Informatii utile

Informații din 14 iulie 2020

Începând din 16 iulie 2020 şi până pe 31.7.2020, (termen provizoriu), Republica Austria suspendă permisiunea de aterizare a aeronavelor din România, Bulgaria, Republica Moldova ş.a. (Lista, cf. Ordinului de Ministru 319 privind interdicţia de aterizare pentru aeronave din zone de risc Sars-Cov-2).

Exceptate de la aceasta prevedere sunt anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Sursa informațiilor: Ambasada Austriei București

Informații din 12 iulie 2020

La intrarea in Grecia pe cale aeriană, Nu se aplică regula ce trebuie îndeplinită la intrarea pe cale terestră si anume prezentarea unui certificat medical in engleză dupa un test Covid – 19 negativ facut cu maxim 72 de ore inainte de ora intrării în Grecia.

Condiții de călătorie în Ungaria, valabile de miercuri, 15 iulie, ora 00.00

Cetățenilor români ce călătoresc în Ungaria, incepand cu 15 iulie 2020, le sunt aplicate următoarele dispozitii, conform informațiilor comunicate public de autoritățile ungare:

- la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

- în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Informații din 8 iulie 2020

Condiții de călătorie în Austria, valabile din 9 iulie 2020

Cetățenii români care călătoresc din România în Austria, începând de mâine, 9 iulie 2020, au următoarele obligații: - La intrarea în Austria, să prezinte rezultatul negativ al unui TEST COVID (PCR RT), nu mai vechi de 4 zile.
Certificatul medical cu rezultatul testului trebuie să fie în engleză sau germană. La clinica la care faceți testul, rugați personalul să vă elibereze certificatul în engleză sau germană.
- În cazul în care persoana care intră în Austria nu poate face dovada certificatului medical, acesta va intra în carantină, într-o locație adecvată, pe o perioadă de 14 zile, pe care nu o va putea părăsi. Măsura nu se aplică, dacă părăsirea imediată a teritoriului Austriei este asigurată.

Persoanele care călătoresc din Austria în România, în această perioadă, NU vor sta în carantină/ izolare la domiciliu timp de 14 zile, Austria fiind pe lista țărilor aflate în Zona Verde, valabilă din 7 iulie 2020, conform Hotărârii nr.34 din 06.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Condiții de călătorie în SPANIA, valabile din 9 iulie 2020

Călătorii în Spania nu sunt condiționați de carantinare sau testare la destinație. Există, însă, o singură condiție pe care trebuie să o îndepliniți, dacă ajungeți în Spania cu avionul.
La intrarea în Spania, pe cale aeriană, trebuie sa prezentați un formular generat online, în urma completării de către dvs. a unei declarații.
Aceasta declarație se completează pe site ul https://www.spth.gob.es/create
Declarația trebuie completată pentru fiecare pasager în parte.
După completarea si trimiterea ei, pe site-ul amintit mai sus, veți primi un formular cu un cod QR. Păstrați formularul /formularele primite pe e-mail, adica cele pe care vi le trimit autoritățile spaniole, pentru a le prezenta la intrarea în Spania. Odată primite pe email, fie le tipăriți (printați), fie le păstrați pe telefon.

Dacă nu vă descurcați, în cazul achiziționării unei vacanțe în Spania de la agenția noastră, ne contactați la numerele de telefon: 0742 220 643 sau 021 9820 și vă sprijinim în completarea declarațiilor.

Condiția prezentată mai sus este valabilă doar la călătoria cu avionul.

De asemenea, orice persoană care călătorește din Spania în România, în această perioadă, NU va sta în carantină/ izolare la domiciliu timp de 14 zile, Spania fiind, începând de luni, 6 iulie 2020, în Zona #Verde.

Pentru alte informații la zi, vă rugăm luați legătura cu agentul nostru care v-a făcut rezervările. Datele prezentate mai sus sunt valabile în această perioada. Condițiile sunt provizorii și se pot schimba de la o zi la alta. Vă ținem la curent, în cazul apariției vreunei schimbări.

Vă mulțumim!

Informații din 3 iulie 2020

Condiții de intrare în Austria*

Republica Austria a prelungit la 1 iulie măsura (deja valabilă), care îi exceptează de la carantină/izolare pe cetăţenii care vin din România.

Măsura este valabilă până la 30 septembrie 2020.

Turiștii români care vor să își petreacă vacanța în Austria nu mai au nevoie, la intrarea în această țară, de un certificat de sanatate care sa confirme faptul ca au fost testati in Romania pentru Covid-19.

Condiții de intrare în Muntenegru*

Turiștii români care vor să își petreacă vacanța în Muntenegru nu mai sunt testați pentru Covid-19, la intrarea în această țară.

