Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda
Cel mai bun pret
de la 2705EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda Circuit Etiopia - Mix intre istorie si legenda

Etiopia - Mix intre istorie si legenda 

De ce Etiopia? Vezi, aici

Ziua 1: Bucuresti -  Addis Abeba

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda si zbor spre Addis Abeba, via Doha. Sosire dupa miezul noptii in capitala Etiopiei, tara cu cea mai mare populatie din Africa, dupa Nigeria, si cea mai veche natiune crestina din lume, dupa Armenia. Transfer la hotel si cazare.

 

Ziua 2: Addis Abeba

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii metropolei africane, situata la altitudinea de 2300 m. Vom admira diverse monumente istorice (Palatul Parlamentului, Primaria, Palatul National).

Si vom vizita Muzeul Etnologic, aflat in fostul Palat al Imparatului Hailesillassie, Muzeul National, Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime si Mercato (cea mai mare piata in aer liber din Africa). Cazare Addis Abeba.

 

Ziua 3: Addis Abeba - Oromo - Bahir Dar

Mic dejun. Plecam spre Bahir Dar, pe un frumos traseu ce trece printre dealurile Entoto, prin satul Chancho si cheile Durba / Muga.

Drumul ne poarta apoi prin Defileul Nilului Albastru, adesea comparat, pentru spectaculozitate si maretie, cu Grand Canyon de pe fluviul Colorado din SUA.

Aici vom vedea podul portughez, primul pod construit in Etiopia, datand din sec 17, babuini din specia endemica Galada. Continuam cu vizita la Manastirea Debre Libanos, fondata in sec.13.

Sosire in Bahir Dar, al treilea oras ca numar de locuitori din Etiopia, capitala regiunii Amhara. Cazare Bahir Dar.

 

Ziua 4: Cascada Nilului Albastru - Lacul Tana

Mic dejun. Ziua de azi incepe cu vizita la Cascada Nilului Albastru, una dintre marile atractii ale Etiopiei, cu o cadere de peste 40 m si o latime de cca. 400 m si vizite in sate din zona.

Dupa-amiaza facem o plimbare cu vaporasul pe lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) si vizitam doua dintre numeroasele manastiri construite in secolele 14 - 16 pe insulele si peninsulele lacului.

Renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri si impresionantele biblii scrise in cea mai veche limba din Etiopia, Ge’ez. Cazare Bahir Dar.

 

Ziua 5: Bahir Dar -  Gondar

Mic dejun. Plecare matinala spre Gondar, prima capitala a Imperiului Etiopian, care a inceput in 1632, odata cu domnia regelui Fasilledes.

Deoarece aici se afla vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator si urmasii sai, complexul regal a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO din anul 1979.

Vizitam palatele, resedintele si baile in aer liber ale regelui Fasilledes, biserica Debre Birham Selassie (“Lumina Sfintei Treimi”), singura biserica salvata de invazia mahdistilor din 1888 datorita. Conform legendei, aparitiei miraculoase a unui imens roi de albine.

Biserica este renumita pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de ingeri si picturile murale, reprezentand scene biblice si sfinti. Cazare Gondar.

 

Ziua 6: Gondar - Parcul National Simien

Mic dejun. Plecam spre Parcul National montan Simien, intrat in patrimoniul natural UNESCO in 1978 datorita peisajelor spectaculoase.

Numiti si “Acoperisul Africii”, cu varfuri de peste 4500 m, Muntii Simien adapostesc numeroase specii endemice de pasari si plante. Multe dintre ele pe cale de disparitie (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capra Walia ibex, care poate fi intalnita numai aici, vulturul cu barba etc ).

Ajunsi la Sankaber, la altitudinea de 3230 m, vom parcurge un traseu magnific, admirand peisajul spectaculos, fauna si flora. Seara cazare Debark.

 

Ziua 7: Debark - Axum

Mic dejun. Pe traseul de la Debark la Axum vom admira spectaculosul versant de vest al muntilor Simien, trecand prin pasul Limalimo si traversand valea Tekeze, pe un drum dificil dar cu un peisaj de neuitat.

In micile sate pe care le traversam avem ocazia sa observam modul de viata al populatiei Tigray. Sosim la Axum, fosta capitala a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leaganul culturii etiopiene. Cazare Axum.

 

Ziua 8: Axum

Mic dejun. Astazi exploram orasul Axum, renumit datorita minunatelor biserici, manastiri, stele, obeliscuri, morminte si ruine antice, care a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1980.

