Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda
Cel mai bun pret
3750EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

Etiopia - Mix între istorie ╚Öi legend─â 

 

De ce Etiopia? Vezi, aici

Ziua 1: Bucure╚Öti – Addis Abeba 

Întâlnire matinal─â cu ghidul în aeroportul Henri Coand─â ╚Öi zbor spre Addis Abeba, via Doha. 
Sosire în capitala Etiopiei, ╚Ťara cu cea mai mare popula╚Ťie din Africa, dup─â Nigeria, ╚Öi cea mai veche na╚Ťiune cre╚Ötin─â din lume, dup─â Armenia. Transfer la hotel ╚Öi cazare. 

 

Ziua 2: Addis Abeba

Zi dedicat─â vizit─ârii metropolei africane, situat─â la altitudinea de 2300 m. Admir─âm diverse monumente istorice: Palatul Parlamentului, Prim─âria, Palatul Na╚Ťional. Vizit─âm: Muzeul Etnologic, aflat în fostul Palat al Împ─âratului Hailesillassie, Muzeul Na╚Ťional, Catedrala Ortodox─â Sfânt─â Treime ╚Öi Mercato (cea mai mare pia╚Ť─â în aer liber din Africa). Cazare în Addis Abeba. 

  

Ziua 3: Addis Abeba – Bahir Dar 

Zbor intern spre Bahir Dar, al treilea ora╚Ö ca num─âr de locuitori din Etiopia, capitala regiunii Amhara  
Vizit─â la Cascada Nilului Albastru, una dintre marile atrac╚Ťii ale Etiopiei, cu o c─âdere de peste 40 m ╚Öi o l─â╚Ťime de cca. 400 m ╚Öi vizite în sate din zon─â. 
 Dup─â-amiaz─â, facem o plimbare cu vapora╚Öul pe lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) ╚Öi vizit─âm dou─â dintre numeroasele m─ân─âstiri construite în secolele XIV-XVI, pe insulele ╚Öi peninsulele lacului, renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri ╚Öi impresionantele biblii scrise în cea mai veche limb─â din Etiopia, Ge’ez. Cazare în Bahir Dar. 
 

Ziua 4: Bahir Dar – Gondar 

Plecare matinal─â spre Gondar, prima capital─â a Imperiului Etiopian care a început în 1632, odat─â cu domnia regelui Fasilledes. 
Deoarece aici se afl─â vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator ╚Öi urma╚Öii s─âi, complexul regal a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în 1979. 
Vizit─âm palatele, re╚Öedin╚Ťele ╚Öi b─âile în aer liber ale regelui Fasilledes, biserica Debre Birham Selassie (Lumina Sfintei Treimi), singura biseric─â salvat─â, conform legendei, de invazia mahdistilor din 1888 datorit─â apari╚Ťiei miraculoase a unui imens roi de albine. 
Biserica este renumit─â pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de îngeri ╚Öi picturile murale, reprezentând scene biblice ╚Öi sfin╚Ťi. Cazare în Gondar. 

 

Ziua 5: Gondar – Parcul Na╚Ťional Simien 

Plec─âm spre Parcul Na╚Ťional montan Simien, intrat în Patrimoniul Natural UNESCO în 1978.
Numi╚Ťi ╚Öi Acoperi╚Öul Africii, cu vârfuri de peste 4500 m, Mun╚Ťii Simien ad─âpostesc numeroase specii endemice de p─âs─âri ╚Öi plante. Multe dintre ele pe cale de dispari╚Ťie (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capr─â Walia ibex, care poate fi întâlnit─â numai aici, vulturul cu barb─â etc ). Cazare în Gondar.  

 

Ziua 6: Gondar – Axum 

Plec─âm de Gondar la Axum, admir─âm spectaculosul versant de vest al mun┼úilor Simien pe un drum dificil dar cu un peisaj de neuitat. Cazare în zona Axum, fosta capital─â a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leag─ânul culturii etiopiene.

