Circuit Tanzania & Zanzibar

Circuit Tanzania & Zanzibar
Cel mai bun pret
de la 4250EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar Circuit Tanzania & Zanzibar

Ziua 1 - București – Dar Es Salam (2 nopti) Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours în aeroportul Otopeni, pentru îmbarcare zbor Dar Es Salaam. Sosire si cazare Hotel Seashells Millennium Hotel 4*. 

 

Ziua 2 - Dar Es Salaam

Unul dintre cele mai aglomerate porturi din Africa de Est, Dar es Salaam este cel mai mare oraș și centru comercial din Tanzania. Numele înseamnă "paradis de pace" în limba arabă și este mai potrivit pentru statutul anterior al orașului, un sat de pescuit "somnoros" decât orașul plin de viață, cu peste patru milioane de oameni, asa cum este astazi Dar Es Salaam. Începem ziua cu un tur panoramic de oraș. Multe monumente ale colonizării germane au supraviețuit în oraș: clădirea gării, Catedrala Sf. Iosif și Biserica luterană. Există, de asemenea, străzi tipic asiatice: Indian Street, cu o multitudine de magazine și bazaruri, strada Kisutu, unde se află templele hinduse. Merită vizitate și piața de pește Magagoni și piața de abanos Mwenge. Obiectivele orașului includ, de asemenea, palatul Sultanului Majid, Turnul cu Ceas, monumentul Askari, în cinstea celor uciși pe câmpurile Primului Război Mondial, Biserica Anglicană Sf. Alban, catedrala luterană și câteva moschei. Excursie opționala la: Muzeul Satului - un sat cu locuințe autentice din diferite părți ale Tanzaniei, situat la 10 km de centrul orașului Dar Es Salaam.

 

Ziua 3 - Dar Es Salaam – Lacul Victoria (1 noapte)

Mic dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre Lacul Victoria. Numit în numele monarhului britanic de exploratorul John Hanning Speke, apele lacului Victoria din Tanzania acoperă o suprafață de 26.600 mile pătrate și ajung dincolo de granițele naționale în: Uganda, Kenya și Tanzania. Jumătatea din Tanzania a celui mai mare lac din Africa (al doilea din lume ca mărime), este cunoscută ca sursă a râului Nil. Se află în afara circuitului turistic tipic și exercită un farmec aparte pentru cei care caută practicarea pescuitului, interacțiuni de viață locale și experiențe de safari în sanctuare. Malurile lacului Victoria din Tanzania sunt de fapt înșelătoare prin seninătatea lor. Plajele sunt cu siguranță frumoase, dar crocodilii și hipopotamii rezidenți au revendicat deja cele mai multe dintre colțurile și golfurile mlăștinoase și pot fi văzuți des patrulând în larg. Deși nu sunt potrivite pentru înot, apele sunt ideale pentru pescuit și dețin un număr record de bibani de Nil. Pe uscat, junglele găzduiesc peste 200 de specii de păsări, inclusiv rarități precum papagalul gri african, vulturul de pește și ibisul sacru. În zonă, există, de asemenea, rămășițe de istorie din Primul Război Mondial, inclusiv tranșee și tuneluri germane accesibile cu barca. Marginea sudică a lacului Victoria este locul unde faimoasele sale insule împădurite așteaptă să fie exploatate. Poate că cel mai notabil dintre acestea este Insula Rubondo, un sanctuar al junglei care împreună cu câteva insulițe mai mici alcătuiesc Parcul Național Insula Rubondo. Nelocuită și neexplorată de zeci de ani, Insula Rubondo este cel mai mare parc național insular din Africa și a devenit un refugiu pentru animalele salvate din comerțul ilegal de animale, grădini zoologice și circuri. Cazare hotel Wag Hill Lodge and Spa 4*/ similar (Mwanza)

 

Ziua 4 - Lacul Victoria – Arusha – Parcul National Tarangire - Parcul Național Lacul Manyara 