Vom vizita Campul de Stele (ansamblu de blocuri de piatra monolitice din granit cu inaltimi variabile, dintre care Stela Uriasa, inalta de 33 m.

Este considerata cea mai inalta din lume ), castelele fostilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion. (unde este pastrat Chivotul Legii, despre care se spune ca a fost furat din Templul din Ierusalim – cu voia lui Dumnezeu – si adus aici de regele Menelik I, care, conform legendei, era fiul regelui Solomon si al reginei din Saba).

Ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb si Gebre Meskel. Cazare Axum.

 

Ziua 9: Axum - Lalibela

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj crestin din Etiopia.

Faimos in intreaga lume datorita complexului de 11 biserici monolitice, taiate in granit roz in sec.12, in timpul domniei regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’.

Orasul a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO in 1978. Astazi vom vizita principalele doua grupuri de biserici monolitice. Cazare Lalibela.

 

Ziua 10: Lalibela

Mic dejun. In cursul diminetii vizitam manastirea Asheten Mariam, construita in sec.13 pe un versant muntos in apropiere de Lalibela, la 3150 m inaltime.

De unde putem admira orasul si imprejurimile sale. In cursul dupa-amiezii vizitam manastirea Yemrehanna Kristos, despre care se spune ca a fost fondata in sec.11 de regele cu acest nume, predecesor al regelului Lalibela.

Spre deosebire de bisericile din Lalibela, sapate in stanca, aceasta biserica a fost construita intr-o pestera, in stil axunit tarziu, cu pereti din blocuri de granit vopsite in alb, care alterneaza cu barne de lemn. Cazare Lalibela.

 

Ziua 11: Lalibela - Kombolcha

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea manastirii Nakuto Le’Abe, construita intr-o pestera despre care se spune ca este cea in care regele Nakuto Le’Abe s-a retras.

Dupa ce a abdicat pentru a trai ca pustnic. Continuam traseul spre Kombolcha, trecand prin oraselul istoric Wuchale, pentru ajunge la Hayk. Unde vizitam manastirea Istifanos (Sfantul Stefan), fondata in sec.13 pe o insula de pe lacul Hayk, actualmente peninsula. Cazare Kombolcha.

 

Ziua 12. Kombolcha - Addis Abeba

Mic dejun. In cursul diminetii vizitam multicolora piata din Bati, apoi ne indreptam spre Addis Abeba pe un drum ce ne poarta prin tinuturile populatiilor Amhara si Oromo.

Prilej cu care vom putea admira stilul de viata, casele si gospodariile acestora. Scurta ascensiune pe Muntele Entonto pentru o vedere panoramica asupra orasului Addis Abeba si a peisajelor din jur. Timp liber pentru cumparaturi. Transfer la hotel in Addis Abeba.

 

Ziua 13: Addis Abeba - Arba Minch (435 km) 

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme ne vom indrepta spre sud-vest, prin Hossana, unul dintre cele mai fertile si inverzite pamanturi ale Etiopiei.

Trecand prin teritoriile triburilor Oromo, Gurage ,Hadiya si Silte, unde vom remarca colibele de forma circulara, acoperite cu stuf si inconjurate de culturi de « falsi bananieri » (Enset Ventricosum, o specie endemica din sudul tarii, cu o mare importanta economica locala).

Pe drum vom admira lacurile Abaya si Chamo. Cazare la Arba Minch.

 

Ziua 14: Arba Minch - Jinka (285 km)

Dupa un mic dejun matinal , ne vom indrepta spre lacul Chamo, unde ne vom imbarca pentru a vedea hipopotamii si crocodilii de pe lac. ( vom vizita « Crocodile Market », care nu este o piata, ci locul se gasesc unii dintre cei mai mari crocodili din Africa, putand masura chiar mai bine de 8m !).

Continuam spre Jinka. En route vom vizita triburile Konso, Ari si Tsemay (al carui camin este desertul Weito). Cazare in Jinka.

 

Ziua 15: Jinka - Mursi - Turmi (255 km)

Mic dejun. Astazi vom intra in parcul national Mago , unde vom vizita satele populatiei Mursi.

Aici femeile se impodobesc cu discuri rotunde din ceramica , pe care le insereaza in buze. Iar barbatii isi cresteaza pe piele tot atatea cicatrici, cate animale salbatice sau inamici au ucis in lupta!