 

Ziua 7: Axum

Explor─âm ora╚Öul Axum, renumit prin minunatele biserici, m─ân─âstiri, stele, obeliscuri, morminte ╚Öi ruine antice. Axum a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1980. 
Vizit─âm Câmpul de Stele (ansamblu de blocuri de piatr─â monolitice din granit cu în─âl╚Ťimi variabile, dintre care Stela Uria╚Ö─â, înalt─â de 33 metri), castelele fo╚Ötilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion, unde este p─âstrat Chivotul Legii, despre care se spune c─â a fost furat din Templul din Ierusalim, cu voia lui Dumnezeu, ╚Öi adus aici de regele Menelik I. Acesta, conform legendei, era fiul regelui Solomon ╚Öi al reginei din Saba. Vizit─âm ╚Öi ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb ╚Öi Gebre Meskel. Cazare în Axum. 
 

Ziua 8: Axum - Lalibela 

Transfer la aeroport ╚Öi zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj cre╚Ötin din Etiopia, faimos în întreaga lume datorit─â complexului de 11 biserici monolitice, t─âiate în granit roz în sec.12, în timpul domniei regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’. 
 Ora╚Öul a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO în 1978. Ast─âzi vom vizita Naakuto Laab ╚Öi  primul grup  de biserici monolitice. Cazare Lalibela. 
  

Ziua 9: Lalibela 

Diminea╚Ťa, vizit─âm m─ân─âstirea Asheten Mariam, construit─â în sec. XIII, pe un versant muntos, în apropiere de Lalibela, la 3150 m în─âl╚Ťime ╚Öi un al doilea grup de biserici. Cazare în zona Lalibela. 
  

Ziua 10: Lalibela – Arba Minch 

Zbor intern de la Lalibela la Arba Minch. Cazare în zona Arba Minch. 
  

Ziua 11. Arba Minch – Jinka (285 km) 

Vizit─âm Muzeul Jinka. Cazare în Jinka. 

 

Ziua 12: Jinka-Turmi 

Ne îndrept─âm spre Turmi, pentru a vizita un sat al tribului Hamer. Cazare în zona Turmi. 

 

Ziua 13: Turmi – Omorate 

Vizit─âm unul dintre satele triburilor Dasanech (o popula╚Ťie seminomad─â, care num─âr─â 50.000 membri, a╚Öeza╚Ťi atât în sudul Etiopiei, cât ╚Öi în Sudan ╚Öi Kenya, cunoscut─â pentru coafurile unice, foarte elaborate ╚Öi împodobite ). 
  

Ziua 14: Turmi - Konso 

Diminea╚Ťa, vizit─âm satul Konso, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom admira colibele specifice ale localnicilor. 
 În apropiere de sat se afl─â o falie gigantic─â, unde, cu pu╚Ťin─â imagina╚Ťie, vom identifica conturul unor zgârâie nori newyorkezi. 

 

Ziua 15: Konso – Arba Minch – Addis Abeba  

Ne îndrept─âm spre Arba Minch, de unde vom zbura spre Addis Abeba.  În continuare ne bucur─âm de un spectacol folcloric cu dansuri tradi╚Ťionale urmat de o ceremonie a cafelei.  În încheiere vom lua cina  cu acompaniament de muzic─â live, apoi transfer, îmbarcare  avion ╚Öi  zbor de noapte. Cazare în zona Addis Abeba.

 

Ziua 16: Addis Abeba – Bucure╚Öti 

Transfer ╚Öi zbor spre Bucure╚Öti. 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostr─âzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data public─ârii programului sau serviciilor achizi╚Ťionate conform bonului de comand─â ╚Öi contractului. 

În cazul major─ârii acestora pân─â la data plec─ârii, agen╚Ťia va transmite ╚Öi va încasa de la client sumele aferente.

