Circuit Columbia - Panama

Circuit Columbia - Panama
Cel mai bun pret
de la 4300EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama Circuit Columbia - Panama

Circuit Columbia - Panama

 

Ziua 1: București - Bogota (3 nopți)

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucureşti pentru zborul către Bogota. Transfer la hotel 4*.

 

Ziua 2: Bogota - Tur de oraș în Bogota

Tur de oraş, care începe în cartierul istoric La Candelaria; în Plaza de Bolivar veţi putea admira cele mai importante clădiri ale oraşului: statuia lui Simon Bolivar, primul monument public ridicat în capitala columbiană, Capitoliul, Palatul Cardenalicio (fostul palat arhiepiscopal), biserica colonială El Sagrario, Casă del Florero (Casa Independenţei), Palatul de Justiţie, Palatul Lievano (primăria oraşului), Catedrala a cărei construcţie a fost proiectată de călugărul Domingo de Petres, Casa de Nariño (Palatul Prezidenţial) şi biserica colonială San Agustín. 
  

 

Ziua 3: Bogota - Zipaquira - Bogota (51 km) 

Excursie spre oraşul Zipaquira, unde coborâm în minele de sare ale Muntelui Halite pentru a admira Catedrală sculptată în sare.  
  
   


Ziua 4: Bogota – Pereira (3 nopţi) (314 km) 

Transfer hotel-aeroport Bogota pentru zborul către Pereira. Transfer la hotel 4*. 
 

 

Ziua 5: Pereira 

Tur al fermelor şi plantaţiilor de cafea de la Recuca, aflate lângă oraşul Calarca din departmentul Quindio. Plimbare prin plantaţia de cafea şi vedem întregul proces de plantare, coacere, recoltare, spălare şi uscare a cafelei.  
  

 

Ziua 6: Pereira – Valea Cocora - Salento (35 km) 

Se vizitează oraşul Salento, o localitate specifică acestei regiuni cu plantaţii de cafea, cu o arhitectură tradiţională, numită bahareque, unde vedem modul de viaţă al localnicilor Provinciei Antioquia. Mergem mai departe spre Parcul Naţional Cocora (cu o suprafaţă de 590 km²), cu celebrii palmieri de ceară. Aflată la circa 75 Km de Armenia Quindio, Valea Cocora este considerată un sanctuar al vieţii sălbatice. În arealul parcului, numit şi Parque Nacional de Los Nevados, se găsesc numeroase specii de floră şi faună, o parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceară, papagalul galben urecheat, ursul andin, pasărea guan. În zona centrală se înalţă muntele St. Isabel cu vârful acoperit de zăpadă.  
  
  


 Ziua 7: Pereira – Cartagena (2 nopţi) (868 km) 

Transfer de la hotel la aeroportul din Pereira pentru zbor la Cartagena. Transfer de la aeroport la hotel 4*. 

  
 

Ziua 8: Cartagena 

Tur al oraşului Cartagena cu mănăstirea La Popa, construită cu patru secole în urmă, Castillo de San Felipe de Barajas, fort construit în secolul al XVII-lea pentru a proteja oraşul de invadatori mănăstirea San Pedro Claver, construită în onoarea călugărului cunoscut drept „apostolul negrilor”. Curtea mănăstirii, umbrită de numeroşi arbori, găzduieşte o serie de artefacte religioase şi precolumbiene.  
 

 

Ziua 9: Cartagena - Panama City (5 nopţi) 

Plecare spre Panama. Sosire pe aeroportul Tocumen, transfer şi cazare în Panama City la hotel 4*. 
  
 

 

Ziua 10: Panama City 

Tur panoramic Panama City, oraş modern şi centru al comerţului, care se întinde de-a lungul coastei Pacificului. Farmecul deosebit al oraşului, precum şi numeroasele sale atracţii precum Metropolitan Cathedral, The Canal Museum, Bolivar Plaza, Presidential Palace, Summit Biological Garden sau Soberania National Park, fac din Panama City un excelent punct de plecare pentru o vacanţă în această ţară.  
  