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor către Arusha. Acum începe adevărata aventura din safari, odată cu vizita la Parcul Național Tarangire. Tarangire este renumit pentru peisajul său divers, cu nouă zone de vegetație diferite. De asemenea, este cunoscut si pentru numeroșii copaci Baobab antici (cei mai mari copaci de pe continent). Parcul este plin de animale sălbatice, de la o mare varietate de păsări la lei, leoparzi, zebre, girafe, bivoli, antilope și, desigur, elefanți. Tarangire are cea mai mare concentrație de elefanți din întreaga țară și oferă șanse unice de a observa cum interacționează aceștia în familii. Continuăm cu o scurta călătorie prin Valea Marelui Rift până la Parcul Național Lacul Manyara. Deși de dimensiuni mici față de alte parcuri (470 km), și acest parc are peisaje uluitoare, renumite pentru pădurea luxuriantă de salcâm, smochine uriașe și copaci de mahon, precum și pentru o populație în creștere de babuini și maimuțe albastre. Rezidenții permanenți ai acestui parc includ, de asemenea, girafe, elefanți, impale și foarte mulți bivoli. Lacul Manyare găzduiește un număr mare de hipopotami. În parc puteți observa leii care urcă în copaci, flamingo la țărmul lacului și vulturul crestat. Peisajele din Lacul Manyara sunt ceva ce nu poate fi descris în cuvinte, iar Game Drive de-a lungul lacului oferă oportunități fotografice uimitoare: girafe și bivoli în prim-plan și lacul cu flamingo pe fundal. Seara, transfer la hotel Lake Manyara Wildlife Lodge 4*pentru cina.

 

Ziua 5 -  Parcul Național Serengeti ( 2 nopti )

După un mic dejun devreme, plecam către cel mai faimos parc național din lume, Serengeti.

Drumul, deși lung, este spectaculos. Vom merge prin craterul Ngorongoro, făcând o oprire rapidă la marginea acestuia, pentru o priveliște unică. Acesta  va fi un  moment de neuitat pentru oricine îl vede pentru prima dată. Pe măsură ce înaintăm spre Serengeti, veți vedea de ce numele înseamnă în limba locală "câmpii nesfârșite”. Parcul are 18.000 km pătrați și, în cea mai mare parte, câmpiile se vor întinde până la orizont sfidând simțurile și percepția distanțelor. Este locul Marii Migrații anuale, pe parcursul căreia  2 milioane de antilope gnu, sute de mii de zebre și alte mamifere, cum ar fi impala și gazelele lui Thomson migrează din Serengeti către Rezervația Naturala Masaai Mara din Kenya, in cautare de iarbă si apă de baut.

În ceea ce privește mamiferele mari, Serengeti este locul ideal pentru a vedea leii, ghepardii, leoparzii, hienele. În acest parc au fost filmate multe documentare TV și o multime de scene de filme de lungmetraj. În parc sălășuiesc și numeroase animale mici, cum ar fi: vulpi, manguste, șacali, maimuțe, babuini și iepuri africani și peste 500  specii de păsări. Seara, transfer in lodge pentru cina si cazare Lobo Wildlife Lodge 4*

 

Ziua 6 - Parcul Național Serengeti 

Zi plina în Parcul Național Serengeti. Program flexibil, in funcție de preferintele turistilor. De exemplu, în această zi, putem merge intr-un safari game drive de dimineata, ne intoarcem în tabără pentru prânz și terminam ziua cu o călătorie de după-amiază sau avem alternativa unui safari de o zi întreaga cu un prânz de tip picnic. 

 

Ziua 7 - Parcul Național Serengeti - Craterul Ngorongoro (1 noapte )

În această zi, ne trezim devreme pentru un safari game drive. Dimineata, animalele sunt mai active și se pot observa mai repede și, în plus, vom fi martorii unuia dintre cele mai frumoase răsărituri pe care le-am văzut vreodata. După safari, ne întoarcem în tabără pentru un brunch și apoi vom merge la Ngorongoro, a 8-a minune a lumii naturale.

Craterul se întinde pe 164 km pătrați și are pereții înalți de cca 610 metri, făcându-l practic o arcă a lui Noe și găzduind aproape fiecare specie de animale sălbatice care este indigenă în Africa de Est. Este una dintre locațiile foarte rare de pe întreg continentul unde poți observa rinocerul negru. În crater este cea mai mare concentrare de  faună sălbatică africană de pe continent. Craterul are un râu, mai multe mlaștini, un lac de sodă cu o mare concentrație de flamingo, o pădure și câmpii deschise. Este de asemenea renumit pentru elefanții săi, care sunt cei mai mari din lume și au colți uriași. Acest lucru se datorează bogatului conținut mineral al solului vulcanic și al ierburilor din crater. Ngorongoro este cu adevărat o minune a lumii naturale, intrată, de altfel, ca atare și în Patrimoniul UNESCO. Apusul îl vom observa în Ngorongoro.Cazare la Ngorongoro Wildlife Lodge 3*/similar si cina.