 

 

CONDI┼óII DE ÎNSCRIERE:

 

 

 

Te tenteaza o croaziera pe Nil? Vezi programul circuitului, aici

 

 


Viziteaz─â Etiopia
în perioadele martie – mai ╚Öi octombrie – noiembrie 
Clima: tropical─â
De luat în bagaj: haine ╚Öi înc─âl╚Ť─âri comode, crem─â cu protec╚Ťie solar─â, spray de insect, p─âl─ârie de soare
De cump─ârat: sculpturi tradi╚Ťionale din lemn, co╚Öuri, textile, condimente, bijuterii 
Mânc─âruri ╚Öi b─âuturi: berbere - un amestec de condimente (ceap─â, usturoi, ardei iute, usturoi, ghimbir, busuioc, schinduf, coriandru, chimion, cardamon, scor╚Ťi╚Öoar─â), injera: o pâine nedospit─â, sub┼úire, preparat─â în mod tradi╚Ťional, din teff - o cereal─â local─â, specific─â Etiopiei, ori din grâu, orz, porumb sau orez, kitfo - g─âtit din carne de vit─â tocat─â, crud─â, marinat─â, fresh-uri de mango, papaya, pepene, ananas, banana ┼či dabo kolo.
Recomand─âri: Be╚Ťi doar ap─â îmbuteliat─â. Nu mânca╚Ťi carne, salate sau legume nepreparate termic. Recomand─âm vaccinurile împotriva febrei galbene ╚Öi poliomielitei.

 

 

 • Bilete avion:Bucure╚Öti – Addis Abeba – Bucure╚Öti, Axum – Lalibela, Arbaminch – Addis Abeba
 • Taxe aeroport
 • Transfer cu microbus/autocar licentiat, conform programului 
 • Cazare 15 nop╚Ťi, cu mic dejun, în hoteluri de 3* & 4* ┼či lodgeuri (echivalent 3-4*conform normelor locale) astfel:
  • 3 nop╚Ťi - Addis Abeba
  • 1noapte – Bahir Dar
  • 2 nopti - Gondar
  • 2 nopti - Axum
  • 2 nop╚Ťi - Lalibela
  • 1 noapte - Arba Minch
  • 1 noapte - Jinka
  • 2 nopti – Turmi ( lodge)
  • 1 noapte în Kanta Lodge din Konso
 • Cina de r─âmas bun, cu spectacol si muzica live, în seara plec─ârii
 • Vizite conform programului, cu înso╚Ťitor român ╚Öi ghizi locali
 • Intr─âri la obiectivele turistice de pe traseu.

Supliment demipensiune (op┼úiunea se face doar la înscriere) 585 euro
Taxa de viz─â Etiopia: 85 euro

Tax─â procesare viz─â: 50 euro

Bagaj pe cursele interne

Excursiile op╚Ťionale
Asigurare medical─â 
Asigurare storno
Taxe de ora╚Ö 

Suplimente cazare:

Single - 630 euro 

A 3 a persoana in camera dubla - 3750 euro 

Supliment plecare Paște-500 euro

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Etiopia, circuit, vacanta 2023, Axum, ortodoxie

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
7,50000EUR
17 nopti

Info Practic

Viziteaz─â Etiopia
în perioadele martie – mai ╚Öi octombrie – noiembrie 
Clima: tropical─â
De luat în bagaj: haine ╚Öi înc─âl╚Ť─âri comode, crem─â cu protec╚Ťie solar─â, spray de insect, p─âl─ârie de soare
De cump─ârat: sculpturi tradi╚Ťionale din lemn, co╚Öuri, textile, condimente, bijuterii 
Mânc─âruri ╚Öi b─âuturi: berbere - un amestec de condimente (ceap─â, usturoi, ardei iute, usturoi, ghimbir, busuioc, schinduf, coriandru, chimion, cardamon, scor╚Ťi╚Öoar─â), injera: o pâine nedospit─â, sub┼úire, preparat─â în mod tradi╚Ťional, din teff - o cereal─â local─â, specific─â Etiopiei, ori din grâu, orz, porumb sau orez, kitfo - g─âtit din carne de vit─â tocat─â, crud─â, marinat─â, fresh-uri de mango, papaya, pepene, ananas, banana ┼či dabo kolo.
Recomand─âri: Be╚Ťi doar ap─â îmbuteliat─â. Nu mânca╚Ťi carne, salate sau legume nepreparate termic. Recomand─âm vaccinurile împotriva febrei galbene ╚Öi poliomielitei.