Circuit Mexic - Cuba

Circuit Mexic - Cuba
Cel mai bun pret
de la 2789EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba Circuit Mexic - Cuba

Mexic - Cuba

 

Ziua 1: Bucuresti - Mexico City (3 nopti)

Sosire pe aeroportul international din Mexico City, unul dintre cele mai populate orase de pe planeta (peste 21 milioane de locuitori), oras extrem de interesant pentru a atrage pe orice vizitator. Metropola a fost construita pe locul unde se afla legendara asezare azteca Tenochtitlan, care a uluit pe colonisti prin amploare, bogatie si frumusete, din care in prezent mai dainuie doar legenda.

Cazare in Mexico City - Hotel Courtyard by Marriott Mexico City Revolucion 3*, Av. Revolución 333, San Pedro de los Pinos, 11870 Ciudad de México sau similar. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 2: Mexico City

Vizitam orasul, Palatul National, unde putem admira picturile naturale ale celebrului Diego Rivera, Plaza de la Constitucion (considerata inima orasului, cunoscuta si sub numele Zocalo), iar de aici va puteti continua plimbarea pana in cel mai mare parc din Mexico City, Bosque de Chapultepec, Catedrala Metropolitana, a carei constructie a fost finalizata in 1788 si imbina stilul baroc cu cel neoclasic si traditional mexican.

Continuam cu vizitarea Muzeului de Antropologie. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 3: Mexico City - Teotihuacan - Mexico City (106 km)

Pornim spre Tlatelolco, unde vom vizita Plaza de las Tres Culturas, apoi Basilica de Nuestra Senora de Guadalupe, in partea de nord a orasului, principala biserica a metropolei, dedicata sfintei care ocroteste Mexicul, Patroana Americii.

Ne indreptam spre Teotihuacan, supranumit Orasul Zeilor, un oras divin unde veneau pelerini din toate partile tarii sa se inchine zeilor. Vizitam monumentalele piramide de aici: EI Sol - Piramida Soarelui, La Luna - Piramida Lunii, templul Quetzalpapalotl - Sarpele cu pene, zeul suprem al orasului si Avenida de los Muertos - Calea mortilor. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 4: Mexico City - Puebla - Oaxaca (2 nopti)

Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti admira Capela do Rosario, in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire la piata „Parian” pentru cumparaturi - aici veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele. Se ia masa de pranz la un restaurant local.

Continuam drumul catre Oaxaca, locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare la Mision Oaxaca San Felipe 4*, San Felipe Del Agua, La Paz San Felipe, 68020 Oaxaca sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

 

Ziua 5: Oaxaca

In prima parte a zilei, tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizita orasului zapotec Monte Alban, unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz.

Piata Principala este fosta inima a orasului. Se ia masa de pranz la un restaurant local. Veti incheia ziua cu vizita la Mitla unde se afla 4 situri arheologice si cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Retur in Oaxaca. Mese incluse: mic dejun si pranz.

 

Ziua 6: Oaxaca - Tuxtla Gutierrez - San Cristobal de Las Casas (2 nopti)

Plecam catre Tuxtla si San Cristobal de las Casas, care se afla in regiunea Chiapas. Cand se vorbeste despre aceasta regiune, se face automat referire la mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 d. Hr.).

Odata ajunsi in Tuxtla veti face un tur al Canionului Sumidero. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1000 m deasupra raului.

Dupa- amiaza, plecare spre San Cristobal de las Casas. Cazare in Hotel Ciudad Real 4*, Plaza 31 de Marzo # 10, Col. Centro, 29200 San Cristóbal de Las Casas sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 7: San Cristobal de Las Casas

Descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul.

Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotzil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradini si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 8: San Cristobal de Las Casas - Palenque (1 noapte)

Plecare spre Palenque. In drum, oprire pentru a vizita fabuloasele cascade „Aqua Azul”. Inconjurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe.

Sosire in Palenque si cazare la Best Western Maya Palenque 3*, Merle Green Y Ave. Juarez. Col. La Cañada, 1 - 29960 - Palenque sau similar. Mese incluse: mic dejun.

 

Ziua 9: Palenque - Campeche (1 noapte)

Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat cele de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya.

Veti admira Templul Soarelui, foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas si Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Se ia masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare la hotel Mision Campeche America Centro Historico 3*, Calle 10. 252, Centro Historico, 24000 Campeche sau similar. Mese incluse: mic dejun.

 

Ziua 10: Campeche - Merida (2 nopti)

Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala „Concepcion Inmaculada”, Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal, in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor, renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa, Casa Pasarilor, Palatul Mastilor decorat cu sase randuri de masti, Palatul Conducatorului, Piramida Magicianului.

Masa de pranz se ia la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida, al carei nume maya este T'hó' sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri).

Tur de oras panoramic in capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc, presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598, partial cu pietre din vechiul oras mayas. In apropiere gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz.