 

Ziua 8 -  Arusha, inima tanzanitului ( 1 noapte )

Timp liber la dispozitie pentru a descoperi pulsul acestui oras plin de viata. Putem pleca in cautarea tanzanitului. Legenda spune că, într-o zi, un Masaai local a văzut un fulger și a transformat unele pietre din apropiere într-un albastru magnific, iar acum avem tanzanitul, o piatră prețioasă albastră de o mie de ori mai rară decât diamantele. Nu veți găsi tanzanit originar nicăieri altundeva pe planetă, așa că mai bine îl căutați în timp ce vizitati Tanzania. Această piatră prețioasă ultra-rară (ultra-scumpă) poate fi găsită la bijutieri și în magazine din Arusha. Cazare la VENUS PREMIER HOTEL 4*

 

Ziua 9 -  Arusha-Zanzibar (4  nopți -  All Inclusive)

Mic dejun.Transfer la Aeroportul din Arusha pentru îmbarcare zbor spre Zanzibar (durata zbor 1.30 h). Sosire în Zanzibar, o zona semi-autonoma a Tanzaniei, invaluita intr-o frumusete exotica aproape ireala, unde apele turcoaz intalnesc nisipul alb intr-o comuniune perfecta, formand un superb arhipelag de insule mici. Transfer la hotel. Cina și cazare hotel 4*. 

Excursie optionala: Stone Town, capitala  Zanzibarului. Este un oraș de importanță istorică și artistică pentru Africa de Est. Cea mai mare parte a arhitecturii sale datează din secolul al 19-lea și reflectă diversele influențe care stau la baza culturii Swahili, un amestec unic de influențe maure, arabe, persană, indiană și elemente cu caracter european. Din acest motiv, orașul a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO, în 2000.Orașul are peste 500 de uși masive din lemn sculptate.Vechiul Fort este o cetate de piatră, care a fost construită în secolul al 17-lea de către arabii din Oman. În Zanzibar se află și Palatul Sultanului ( Bait As-Sahel),  una dintre cele mai importante cladiri istorice din Zanzibar. Acest palat găzduiește Muzeul Sultanului, cu articole diverse apartinand familiilor regale, inclusiv articole ale celei ce a fost prințesă a  Zanzibar, Sayyida Salme. Cazare la AHG Waridi Beach Resort & Spa 4*.

 

Ziua 10 - Peșterile Mangapwani

Mic dejun. Excursie opțională la Peșterile Mangapwani. Va propunem o frumoasa excursie pe coasta de nord a insulei, unde veti putea vizita pesterile Mangapwani. După desființarea sclavagismului în 1897, comerțul cu sclavi a trecut în subteran. Mangapwani certifica acest lucru. Este vorba despre două peșteri naturale, folosite pentru încarcerarea sclavilor, ținuți aici până când erau transportați în secret pe vasele care îi duceau pe piețele din Europa și India. Prima este o peșteră naturală care avea un bazin cu apă proaspătă, iar a doua este făcută de oameni ca o celulă rece și întunecoasă, unde erau forțați să intre sclavii.  In continuare, ne vom deplasa spre Nungwi, la nord de Zanzibar, unde apele turcoaz ne vor duce cu gandul la un colt de paradis tropical. Timp liber pentru baie si plaja. 

 

Ziua 11 - Spice Tour

Mic dejun. Excursie opțională -Turul condimentelor. Zanzibar este “Insula Mirodeniilor”, arhipelag unde se află una dintre principalele surse de venit, cultivarea și exportul de condimente (cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir). Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. O plimbare pe aleile întortocheate, pe care se află casele cu uși din lemn gravate și balcoane ornate, cu mirosul de mirodenii plutind în aer, va va duce înapoi în timp, în epoca sclavagismului și a comerțului cu mirodenii. Plantațiile produc astăzi peste 50 de soiuri de condimente și fructe.

 

Ziua 12 - 27.11.2020  Zanzibar –Insula Inchisorii .

Mic dejun. Deplasare spre Insula Inchisorii (microbuz+barcă cu motor). Insula are aproximativ 800 m lungime și 230 m lățime în cel mai larg punct. Insula a fost folosită ca închisoare pentru sclavii rebeli, în anii 1860 și a funcționat și ca o mină de corali. Insula este cunoscută mai ales pentru colonia de broaște țestoase uriașe. În 1919, guvernatorul britanic al Seychelles a trimis un cadou patru broaște țestoase uriașe de pe insula Aldabra la Changuu. 

 

Ziua 13 -  Zanzibar –București

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru îmbarcare zbor retur.

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
8,50000EUR
14 nopti