Circuit Manastirile din Nordul Moldovei

Circuit Manastirile din Nordul Moldovei
Cel mai bun pret
de la 560RON / pers
Rezerva acum
Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei

Circuit Manastirile din Nordul Moldovei

Program turistic - Manastirile din N Moldovei

Ziua 1: Bucuresti - Buzau - Focsani - Bacau - Targu Neamt - Gura Humorului (460 km)

Intalnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta Bucuresti-Buzau-Focsani-Bacau-Targu Neamt. Pauza de masa. Dupa masa de pranz, vizitam Cetatea Neamtului, una dintre cele mai impresionante cetăți din Romania, care făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea pentru apărarea împotriva otomanilor.

 

Structura a fost construită din piatră de râu, din piatră de carieră (folosită la arcade, pervazuri, piloni și contraforți) și din rocă de gresie verzuie. Cetatea este faimoasa si pentru că este unul dintre subiectele principale în poemul “Muma lui Ștefan cel Mare” (1857), de Dimitrie Bolintineanu. Transfer la cazare.

 

Ziua 2: Gura Humorului - Voronet - Moldovita - Sucevita (260 km)

Astazi vom vizita cele mai reprezentative dintre Manastirile din Bucovina. Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, Manastirea Voronet este monument UNESCO. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni, ceea ce a reprezentat un record pentru acea vreme.

 

Mănăstirea Moldoviţa este unul dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult din România. Pictura exterioară, care s-a păstrat foarte bine, reprezintă principalul punct de atracţie al mănăstirii.

 

Lăcaşul de cult a fost înălţat în apropiere de locul în care s-a aflat o biserică din piatră, care s-a prăbuşit din cauza unei alunecări de teren. Pentru că este înconjurată de ziduri puternice, mănăstirea are şi un aspect de fortăreaţă. Mănăstirea Moldoviţa îi impresionează pe turişti mai ales prin stilul fascinant al picturilor, în care predomină culorile roşu-brun.Construit în stilul arhitecturii moldoveneşti - îmbinare de artă bizantină, gotică, cu elemente ale vechilor biserici de lemn din Moldova, şi mici accente „munteneşti“ -, aşezământul monahal de la Suceviţa anunţă inovaţiile arhitecturale ale secolului următor.

 

La Suceviţa se mai aud şi astăzi clopotele de pe vremea lui Ieremia Movilă, pe care le-a donat mănăstirii în 1605 şi care se găsesc în turnul cel mai masiv, amplasat în partea de nord-vest. Mănăstirea Suceviţa este singura din grupul bisericilor „surori“ din ţinutul Sucevei cu pictură exterioară, care îşi păstrează latura de nord. Cu totul reprezentantivă este scena „Scara virtuţilor“. Pictura impresionează prin amploarea şi contrastul dintre ordinea îngerilor şi haosul iadului, dintre lupta binelui şi răului.

 

Ziua 3: Gura Humorului - Arbore - Bogdana - Putna (82km)

Ridicata in anul 1502, de Luca Arbore, portarul Sucevei, Biserica “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul” din Arbore este construita din piatra, caramida intalnindu-se numai la bolti. Cu aspect de nava alungita, cu pictura interioara impresionanta mai ales prin scena Cavalcada imparatului Constantin cel Mare si cu pictura exterioara realizata in 1541 de Dragos zugravul, biserica Arbore este unul dintre monumentele de seama ale Moldovei, recunoscut ca valoare si pe plan mondial.

 

Mănăstirea Bogdana este situată la 14 km de oraşul Oneşti, pe Valea Trotuşului, într-o zonă atât de cunoscută prin legendara întâmplare de la Borzeşti, din timpul copilăriei lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Monument de arhitectura, biserica Sfantul Nicolae a fost zidita, de voievodul Bogdan Voda (1359-1365), ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru izbanda in lupetele ce le-a purtat pentru a pune bazele unui stat liber si independent la rasarit de Carpati, in Tara Moldovei. Biserica este prima constructie religioasa de piatra din Moldova, care a fost pastrata in forma ei originala, nealterata pana astazi, fiind considerata un adevarat document de nastere a arhitecturii nationale in Moldova.

 

Mănăstirea Putna, situată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare, care a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. Ştefan cel Mare a fost înmormântat, în anul 1504, la Mănăstirea Putna, după ce condus Moldova timp de 47 de ani şi trei luni. Turnul Tezaurului este singura clădire a mănăstirii care a rămas neschimbată încă din timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Aici erau ascunse în urmă cu cinci veacuri obiectele valoroase ale mănăstirii.

 

Ziua 4: Gura Humorului - Suceava - Brasov - Bucuresti(492km)

Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale României. A fost atestată documentar în anul 1388, în vremea în care domn al Moldovei era Petru al II-lea Mușat, cel care a mutat capitala de la Siret la Suceava. A îndeplinit rolul de capitală a Principatului Moldovei timp de aproape două secole.

 

În perioada medievală, Cetatea de Scaun a Sucevei era considerată simbolul Moldovei şi făcea parte din sistemul de fortificații construit la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. A fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de peste 200 de ani.În încercarea de a pătrunde în cetate vom întâlni patru elemente defensive: şanţ de apărare, pod de acces, zid de apărare în exterior şi capcana căreia istoricii i-au dat numele de cursa de şoareci. Interioarele cetăţii au fost parţial restaurate astfel încât să ne amintim de viaţa de curte şi să ne facem o imagine despre ceea ce a reprezentat locuinţa temporară a voievozilor Moldovei.

 

Ne indreptam catre Brasov, fostul oras sasesc Kronstadt, unde vom lua masa. Tur pietonal al centrului istoric al Brasovului, incluzand urmatoarele atractii: Piata Sfatului, Biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica din Romania), Turnul Alb si Turnul Negru (parte a fostei cetati de aparare), Scheii Brasovului, Strada Sforii, Piata Unirii. Timp liber pentru masa, dupa care ne vom indrepta catre Bucuresti.

 

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

 

3 nopti cazare cu mic dejun, loc in camera dubla

Transport autocar

Ghid autorizat

 

 

 

Taxele de intrare la obiective

Supliment demipensiune 150 lei/persoana

Alte servicii neincluse in program

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret

Info Practic

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.