Transfer la hotel si cazare la Maria del Carmen 4*, Calle 63 550, Centro, 97000 Mérida sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

 

Ziua 11: Merida - Uxmal (156 km)

Vizitam orasul Merida, supranumit “Orasul alb": Teatrul Peon Contreras, Casa de Montejo, Palatul Guvernului si facem un tur panoramic prin zonele rezidentiale pe Avenida Colon si Paseo de Motenjo. Continuam spre Uxmal pentru a vizita situl arheologic: Piramida Magicianului, Palatul Guvernatorului, Marea Piramida, Templul de Sud si pentru a ne bucura de un inedit spectacol de sunet si lumina. Mese incluse: Mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 12: Merida - Chichen Itza - Cancun (1 noapte) (308 km)

Ne indreptam spre Chichen Itza, supranumit „Taramul fagaduintei”, pentru a vizita zona arheologica, una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya-Toltec. Situl este compus din mai multe cladiri: Piramida Kukulcan, Piata celor 1000 de coloane, Templul Curtii Ovale, Tempul Jaguarului, Tempul Razboiului - Templul Chichen Itza propriu zis, Observatorul, Osuarul, Platforma Venus, Plaforma Uliului si a Jaguarului, Drumul catre Locul de Sacrificii, Platforma Craniilor, Templul Barbatului Barbos.

Totul este construit si aliniat cu o precizie matematica si astronomica. In interiorul piramidei, o scara lunga si alunecoasa urca spre templul din varf, unde tronul in forma de jaguar, vopsit in rosu, are ochi de jad si colti de cremene. Continuam drumul spre Cancun. Cazare la Ambiance Suites Cancún 4*, Av Tulum 227, 20, 77500 Cancún sau similar. Tip Masa: All inclusive.

 

Ziua 13: Cancun - Havana - Vinales (2 nopti)

Transfer la aeroport pentru zbor catre Havana. Plecare din Havana catre Vinales, vom traversa aproximativ 300 Km cu un popas pentru a lua masa de pranz. Sunt cateva atractii in drumul nostru: zona impadurita, o cascada impresionanta si gradina de orhidee. Vom ajunge la Pinar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

 

Ziua 14: Vinales

Astazi vom descoperi impreuna cu ghidul aceasta zona pitoreasca, vom avea ocazia sa descoperim casele traditionale cubaneze, obiceiurile localnicilor, culturile de tutun si multe altele. Mese incluse: mic dejun.

 

Ziua 15: Vinales - Cienfuegos (1 noapte) (510 km)

Vom pleca catre Cienfuegos care mai este denumit si „Perla Sudului”. In Cienfuegos vom face un tur panoramic de oras care va cuprinde principalele atractii: Parcul Marti, Teatrul Tomas Terry, House of Cultural Assets si Catedrala Purisima Concepcion.

Vom face o oprire in zona de inot (cenote), iar daca vremea ne permite vom face snorkelling pentru a vedea pestii tropicali. Cazare la Hotel Jagua 4*, Calle 37 No. 1 e/ 0 y 2, Punta Gorda, Cienfuegos sau similar. Mese incluse: mic dejun.

 

Ziua 16: Cienfuegos - Trinidad (1 noapte) (90 km)

Astazi vom vizita orasul Trinidad, cu urmatoarele atractii: Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobila de epoca, Muzeul Conchanchara. Se continua cu Turnul Manaca Iznaga si Valle de los Ingenios, una din cele mai prospere regiuni din Cuba secolelor XVII si XVIII, care inca isi pastreaza splendoarea si a carei economie inca se bazeaza pe productia trestiei de zahar.

Cazare in Trinidad la Hotel Club Amigo Costasur 3*, Playa Maria Aguilar, Trinidad sau similar. Mese incluse: mic dejun.

 

Ziua 17: Trinidad - Havana - Bucuresti

Transfer la aeroportul din Havana pentru zbor de retur spre Bucuresti.

Asezarea azteca Tehochtitlan

Mexico City

Bosque de Chapultepec

Catedrala Metropolitana

Muzeului de Antropologie

Plaza de las Tres Culturas

Basilica de Nuestra Senora

EI Sol- Piramida Soarelui, La Luna - Piramida Lunii

Templul Quetzalpapalotl - Sarpele cu pene

Oaxaca

Biserica Santo Domingo

Cel mai lat copac din lume - arborele Tule

Canionul Sumidero

Fabuloasele cascade “Aqua Azul”

Poarta Pamantului

Merida - supranumit “Orasul alb"

PLECARI SOSIRI

Otopeni  08:35 - Amsterdam 10:40
Amsterdam 14:35 - Mexico  19:35  

Havana  20:20 – Amsterdam   11:15+1
Amsterdam 12:25  - Otopeni  16:15

 

INFO PRACTIC CUBA

Clima: tropicala

Moneda: pesos cubanez

Limba: spaniola

Perioada recomandata: tot timpul anului

Ce sa luati in bagaj: Crema de soare, spray de insecte, palarie de soare

Ce sa cumparati: Trabucuri Cohiba

Mancarea si bautura: Incercati ropa vieja - o mancare cu carne de vita, orez galben, plantains si yuca, iar ca bautura romul Havana Club si faimosul cocktail Cuba Libre

Recomandari: Nu beti apa decat imbuteliata.

