Circuit Bella Sicilia

Circuit Bella Sicilia
Cel mai bun pret
de la 449EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia Circuit Bella Sicilia

Circuit Bella Sicilia

 

Ziua 1: Bucuresti - Catania - Enna

Intalnire cu insotitorul de grup de la J’Info Tours pe aeroportul Henri Coanda si imbarcare pe zborul catre Catania. Sosire in Catania, principala poarta de transport aerian a Siciliei, cea mai mare insula din Marea Mediterana.

Scurt tur de oras panoramic in Catania pentru a admira cele mai importante atractii turistice ale orasului (Fontana dell’Elefante, Teatrul Roman, Biserica Sf. Francisc de Assisi, centrul vechi in stil baroc, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO). Transfer la Enna si cazare la Hotel Bristol (Piazza Ghisleri, 13, 94100 Enna) / similar.

Enna este un orasel situat in centrul geografic al Siciliei, intr-o pozitie pitoreasca, pe un deal cu altitudinea de 930 m care ofera o vedere panoramica asupra zonei rurale din imprejurimi. Este locul ideal de cazare, de unde se pot face excursii pentru vizitarea tuturor atractiilor importante din Sicilia.

Cele mai importante obiective turistice din Enna sunt Castello di Lombardia, cel mai elocvent exemplu de arhitectura militara medievala al Siciliei, Domul construit in sec. XIV, Palazzo Varisano, care gazduieste in prezent Muzeul de Arheologie, Torre di Federico si Biserica San Tommaso.

Mese incluse: cina.

 

Ziua 2: Enna - Taormina - Etna

Excursie optionala de o zi la Taormina si Vulcanul Etna, cel mai inalt (3329 m) si mai activ vulcan din Europa. Taormina este fosta capitala a Siciliei bizantine, asezata pe terasa Muntelui Tauro la circa 200 m altitudine, oras istoric al carui farmec a impresionat de-a lungul secolelor numerosi artisti.

Principala atractie turistica este Teatrul Grec, care se numara printre cele mai renumite vestigii antice din Italia. Se viziteaza Palatul Corvaja si apoi, de-a lungul Caii Umberto I pana la Piata Domului si Poarta Catania, exista numeroase edificii antice (morminte, apeducte si edificiul Naumachia).

Vulcanul Etna erupe in medie o data la 3 luni. Regiunea de la poalele vulcanului este dens populata, solul cu cenusa vulcanica favorizand cultivarea vitei de vie, a maslinilor si a pomilor fructiferi. Traseul porneste din Catania si merge pana la fostul refugiu montan Sapienza (1910 m).

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 109 euro/persoana (include transport privat si asistenta turistica in limba romana). Nu este inclusa telecabina.

 

Ziua 3: Enna - Notto - Siracusa

Excursie optionala la Noto si Siracusa. Excursia incepe cu vizita orasul Noto, cel mai baroc oras al Siciliei. Si continuam cu Siracusa, metropola lumii antice grecesti. Plecare de-a lungul coastei Marii Ionice spre Siracusa, unul dintre cele mai mari centre ale civilizatiei antice grecesti, urmasa Atenei si inaintasa Romei si Cartaginei, locul unde s-a nascut Arhimede. Se viziteaza zona arheologica cu celebra Latomie a Paradisului , “Urechia lui Dionysos”, Teatrul grec si Insula Ortigia - nucleul istoric al Siracusei cu Domul si Fantana Aretusa.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 109 euro/persoana (include transport privat si asistenta turistica in limba romana).

 

Ziua 4: Enna - Palermo

Excursie optionala la Palermo, capitala Siciliei si cel mai mare oras al insulei. Avand o istorie de peste 2700 de ani, Palermo a fost fondat de catre fenicieni si a apartinut, pe rand, Cartaginei, Imperiului Roman, Imperiului Bizantin, Emiratului Siciliei si apoi Regatului Siciliei.

Pozitia strategica a orasului-port, la intersectia rutelor comerciale ce leaga Europa de Africa si Occidentul de Orient, a favorizat un melanj cultural si de stiluri arhitecturale, care se reflecta cel mai bine in aspectul Catedralei, aceasta avand elemente normande, gotice, maure, baroce si neoclasice.

Alte obiective turistice importante sunt Palatul Normanzilor (cea mai veche resedinta regala din Europa, datand din sec. IX), San Giovanni degli Eremiti, Quattro Canti, Piazza Bellini cu cateva biserica normande ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO (Martorana si San Cataldo).

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 98 euro/persoana (include transport privat si asistenta turistica in limba romana).

 

Ziua 5: Enna - Agrigento

Excursie optionala in orasul templelor de aur - Agrigento, faimos mai ales pentru minunatele sale comori arheologice din epoca greaca. Agrigento a fost unul dintre principalele orase ale Greciei antice (Akragas), avand o populatie de circa 800.000 locuitori in sec. IV i.Hr.

