Circuit Paste in Egipt

Circuit Paste in Egipt
Cel mai bun pret
de la 830EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt Circuit Paste in Egipt

Ziua 1: București – Cairo (3 nopți) 

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours, la aeroportul Henri Coandă, pentru zbor de noapte. 

  

Ziua 2: Cairo 

Sosire la Cairo, noaptea. Întâlnire cu reprezentantul local, în aeroportul din Cairo. Transfer la Barcelo Cairo Pyramids 4*. 
Tur de oraş. Vizităm Muzeul de Egiptologie, citadela cu Moscheea de Alabastru şi Marele Bazar. Opţional, spectacol de sunet şi lumini la piramide.

 

Ziua 3: Cairo

Excursie opţională de o zi la Alexandria, orașul Cleopatrei, întemeiat de împăratul Alexandru cel Mare, unde se pot vizita: Fortul Quytbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele șapte minuni ale lumii antice. În prezent, fortul adăpostește Muzeul Naval; Cartierul sudic (Rhakotis) și Biblioteca din Alexandria. 

 

Ziua 4: Cairo – Piramidele și Marele Sfinx – tren către Aswan (900 km) 

Excursie la Giza, la una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Marea Piramidă a lui Keops. Vedem și Sfinxul și celelalte piramide celebre ale faraonilor, Institutul Papirusului și Laboratorul de Parfumuri Orientale. Marele Sfinx de la Giza rămâne unul dintre monumentele cele mai surprinzătoare ale Egiptului. Aflat în umbra piramidelor, el își păstrează dimensiunile originare, înălţimea de aproape 20 metri și lungimea de peste 72 metri. 
Excursie la Piramida Saqqara și Memphis. Saqqara este necropola antică a orașului Memphis, capitala Egiptului în timpului Primului Regat. Piramida lui Djoser de la Saqqara este cea mai veche construcție de piatră din lume, care datează din sec. 27 î.Hr., fiind construită de arhitectul Imhotep pentru faraonul Djoser. 


Ziua 5: Aswan – croazieră (3 nopți) 

Sosire Aswan și îmbarcare pentru croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume (6671 km). Plimbare cu felucă pe lângă Insula Elefantina, cu oprire la Grădina Botanică de pe insula lui Kitchener și admirarea Mausoleului lui Aga Khan. Cazare pe vasul de croazieră de 5*. 
  

 

Ziua 6: Aswan – Kom Ombo – Edfu 

Plecare către Kom Ombo, unde se vizitează Templul Kom Ombo, construit în timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul că este perfect simetric. Partea sudică a templului este dedicată zeului crocodil Sobek, iar cea nordică zeului șoim Haroeris, cunoscut drept Horus cel Bătran. În apropiere, au fost descoperite 300 de mumii de crocodili. Continuăm să navigăm către Edfu. 

  

Ziua 7: Edfu – Luxor 

Dimineața se vizitează Templul ptolemeic de la Edfu, dedicat lui Horus, cel mai bine păstrat templu din Egipt, cu pereții cu imagini și hieroglife, adevărate manuale de mitologie și geopolitică. Mergem și spre Esna, oraș construit peste ruinele Templului lui Khnum, apoi către Luxor. Este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume, zona Luxor din Egiptul de Sus fiind fosta Theba a grecilor antici și capitala Egiptului în timpul Regatului Nou. În prezent, locul este faimos pentru templele sale și Valea Regilor din apropiere. Se vizitează: Templul Luxor, dedicat triadei tebane: Zeul Amun-Ra, soția sa, Mut și fiul lor, Konshu. Legătura dintre Luxor și Karnak este facută prin Aleea Sfincșilor, un drum de procesiune (3 km). 

 

Ziua 8: Luxor – Karnak – Hurghada (4 nopți) (289 km) 

Debarcare de pe vasul de croazieră. Dimineată se vizitează Templul lui Amun-Ra de la Karnak, ansamblu monumental de 20 de temple mai mici, răspandite pe 25 ha. 
Excursie la Valea Regilor. Templul Reginei Hatshepsut este amplasat într-un amfiteatru natural spectaculos. Coloșii lui Memnon îl infătisează pe faraonul Amenhotep al III-lea și tronează de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului. Deplasare la Hurghada și cazare la Regina Swiss Inn Resort & Aqua Park 4*  

 

Ziua 9: Hurghada – Insula Gifton 

Timp liber în Hurghada, pentru plajă și relaxare. 
Excursie optională pe Insula Gifton, una dintre cele mai interesante insule ale Mării Roșii, o adevărată rezervație naturală cu plaje foarte frumoase și recifuri de corali în jur. Prânz pescăresc, pe vas. Pentru doritori, există posibilități de snorkeling. 

 

Ziua 10: Hurghada 

Timp liber în Hurghada pentru plajă și relaxare. 
Excursie opțională – Jeep Safari. Mergem în deșert, într-o mașină de teren cu tracțiune 4x4 și luăm cina într-o așezare de beduini. 
 

 

Ziua 11: Hurghada 

Timp liber în Hurghada.  

  

Ziua 11: Hurghada - Cairo – București  

Transfer la aeroportul Cairo pentru zborul de retur către România.

- Spectacol de sunet și lumini la piramide - 45 euro/persoană
- Gifton Island – 72 euro/persoană
- Jeep Safari – 72 euro/persoană
- Alexandria – 99 euro/persoană

Vizitează Egipt

În perioada martie – noiembrie

Clima: fierbinte şi uscată tot timpul anului

De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)

Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)

Bilete de avion București  - Cairo și retur
3 nopți cazare în Cairo cu mic dejun și cină la hotel de 4*
1 noapte tren Cairo-Aswan, loc la clasa I
3 nopți cazare pe vas de 5* cu pensiune completă
4 nopți cazare cu mic dejun și cină în Hurghada, hotel de 4*
Tururi și vizite cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei 
Intrările la obiectivele turistice menționate în program
Asistența turistică în limba română
Servicii ghid local

 

Taxe de aeroport: 290 euro/persoană
Supliment bilet tren Cairo-Aswan - loc la cușetă de 2 locuri 95 euro/persoană 
Alte suplimente 
Asigurarea medicală
Asigurarea storno
Alte servicii neincluse în program
Bacșișuri locale se achită în Egipt

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Egipt

În perioada martie – noiembrie

Clima: fierbinte şi uscată tot timpul anului

De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)

Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)