subzone ale Maramuresului Istoric.

 

La alţi 10 km în josul râului, la poalele Munţilor Igniş, se află unul dintre cele mai cunoscute sate din România: Săpânţa. Este un sat mare, cu câmpii vaste, pajişti, livezi şi păduri. Faima satului se datorează mai ales cimitirului neobişnuit numit Cimitirul Vesel şi casei memoriale a sculptorului Stan Ioan Pătraş. Recent, o altă atracţie a fost adăugată la portofoliul său: Mănăstirea Săpânţa-Peri, cu cea mai înaltă biserică din lemn din lume.

 

Seara, transfer in Viseul de Sus pentru cazare, la Pensiunea Romina.

 

Ziua 3: Viseul de Sus - Manastirea Barsana (80 km)

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural. Pe o rută de aproape 60 kilometri distanţă circulă - pe lângă locomotive Diesel - până astăzi locomotive cu abur înfocate cu lemn, lucru prin care CFF Vişeu de Sus (prescurtare de la Calea Ferată Forestieră) devine cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcţionează cu abur. Linia care a fost construită dupa ecartamentul austro-ungar de 760mm duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri şi prin tunele. Calea ferată traversează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate, ci este locuită doar de urşi şi lupi.

 

Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită care nu este locuita până la taberele muncitorilor şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Parte a Parcului Natural „Munţii Maramureşului“, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană, utilizarea ei forestieră fiind însă permisă; obligaţiile ecologice asigură faptul că pădurea va fi conservată la capacitatea ei actuală.

 

Mănăstirea Bârsana este un complex monahal ce cuprinde construcții din lemn tipic maramureșene, care sunt și astăzi un exemplu al acestei arhitecturi uimitoare. Complexul este alcătuit din poarta specific maramureșeană, turnul cu clopotniță, lăcașul de cult propriu-zis, altarul de vară, chiliile călugărilor, capela și nu în ultimul rând atelierul artiștilor. În curtea mănăstirii se regăsește și un muzeu, locul unde sunt expuse fel de fel de obiecte interesante, icoane vechi, documente ale vremurilor trecute si o multitudine de informații legate de Mănăstirea Bârsana și istoria sa. Transfer la Cazare.

 

Ziua 4: Viseul de Sus - Targu Mures - Brasov - Bucuresti (530 km)

Ultima zi este rezervata drumului de intoarcere la Bucuresti.

 

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.

 


 

3 nopti cazare cu mic dejun, loc in camera dubla

Transport autocar

Ghid autorizat

 


 

Taxe de intrare obiective

Supliment demipensiune 150 lei/persoana

Alte servicii neincluse in program

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.

 

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,59800RON
3 nopti

Info Practic

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de platitori, tarifele se recalculeaza.