O mare parte a fostului oras ramane inca neexcavat, dar cele mai reprezentative edificii care au fost restaurate se afla concentrate in Valea Templelor: Templul Junonei, Templul Concordiei - cel mai bine conservat, Templul lui Hercules si Templul lui Zeus.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 98 euro/persoana (include transport privat si asistenta turistica in limba romana).

 

Ziua 6: Enna - Piazza Armerina - Villa Romana del Casale

Excursie optionala la Piazza Armerina, pentru vizitarea orasului vechi si a celebrelor mozaicuri antice de la Villa Romana del Casale. Orasul se afla in centrul Siciliei si s-a dezvoltat in sec. XI in timpul dominatiei normande a Siciliei, cand lombarzii au ocupat centrul si estul insulei. Istoria locala este insa mult mai veche, zona fiind infloritoare in timpul Imperiului Roman.

Unul dintre cele mai bune exemple de mozaicuri romane este vila patriciana Villa Romana del Casale. Alte obiective turistice cu arhitectura normanda sau gotica includ: Catedrala din sec. XVII-XVIII, Palazzo Trigona, Castelul Aragonese, Palazzo di Citta, Biserica San Giovanni Evangelista (sec. XIV).

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 89 euro/persoana (include transport si asistenta turistica in limba romana).

 

Ziua 7: Enna - Ragusa

Excursie optionala la Ragusa. Situata in SE Siciliei, pe un deal ce se ridica intre doua vai adanci, Ragusa este considerat cel mai frumos oras baroc al regiunii Val di Noto. In partea veche a orasului, Ragusa Ibla, veti putea admira o multitudine de palate, biserici si cladiri in stil baroc. Acestea au fost ridicate la sfarsitul sec. XVII, odata cu reconstructia generala cauzata de un cutremur puternic din 1693.

In Piazza del Duomo se afla cea mai frumoasa biserica - Basilica San Giorgio, construita in 1738. Cu toate ca ofera multe vizitatorilor sai, Ragusa nu a fost inca afectata de turismul de masa, astfel incat o plimbare prin oras este o experienta linistita si relaxanta.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ: 103 euro/persoana (include transport privat si asistenta turistica in limba romana).

 

Ziua 8: Enna - Catania - Bucuresti

Transfer la aeroport Catania si imbarcare pe zborul de intoarcere catre Bucuresti.

- Taormina si Etna 109 euro/persoana

- Notto si Siracusa 109 euro/persoana

- Palermo 98 euro/persoana

- Agrigento 98 euro/persoana

- Piazza Armerina 89 euro/persoana

- Ragusa 103 euro/persoana

 

* Tarifele excursiilor sunt calculate pentru 30 persoane. In cazul unui numar mai mic de participanti, tarifele se recalculeaza.

** Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Bucuresti 13:45 - Catania 15:05

Catania 15:40 - Bucuresti  18:55

Clima: mediteraneana cu ierni blande si veri calduroase

Perioada recomandata: Aprilie - Octombrie

Ce sa luati in bagaj: Palarie de soare, crema de soare, haine comode din fibre naturale, incaltari confortabile

Ce sa cumparati: Obiecte din piele, antichitati, obiecte din sticla

Mancarea si bautura: Italia este recunoscuta pentru bucataria fina, uleiul de masline si vinul excelent. Incercati antipasti ricette, spaghetti si pizza.

- bilet de avion Bucuresti-Catania-Bucuresti

- 7 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la Hotel Bristol 3* Enna

- bagaj de cala

- transfer privat aeroport-hotel-aeroport

- scurt tur panoramic Catania

- asistenta turistica in limba romana

- taxe de aeroport 119 euro

-supliment obligatoriu plecare Paste 129 euro/persoana

- asigurare medicala de calatorie

- asigurare storno

- excursii optionale

- intrari la obiective turistice

- taxe foto/video la atractii

- taxa de oras

 

 

* Tarifele sunt calculate pentru 30 de persoane. In cazul unui numar mai mic de participanti, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

vacanta sicilia 2019, oferte circuite italia 2019, oferte circuite sicilia 2019,seniori sicilia, oferte bella sicilia, seniori sicilia, oferte italia j'info tours, oferte catania, cefalu, palermo, lipari, vulcanul etna, siracusa, agrigento

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
89800EUR
7 nopti

Info Practic

Clima: mediteraneana cu ierni blande si veri calduroase

Perioada recomandata: Aprilie - Octombrie

Ce sa luati in bagaj: Palarie de soare, crema de soare, haine comode din fibre naturale, incaltari confortabile

Ce sa cumparati: Obiecte din piele, antichitati, obiecte din sticla

Mancarea si bautura: Italia este recunoscuta pentru bucataria fina, uleiul de masline si vinul excelent. Incercati antipasti ricette, spaghetti si pizza.