Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda
Cel mai bun pret
de la 3375EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

 

Etiopia - Mix între istorie și legendă 

De ce Etiopia? Vezi, aici

Ziua 1: București – Addis Abeba 

Întâlnire matinală cu ghidul în aeroportul Henri Coandă și zbor spre Addis Abeba, via Doha. 
Sosire în capitala Etiopiei, țara cu cea mai mare populație din Africa, după Nigeria, și cea mai veche națiune creștină din lume, după Armenia. Transfer la hotel și cazare. 

 

Ziua 2: Addis Abeba

Zi dedicată vizitării metropolei africane, situată la altitudinea de 2300 m. Admirăm diverse monumente istorice: Palatul Parlamentului, Primăria, Palatul Național. Vizităm: Muzeul Etnologic, aflat în fostul Palat al Împăratului Hailesillassie, Muzeul Național, Catedrala Ortodoxă Sfântă Treime și Mercato (cea mai mare piață în aer liber din Africa). Cazare în Addis Abeba. 

  

Ziua 3: Addis Abeba – Bahir Dar 

Zbor intern spre Bahir Dar, al treilea oraș ca număr de locuitori din Etiopia, capitala regiunii Amhara  
Vizită la Cascada Nilului Albastru, una dintre marile atracții ale Etiopiei, cu o cădere de peste 40 m și o lățime de cca. 400 m și vizite în sate din zonă. 
 După-amiază, facem o plimbare cu vaporașul pe lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) și vizităm două dintre numeroasele mănăstiri construite în secolele XIV-XVI, pe insulele și peninsulele lacului, renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri și impresionantele biblii scrise în cea mai veche limbă din Etiopia, Ge’ez. Cazare în Bahir Dar. 
 

Ziua 4: Bahir Dar – Gondar 

Plecare matinală spre Gondar, prima capitală a Imperiului Etiopian care a început în 1632, odată cu domnia regelui Fasilledes. 
Deoarece aici se află vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator și urmașii săi, complexul regal a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în 1979. 
Vizităm palatele, reședințele și băile în aer liber ale regelui Fasilledes, biserica Debre Birham Selassie (Lumina Sfintei Treimi), singura biserică salvată, conform legendei, de invazia mahdistilor din 1888 datorită apariției miraculoase a unui imens roi de albine. 
Biserica este renumită pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de îngeri și picturile murale, reprezentând scene biblice și sfinți. Cazare în Gondar. 

 

Ziua 5: Gondar – Parcul Național Simien 

Plecăm spre Parcul Național montan Simien, intrat în Patrimoniul Natural UNESCO în 1978.
Numiți și Acoperișul Africii, cu vârfuri de peste 4500 m, Munții Simien adăpostesc numeroase specii endemice de păsări și plante. Multe dintre ele pe cale de dispariție (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capră Walia ibex, care poate fi întâlnită numai aici, vulturul cu barbă etc ). Cazare în Gondar.  

 

Ziua 6: Gondar – Axum 

Plecăm de Gondar la Axum, admirăm spectaculosul versant de vest al munţilor Simien pe un drum dificil dar cu un peisaj de neuitat. Cazare în zona Axum, fosta capitală a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leagănul culturii etiopiene.

 

Ziua 7: Axum

Explorăm orașul Axum, renumit prin minunatele biserici, mănăstiri, stele, obeliscuri, morminte și ruine antice. Axum a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1980. 
Vizităm Câmpul de Stele (ansamblu de blocuri de piatră monolitice din granit cu înălțimi variabile, dintre care Stela Uriașă, înaltă de 33 metri), castelele foștilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion, unde este păstrat Chivotul Legii, despre care se spune că a fost furat din Templul din Ierusalim, cu voia lui Dumnezeu, și adus aici de regele Menelik I. Acesta, conform legendei, era fiul regelui Solomon și al reginei din Saba. Vizităm și ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb și Gebre Meskel. Cazare în Axum. 
 

Ziua 8: Axum - Lalibela 

Transfer la aeroport și zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj creștin din Etiopia, faimos în întreaga lume datorită complexului de 11 biserici monolitice, tăiate în granit roz în sec.12, în timpul domniei regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’. 
 Orașul a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO în 1978. Astăzi vom vizita Naakuto Laab și  primul grup  de biserici monolitice. Cazare Lalibela. 
  

Ziua 9: Lalibela 

Dimineața, vizităm mănăstirea Asheten Mariam, construită în sec. XIII, pe un versant muntos, în apropiere de Lalibela, la 3150 m înălțime și un al doilea grup de biserici. Cazare în zona Lalibela. 
  

Ziua 10: Lalibela – Arba Minch 

Zbor intern de la Lalibela la Arba Minch. Cazare în zona Arba Minch. 
  

Ziua 11. Arba Minch – Jinka (285 km) 

Vizităm Muzeul Jinka. Cazare în Jinka. 

 

Ziua 12: Jinka-Turmi 

Ne îndreptăm spre Turmi, pentru a vizita un sat al tribului Hamer. Cazare în zona Turmi. 

