Circuit Maroc - Intre Desert si Mare

Circuit Maroc - Intre Desert si Mare
Cel mai bun pret
1330EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare Circuit Maroc - Intre Desert si Mare

 

Reducere de la 1330€ la 1088€

 

Circuit Maroc - Între Deșert și Mare

Ziua 1: București - Casablanca (2 nopți) 

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroport pentru zborul către Casablanca. Sosire și transfer la Hotel Moroccan House 3*.
  

 

Ziua 2: Casablanca – El Jadida (72 km) 

Opțional-excursie de o zi cu autocarul la orașul fortificat EI Jadida, cunoscut ca oraș balnear sau orașul nou, la 100 km de Casablanca, singura așezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorită numeroaselor clădiri medievale rămase de la portughezi. Timp liber pentru plajă și baie în Atlantic.  
 Seara, opțional se poate vizita barul Casablanca, care amintește de filmul cu același nume, aflat pe vestita plajă EI Haouzia. 
  

 

Ziua 3: Casablanca - Rabat - Meknes  (1 noapte) (245 km) 

Plecare spre Rabat, capitala Marocului. Vom admira obiectivele turistice: Moscheea Neterminată cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed V, Galeriile Bab EI Kebir, Ouadayas Kasbah (o fortăreața din secolul al XII-lea care adăpostește muzeul artei marocane, un “oraș în oraș”, situat la marginea Rabat-ului, cu decorațiuni originale și cu vestita Grădină Andaluză), Palatul Regal (doar exterior). Cazare la Hotel Akouas 3*.

 

Ziua 4: Meknes - Volubilis - Fez (2 nopți) (65 km) 

Orașul Meknes, supranumit orașul sutelor de minarete este reședința a vizirilor Merindes încă din secolul al XII-lea, înconjurat de 40 Km de ziduri de protecție. Admirăm obiectivele: Medersa Bou Inania (cea mai mare școală de Coran din Maroc din anul 1358, numită după Sultanul Abu Inan), Poarta Bab Mansou, una dintre cele mai frumoase porți din lume. Medina este animată de povestitori, dresori și saltimbanci. Orașul Meknes este inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural al Umanității. Opțional, excursie la Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Întâlnim aici vestigii romane de preț, precum mozaicurile de paviment, foarte bine conservate, aparținând caselor unor locuitori înstăriți. Deplasare către Fez și cazare la Hotel Zahrat al Jabal 3*.

  

Ziua 5: Fez - Capitala învățaților

Fez este cel mai vechi oraș islamic din lume. Este împărțit în trei: orașul nou, construit în 1912, cel medieval, construit în secolul al XIII- lea și orașul vechi, cu prima atestare documentară în 809. Vizităm: Medina Fez el Bali, Medersa EI Attarine (școală coranică), Piața Nejjarine, Moscheea Karaouiyine, Bou Inania (școală coranică). Aici este și cea mai veche universitate din lume, de aceea orașul a devenit al filozofilor, teologilor și centru al artelor islamice. 

 

Ziua 6: Fez - Marrakech (2 nopți) (539 km) 

Plecare spre Marrakech, situat la poalele Munților Atlas, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina. Admirăm obiectivele: Grădinile Agdal, Moschea al-Koutoubya, Moschea Ben Youssef, Medersa (școala coranica - cea mai mare din nordul Africii), Necropola Saadiana, Palatul Bahia, Piața Djemaa-EI-Fna, centrul vital al Marrakech-ului, în jurul căruia s-a dezvoltat orașul vechi. Vizităm Grădinile Majorelle, una dintre principalele atracții turistice ale Marocului. Cazare în Marrakech, la Hotel Moroccan House 3*.

 

Ziua 7: Marrakech - Ouarzazate (205 km) 

Excursie opțională la Ouarzazate, numit și Poarta către deșertul Sahara. Traversăm Pasul Tizi n`Tichka (2260 m altitudine), admirând nenumărate așezări cu case de pământ, răspândite prin văile munților. Vizităm o veche cetate berberă, construită numai din chirpici. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou deșertic, la 1600 m altitudine, dincolo de care se întinde la nesfârșit deșertul Sahara. În imediata vecinătate se afla orașul fortificat (“ksar”) Ait Benhaddou, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, una dintre cele mai importante așezări fortificate, aflat de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara și Marrakech, pe care se transportau sclavi, aur, fildeș și sare. 
  

 

Ziua 8: Marrakech - Casablanca (1 noapte) (242 km) 

Plecare spre Casablanca. Tur de Casablanca. Cazare în Casablanca, la Hotel Moroccan House 3*.

  

Ziua 9: Casablanca – București sau opțional Agadir 

Pentru persoanele care nu vor opta pentru sejur prelungit în Agadir, transfer la aeroportul din Casablanca pentru zbor către București. 
  

Zilele 10, 11, 12: Agadir

Timp liber pentru plajă și relaxare. 

