Circuit Bella Sicilia

Circuit Bella Sicilia
Cel mai bun pret
750EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia

Circuit Bella Sicilia

Ziua 1: București – Catania 

Zbor către Catania, cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Scurt tur panoramic de oraș, pentru a admira cele mai importante atracții turistice ale orașului: Fontana dell’Elefante, Teatrul Roman, Biserica Sf. Francisc de Assisi, centrul vechi în stil baroc, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cazare în zonă, la hotel Miramare 3*.
  

 

Ziua 2: Taormina – Etna 

Excursie de o zi la Taormina și Vulcanul Etna, cel mai înalt (3329 m) și mai activ vulcan din Europa. Taormina este fosta capitală a Siciliei bizantine, așezată pe terasa Muntelui Tauro, la circa 200 m altitudine, oraș istoric al cărui farmec a impresionat de-a lungul secolelor numeroși artiști. Principala atracție turistică este Teatrul Grec, care se număra printre cele mai renumite vestigii antice din Italia. Se vizitează Palatul Corvaja și apoi, de-a lungul Căii Umberto I până la Piața Domului și Poarta Catania, există numeroase edificii antice (morminte, apeducte și edificiul Naumachia). 
Vulcanul Etna erupe în medie o data la 3 luni. Regiunea de la poalele vulcanului este dens populată, solul cu cenușă vulcanică favorizând cultivarea viței de vie, a măslinilor și a pomilor fructiferi. Traseul pornește din Catania si merge până la fostul refugiu montan Sapienza (1910 m). 

 

Ziua 3: Noto – Siracusa 

Excursie opțională la Noto și Siracusa. Excursia începe cu vizitarea Notto.  Plecăm, apoi, de-a lungul coastei Mării Ionice, spre Siracusa, unul dintre cele mai mari centre ale civilizației antice grecești, urmașa Atenei și înaintașa Romei și Cartaginei, locul unde s-a născut Arhimede. Se vizitează zona arheologică a metropolei lumii antice grecești cu celebra Latomie a Paradisului , “Urechea lui Dionysos”, Teatrul grec și Insula Ortigia-nucleul istoric al Siracusei cu Domul și Fântâna Aretusa. 
  

 

Ziua 4: Catania – Palermo 

Transfer la Palermo, capitala Siciliei și cel mai mare oraș al insulei. Având o istorie de peste 2700 de ani, Palermo a fost fondat de către fenicieni și a aparținut, pe rând, Cartaginei, Imperiului Roman, Imperiului Bizantin, Emiratului Siciliei și apoi Regatului Siciliei. Poziția strategică a orașului-port, la intersecția rutelor comerciale ce leagă Europa de Africa și Occidentul de Orient, a favorizat un melanj cultural și de stiluri arhitecturale, care se reflectă cel mai bine în aspectul Catedralei, aceasta având elemente normande, gotice, maure, baroce și neoclasice. Alte obiective turistice importante sunt Palatul Normanzilor (cea mai veche reședință regală din Europa, datând din sec. IX), San Giovanni degli Eremiti, Quattro Canti, Piazza Bellini cu câteva biserica normande ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO (Martorana și San Cataldo). 
  

 

Ziua 5: Trapani 

Excursie la Trapani, un oraș a cărui istorie este legată de două legende antice: zeița Demeter și mitul lui Chronos. Biserica Sant Agostine, Madonna di Trapani, Fontana di Tritone, Castello di Terra și portul în formă de seceră. Economia orașului este legată în mod special de mare: pescuitul și conservarea produselor din pește. Facem o oprire și la Grotta Mangiapane, o peșteră care a fost locuită din epoca preistorică până în anii `50.
  

 

Ziua 6: Chefalu

Excursie opțională la Chefalu, un oraş-port şarmant şi deosebit de pitoresc.

 

Ziua 7: Palermo - Agrigento 

Excursie în orașul templelor de aur, Agrigento, faimos mai ales pentru minunatele sale comori arheologice din epocă greaca. A fost unul dintre principalele orașe ale Greciei antice (Akragas), având o populație de circa 800.000 locuitori, în sec. IV i.Hr. O mare parte a fostului oraș rămâne încă neexcavat, dar cele mai reprezentative edificii care au fost restaurate se află concentrate în Valea Templelor: Templul Junonei, Templul Concordiei (cel mai bine conservat), Templul lui Hercules și Templul lui Zeus. 

 

Ziua 8: Palermo - București 

Transfer la aeroport și îmbarcare pe zborul de întoarcere către București. 

 

 

* Tarifele sunt calculate pentru 30 de persoane. În cazul unui numar mai mic de participanți, tarifele se recalculează.

Nota: Hotelurile menționate în program pot suferi modificări în sensul obțtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, căutând beneficiul clientului

Noto și Siracusa 138 euro/persoană
Palermo 107 euro/persoană
Piazza Armerina 97 euro/persoană
Ragusa 122 euro/persoană
Chefalu 104 euro/persoană

 

 

* Tarifele excursiilor sunt calculate pentru 20 persoane. În cazul unui număr mai mic de participanți, tarifele se recalculează.

** Excursiile opționale sunt nerambursabile.

 

Vizitează Sicilia  
în perioada aprilie – iulie
Clima: mediteraneană
Moneda: euro 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, prosop de plajă, cremă cu protecție solară, brățară anti-tânțari.
De cumpărat: geanta siciliana Coffa, produse din piatră de lava, corali, marionete.
Mâncare și băutură: tradiționalele Pasta alla Norma (paste cu legume și brânză ricotta), canolli (aluat prăjit în formă tubulară, cu diverse umpluturi dulci / sărate). 

 

Bilete de avion

Taxe de aeroport 

7 nopți de cazare la hotel 3*, zona Catania
Mic dejun 

Transfer aeroport-hotel-aeroport
Scurt tur panoramic Catania
Asistența turistică

 

Asigurare medicală de călătorie

Asigurare storno

Bagaj de cală

Excursii opționale

Intrări la obiective turistice

Supliment plecare septembrie 139 euro/persoană

 

 

 

 

vacanta sicilia 2023, oferte circuite italia 2023, oferte circuite sicilia 2023, seniori sicilia, oferte bella sicilia, seniori sicilia, oferte italia j'info tours, oferte catania, cefalu, palermo, lipari, vulcanul etna, siracusa, agrigento

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,50000EUR
7 nopti

Info Practic

Vizitează Sicilia  
în perioada aprilie – iulie
Clima: mediteraneană
Moneda: euro 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, prosop de plajă, cremă cu protecție solară, brățară anti-tânțari.
De cumpărat: geanta siciliana Coffa, produse din piatră de lava, corali, marionete.
Mâncare și băutură: tradiționalele Pasta alla Norma (paste cu legume și brânză ricotta), canolli (aluat prăjit în formă tubulară, cu diverse umpluturi dulci / sărate).