Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei

Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei
Cel mai bun pret
de la 1480EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei Circuit Indonezia - Inima exotica a Asiei

Indonezia - Inima exotică a Asiei

Când auzi cuvântul Indonezia, primul lucru care îţi trece prin gând este Bali. Ei bine, Indonezia nu este doar despre Bali, ci despre un număr impresionant de insule (peste 17,000) fiecare având o poveste de spus.  

 

Ziua 1: București - Yogyakarta 

Întâlnire pe aeroportul Henri Coandă, cu însoțitorul de grup și îmbarcare pentru zborul spre Yogyakarta. 
  

 

Ziua 2: Yogyakarta - Templul Prambanan – Kotagede (2 nopți) 

Sosire pe aeroportul Yogyakarta. Întâlnire cu reprezentantul agenției locale. Vizită la templul hindus Prambanan, ce datează din sec. IX și este dedicat Trimurti, triada de zeități hinduse (Brahma, Vishnu și Shiva). Cel mai mare templu din complex este cel al lui Shiva, cu înălțimea de 47 m. Transfer în zona istorică Kotagede, cu străduțe înguste și case vechi, renumită pentru o veche tradiție a făuririi produselor din argint. Seara, transfer la hotel. 

  

Ziua 3: Yogyakarta – Palatul Sultanului – Templul Borobudur – Pasul Ketep 

Tur al orașului Yogyakarta, destinație culturală și fostă capitală a Indoneziei între 1945 și 1949. Turul include: Palatul Sultanului, Vechiul Palat de Apa Taman Sari (fostă grădină regală), Templul Mendut. Cel mai mare templu budist din lume este Templul Borobudur, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, numele sau provenind de la Vihara Buddha Uhr care înseamnă Mănăstirea budistă de pe deal, fiind situat pe o terasă la 265 m altitudine. Templul a fost construit în sec. VIII, cu 300 de ani înaintea mai cunoscutului Angkor Wat din Cambodgia și a fost dezgropat în 1815 de sub cenușă vulcanică. După masă se vizitează Pasul Ketep, de unde se poate admiră vulcanul Merapi. Seara, transfer în centrul orașului și plimbare cu becak (tricicletă tipică locală), pe celebra stradă turistică Malioboro. Întoarcere la hotel. 
  

 

Ziua 4: Yogyakarta – Semarang – Pangkalan (2 nopți) 

Plecare devreme de la hotel și transfer la Semarang. Zbor domestic până la Pangkalan Bun, poartă de intrare în Insulă Borneo, numită și Kalimantan, cea mai mare insulă din Asia și a treia din lume după Groenlanda și Noua Guinee. Teritoriul insulei Borneo este împărțit între trei țări: Indonezia (73%), Malaysia (26%) și Brunei (1%). Sosire și transfer în Parcul Național Tanjung Putting, via Kumay. Cină și cazare în cabană tipică locală. 

  

Ziua 5: Parcul Național Tanjung Putting 

Ziua este dedicată explorării centrului de conservare a urangutanilor din Parcul Național Tanjung Putting. Tanjung Putting este o rezervație naturală creată de guvernul colonial olandez în 1935 și a devenit rezervație a biosferei în 1977 și parc național în 1982. Suprafața este de 3040 kmp, în mare parte fiind teren mlăștinos și păduri de mangrove. Parcul este celebru la nivel mondial pentru Programul de Cercetare și Conservare a Urangutanilor, coordonat de la tabăra Leakey. Urangutanii sunt în prezent o specie pe cale de dispariție și acesta este printre ultimele locuri unde ei pot fi văzuți în habitatul lor natural.

  

Ziua 6: Pangkalan – Jakarta (1 noapte) 

Transfer la aeroportul Pangkalan Bun pentru zbor la Jakarta. Sosire în capitală Indoneziei și transfer la hotel. 
 

 

Ziua 7: Jakarta – Medan – Parapat – Insula Samosir (2 nopți) 

Transfer la aeroport pentru zbor de dimineață la Medan (Insulă Sumatra). Transfer în Parapat și apoi transfer cu vaporașul pe Insulă Samosir, unicat prin faptul că este o insulă situată în mijloc unei alte insule – Sumatra. Cină și cazare la Hotel Toledo Inn. 
  