  

Ziua 13: Casablanca - București 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul de retur către București. 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente. 

 

 

  • *reducerea pentru circuite se acorda cu conditia achizitionarii tuturor excursiilor optionale.

  

Vezi si oferta pentru Spania-Maroc

 

Vacanta in Andaluzia? Vezi oferta, aici

 

 

  •  Excursie EI Jadida - Raiul pasionatilor de fotografii, istorie si cafenele autentice marocane. - 39 euro/persoană
    • El Jadida sau Orasul Portughez este un oras port situat la 90 km sud de Casablanca si este unul dintre cele mai vizitate si fermecatoare orase ale Marocului, localitate care se laudă cu faptul că e unicul oraş ne-maur din Maroc. Şi care se află la o aruncătură de băţ de Azemmour. Orasul impresioneaza prin arhitectura dar si multitudinea de gradini, parcuri cu vegetatie luxurianta. În anul 1506, portughezii au construit aici o cetate, cu scopul de a-şi proteja caravanele, şi au denumit-o Mazagan. În scurt timp, acesta a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale ale ţării. (Eduard Țone, Călătorie în Maroc (III) - Azemmour şi El Jadida, contribuţia portugheză) Sultanul Sidi Mohammed ben Abdallah nu a fost de acord cu prezenţa portughezilor şi a asediat fortăreaţa, în anul 1769. A cucerit-o dar portughezii au aruncat-o în aer înainte de a-şi lua tălpăşiţa. Noii locuitori au preferat să trăiască în oraşul nou, aşa că citadela a rămas în ruine până în secolul 19, când sultanul Abd er-Rahman a relocat o parte din evreii din Azemmour în vechiul Magazan şi a redenumit oraşul El-Jadida ("Cel nou", în limba arabă). Evreii au trăit aici amestecându-se cu arabii, fără a avea acel mellah (cartierul evreiesc bine delimitat), într-o atmosferă de prietenie şi toleranţă. (Eduard Țone, Călătorie în Maroc (III) - Azemmour şi El Jadida, contribuţia portugheză)
    • Veti admira biserica Adormirea Maicii Domnului, cu a sa arhitectură gotică, cisternele portugheze. biserici creştine, o sinagogă, un cuptor communal. Aceste cisterne (1514) care i-au servit perfect lui Orson Welles pentru versiunea lui de Othello, marele actor şi regizor filmând aici scena dintre Cassio şi Roderigo. Locul a fost iniţial construit ca depozit, apoi a fost transformat în sală de arme şi, în cele din urmă, a ajuns rezervor de apă. Atmosfera în interior aduce cu cea dintr-un loc în care se poate filma cu uşurinţă o producţie horror: coloanele boltite sunt năpădite de igrasie. Lumina pătrunde printr-un "ochi" aflat în mijlocul încăperii, acolo unde se află un bazin care defulează, făcând ca apa să băltească de jur-împrejur. Ecoul vine să completeze acest peisaj subteran sinistru dar în acelaşi timp fascinant. 

  •  Excursie Quarzazate - Poarta spre deserul Saharei- 67 euro/ persoană 
    • Traversam magnificul lant montan al Atlasului printr-o diversitate de peisaje incredibile de la zapada pe creste, peisaje selenare, pana la atmosfera deșertului până la văile verzi pitorești cu vegetatie luxurianta. Nu este o surpriză că David Lean, Ridley Scot, Martin Scorsese sau Alejandro González Iñárritu, au ales această destinație, la fel ca înaintașii lor care au devenit celebri pentru filmările recordului „Lawrence of Arabia”, „Gladiator”, „Kundun” , „Babel”, ,,Mumia și cuvintele recent „Prison Break”. Căutătorii de senzații tari, dornici de aventură și drumeții, vor găsi multe piste care să te ducă la marginea deșertului Duna Tinfou, de lângă Zagora, numită și „Duna nisipului auriu”, vă va oferi o experiență de neuitat! La sosirea pe Tinghir, călătoria dumneavoastră începe de la Glaoui Kasbah unde veți admira panorama splendidă, de la plantația de palmieri până la cheile Todra, în mijlocul Înaltului Atlas. Fii pregătit pentru o experiență senzațională la poarta deșertului
    • Plimbari prin oras
    • Cumparaturi in bazar, specifice locului: pietre si fosile gasite in Muntii Atlas, ulei parfumat, ceramica berbera, covoare si cuverturi Ouguita pe galben si albastru, apa de trandafiri ( puternic calmant pentru fata si ochi )
    • puteti lua parte la un show life in piata mare cu muzica si dans autohton (berber)
    • Ouarzazate este numit si orasul trandafirilor de aceea in luna mai este Festivalul florilor cu concerte in aer liber, concursuri si targuri de artizanat.
    • Iar la final nu uitati de curmale. Toata productia de curmale provine din sud asa ca desi veti avea cateva kg in plus la bagaj, merita sa le luati de acolo ( sunt mai ieftine decat in alta parte, preturi intre 1-10 eu/kg, depinde de calitate ).

