Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale

Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale
Cel mai bun pret
1950EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale Circuit Islanda - În căutarea Aurorei Boreale

Ziua 1: Bucureşti-Reykjavik (7  nopţi) 

Întâlnire cu reprezentantul J’Info Tours pe aeroportul Henri Coandă pentru zborul spre Reykjavik, capitala cea mai nordică din Europa. Transfer la hotel. Cazare în zona Reykjavik la Hotel Smari 3*. 

Ziua 2: Reykjavik 

Mic dejun .Tur panoramic de oraş, ce include centrul vechi, Muzeul Naţional al Islandei, Perlan (punct de belvedere), Catedrala Naţională, Casa Hofdi (unde s-au întâlnit Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov la sfârşitul Războiului Rece), Primăria, Lacul Tjornin, Parlamentul, reşedinţa prezidenţială, vechiul port, Biserica luterană Hallgrimskirkja (cea mai înaltă biserică din Islanda, 75 metri), Muzeul Saga, sala de concerte Harpa, Muzeul de Sculptură Asmundur Sveinsson (intrarea nu este inclusă). 

Ziua 3: Laguna Albastră (50 km) 

Mic dejun . Timp liber la dispozitie sau  excursie opţională la Peştera de Lavă Raufarhólshellir, situată la 40 km est de Reykjavik. Aici mergem pe urmele valului de lavă care a curs la erupţia Leitahraun în urmă cu 5200 ani. Explorăm peştera împreună cu un ghid local. 
 Seara, mergem la Laguna Albastră, un complex spa geotermal aflat la aproximativ 30 de minute în afara oraşului. Laguna se află în Peninsula Reykjanes, situată în zona de rift dintre plăcile tectonice eurasiatică şi nord-americană. Datorită bogăţiei în minerale, Laguna Albastră este centru curativ, cu efecte terapeutice miraculoase asupra pielii. Se spune că baia și tratamentele cu nămol de aici întineresc pielea bărbaţilor cu până la 4 ani şi pe cea a femeilor cu până la 10 ani. 

Ziua 4: Cercul de Aur (115 km) 

Mic dejun . Timp liber la dispozitie sau excursie opţională Cercul de Aur, cel mai popular traseu al Islandei, care cuprinde cel mai mare gheizer, Strokkur care, la interval de câteva minute, aruncă în aer o coloană de apă fierbinte înaltă de 30 metri şi şi cea mai înaltă cascadă, Gullfoss, aflată pe râul Hvita, ce cade în trei trepte într-un canion adânc de 62 metri. Izvorul termal Geysir a dat naştere termenului folosit acum în întreagă lume pentru acest fenomen. În continuare, vizităm Parcul Naţional Thingvellir, unul dintre puţinele locuri unde putem admira Dorsala Atlantică, ce separă placa eurasiatică de cea nord-americană, deasupra nivelului mării. Cele două plăci tectonice se află într-o continuă mişcare şi, prin depărtarea lor una de alta, măresc teritoriul Islandei cu câţiva cm în fiecare an. Tot în Parcul Thingvellir a fost fondat în anul 930 primul parlament din lume, Althing. 

Ziua 5: Coasta sudică – Laguna glaciară Jokulsarlon (350 km)

Mic dejun . Timp liber la dispozitie sau Excursie opţională pe coastă sudică, către laguna glaciară  Jokulsarlon. Cu icebergurile sale uriaşe care se desprind din gheţarul Vatnajokull şi cad în apă, Jokulsarlon este o atracţie unică în Europa. Laguna are o suprafaţă de 18 kmp şi adâncimea maximă de 248 metri. Aici s-au turnat scene din filme celebre, precum Batman Begins, Tomb Raider şi două filme din seria James Bond. Excursia include opriri la Lava Centre, cascadele Skogafoss şi Seljalandfoss, Diamond Beach, plaja cu nisip negru, satul Vik i Myrdal (cea mai sudică aşezare islandeză), coloanele bazaltice Reynisdrangar. Pe drum admirăm cel mai înalt vârf din Islanda (Hvannadalshnjúkur, 2110 m altitudine) şi numeroşi vulcani, printre care Hekla, Katla sau Eyjafjallajokull, din cauza căruia în 2010 a fost închis temporar spaţiul aerian european. Opţional, plimbare cu vaporul prin lagună, printre banchize și iceberguri.  