  
Ziua 11: Panama City - Chagres (98 km) 

Excursie opţională Parcul Naţional Chagres, care se află pe malul estic al Canalului Panama, între provinciile Panama şi Colon. Cu o suprafaţă de 1290 kmp, parcul a fost creat pentru a proteja pădurea tropicală şi râurile din această zonă, acestea fiind principală sursă de apa care alimentează Canalul, dar şi oraşul Panama. Râul Chagres şi Lacul Alajuela sunt principalele atracţii pentru iubitorii de rafting, pescuit sportiv şi sporturi nautice precum jet ski, navigaţie şi înot. Parcul Naţional Chagres este renumit şi pentru comunităţile indienilor Choco-Embera, ce îşi păstrează vii tradiţiile ancestrale. Întoarcere în Panama City.  
 

 

Ziua 12: Panama City - Pădurea Tropicală Gamboa 

Excursie opţională Gamboa Rainforest, unde parcurgem jungla cu Aerial Tram (un fel de telescaun) şi cu barcă pe Canalul Panama, admirând maimuţele şi păsările exotice şi veţi descoperi numeroase informaţii interesante despre floră şi faună tropicală. Prânzul inclus.   

 

  
Ziua 13: Panama City - Canalul Panama 

Considerat a opta minune a lumii moderne, Canalul Panama este unul din cele mai fascinante locuri de pe Pământ, unde geniul şi îndemânarea umană au făcut posibilă unirea a două oceane aducând astfel lumile mai aproape. Oportunitatea acestei căi de comunicaţii a fost intuita de spanioli încă din 1524, dar cei care au început construcţia canalului au fost francezii în 1880, care au eşuat însă în încercările lor, astfel încât proiectul a fost preluat de americani. Construcţia a început în 1904 iar Canalul Panama, cu o lungime de aproape 80 km, a fost inaugurat în 1914. Energia electrică necesară funcţionării ecluzelor şi instalaţiilor canalului provine de la două hidrocentrale (Gatun şi Maden Dam) şi o termocentrală (Miraflores). Calajul navelor în ecluze este asigurat de 39 de locomotive electrice (mulas), iar ambarcaţiunile de mic tonaj sunt manevrate de remorchere. Principalele porturi ale canalului sunt Cristobal (intrarea din Oceanul Atlantic) şi Balboa (intrarea din Oceanul Pacific). Deşi ecluzele sunt în pereche, permiţând traficul în ambele sensuri, în practică traficul naval se desfăşoară în alternantă.  
 

 

Ziua 14: Panama City - Bocas Del Toro (3 nopţi) (604 km) 

Transfer aeroport pentru zborul către Bocas del Toro, care durează aproximativ o oră. Transfer şi cazare Bocas del Toro. Arhipelagul Bocas del Toro se află în apropiere de graniţă cu Costă Rica. Vegetaţia luxuriantă, floră şi faună bogată, plajele însorite care se pot compară oricând cu cele ale Caraibelor, recifurile de corali, apele limpezi, pădurile de mangrove, aşezările indienilor guaymi şi rezervaţiile marine sunt puncte forţe demne de o destinaţie exotică. Insulele Bocas del Toro reprezintă o destinaţie obligatorie pentru toţi turiştii care vizitează statul Panama. Cazare în Bocas del Toro, hotel 4*.

  

 

Ziua 15: Bocas Del Toro 

Timp liber la dispoziţie. Va puteţi bucură de soare, plajă şi sporturi acvatice în acest paradis tropical. Veţi găsi numeroase oportunităţi de a practică aceste diverse sporturi. Dacă timpul permite, puteţi face câteva excursii deosebite, dintre care va recomandăm Parcul Naţional Amistad, Grădină Botanică Fincă Los Monos sau Dolphin Preservation Center unde vizitatorii pot interacţiona şi înota cu delfinii. 

  

 

Ziua 16: Bocas Del Toro 

Timp liber la dispoziţie pentru plajă sau opţional turul Insulei Păsărilor, vizită Insulei Stelelor şi a Plantaţiei de Cacao. 

 

 

Ziua 17: Bocas del Toro - Panama City (1 noapte) 

Timp liber la dispoziţie pentru plajă până la transferul la aeroport pentru zborul către Panama City. Transfer şi cazare hotel 4*. 
 

 

Ziua 18: Panama City - Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucureşti.  

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.

