Circuit Israel - Pamantul sfant

Circuit Israel - Pamantul sfant
Cel mai bun pret
de la 567EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant Circuit Israel - Pamantul sfant

Israel - Pamantul sfant

Israel, cu capitala la Ierusalim, este locul unde s-a nascut Fiul lui Dumnezeu, Iisus. Statul Israel nu este doar o destinatie a pelerinajelor religioase pe urmele Mantuitorului ci si o tara foarte frumoasa, cu iesire la Marea Mediterana in Vest, Marea Rosie in Sud si Marea Moarta la Sud Est.

 

Ziua 1: Bucuresti - Tel Aviv - Tiberias/Nazaret (5 nopti)

Intalnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Tel Aviv. Sosire Tel Aviv - cel mai modern si mai occidental oras din Israel. Ierusalim este capitala oficiala si religioasa a tarii, desi nerecunoscuta international, iar Tel Aviv este de asemenea partial capitala - recunoscuta de majoritatea statelor lumii. Transfer la hotel. Cazare hotel 3* in zona Tiberias / Nazaret. Mese incluse: cina.

 

Ziua 2: Nordul Israelului - Marea Galileii, Canna, Nazaret, Muntele Tabor, Capernaum

Excursie la Marea Galileii (Lacul Kineret), Canna - locul unde Iisus a infaptuit prima minune - miracolul preschimbarii apei in vin, Tabgha - locul "inmultirii" painilor si pestilor, Capernaum - sinagoga, templul si casa lui Petru, biserica ortodoxa, muntele Tabor (Biserica Schimbarii la fata). Nazaret (an-Nasira in limba araba) este unul dintre cele mai importante orase sfinte crestine si este locul copilariei lui Iisus; aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, construita pe locul izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si Biserica Catolica Buna Vestire, unde se afla grota unde Arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus.

Ne indreptam apoi spre Muntele Tabor, unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; aici se afla o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni, in biserica greco-ortodoxa. Transfer la Muntele Fericirilor, aflat la 175 m deasupra Marii Galileii dar sub nivelul Marii Mediterane, unde vom vedea biserica ce aminteste de locul unde Iisus a tinut predica despre fericiri.

Continuam cu vizita la Capernaum, orasul mult iubit de catre Mantuitor, unde vom vizita ruinele Sinagogii si ale casei unde a fost vindecata soacra Sfantului Petru. In apropiere vom merge la Tabgha, unde a fost infaptuita minunea inmultirii painilor si pestilor.

Optional - vizita la Haifa, unde putem admira gradinile suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota proorocului Ilie Tezviteanul) si Cezareea, care pastreaza multe ruine din perioada cruciadelor si locul unde Corneliu a fost botezat si de unde si-a inceput periplul catre Roma Sfantul Pavel.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 3: Betleem - Biserica Nasterii Domnului - Grota Laptelui - Manastirea Sf. Sava

Excursie la Betleem (casa painii, traducere din ebraica). Jumatate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumatate sunt musulmani. Vizitam Biserica Nașterii Domnului, care este cea mai veche biserica creștina din Țara Sfanta, ridicata din ordinul imparatului Constantin deasupra peșterii Nașterii Mantuitorului.

Forma actuala dateaza dintre anii 527-565. In Grota Nașterii, locul nașterii Mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri daruita in 1717 de domnul Țarii Romanești, Nicolae Mavrocordat. Din fața Bisericii Nașterii se transmite in fiecare noapte de Craciun Sfanta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfantului Ieronim. In apropiere de Biserica Nașterii se afla Grota Laptelui; aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfanta Familie dupa nașterea lui Iisus din fața furiei lui Irod, pana la fuga in Egipt.

