Circuit Luminile Nordului & Cercul Arctic

Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic
Cel mai bun pret
de la 1980EUR / pers
Rezerva acum
Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic Circuit  Luminile Nordului & Cercul Arctic

Luminile Nordului & Cercul Arctic

Descoperă legendele nordului împreună cu J'info Tours! 

 

Ziua 1: Helsinki (1 noapte)

Întâlnire cu însoţitorul de grup de la J’Info Tours pe aeroportul Henri Coandă pentru zborul către Helsinki. Sosire şi transfer la hotel Arthur 3*. Timp liber pentru vizitarea oraşului. 
  
 

 

Ziua 2: Helsinki - Kuopio (1 noapte) (389 Km) 

 Se vizitează Primăria, Casa Parlamentului, Palatul Prezidenţial şi Catedrala Luterană. Vom pleca spre nord. Cazare în Kuopio la Sokos Hotel Puijonsarvi 4*.  
  

 

Ziua 3: Kuopio - Oulu - Rovaniemi (2 nopţi) (507 Km) 

Oprire în zona universitară a oraşului Oulu, situat în Golful Botnic. Trecem prin oraşul Kemi, după care plecăm către Rovaniemi, oraşul lui Moş Crăciun. Cazare la Hotel Scandic 4*.  

  

Ziua 4: Rovaniemi 

Rovaniemi, capitala Laponiei, a fost renumită timp de sute de ani pentru exportul de blănuri şi somon. Oraşul a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi reconstruit după proiectul lui Alvar Aalto, în formă de coarne de ren. Vizităm Lappia Hali, Primăria, biserica nouă şi Centrul Arctic. După-amiază, timp liber sau excursii opţionale. 
 

 

Ziua 5: Rovaniemi - Sodankyla - Saariselka (1 noapte) (258 Km)  

Oprire la atelierul de lucru al lui Moş Crăciun. Ne îndreptăm spre nord către Sodankyla, unde se vizitează Vanha Kirkko, cea mai veche biserică din lemn din Laponia (secolul al XVII-lea). La Muzeul Aurului din Tankavaara puteţi căuta aur folosind saitrocul (un vas folosit la separarea aurului). Ajungem în Saariselka, cel mai mare centru de sporturi de iarnă din Finlanda. Cazare la Hotel Holiday Club 4*. 
  
  


Ziua 6: Saariselka - Honningsvag, Norvegia (1 noapte) (423 Km) 

Vom trece în Norvegia prin Ivalo, unde vizităm Sami Park. Apoi mergem de-a lungul fiordului Porsangen până la Honningsvag de pe insula Mageroya. Aici se află cel mai nordic punct din Europa (North Cape). În perioada 11 mai-31 iulie, dacă este senin, puteţi vedea soarele de la miezul nopţii. Cazare în Honningsvag la Hotel Rica Honningsvag 3*.

  
Ziua 7: Honningsvag - croazieră - Hammerfest - Alta (1 noapte) (207 Km) 

Croazieră pe fiordurile Norvegiei, de la Honningsvag până la Hammerfest (în sud). După debarcare ne vom îndrepta către oraşul Alta. Cazare la Hotel Rica Alta 4*.
 

 

Ziua 8: Alta - Narvik (2 nopţi) (503 Km) 

Continuăm călătoria spre sud, pe drumul şerpuit de-a lungul fiordurilor Kvaenangenfjord şi Lyngenfjord, în provincia Troms, aflata dincolo de Cercul Arctic.  

  

Ziua 9: Narvik 

Vizităm Muzeul Războiului din Narvik, unde sunt expuse obiecte personale, proiecții și testimoniale ale  soldaţilor şi prizonierilor din cel de-al Doilea Război Mondial,  când oraşul a fost transformat în port pentru submarinele nemţeşti. Timp liber după amiază sau, opţional, excursii. Cazare în Narvik la Riva Narvik.  

  

Ziua 10: Narvik - Mo (1 noapte) (426 Km) 

Ne continuăm drumul  spre sudul Norvegiei. Traversăm din nou Cercul Arctic şi ne vom caza în micul oraş Mo I Rana la Hotel Rica Meyergarden 3*+.  
  
  


Ziua 11: Mo-Mosjoen -Trondheim (1 noapte) (477 Km) 

Astăzi ne oprim în Mosjoen, unde vom vedea cascada Laksforsen, pădurile şi râurile din valea Namdalen şi fiordul Trondheimsfjord. Cazare în Trondheim la Hotel Quality Augustin 4*.

  

Ziua 12: Trondheim - Geiranger Area (2 nopţi) (325 Km) 

Dimineaţă plecăm din Trondheim şi mergem pe malul Atlanticului de la Christiansund la Molde pentru a ajunge în zona Geiranger. Cazare în Geiranger la Hotel Geiranger 3*/4*. 
  