 

Ziua 13: Turmi – Omorate 

Vizităm unul dintre satele triburilor Dasanech (o populație seminomadă, care numără 50.000 membri, așezați atât în sudul Etiopiei, cât și în Sudan și Kenya, cunoscută pentru coafurile unice, foarte elaborate și împodobite ). 
  

Ziua 14: Turmi - Konso 

Dimineața, vizităm satul Konso, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom admira colibele specifice ale localnicilor. 
 În apropiere de sat se află o falie gigantică, unde, cu puțină imaginație, vom identifica conturul unor zgârâie nori newyorkezi. 

 

Ziua 15: Konso – Arba Minch – Addis Abeba  

Ne îndreptăm spre Arba Minch, de unde vom zbura spre Addis Abeba.  În continuare ne bucurăm de un spectacol folcloric cu dansuri tradiționale urmat de o ceremonie a cafelei.  În încheiere vom lua cina  cu acompaniament de muzică live, apoi transfer, îmbarcare  avion și  zbor de noapte. Cazare în zona Addis Abeba.

 

Ziua 16: Addis Abeba – București 

Transfer și zbor spre București. 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.

 

 

Te tenteaza o croaziera pe Nil? Vezi programul circuitului, aici

Poate vrei safari in Kenya si sejur in Zanzibar. Vezi aici oferta

 


Vizitează Etiopia
în perioadele martie – mai și octombrie – noiembrie 
Clima: tropicală
De luat în bagaj: haine și încălțări comode, cremă cu protecție solară, spray de insect, pălărie de soare
De cumpărat: sculpturi tradiționale din lemn, coșuri, textile, condimente, bijuterii 
Mâncăruri și băuturi: berbere - un amestec de condimente (ceapă, usturoi, ardei iute, usturoi, ghimbir, busuioc, schinduf, coriandru, chimion, cardamon, scorțișoară), injera: o pâine nedospită, subţire, preparată în mod tradițional, din teff - o cereală locală, specifică Etiopiei, ori din grâu, orz, porumb sau orez, kitfo - gătit din carne de vită tocată, crudă, marinată, fresh-uri de mango, papaya, pepene, ananas, banana şi dabo kolo.
Recomandări: Beți doar apă îmbuteliată. Nu mâncați carne, salate sau legume nepreparate termic. Recomandăm vaccinurile împotriva febrei galbene și poliomielitei.

 

  • Bilete avion:București – Addis Abeba – București, Axum – Lalibela, Arbaminch – Addis Abeba
  • Taxe aeroport
  • Transfer cu microbus/autocar licentiat, conform programului 
  • Cazare 16 nopți, cu mic dejun, în hoteluri de 3* & 4* şi lodgeuri (echivalent 3-4*conform normelor locale) astfel:3 nopți - Addis Abeba, 2 nopți – Bahir Dar, 1 noapte - Gondar, 1 noapte - zona Simien (Debark sau similar), 2 nopti - Axum, 2 nopți - Lalibela, 1 noapte - Kombolcha, 1 noapte - Arba Minch, 1 noapte - Jinka, 1 noapte – Turmi ( lodge), 1 noapte în Kanta Lodge din Konso
  • Cina de rămas bun, cu spectacol si muzica live, în seara plecării
  • Vizite conform programului, cu însoțitor român și ghizi locali
  • Intrări la obiectivele turistice de pe traseu.

Supliment demipensiune (opţiunea se face doar la înscriere) 585 euro
Taxa de viză Etiopia: 85 euro
Excursiile opționale
Asigurare medicală 
Asigurare storno
Taxe de oraș 

Suplimente cazare:

Single - 630 euro 

A 3 a persoana in camera dubla - 3750 euro 

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Etiopia, circuit, vacanta 2023, Axum, ortodoxie

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
7,50000EUR
Reducere 10% valabila pana la 31.12.2023.
6,75000EUR
17 nopti

Info Practic

Vizitează Etiopia
în perioadele martie – mai și octombrie – noiembrie 
Clima: tropicală
De luat în bagaj: haine și încălțări comode, cremă cu protecție solară, spray de insect, pălărie de soare
De cumpărat: sculpturi tradiționale din lemn, coșuri, textile, condimente, bijuterii 
Mâncăruri și băuturi: berbere - un amestec de condimente (ceapă, usturoi, ardei iute, usturoi, ghimbir, busuioc, schinduf, coriandru, chimion, cardamon, scorțișoară), injera: o pâine nedospită, subţire, preparată în mod tradițional, din teff - o cereală locală, specifică Etiopiei, ori din grâu, orz, porumb sau orez, kitfo - gătit din carne de vită tocată, crudă, marinată, fresh-uri de mango, papaya, pepene, ananas, banana şi dabo kolo.
Recomandări: Beți doar apă îmbuteliată. Nu mâncați carne, salate sau legume nepreparate termic. Recomandăm vaccinurile împotriva febrei galbene și poliomielitei.