Ne intoarcem la Jinka pentru pranz si apoi ne indreptam spre Turmi pentru a vizita un sat al tribului Hamer. Cazare in Turmi lodge sau similar.

 

Ziua 16: Turmi - Omorate - Turmi - Konso (315 km)

Dupa un mic dejun matinal, ne vom indrepta spre raul Omo, pe care il vom traversa fie cu canoea, fie cu barca cu motor, fie cu bacul.

Apoi vom vizita unul dintre satele triburilor Dasanech (o populatie seminomada, care numara 50.000 membri, asezati atat in sudul Etiopiei, cat si in Sudan si Kenya, cunoscuta pentru coafurile unice, foarte elaborate si impodobite ).

Dupa pranzul din Turmi , ne vom caza in Kanta Lodge din Konso sau similar.

 

Ziua 17: Konso - Arbaminch - Addis Abeba

Mic dejun. Dimineata vom vizita satul Konso, inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom admira colibele specific ale localnicilor.

In apropiere de sat se afla o falie gigantica, unde, cu putina imaginatie, vom identifica conturul unor zgaraie nori newyorkezi!

Apoi ne vom indrepta spre Arbaminch, de unde vom zbura spre Addis Abeba. In continuare ne vom bucura de un spectacol folcloric cu dansuri traditionale urmat de o ceremonie a cafelei.

In incheiere vom lua cina cu acompaniament de muzica live apoi transfer, imbarcare in avion, si zbor ora 02.25. Noapte in avion.

 

Ziua 18: Doha - Bucuresti

Sosire in Doha in cursul diminetii, scurta escala si zbor in conexiune spre tara. Sosire in Bucuresti ora 09.20.

 

Te tenteaza o croaziera pe Nil? Vezi programul circuitului, aici

Poate vrei safari in Kenya si sejur in Zanzibar. Vezi aici oferta

PLECARI       SOSIRI
Otopeni 12:55 - Doha 17:50

Doha 18:40 – Addis Abeba 23:30

Addis Abeba 01:00- Doha 05:55

Doha 06:50 - Otopeni 11:55

Clima: tropicala

Perioade recomandate: octombrie - mai

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, aparat de fotografiat, ochelari de soare, medicatie anti-malarie

Ce sa cumparati: textile, cosuri traditionale, condimente, bijuterii, sculpturi traditionale din lemn

Mancare si bautura: ‘’Berbere’’- un amestec de condimente picante; cafea etiopiana; ‘’Tej’’- o bautura alcoolica pe baza de miere

-transport avion Bucuresti – Addis Abeba – Bucuresti, Axum – Lalibela, Arbaminch – Addis Abeba;
-autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
-cazare 16 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* & 4* si lodgeuri (echivalent 3-4*, norme locale) astfel:

3 nopti Addis Abeba, 2 nopti Bahirdar, 1 noapte Gondar, 1 noapte zona Simien (Debark sau similar), 2 nopti Axum, 2 nopti Lalibela, 1 noapte Kombolcha, 1 noapte Arba Minch, 1 noapte Jinka, 1 noapte Turmi lodge sau similar, 1 noapte Kanta Lodge din Konso sau similar;

-cina de ramas bun cu spectacol si muzica live in seara plecarii;
-vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata traseului;
-intrarile la obiectivele turistice de pe traseu;

- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale (se achita obligatoriu la inscriere): 495 euro;
- taxele de aeroport si securitate pentru zborul continental (se achita obligatoriu la inscriere): 125 euro;
supliment demipensiune (optiunea se face doar la inscriere): 185 euro;
- taxa de viza Etiopia, aprox 96 CHF ( taxa se va achita in RON la depunerea documentelor de viza );
- excursiile optionale;
- bacsisurile de pe durata circuitului (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 35 €;
- alte servicii decat cele mentionate

-asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

- taxele de oras

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
5,41000EUR
16 nopti

Info Practic

Clima: tropicala

Perioade recomandate: octombrie - mai

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, aparat de fotografiat, ochelari de soare, medicatie anti-malarie

Ce sa cumparati: textile, cosuri traditionale, condimente, bijuterii, sculpturi traditionale din lemn

Mancare si bautura: ‘’Berbere’’- un amestec de condimente picante; cafea etiopiana; ‘’Tej’’- o bautura alcoolica pe baza de miere