 

Ziua 13: Geiranger Area 

Timp liber sau, opţional, croazieră pe fiordul Geiranger.  
  

 
Ziua 14: Geiranger Area - Lom - Lillehammer (1 Noapte) (390 Km) 

Traversăm muntele Dalsnibba, cu oprire în Lom şi la bisericile Stave. Ajungem la Lillehammer, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1994. Cazare în Lillehammer la Hotel Clarion Hammer 4*. 

  

Ziua 15: Lillehammer - Oslo (1 noapte) (184 Km) 

Pornim spre Oslo traversând zonă Eidsvoll. La sosire vizităm Castelul Akershus, fortăreaţa din port (secoluI XlV), Primăria (unde se organizează festivitatea de acordare a Premiului Nobel pentru Pace), Teatrul Naţional, Parlamentul, Palatul Regal, Radiodifuziunea şi parcul Frogner cu sculpturile lui Gustav Vigeland. Cazare în Oslo la Hotel Comfort Borsparken 4*.  
  
 

 

Ziua 16: Oslo - Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul de retur. 
 

 

Vezi si alta oferta pentru Tarile Nordice, aici

Iti doresti un circuit in Islanda? Vezi oferta J'info Tours, aici

Rovaniemi  
 • Experienţa Sami: 88 euro/pers. 
 • Cină tradiţională laponiană: 75 euro/pers. 
 Alta 
 • Muzeul de sculpturi în piatră: 58 euro/pers. 
 Narvik 
 • Oraşul turistic Narvik: 53 euro/pers. 
 Geiranger 
 • Croazieră fiord: 49 euro/pers. 
  Oslo 
 • Cină tradiţională norvegiană: 69 euro/pers. 
  

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

* Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează. 

Primaria si Casa Parlamentului, Palatul Prezidential si Catedrala Lutherana din Kuopio 

Centrul Arctic

Atelierul de lucru a lui Mos Craciun

Vanha Kirkko, cea mai veche biserica din lemn a Laponiei

Sami Park

Croaziera in fiordurile Norvegiei

Cascada Laksforsen

Atlantic Road

Castelul Akerhus

 

Vizitează Țările nordice
în perioada: ianuarie - mai 
 Clima: continentală 
 Moneda: euro 
 Ce să luaţi în bagaj: haine şi încălţări  comode  
 Ce să cumpăraţi: produse din sticlă ‘’Iittala’’, bijuterii tradiţionale ‘’ Kalevala’’, căciulile specifice Laponiei, covoare Ryija, Kantele, un instrument tradiţional cu coarde, care seamănă cu o harpă mică.  
Mâncare şi băutură: bomboane Fazer; vodkă finlandeză;  Korvapuusti (rulou cu scorţişoară); Kirelian piirakka (produse de patiserie specifice zonei Karelia); Leipajuusto (specialitate de brânză finlandeză), Polse (cârnaţi norvergieni din carne de căprioară şi ren), Linje Aquavit (băutură alcoolică din cartof sau cereale, cu o tărie de 37,5%). 

 


Bilet de avion Bucureşti-Helsinki/Oslo-Bucureşti 
15 nopţi cazare hotel 3* şi 4*  
 Mic dejun  
 Asistenţă turistică  
 Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei 

Asigurare medicală 

Asigurare storno 

Excursii opţionale  

Taxele de intrare la obiectivele turistice 

Supliment plecare iunie 125 euro

 

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

 

excursie Scandinavia 2023, luminile nordului 2023, tarile nordice 2023, oferte Europa de Nord, cazare Oslo, cazare Helsinki, vacanta Norvegia, circuit Norvegia, circuit Finlanda, vacanta Finlanda, vacanta Scandinavia, luminile nordului, aurora borealis, in vizita la Mos Craciun, excursie Rovaniemi, Hammerfest, Oulu, Kuopio, Alta Navrik, croaziera, fjord, Trondheim

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Țările nordice
în perioada: ianuarie - mai 
 Clima: continentală 
 Moneda: euro 
 Ce să luaţi în bagaj: haine şi încălţări  comode  
 Ce să cumpăraţi: produse din sticlă ‘’Iittala’’, bijuterii tradiţionale ‘’ Kalevala’’, căciulile specifice Laponiei, covoare Ryija, Kantele, un instrument tradiţional cu coarde, care seamănă cu o harpă mică.  
Mâncare şi băutură: bomboane Fazer; vodkă finlandeză;  Korvapuusti (rulou cu scorţişoară); Kirelian piirakka (produse de patiserie specifice zonei Karelia); Leipajuusto (specialitate de brânză finlandeză), Polse (cârnaţi norvergieni din carne de căprioară şi ren), Linje Aquavit (băutură alcoolică din cartof sau cereale, cu o tărie de 37,5%).