 

Ziua 8: Insula Samosir 

Explorăm frumoasa insulă Samosir cu: satul Tomok, mormântul regelui antic Sidabutar, vizită la o casă tradițională batak pentru a descoperi simbolurile insulei, păpușile de lemn Sigale Gale, folosite în dansurile funebre de către etnicii populației locale Batak și dansurile tribale Tor Tor.

  

Ziua 9: Samosir – Brastagi – Cascada Piso (1 noapte) 

Transfer în Brastagi. Se vizitează cascadă Sipiso Piso, cea mai înaltă din Indonezia (120 m), care este alimentată de un izbuc carstic de pe platoul Karo. Vizităm apoi satul Pematang Purba, unde se pot admira fostele casele tribale ale căpeteniilor civilizației Simalungan Batak (1624-1947), transformate în prezent în muzee. Stilul arhitectural al caselor, construite din lemn și având culorile tradiționale batak roșu, negru și alb, denotă și înclinația fostei dinastii către spiritualitate și magie neagră. Seara, transfer la hotel în Brastagi. 
  
 

 

Ziua 10: Brastagi – Medan – Jakarta – București 

 Transfer la aeroportul Medan pentru zbor de retur către București, via Jakarta. 

 

 

Vezi aici si oferta noastra pentru Vietnam, Laos, Cambodgia

Vezi si programul pentru Thailanda-Malaysia-Singapore

Plecari - Sosiri

Bucuresti 15:40 - Dubai - 21:25

Dubai 02:30 - Singapore - 14:05

Singapore15:25 - Yogyakarta -17:05

Meda 07:10 - Kuala Lumpur - 09:10

Kuala Lumpur 10:20 - Dubai -13:20

Dubai 19:10 - Otopeni 23:30

Vizitează Indonezia 
în perioada iunie – septembrie 
Clima: tropicală
Moneda: rupie indoneziană
De luat în bagaj: haine ușoare, cu mâneca lungă/scurtă, tricouri, jeans, șlapi, creme de plajă, ochelari de soare. Pentru vizita lăcașurilor de cult, se recomandă mai ales pentru femei haine care să acopere brațele și picioarele. 
Mâncare și băutură: Nasi Goreng sau Mie Goreng ( orez prăjit sau noodles prăjite), de diferite tipuri: cu legume, cu fructe de mare sau cu pui. Soto ayam - supa de pui tradițională preparată cu ou, legume și mirodenii. Încercați vinul de orez si sucurile de fructe. Iubitorii de cafea trebuie să știe ca în Bali se găsește kopi luwak, cea mai scumpă și mai rafinată cafea din lume. Berea locală se numeşte Bintang.

 

 
Bilete de avion București – Yogyakarta/Medan – București
8 nopți de cazare cu mic dejun
Alte mese incluse în program: 
- Zilele  4, 7, 8: Mic dejun și cină 
- Ziua 5: Mic dejun, prânz la pachet și cină 
Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul circuitului
Servicii ghid local
Asistență turistică în limba română

Taxele de aeroport  460 euro/persoană
Supliment obligatoriu plecare Paște/Revelion 289 euro/persoană
Taxă viză Indonezia
Intrări la obiectivele turistice
Asigurare medicală
Asigurare storno

 

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

vacanta Indonezia, oferte Indonezia 2020, vacanta exotica 2020, Asia, temple indonezia, oferta Indonezia, circuite J'info Tours Indonezia, vremea in Indonezia, cutremur Indonezia, moneda indonezia, cazare Yogyakarta, zbor Yogyakarta, Templul Borobudur, palatul sultanului

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Indonezia 
în perioada iunie – septembrie 
Clima: tropicală
Moneda: rupie indoneziană
De luat în bagaj: haine ușoare, cu mâneca lungă/scurtă, tricouri, jeans, șlapi, creme de plajă, ochelari de soare. Pentru vizita lăcașurilor de cult, se recomandă mai ales pentru femei haine care să acopere brațele și picioarele. 
Mâncare și băutură: Nasi Goreng sau Mie Goreng ( orez prăjit sau noodles prăjite), de diferite tipuri: cu legume, cu fructe de mare sau cu pui. Soto ayam - supa de pui tradițională preparată cu ou, legume și mirodenii. Încercați vinul de orez si sucurile de fructe. Iubitorii de cafea trebuie să știe ca în Bali se găsește kopi luwak, cea mai scumpă și mai rafinată cafea din lume. Berea locală se numeşte Bintang.