 

 

Parcul Național Chagres și satul Embera 160 euro/persoană
Gamboa Rainforest   155 euro/persoană 
Boca del Drago și Insula Păsărilor  85 euro/persoană

 

 

GRUP MINIM

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 20 de platitori. Pentru un grup mai mic de 20 de platitori, tarifele se recalculeaza.

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

 

Cartierul istoric La Candelaria din Bogota

Minele de sare ale Muntelui Halite, cu Catedrala din sare

Plantaţiile de cafea de la Recuca

Parque Nacional de Los Nevados

Mănăstirea San Pedro Claver

Parcul Naţional Chagres

Canalul Panama

Arhipelagul Bocas del Toro

Vizitează Columbia și Panama 
Tot timpul anului
Clima: tropicală cu variații.
Moneda: peso columbian și dolarul american 
De luat în bagaj: haine ușoare de bumbac, haină impermeabilă. Haine putin mai calduroase sunt necesare în zonele cu altitudini mari. Cremă de soare, spray anti-insecte 
De cumpărat: în Columbia: ciocolată, cafea, ceramică de Chambra, smaralde, mochilas (genți făcute de indienii Wayuu). În Panama: costum popular Guna Yala sau Mola, cafea, păpuți handmade, pălării 
Mâncare şi băutură: în Columbia: borș de pește, ajiaco (tocană de pui cu cartofi și porumb),  tocană de pește cu nucă de cocos, obleas (napolitane cu umplutură de caramel,gem de mure, ciocolată, nuci, cocos ras). În Panama: guacho de mariscos (supă de orez cu cartofi dulci, yuca, legume și fructe de mare), cocktail de fructe de mare, sancocho (tocană de pui), bienmesabe (migdale râșnite, gălbenuș de ou, orez, miere și lapte), no me olvides (un strat de biscuiți, înghețată de vanilie, frișcă și „sosul secret al bunicii”). 

 

Bilet de avion București - Panama City – București

Bilet de avion Panama City - Bocas del Toro - Panama City și taxele de aeroport

Bilet de avion Bogota - Pereira și taxele de aeroport

Bilet de avion Pereira - Cartagena și taxele de aeroport

Bilet de avion Cartagena - Panama și taxele de aeroport

17 nopți cazare cu mic dejun conform cu itinerariul programului la hoteluri 4*

Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei

Vizită și intrare la Canalul Panama
Mesele specificate in program

Ghid local și tururi organizate conform itinerariu

Asistența turistică în limba română la realizarea grupului minim

Supliment plecarea de Revelion

Excursiile opționale propuse
Asigurare medicală
Asigurare storno
Taxe de oraș

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

 

vacanta Panama 2023, vacanta Columbia 2023, oferte circuite Columbia 2023, oferte circuite Panama, vacanta exotica columbia panama, vacanta America de Sud, circuit America de Sud, avion Bogota, Panama City, Cartagena, vremea in columbia panama, clima in columbia panama, moneda panama, moneda columbia , harta columbia, harta panama

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
8,60000EUR
17 nopti

Info Practic

Vizitează Columbia și Panama 
Tot timpul anului
Clima: tropicală cu variații.
Moneda: peso columbian și dolarul american 
De luat în bagaj: haine ușoare de bumbac, haină impermeabilă. Haine putin mai calduroase sunt necesare în zonele cu altitudini mari. Cremă de soare, spray anti-insecte 
De cumpărat: în Columbia: ciocolată, cafea, ceramică de Chambra, smaralde, mochilas (genți făcute de indienii Wayuu). În Panama: costum popular Guna Yala sau Mola, cafea, păpuți handmade, pălării 
Mâncare şi băutură: în Columbia: borș de pește, ajiaco (tocană de pui cu cartofi și porumb),  tocană de pește cu nucă de cocos, obleas (napolitane cu umplutură de caramel,gem de mure, ciocolată, nuci, cocos ras). În Panama: guacho de mariscos (supă de orez cu cartofi dulci, yuca, legume și fructe de mare), cocktail de fructe de mare, sancocho (tocană de pui), bienmesabe (migdale râșnite, gălbenuș de ou, orez, miere și lapte), no me olvides (un strat de biscuiți, înghețată de vanilie, frișcă și „sosul secret al bunicii”).