Vom vizita apoi Biserica Sf. Nicolae. Ne indreptam apoi catre Manastirea Sf. Sava, datand din sec. V, care adaposeste moastele Sf. Sava. Accesul in interior este permis exclusiv domnilor, doamnele avand posibilitatea de a merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde a trait sfantul.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 4: Marea Moarta - Raul Iordan, Locul Botezului - Qumran - Ierihon

Excursie la Marea Moarta, aflata la cea mai joasa altitudine de pe suprafata globului (-430 metri). Prima oprire o vom face pe Valea Iordanului, locul botezului Mantuitorului. Optional, puteti asista sau incerca o extraordinara experienta spirituala, botezandu-va in apele sfinte ale Iordanului (poate presupune cost suplimentar ce va fi confirmat inaintea plecarii).

Dupa aceea ne indreptam catre Qumran, loc din desert unde s-au gasit in pesteri Manuscrisele de la Marea Moarta. Urmeaza sa facem un popas pe malul Marii Moarte, care contine apa cu cea mai mare concentratie de sare din lume (33%, comparativ cu media de 3% a oceanelor), pe fundul careia se crede ca s-ar afla ruinele oraselor biblice Sodoma si Gomora. De asemenea, litoralul Marii Moarte din Israel este considerat a fi una dintre primele zone balneare din lume.

Optional - vizita orasului Ierihon, cel mai vechi oras din lume (11000 ani), unde vom vedea Biserica Romaneasca si Manastirea de pe Muntele Tentatiei.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Citeste despre beneficiile apei sarate si ale namolului de la Marea Moarta

 

Ziua 5: Ierusalim

Excursie la Ierusalim, oras sfant pentru toate cele 3 religii monoteiste: crestinismul, iudaismul si islamul.

Vom vizita Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului (unde se spune ca a fost gasit a doua oara capul lui Ioan Botezatorul, Via Dolorosa (Calea Crucii, cu cele 14 opriri ale Mantuitorului printre care Biserica Sf. Mormant si Golgota), Manastirea “Dominus Flevit”  (“Domnul a plans” – in forma unei lacrimi, ridicata pe locul unde Iisus a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta), Biserica Tuturor Natiilor (sau a Agoniei – biserica romano-catolica de pe Muntele Maslinilor, ce adaposeste o lespede de piatra unde s-a rugat Iisus Hristos inainte de a fi arestat), Biserica Mormantul Maicii Domnului (unde se coboara 48 trepte pana la Mormantul Fecioarei si Grota Tradarii, unde a fost inchis Iisus inaintea judecatii ce a precedat crucificarea), Turnul lui David (antica cetate ridicata de regele Herod pentru a proteja palatul pe care l-a construit in jurul anului 24 i.Hr., varianta de astazi este cea care a fost ridicata in sec. XIV pe fundatia turnului Fasael).

Pentru pelerinii crestini, Biserica Sfantului Mormant reprezinta poate cel mai sacru loc al Ierusalimului, fiind construita pe locul in care a fost rastignit si ingropat Iisus Hristos.

Se spune ca locul construirii bisericii a fost ales de Imparateasa Elena – mama lui Constantin cel Mare, in timpul unei vizite in Tara Sfanta. Anual, de Sfintele Pasti, aici are loc ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, care mai apoi este trimisa in lumea intreaga pentru credinciosii crestini.

Pe strazile din jurul Bisericii Sf. Mormant veti gasi unele dintre cele mai populare suveniruri turistice ale orasului vechi, in special pe Strada lui David, dar si o serie de biserici care merita se le acordati atentie: Patriarhia grecilor ortodocsi, Biserica Franciscana, San Salvadore si Patriarhia latina.

Optional - Zidul Plangerii, Gradina Ghetsimani si Muntele Sion. Zidul Plangerii este un loc venerat de evreii din toata lumea, insemnatatea sa datorandu-se faptului ca este considerat a fi singura parte ramasa din Templul lui Solomon, distrus intai de babilonieni in anul 586 i.Hr. si apoi de romani in anul 70 d.Hr. Gradina Ghetsimani reprezinta locul unde a fost arestat Iisus Hristos. Pe Muntele Sion vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 6: Tel Aviv - Jaffa - degustare de vin

Excursie la o crama cu degustare de vin si la Jaffa. Prima oprire o vom face la crama Tishbi (sau o crama similara), unde vom degusta vinuri noi din taramuri stravechi, fiind cunoscut faptul ca Israel este un mare producator de vinuri de calitate superiaora. Transfer la Tel Aviv si scurt tur panoramic de oras, dupa care vom vizita zona Jaffa.