  • Cină tradițională în Marrakech - 57 euro/persoană

  •  Volubilis - O experienta unica in Istoria Milenara A Marocului - 44 euro/ persoană
    • De la Meknes merita sa mergi 30 km pe un drum national de vis printre pajisti pitoresti de un verde crud presarate cu flori multicolore frumos mirositoare. pana la VOLUBILIS pentru a vedea cele mai impresionante si bine pastrate mozaicuri romane din nordul Africii. Cunoscut ca si veche capitala a regatului Mauretania, asezarea s-a dezvoltat incepand cu secolul I. Sit-ul ocupa 42 de hectare, are peste 2.6 km de ziduri, un apeduct inca vizibil si doua strazi romane. Orasul a fost cucerit de triburile locale de la romani in 285 si de atunci a decazut. Cutremurul din jurul anului 1750 a distrus mare parte din ce a mai ramas. Mozaicurile au fost asezate in casele bogatasilor vremii (patricieni) si ocupa in principal zone din case ca dormitor, camera de oaspeti si camera de zi. Chiar daca in prezent mozaicurile se prezinta excelent, din pacate nu se vad initiative de protectie a acestora in fata soarelui si ploii (cu toate ca la intrare a fost investit masiv in cladiri administrative). Mai pot fi vazute termele romane, piata centrala, canalizarea inca functionala si parti din Apia Romana.

  •  Tur panoramic de Casablanca
    •  admirăm obiectivele: Moscheea lui Hassan al II-lea, Cartierul  Anfa, La Corniche (bulevard de promenadă, pe malul oceanului), Palatul Mohamed V, Medina, Piața  Națiunilor Unite, Cartierul Habous (cartier tipic marocan), cartierul evreiesc Lusitania cu Muzeul Marocan al Iudaismului, Biserica Nôtre-Dame de Lourdes din anul 1956, Marabout cu Altarul lui Sidi Abderrahman, loc sfânt pentru islamici, accesibil numai când se retrag apele (se va admira de la distanță pe celebra Cornișa

 

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează

Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Moscheea lui Hassan al II-lea

Cartierul Anfa La Corniche

Palatul Mohamed V cu fantana Medina

Piata Natiunilor Unite

Cartierul Habous (cartier marocan tipic)

Cartierul evreiesc Lusitania

Muzeul Iudaismului Marocan

Mausoleul lui Mohamed V

Galeriile Bab EI Kebir

Medersa

Bou Inania

Poarta Bab Mansou

Orasul Meknes

Medina Fez el Bali

Medersa EI Attarine (Scoala Caranica)

Piata Nejjarine

Moscheea Karaouiyine

Bou Inania (Scoala Coranica)

 

Vizitează Maroc 
în perioadele martie – iunie și 
septembrie – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: dirham 
Ce sa luați în bagaj: haine și încălțări comode, ochelari de soare, cremă solară, costum de baie 
Ce să cumpărați: produse din ceramică, lumânări decorative, condimente, covoare, argan, șaluri 
Mancare și băutură: supa marocană Harira (rosii, linte și năut).

Bilete de avion București - Casablanca - București

Taxe de aeroport 
3 nopți de cazare cu mic dejun + cina(meniu turist), la hoteluri de 3* în Casablanca
1 noapte de cazare cu mic dejun + cina(meniu turist), la hotel de 3* în Meknes
2 nopți de cazare cu mic dejun + cina(meniu turist), la hoteluri de 3* în Fez
2 nopți de cazare cu mic dejun + cina(meniu turist), la hoteluri de 3* în Marrakech
Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei
Bilet de intrare la Grădinile Majorelle din Marrakech
Asistența turistică

 

Excursii opționale
Servicii de ghid local

Asigurare medicală
Asigurare storno
Taxele de oraş
Orice alt serviciu neinclus în program

Suplimente:

Single - 450 euro

A treia persoana în cameră dublă - 1220 euro

Copil 0-11,99 ani în cameră cu părinții - 690 euro

Supliment 5 nopți în Agadir la hotel 3* - 870 euro/persoană
Supliment hoteluri 4* sau 5*/8 nopti - 530 euro/persoana

Supliment plecare iunie 79 euro/persoana

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Africa,Maroc,maroc 2023, vacanta Maroc 2023, casablanca 2023, Casablanca,Rabat,Meknes,Fez,Marrakech,Quarzazate,circuit Maroc,circuite Maroc,,vacante Maroc,revelion Maroc

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
2,66000EUR
8 nopti

Info Practic

Vizitează Maroc 
în perioadele martie – iunie și 
septembrie – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: dirham 
Ce sa luați în bagaj: haine și încălțări comode, ochelari de soare, cremă solară, costum de baie 
Ce să cumpărați: produse din ceramică, lumânări decorative, condimente, covoare, argan, șaluri 
Mancare și băutură: supa marocană Harira (rosii, linte și năut).