Ziua 6: Reykjavik- Akureyri

Mic dejun Timp liber la dispoziţie, sau excursie optionala de 3 ore pentru observarea balenelor la Akureyri  . Experimentați frumusețea maiestuoasă a balenelor cu cocoașă din Eyjafjord și a altor viețuitoare marine în habitatul lor natural într-o croazieră din Akureyri. Ascultați comentariile ghidului dumneavoastră și descoperiți cum căldura soarelui de vară aduce viață vibrantă și multă hrană pentru mamiferele mai mari decât viața. Beneficiați de serviciile unor ghizi special pregătiți pentru observarea balenelor, care sunt experți în reperarea animalelor. Ascultați-i cum vă povestesc despre comportamentul balenelor și răspund la toate întrebările pe care le aveți.  Călătoriți la bordul singurei nave de observare a balenelor special modificată și de mare viteză din Islanda. Capabilă să transporte 200 de persoane, aceasta oferă priveliști spectaculoase de pe platformele sale de vizionare în stil cinematografic. Relaxați-vă la bordul vasului și bucurați-vă de numeroasele locuri în interior și exterior. Achiziționați băuturi și gustări pe parcurs de la barul și cafeneaua de la bord. Experimentați o călătorie plăcută și confortabilă, chiar și la viteză, și împărtășiți aventura dvs. în direct pe rețelele de socializare cu Wi-Fi gratuit.  

Ziua 7: Reykjavik 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite si relaxare .   

Ziua 8 : Reykjavik-Bucureşti
Transfer la aeroport pentru zborul de retur către Bucureşti.   


 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente. *Oferta este  valabila pentru un nr minim de 15 persoane 


 

Peştera de Lavă - taxa de intrare de la 100 euro/persoană 
Coasta sudică şi laguna Jokulsarlon: 204 euro/persoană 
Croazieră Laguna Albastra - 90 euro/persoană

 

Orar de zbor informativ : 
Bucuresti 06:30 Mi, 29 nov.  Londra  07:55 Mi, 29 nov.
Londra  14:40 Mi,  Reykjavik 29 nov. 17:50 Mi, 29 nov.

Reykjavik,  11:40 Mi, 6 dec.  Londra 14:35 Mi, 6 dec.
Londra  19:35 Mi, 6 dec. Bucuresti  00:55 Jo, 7 dec.

Vizitează Islanda 
în perioada mai – august, noiembrie - ianuarie
Clima: temperată
Moneda: Coroana islandeză
Ce să luaţi în bagaj: haine călduroase, impermeabile, încălţăminte de munte
Mancare şi bautură: supă fierbinte de rac, carne de balenă, celebrul Brennivin - o bautură alcoolică tradiţională islandeză cu aroma de ierburi.

Bilet de avion Bucureşti – Reykjavik – Bucureşti
Taxe de aeroport
7 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de  3*
Asistenţă turistică 
Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Tur panoramic de Reykjavik
bagaj de mana  gratuit ( 10 kg ) 
  • Asigurare medicală
  • Asigurare storno
  •  Excursiile opţionale propuse
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Bagaj de cala 
 
Suplimente
Single                                                         890  euro
A treia persoană în cameră dublă            1950  euro
Copil 2 - 11,99 ani în cameră cu părinții   1299  euro
 

aurora boreala, islanda, jinfo tours, vacanța islanda

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Islanda 
în perioada mai – august, noiembrie - ianuarie
Clima: temperată
Moneda: Coroana islandeză
Ce să luaţi în bagaj: haine călduroase, impermeabile, încălţăminte de munte
Mancare şi bautură: supă fierbinte de rac, carne de balenă, celebrul Brennivin - o bautură alcoolică tradiţională islandeză cu aroma de ierburi.