Partea istorică a orașului, cu străzi înguste și clădiri pitorești, are numeroase biserici creștine, moschei și sinagogi, dar și numeroase galerii, magazine și cafenele boeme. In Piața de vechituri din Jaffa puteti gasi orice obiect va trece prin minte, dar trebuie avut in vedere faptul ca piata nu se tine si sâmbătă pentru că e Sabatul.

Pentru o vedere deosebita vom merge in vechiul port al orașului. Inainte de a pleca catre aeroport, vom vizita un kibbutz traditional, comunitate colectiva bazata pe agricultura a carui istorie se confunda practic cu cea a statului modern Israel. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Mese incluse: mic dejun.

 

Vezi si oferta de circuit in Israel si Iordania, aici

 

Citeste despre Fortareata Masada, aici

 


- Haifa, Cezareea - 55 euro/persoana

- Ierihon - 38 euro/persoana

- Via Dolorosa, Muntele Sion si Zidul Plângerii - 20 euro/persoana

 

* Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de persoane, tarifele se vor recalcula.

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Orasul Nou, capitala Ierusalimului

Zidul Plangerii

Via Dolorosa

Nazareth, unul dintre cele mai importante orase crestine

Marea Moarta

Masada, o celebra fortareata construita de Herod

7 NOV   RO 151    Otopeni 16:25 -  Tel Aviv 19:00
12 NOV OB170     Tel Aviv 23:50 – Otopeni 02:40 (ajunge pe 13 Nov)

 Clima: subtropicala, vara este foarte fierbinte, iarna este caracterizata prin precipitatii

Perioada recomandata: Primavara si toamna

Ce sa luati in bagaj: Spray impotriva insectelor, incaltari comode, haine confortabile din fibre naturale

Ce sa cumparati: covoare, bijuterii, alama, cupru

Mancarea si bautura: Bucataria israeliana este o combinatie intre cea arabeasca si cea mediteraneana, bogata in ulei de masline. Incercati falafel, hummus, thina, couscous, branza tzfat si shakshuka

Recomandari: Beti numai apa imbuteliata.

Bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv si retur
1 bagaj mana de 7 kg
1 bagaj de cala de 23 kg
Taxele de aeroport si taxa de serviciu 335 euro/persoana
5 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel de 3*- Categoria locala “turist” la Tiberias/Nazaret
Tururile si excursiile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz clasa "Turist"
Bilete de intrare la obiectivele turistice din Israel 48 euro/ persoana
Asistenta turistica limba romana

Taxele de oras

Supliment obligatoriu plecarea de Paste/Revelion 199 euro/persoana

Excursiile optionale

Serviciile de ghid local

Asigurarea medicala si storno

Alte servicii neincluse in program

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Asia,Israel,vacanta Israel,vacante Israel,circuit Israel,circuite Israel,Tel Aviv,Ierusalim,Canna,Yardenit,Tiberias,Capernaum,Nazareth,Cezareea,Haifa,Jaffa, israel, circuit israel 2019, mormantul sfant, marea galileii, nazaret, canna, capernaum, excursie Marea Moarta

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,13400EUR
5 nopti

Info Practic

 Clima: subtropicala, vara este foarte fierbinte, iarna este caracterizata prin precipitatii

Perioada recomandata: Primavara si toamna

Ce sa luati in bagaj: Spray impotriva insectelor, incaltari comode, haine confortabile din fibre naturale

Ce sa cumparati: covoare, bijuterii, alama, cupru

Mancarea si bautura: Bucataria israeliana este o combinatie intre cea arabeasca si cea mediteraneana, bogata in ulei de masline. Incercati falafel, hummus, thina, couscous, branza tzfat si shakshuka

Recomandari: Beti numai apa imbuteliata.