 

INFO PRACTIC MEXIC

Clima: tropicala, caracterizata prin multa umiditate

Moneda: peso

Limba: spaniola

Perioada recomandata: Tot timpul anului, in special octombrie - martie

Ce sa luati in bagaj: Spray pentru insecte, crema de soare, haine impermeabile, ochelari de soare, bocanci pentru drumetii, binoclu, echipament de snorkeling

Ce sa cumparati: Hamacuri, palarii panama, argintarie

Mancarea si bautura: Mexicanii au o bucatarie foarte bogata, trebuie sa le incercati specialitatile: tacos, tamales, quesadilla, tortillas, nachos, chilii con carne, guacamole si faimosii ardei jalapenos.

Toate acestea merg mai bine cu o tequila sau cu o bere cu lamaie si tequila.

Recomandari: Va recomandam sa va vaccinati impotriva febrei tifoide, poliomielitei si a hepatitei A. Evitati apa de la robinet, legumele crude si salatele

Mancarea si bautura: Printre cele mai apreciate preparate se numara sopa negra (facuta cu fasole neagra si ou), casado (cu orez, fasole, friptura de vita si varza) si tortas (tortilla cu legume si carne). Cafeaua este excelenta in aceasta zona.

Recomandari: Malaria si febra tropicala sunt des raspandite, este bine sa va vaccinati sau sa luati la dvs pastile impotriva acestor boli. Nu beti apa decat imbuteliata!

Bilete de avion pe rutele: Bucuresti - Mexico City, Cancun - Havana, Havana - Bucuresti

16 nopti de cazare la hoteluri de 3*/4*

Mic dejun, pranz si cina conform program

Transferuri, excursii conform program

Insotitor de grup vorbitor de limba romana

Asistenta turistica locala

​Taxele de aeroport pentru zborul Bucuresti- Mexico City; Havana- Bucuresti - 489 Euro/persoana

Taxele de aeroport pentru zborul Cancun-Havana - 165 Euro/persoana

Taxa si formalitati de obtinere a vizei pentru Cuba - 47 Euro/persoana (se achita la agentie)

Taxa de plecare de pe aeroport in Mexic - aproximativ 42 USD/persoana (se achita local)

Supliment obligatoriu plecare Paste/Revelion - 279 Euro/persoana

Taxele de oras

Asigurarea medicala

Asigurarea storno

Alte servicii care nu au fost mentionate ca incluse

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

America de sud ,Mexic 2019,Cuba 2019, circuite mexic cuba 2019, vacanta Mexic,vacanta Cuba,vacante Mexic,vacante Cuba,circuit Mexic,circuite Mexic,circuite Cuba

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
5,57800EUR
16 nopti
Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
5,57800EUR
Reducere wow Halloween
4,18400EUR
16 nopti

Info Practic

INFO PRACTIC CUBA

Clima: tropicala

Moneda: pesos cubanez

Limba: spaniola

Perioada recomandata: tot timpul anului

Ce sa luati in bagaj: Crema de soare, spray de insecte, palarie de soare

Ce sa cumparati: Trabucuri Cohiba

Mancarea si bautura: Incercati ropa vieja - o mancare cu carne de vita, orez galben, plantains si yuca, iar ca bautura romul Havana Club si faimosul cocktail Cuba Libre

Recomandari: Nu beti apa decat imbuteliata.

 

INFO PRACTIC MEXIC

Clima: tropicala, caracterizata prin multa umiditate

Moneda: peso

Limba: spaniola

Perioada recomandata: Tot timpul anului, in special octombrie - martie

Ce sa luati in bagaj: Spray pentru insecte, crema de soare, haine impermeabile, ochelari de soare, bocanci pentru drumetii, binoclu, echipament de snorkeling

Ce sa cumparati: Hamacuri, palarii panama, argintarie

Mancarea si bautura: Mexicanii au o bucatarie foarte bogata, trebuie sa le incercati specialitatile: tacos, tamales, quesadilla, tortillas, nachos, chilii con carne, guacamole si faimosii ardei jalapenos.

Toate acestea merg mai bine cu o tequila sau cu o bere cu lamaie si tequila.

Recomandari: Va recomandam sa va vaccinati impotriva febrei tifoide, poliomielitei si a hepatitei A. Evitati apa de la robinet, legumele crude si salatele

Mancarea si bautura: Printre cele mai apreciate preparate se numara sopa negra (facuta cu fasole neagra si ou), casado (cu orez, fasole, friptura de vita si varza) si tortas (tortilla cu legume si carne). Cafeaua este excelenta in aceasta zona.

Recomandari: Malaria si febra tropicala sunt des raspandite, este bine sa va vaccinati sau sa luati la dvs pastile impotriva acestor boli. Nu beti apa decat imbuteliata!