Circuit Maroc - Intre Desert si Mare

Circuit Maroc - Intre Desert si Mare
Cel mai bun pret
de la 699EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare

Circuit Maroc - Între Deșert și Mare

Ziua 1: București - Casablanca (2 nopți) 

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroport pentru zborul către Casablanca. Sosire și transfer la Hotel Moroccan House 3*.
  

 

Ziua 2: Casablanca – El Jadida (72 km) 

Opțional-excursie de o zi cu autocarul la orașul fortificat EI Jadida, cunoscut ca oraș balnear sau orașul nou, la 100 km de Casablanca, singura așezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorită numeroaselor clădiri medievale rămase de la portughezi. Timp liber pentru plajă și baie în Atlantic.  
 Seara, opțional se poate vizita barul Casablanca, care amintește de filmul cu același nume, aflat pe vestita plajă EI Haouzia. 
  

 

Ziua 3: Casablanca - Rabat - Meknes  (1 noapte) (245 km) 

Plecare spre Rabat, capitala Marocului. Vom admira obiectivele turistice: Moscheea Neterminată cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed V, Galeriile Bab EI Kebir, Ouadayas Kasbah (o fortăreața din secolul al XII-lea care adăpostește muzeul artei marocane, un “oraș în oraș”, situat la marginea Rabat-ului, cu decorațiuni originale și cu vestita Grădină Andaluză), Palatul Regal (doar exterior). Cazare la Hotel Akouas 3*.

 

Ziua 4: Meknes - Volubilis - Fez (2 nopți) (65 km) 

Orașul Meknes, supranumit orașul sutelor de minarete este reședința a vizirilor Merindes încă din secolul al XII-lea, înconjurat de 40 Km de ziduri de protecție. Admirăm obiectivele: Medersa Bou Inania (cea mai mare școală de Coran din Maroc din anul 1358, numită după Sultanul Abu Inan), Poarta Bab Mansou, una dintre cele mai frumoase porți din lume. Medina este animată de povestitori, dresori și saltimbanci. Orașul Meknes este inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural al Umanității. Opțional, excursie la Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Întâlnim aici vestigii romane de preț, precum mozaicurile de paviment, foarte bine conservate, aparținând caselor unor locuitori înstăriți. Deplasare către Fez și cazare la Hotel Zahrat al Jabal 3*.

  

Ziua 5: Fez - Capitala învățaților

Fez este cel mai vechi oraș islamic din lume. Este împărțit în trei: orașul nou, construit în 1912, cel medieval, construit în secolul al XIII- lea și orașul vechi, cu prima atestare documentară în 809. Vizităm: Medina Fez el Bali, Medersa EI Attarine (școală coranică), Piața Nejjarine, Moscheea Karaouiyine, Bou Inania (școală coranică). Aici este și cea mai veche universitate din lume, de aceea orașul a devenit al filozofilor, teologilor și centru al artelor islamice. 

 

Ziua 6: Fez - Marrakech (2 nopți) (539 km) 

Plecare spre Marrakech, situat la poalele Munților Atlas, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina. Admirăm obiectivele: Grădinile Agdal, Moschea al-Koutoubya, Moschea Ben Youssef, Medersa (școala coranica - cea mai mare din nordul Africii), Necropola Saadiana, Palatul Bahia, Piața Djemaa-EI-Fna, centrul vital al Marrakech-ului, în jurul căruia s-a dezvoltat orașul vechi. Vizităm Grădinile Majorelle, una dintre principalele atracții turistice ale Marocului. Cazare în Marrakech, la Hotel Moroccan House 3*.

 

Ziua 7: Marrakech - Ouarzazate (205 km) 

Excursie opțională la Ouarzazate, numit și Poarta către deșertul Sahara. Traversăm Pasul Tizi n`Tichka (2260 m altitudine), admirând nenumărate așezări cu case de pământ, răspândite prin văile munților. Vizităm o veche cetate berberă, construită numai din chirpici. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou deșertic, la 1600 m altitudine, dincolo de care se întinde la nesfârșit deșertul Sahara. În imediata vecinătate se afla orașul fortificat (“ksar”) Ait Benhaddou, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, una dintre cele mai importante așezări fortificate, aflat de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara și Marrakech, pe care se transportau sclavi, aur, fildeș și sare. 
  

 

Ziua 8: Marrakech - Casablanca (1 noapte) (242 km) 

Plecare spre Casablanca. Tur panoramic, admirăm obiectivele: Moscheea lui Hassan al II-lea, Cartierul  Anfa, La Corniche (bulevard de promenadă, pe malul oceanului), Palatul Mohamed V, Medina, Piața  Națiunilor Unite, Cartierul Habous (cartier tipic marocan), cartierul evreiesc Lusitania cu Muzeul Marocan al Iudaismului, Biserica Nôtre-Dame de Lourdes din anul 1956, Marabout cu Altarul lui Sidi Abderrahman, loc sfânt pentru islamici, accesibil numai când se retrag apele (se va admira de la distanță pe celebra Cornișa). Cazare în Casablanca, la Hotel Moroccan House 3*.