La trecerea prin Serbia spre Muntenegru, turiștii vor semna o declarație pusă la dispoziție pe loc de autoritățile sârbe, în care vor completa: nume, prenume, ora și ziua trecerii prin Serbia.

*Mențiunile sunt potrivite situației actuale, care este provizorie. Daca survin schimbări, vi le comunicăm în momentul apariției acestora.

Informații din 30 iunie 2020

Condiții de intrare în GRECIA:

Turiștii care vor să intre în Grecia de mâine, 1 iulie 2020, trebuie să completeze un chestionar online, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrare.

Formularul poate fi găsit aici https://travel.gov.gr/#/form

Acesta trebuie completat cu: datele personale, ţara de origine, ţările traversate în ultimele 15 zile, adresa de cazare din Grecia. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR, care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau pe varianta imprimare pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

J’INFO TOURS ofera consiliere turiștilor ce achiziționează vacanță în Grecia, privind completarea acestui formular.

Informații 23 iunie 2020

Lista Statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde)
Conform Hotărârii nr 31 din 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență Intră în vigoare de la data de 23.06.2020, ora 0:00

ZONĂ VERDE - persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională din următoarele țări nu sunt supuse măsurilor de carantinare/ izolare
1. Austria
2. Bulgaria
3. Cehia
4. Cipru
5. Croația
6. Confederația Elvețiană
7. Estonia
8. Finlanda
9. Franta metropolitana (teritoriul european al Frantei)
10. Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena)
11. Grecia
12. Irlanda
13. Islanda
14. Italia
15. Letonia
16. Liechtenstein
17. Lituania
18. Malta
19. Norvegia
20. Slovacia
21. Slovenia
22. Ungaria

ZONĂ GALBENĂ (izolare la domiciliu 14 zile/ carantină*)
Măsura de izolare la domiciliu sau carantină se aplică tuturor persoanelor asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate (lista prezentată mai sus); izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Masura de exceptare de la carantinare/izolare se aplica doar Statelor din zona UE si SEE. In urma consultarilor la nivelul Statelor Membre, se va decide mecanismul de includere a Statelor Terte pentru măsura de exceptare de la carantinare/izolare la domiciliu 14 zile.
Sursa aceste informări este Institutul de Sănătate Publică România

Unde și de când putem călători post coronavirus

Austria
A fost mai puțin afectată decât alte țări europene, cu de 10 ori mai puține persoane infectate. Ea se redeschide pentru turiștii străini începând cu 1 iulie. Înainte de această dată, la intrare în țară este necesar un certificat de sănătate, care să ateste că un călător nu este infectat.
Cetățenii UE și străinii care au dreptul să intre sunt obligați să efectueze o carantină de 14 zile, auto-monitorizată, imediat după intrarea în țară prin transport cu avionul. Testul pentru Covid-19 este disponibil în aeroportul din Viena și costă 190 de euro. Pe 13 mai, ministrul turismului, Elisabeth Koestinger, a spus că granița dintre Germania și Austria va fi deschisă începând cu 15 iunie.

Georgia își redeschide frontierele pe 1 iulie și pune în aplicare măsuri care să protejeze călătorii și cetățenii săi, pentru o vacanță sigură și relaxantă. Georgia este una dintre cele mai puțin afectate din lume de țările coronavirus. Georgia a reacționat foarte repede și a luat măsuri care au menținut epidemia la un nivel extrem de scăzut. Există până la 260 de ori mai puține cazuri de Covid-19 în Georgia decât în ​​țările europene cele mai afectate. Tbilisi, capitala Georgie este de un farmec apare, fiind un melanj de trecut, prezent și viitor, cultură și timp liber. Georgia are mai multe paturi de spital /mia de locuitori decât Suedia și Danemarca, iar Tbilisi este de până la cinci ori mai sigur, în ceea ce privește rata criminalității decât Parisul sau Londra.
Vedeti aici informatii despre circuitul nostru in Georgia.

Seychelles, liber de Covid-19
Țara insulară Seychelles a este liberă de Covid-19. Aceasta a raportat un număr total de doar 11 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Seychelles și-a redeschis aeroportul internațional pe 1 iunie, cu luarea măsurilor de protectie necesare. De asemenea, deocamdată, sunt limitate deplasările în jurul celor mai cunoscute insule Mahé, Praslin și La Digue. Autoritățile locale recomandă, pentru o vacanță reușită, stațiunile all-inclusive și stațiunile insulare din Seychelles, deoarece în astfel de locuri sunt mai protejați.
Va asteptam cu oferte avantajoase la sejururile in Seychelles.