Circuit Istanbul si Cappadocia

Circuit Istanbul si Cappadocia
Cel mai bun pret
895EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Istanbul si Cappadocia Circuit Istanbul si Cappadocia Circuit Istanbul si Cappadocia Circuit Istanbul si Cappadocia Circuit Istanbul si Cappadocia Circuit Istanbul si Cappadocia

Circuit Nou - Istanbul și Cappadocia

 

 

Ziua 1: București – Istanbul (3 nopti)

Prezentare în Aeroportul Otopeni pentru zbor spre Istanbul. Istanbul este unicul oras din lume ce se intinde pe doua continente – Europa si Asia. Multi cred ca Istanbul e un oras asiatic insa centrul lui istoric se afla in partea europeana. Orasul s-a numit initial Bizantium dar numele i-a fost schimbat in Constantinopol atunci cand imparatul roman Constantin l-a facut capitala Imperiului Roman de Rasarit. Abia in 1930, cand Mustafa Kemal Ataturk a proclamat Turcia republica, orasul si-a schimbat numele in Istanbul. In palatul Dolmabahce din Istanbul este montat cel mai mare candelabru din lume, fiind realizat din cristal in fosta Cehoslovacie si cantarind 5 tone la care se adauga 2 tone greutatea lanturilor cu care este suspendat de tavan. Pe vremea cand orasul facea parte din Imperiul Otoman, aici existau peste 1400 de toalete publice, intr-o perioada cand acestea nu existau nici macar in palatele regilor francezi. Cazare in Istanbul la Mevlana Boutique Hotel 3*/similar.

 

Ziua 2: Istanbul

Mic dejun. Tur de oraș cu vizitarea Moscheei Albastre, singura moschee din lume cu 6 minarete la fațadă. Istoria spune că atunci când a construit-o sultanul Ahmed I, moscheea avea cu un minaret mai mult decât Marea Moschee din Mecca, iar musulmanii au considerat acest fapt o lipsă de respect. Asa că sultanul a trebuit să ordone construcția unui nou minaret pentru Marea Moschee, restabilind astfel pacea și echilibrul.

Urmează Biserica Sfânta Sofia care a fost, pe rând, biserică, moschee și, din 1935, muzeu. Hagia Sofia (”Sfânta ințelepciune” sau ”Înțelepciunea divină”) este clădirea ce simbolizează trecerea de la cultura europeană la cea orientală, gloria Imperiului Bizantin și apogeul celei mai fertile prioade din istoria romanității orientale - domnia lui Iustinian. Continuam cu Palatul Topkapi, reședința sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani. Seara, timp liber la dispoziție pentru vizitarea Bazarului.

 

Ziua 3: Istanbul – Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau Vizită opțională în Bazarul de Mirodenii, construit în anul 1663, plin cu clienți, negustori și portari în mijlocul unei game amețitoare de culori și arome, urmând să ne îmbarcăm într-o superbă Croazieră pe Bosfor în care vom trece şi pe lângă Fortăreaţa Rumeli.

Scopul fortăreţei  era de a preveni invaziile dinspre Constantinopol. În prezent, castelul Rumeli Hisari găzduieşte Muzeul de Arheologie. Întoarcere în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping.

 

Ziua 4: Istanbul – Cappadocia (2 nopti)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor intern către Cappadocia. Ziua începe cu o vizită la un centru de prelucrare manuală a covoarelor tradiționale turcești pentru a admira cum se țes minunatele și migăloasele covoare; călătoria continuă către Goreme, renumită pentru stâncile în formă de coșuri de fum modelate de-a lungul mileniilor de eroziunea eoliană, dar și pentru bisericile săpate în stânci de către primii creștini din secolele 10-13. În continuare se vizitează Valea Porumbeilor și Uchisar, unde veți admira miile de căsuțe de porumbei săpate în stânci de-a lungul secolelor, iar ziua va fi încununată cu o priveliște panoramică minunată din cel mai înalt punct al regiunii. Opțional, seară turcească (include cina și muzica tradițională într-o locație tradițională).

Cazare la hotel 4* de tip boutique in Cappadocia.

 

Ziua 5: Cappadocia – Excursie optionala cu balonul cu aer cald

La primele ore ale dimineții, excursie opțională cu BALONUL cu aer cald; este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie trăită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon fiind cu adevărat captivante și alcătuind un decor desprins din basmele copilăriei.
Călătoria prin Cappadocia continuă către văile Pasabag și Devrent, unde veți admira turnurile sculptate de natură în stâncile asemănătoare unor coșuri de fum sau ciuperci ce par locuințele unor creaturi din poveștile fantastice. Această zonă este faimoasă și pentru orașele sale subterane locuite în trecut de populație pentru a se ascunde de oștile invadatoare care veneau din Est. Veți avea ocazia să vizitați un asemenea oraș subteran cu ale sale tunele, sisteme antice de aerisire, camere de depozitare și uriașe pietre de moară folosite la blocarea pasajelor în caz de urgență. Excursia include și o vizită la un centru tradițional de olărit, solul din zonă fiind folosit de secole pentru producerea vaselor de ceramică.

 

Ziua 6: Cappadocia – Istanbul (1 noapte)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Istanbul.

Timp liber în Istanbul pentru vizite individuale şi shopping.

Optional - sedinta foto cu costume traditionale otomane din Epoca Dinastiei si din perioada militara. La final fiecare persoana va primi una dintre pozele realizate. Istanbul este cel mai mare oras al Turciei si, vreme de 1500 de ani, a fost unul dintre cele mai importante orase ale lumii. Localizarea strategica a facut din el centrul tuturor activitatilor comerciale dintre Europa si Asia.

Cazare in Istanbul la hotel 3*.

 

Ziua 7: Istanbul – Bucuresti

După micul dejun, check out si transfer aeroport pentru zborul de retur catre Bucureşti.

 


Tarifele sunt calculate pentru un grup  minim de 30 de platitori.

Pentru un grup mai mic de 30 de  platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

Croaziera pe Bosfor – 42 euro/persoana

Sedinta foto cu costume traditionale – 28 euro/persoana

Seara turceasca traditionala – 53 euro/persoana

Zbor cu balonul cu aer cald – 200 euro/persoana

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Transferul la punctul de plecare în excursiile opționale este inclus în preț, dacă grupul este de 20 + de persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează. Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Clima: maritim-mediteraneana

Perioada recomandata: Mai -Octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode

Ce sa cumparati: rahat, mirodenii, aur

Mancarea si bautura: Baclava, Suberek, Kebab

 

 

 

 

 

Bilet avion Bucuresti-Istanbul-Bucuresti

Bilet avion zbor intern Cappadocia

Taxe de aeroport

4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul

2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* de tip boutique in Cappadocia

Transport si vizite conform itinerariului

Asistenta turistica

Supliment hotel 4* in Istanbul 195 euro/persoana

Supliment plecare iunie 40 euro/persoană 

Taxele de oras

Excursii optionale

Taxe de intrare la obiective turistice, acolo unde nu sunt specificate ca fiind incluse

Asigurare de calatorie

Asigurare medicala

Asigurare storno

Ghid local

 

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,79000EUR
6 nopti

Info Practic

Clima: maritim-mediteraneana

Perioada recomandata: Mai -Octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode

Ce sa cumparati: rahat, mirodenii, aur

Mancarea si bautura: Baclava, Suberek, Kebab