Informatii utile

Informații din 03 iulie 2020

Condiții de intrare în Austria*

Republica Austria a prelungit la 1 iulie măsura (deja valabilă), care îi exceptează de la carantină/izolare pe cetăţenii care vin din România.

Măsura este valabilă până la 30 septembrie 2020.

Turiștii români care vor să își petreacă vacanța în Austria nu mai au nevoie, la intrarea în această țară, de un certificat de sanatate care sa confirme faptul ca au fost testati in Romania pentru Covid-19.

Condiții de intrare în Muntenegru*

Turiștii români care vor să își petreacă vacanța în Muntenegru nu mai sunt testați pentru Covid-19, la intrarea în această țară.

La trecerea prin Serbia spre Muntenegru, turiștii vor semna o declarație pusă la dispoziție pe loc de autoritățile sârbe, în care vor completa: nume, prenume, ora și ziua trecerii prin Serbia.

*Mențiunile sunt potrivite situației actuale, care este provizorie. Daca survin schimbări, vi le comunicăm în momentul apariției acestora.

Informații din 30 iunie 2020

Condiții de intrare în GRECIA:

Turiștii care vor să intre în Grecia de mâine, 1 iulie 2020, trebuie să completeze un chestionar online, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrare.
Formularul poate fi găsit aici https://travel.gov.gr/#/form
Acesta trebuie completat cu: datele personale, ţara de origine, ţările traversate în ultimele 15 zile, adresa de cazare din Grecia. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.
Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR, care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau pe varianta imprimare pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.
J’INFO TOURS ofera consiliere turiștilor ce achiziționează de la agenția noastră o vacanță în Grecia, privind completarea acestui formular.

Informații 23 iunie 2020

Lista Statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde)
Conform Hotărârii nr 31 din 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență Intră în vigoare de la data de 23.06.2020, ora 0:00

ZONĂ VERDE - persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională din următoarele țări nu sunt supuse măsurilor de carantinare/ izolare
1. Austria
2. Bulgaria
3. Cehia
4. Cipru
5. Croația
6. Confederația Elvețiană
7. Estonia
8. Finlanda
9. Franta metropolitana (teritoriul european al Frantei)
10. Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena)
11. Grecia
12. Irlanda
13. Islanda
14. Italia
15. Letonia
16. Liechtenstein
17. Lituania
18. Malta
19. Norvegia
20. Slovacia
21. Slovenia
22. Ungaria

ZONĂ GALBENĂ (izolare la domiciliu 14 zile/ carantină*)
Măsura de izolare la domiciliu sau carantină se aplică tuturor persoanelor asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate (lista prezentată mai sus); izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Masura de exceptare de la carantinare/izolare se aplica doar Statelor din zona UE si SEE. In urma consultarilor la nivelul Statelor Membre, se va decide mecanismul de includere a Statelor Terte pentru măsura de exceptare de la carantinare/izolare la domiciliu 14 zile.
Sursa aceste informări este Institutul de Sănătate Publică România

Unde și de când putem călători post coronavirus

Austria
A fost mai puțin afectată decât alte țări europene, cu de 10 ori mai puține persoane infectate. Ea se redeschide pentru turiștii străini începând cu 1 iulie. Înainte de această dată, la intrare în țară este necesar un certificat de sănătate, care să ateste că un călător nu este infectat.
Cetățenii UE și străinii care au dreptul să intre sunt obligați să efectueze o carantină de 14 zile, auto-monitorizată, imediat după intrarea în țară prin transport cu avionul. Testul pentru Covid-19 este disponibil în aeroportul din Viena și costă 190 de euro. Pe 13 mai, ministrul turismului, Elisabeth Koestinger, a spus că granița dintre Germania și Austria va fi deschisă începând cu 15 iunie.

Georgia își redeschide frontierele pe 1 iulie și pune în aplicare măsuri care să protejeze călătorii și cetățenii săi, pentru o vacanță sigură și relaxantă. Georgia este una dintre cele mai puțin afectate din lume de țările coronavirus. Georgia a reacționat foarte repede și a luat măsuri care au menținut epidemia la un nivel extrem de scăzut. Există până la 260 de ori mai puține cazuri de Covid-19 în Georgia decât în ​​țările europene cele mai afectate. Tbilisi, capitala Georgie este de un farmec apare, fiind un melanj de trecut, prezent și viitor, cultură și timp liber. Georgia are mai multe paturi de spital /mia de locuitori decât Suedia și Danemarca, iar Tbilisi este de până la cinci ori mai sigur, în ceea ce privește rata criminalității decât Parisul sau Londra.
Vedeti aici informatii despre circuitul nostru in Georgia.

Seychelles, liber de Covid-19
Țara insulară Seychelles a este liberă de Covid-19. Aceasta a raportat un număr total de doar 11 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Seychelles și-a redeschis aeroportul internațional pe 1 iunie, cu luarea măsurilor de protectie necesare. De asemenea, deocamdată, sunt limitate deplasările în jurul celor mai cunoscute insule Mahé, Praslin și La Digue. Autoritățile locale recomandă, pentru o vacanță reușită, stațiunile all-inclusive și stațiunile insulare din Seychelles, deoarece în astfel de locuri sunt mai protejați.
Va asteptam cu oferte avantajoase la sejururile in Seychelles.