Circuit Manastirile din Nordul Moldovei

Circuit Manastirile din Nordul Moldovei
Cel mai bun pret
de la 560RON / pers
Rezerva acum
Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei Circuit Manastirile din Nordul Moldovei

Mănăstirile din Nordul Moldovei

Ziua 1: București – Buzău – Focșani – Bacău – Târgu Neamț – Gura Humorului (460 km) 

Întâlnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta București-Buzău-Focșani-Bacău-Târgu Neamț. Pauza de masă. După masă de prânz, vizităm Cetatea Neamțului, una dintre cele mai impresionante cetăți din România, care făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea pentru apărarea împotrivă otomanilor. Structura a fost construită din piatră de rău, din piatră de carieră (folosită la arcade, pervazuri, piloni și contraforți) și din rocă de gresie verzuie. Cetatea este faimoasă și pentru că este unul dintre subiectele principale în poemul “Muma lui Ștefan cel Mare” (1857) de Dimitrie Bolintineanu. Transfer la cazare. 
  

  

Ziua 2: Gura Humorului – Voroneț – Moldovița -Sucevița (260 km) 

Vizităm cele mai reprezentative dintre Mănăstirile din Bucovina. Prima vizită: Voroneț. 
Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecății de Apoi”,pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneț”, mănăstirea este monument UNESCO. A fost ridicată în anul 1488, în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce a reprezentat un record pentru acea vreme. 
  Mergem către Moldovița. Aceasta este unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din România. Pictura exterioară, care s-a păstrat foarte bine, reprezintă principalul punct de atracție al mănăstirii. 
Lăcașul de cult a fost înălțat în apropiere de locul în care s-a aflat o biserică din piatră, care s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren. Pentru că este inconjurată de ziduri puternice, mănăstirea are și un aspect de fortăreață. Mănăstirea Moldovița îi impresionează pe turiști mai ales prin stilul fascinant al picturilor, în care predomină culorile roșu-brun.
Construit în stilul arhitecturii moldovenești-îmbinare de artă bizantină, gotică, cu elemente ale vechilor biserici de lemn din Moldova  și mici accente „muntenești“ -, așezămantul monahal de la Sucevița anuntă inovațiile arhitecturale ale secolului următor. La Sucevița se mai aud și astăzi clopotele de pe vremea lui Ieremia Movilă, pe care le-a donat mănăstirii în 1605 și care se găsesc în turnul cel mai mare, amplasat în partea de nord-vest. Mănăstirea Sucevița este singura din grupul bisericilor „surori“ din ținutul Sucevei cu pictură exterioară, care își păstrează latura de nord. Cu totul reprezentantivă este scena „Scara virtuților“. Pictura impresionează prin amploarea și contrastul dintre ordinea îngerilor și haosul iadului, dintre lupta binelui și răului. 

  

Ziua 3: Gura Humorului – Arbore – Bogdana – Putna (82 km) 

Ridicată în anul 1502 de Luca Arbore, portarul Sucevei, biserica Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul din Arbore este construită din piatră, cărămida întâlnindu-se numai la bolți. Cu aspect de navă alungită, se remarcă prin pictura interioară impresionantă, mai ales prin scena Cavalcada Împăratului Constantin cel Mare și prin pictura exterioară realizată în 1541 de Dragoș Coman (Zugravul), biserica Arbore este unul dintre monumentele de seamă ale Moldovei, recunoscut ca valoare și pe plan mondial. 
 Mănăstirea Bogdana este situată la 14 km de orașul Onești, pe Valea Trotusului, într-o zonă atât de cunoscută prin legendara întâmplare de la Borzești, din timpul copilăriei lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Monument de arhitectură, biserica Sfântul Nicolae a fost zidită de voievodul Bogdan Vodă (1359-1365), ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru izbânda în luptele ce le-a purtat pentru a pune bazele unui stat liber și independent la răsărit de Carpați, în Țara Moldovei. Biserica este prima construcție religioasă de piatră din Moldova, care a fost păstrată în forma ei originală, nealterată până astăzi, fiind considerată un adevărat document de naștere a arhitecturii naționale în Moldova. 
Mănăstirea Putna, situată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este cea mai importantă ctitorie a lui Ștefan cel Mare, care a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod și familia sa. Ștefan cel Mare a fost înmormântat în anul 1504, la Mănăstirea Putna, după ce condus Moldova timp de 47 de ani și trei luni. Turnul Tezaurului este singura clădire a mănăstirii care a rămas neschimbată încă din timpul domniei lui Ștefan cel Mare. Aici erau ascunse în urmă cu cinci veacuri obiectele valoroase ale mănăstirii. 

  

Ziua 4: Gura Humorului – Suceava – Brașov - București (492 km)   

Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante asezări ale României. A fost atestată documentar în anul 1388, în vremea în care domn al Moldovei era Petru al II-lea Mușat, cel care a mutat capitală de la Siret la Suceava. A îndeplinit rolul de capitală a Principatului Moldovei timp de aproape două secole. În perioadă medievală, Cetatea de Scaun a Sucevei era considerată simbolul Moldovei și făcea parte din sistemul de fortificații construit la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. A fost principală reședință a domnilor Moldovei timp de peste 200 de ani. În încercarea de a pătrunde în cetate vom întâlni patru elemente defensive: șanț de apărare, pod de acces, zid de apărare în exterior și capcana căreia istoricii i-au dat numele de cursă de șoareci. Interioarele cetății au fost parțial restaurate, astfel încât să ne amintim de viață de curte și să ne facem o imagine despre ceea ce a reprezentat locuința temporară a voievozilor Moldovei. 
 Ne îndreptăm către Brașov, fostul oraș săsesc Kronstadt, unde vom lua masa. Facem un tur pietonal al centrului istoric al Brașovului, incluzând următoarele atracții: Piață Sfatului, Biserica Neagră (cea mai mare biserica gotică din România), Turnul Alb și Turnul Negru (parte a fostei cetăți de apărare), Scheii Brașovului, Strada Sforii, Piața Unirii. Timp liber pentru masă, după care ne vom îndreptă către București.

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

 

3 nopți cazare cu mic dejun, loc în camera dublă
Transport autocar
Ghid autorizat

 

 

 

Taxele de intrare la obiective

Supliment demipensiune 150 lei/persoană

Alte servicii neincluse în program

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

Rezervare online

Info Practic

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.