  

Ziua 9: Casablanca – București sau opțional Agadir 

Pentru persoanele care nu vor opta pentru sejur prelungit în Agadir, transfer la aeroportul din Casablanca pentru zbor către București. 
  

Zilele 10, 11, 12: Agadir

Timp liber pentru plajă și relaxare. 

  

Ziua 13: Casablanca - București 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul de retur către București. 

 

Vezi si oferta pentru Spania-Maroc

 

Vacanta in Andaluzia? Vezi oferta, aici

 

• Excursie EI Jadida - 30 €/persoana si include: transport, ghid

• Excursie Quarzazate - 59 €/persoana si include: transport, ghid, pranz

• Cina Traditionala in Marrakech - 49 €/persoana si include: transport, ghid local si cina

• Volubilis: 35 €/persoana si include: transport si ghid

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Moscheea lui Hassan al II-lea

Cartierul Anfa La Corniche

Palatul Mohamed V cu fantana Medina

Piata Natiunilor Unite

Cartierul Habous (cartier marocan tipic)

Cartierul evreiesc Lusitania

Muzeul Iudaismului Marocan

Mausoleul lui Mohamed V

Galeriile Bab EI Kebir

Medersa

Bou Inania

Poarta Bab Mansou

Orasul Meknes

Medina Fez el Bali

Medersa EI Attarine (Scoala Caranica)

Piata Nejjarine

Moscheea Karaouiyine

Bou Inania (Scoala Coranica)

PLECARI SOSIRI

Otopeni  07:10  - Frankfurt   08:50
Frankfurt 11:35  - Casablanca 14:05  

Casablanca  15:00 - Frankfurt 19:45
Frankfurt 21:15 - Otopeni  00:30+1

Clima: mediteraneana desertica

Perioada recomandata: tot timpul anului

Ce sa luati in bagaj: crema de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

Ce sa cumparati: covoare, haine de piele, obiecte din piele, obiecte de olarit, argint, cupru, condimente

Mancarea si bautura: Mancarea traditionala este tajine, o mancare cu carne, legume si multe condimente printre care si curry, gatita la foc mic in niste vase speciale de lut. Pentru ca marocanii sunt arabi si nu beau alcool, bautura specifica este ceaiul de menta.

Recomandari: Nu beti apa decat imbuteliata, chiar si pe dinti este bine sa va spalati cu apa imbuteliata. Nu va plimbati imbracati sumar, mai ales daca sunteti tanar sau femeie, marocanii sunt foarte religiosi.

Bilete de avion Bucuresti - Casablanca - Bucuresti

3 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3* in Casablanca

1 nopte de cazare cu mic dejun si cina la hotel de 3* in Meknes

2 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3* in Fez

2 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3* in Marrakech

Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei

Bilet de intrare la Gradinile Majorelle din Marrakech

Asistenta turistica in limba romana

Taxele de aeroport: 290 euro/persoana

Excursiile optionale

Serviciile de ghid local

Orice alt serviciu neinclus in program

Supliment 5 nopti in Agadir la hotel 3 stele 489 euro/persoana

Supliment hoteluri 4* & 5* / 7 nopti 299 euro/persoana

Supliment obligatoriu plecare Paste 225 euro/persoana

Asigurare medicala

Asigurare storno

Taxele de oras

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Africa,Maroc,maroc 2019, vacanta Maroc 2019, casablanca 2019, Casablanca,Rabat,Meknes,Fez,Marrakech,Quarzazate,circuit Maroc,circuite Maroc,,vacante Maroc,revelion Maroc

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,39800EUR
8 nopti

Info Practic

Clima: mediteraneana desertica

Perioada recomandata: tot timpul anului

Ce sa luati in bagaj: crema de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

Ce sa cumparati: covoare, haine de piele, obiecte din piele, obiecte de olarit, argint, cupru, condimente

Mancarea si bautura: Mancarea traditionala este tajine, o mancare cu carne, legume si multe condimente printre care si curry, gatita la foc mic in niste vase speciale de lut. Pentru ca marocanii sunt arabi si nu beau alcool, bautura specifica este ceaiul de menta.

Recomandari: Nu beti apa decat imbuteliata, chiar si pe dinti este bine sa va spalati cu apa imbuteliata. Nu va plimbati imbracati sumar, mai ales daca sunteti tanar sau femeie, marocanii sunt foarte religiosi.