Circuit Tanzania și Zanzibar

Circuit Tanzania și Zanzibar
Cel mai bun pret
3960EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar Circuit Tanzania și Zanzibar

Ziua 1: Bucuresti – Kilimanjaro - Moshi  - 2 nopti

Intalnire cu reperezentantul J'Info Tours, in aeroportul Otopeni, pentru imbarcare zbor Kilimanjaro (zbor de noapte). Sosire la aeroportul Internațional Kilimanjaro.Transfer la hotel.Timp liber la dispoziție pentru a explora orasul Moshi. Cazare la Kilimanjaro Wonders Hotel  4*/similar.

 

Ziua 2: Kilimanjaro – Moshi

Mic dejun. Îmbarcare în mașini 4x4 și plecare spre Parcul Național Kilimanjaro.

Muntele Alb este cel mai înalt munte de pe continentul african şi cu înălţimea sa de 5895 de metri, în vârful Uhuru Peak, devine cel mai înalt munte de sine stătător din lume. Originea muntelui este una vulcanică. Anul 1848 este momentul în care are loc prima atestare a existenţei Muntelui Kilimanjaro. Prima tentativă de a escalada Muntele Kilimanjaro are loc în anul 1861, dar s-a ajuns numai la 2560m. În 1862, Karl Klaus van der Decken se ambiţionează şi încearcă din nou, împreună cu un alt geolog, să-şi depăşeasă propriul record şi reuşeşte, de această dată, să ajungă la 4280 metri.

Ne vom  deplasa cu masini 4X4 la Kilimanjaro National Park Gate, Poarta Marangu, la 1860m. Optional - urcare pe munte, care dureaza 3-4 ore, pana la Varful  Mandara, la 2700 m. Pe drum, vom primi informatii de la ghidul local despre flora si fauna locala si vom vedea pasari si mai multe specii de maimute. Picnic la dejun. După dejun, vom începe ascensiunea (15 minute), la Craterul Maudi, un alt punct de vizibilitate al Muntelui Kilimanjiaro. De aici, vedem  nordul  Tanzaniei și Kenya, dacă este senin. După amiază, vom coborî  la Poarta Marangu (1860m) - 2-3 ore. Transfer la hotel, in mașini 4x4. Sosire la hotel Kilimanjaro Wonders Hotel  4*, în cursul serii.

 

Ziua 3: Moshi - Arusha - Parcul Național Tarangire – Parcul Național Lacul Manyara - 1 noapte

Mic dejun. Dimineața, plecare cu mașini 4x4 spre parcul Național Tarangire. Tarangire, parcul baobabilor, este surprinzator de mare, oferind vizitatorilor cel mai liniștit mediu de observare a animalelor, dintre toate parcurile din regiune. Elefanții sunt principala atracție, fiind in numar de cca. 3.000, în parc, în lunile de vârf. În sezonul verde aici se gaseste, de asemenea, un număr mare de antilope gnu și zebre, dar sunt și girafe, bivoli, gazele, kudu mai mare și mai mic, antilope eland, leoparzi și gheparzi.Dejun la pachet. Continuăm vizita cu cel de-al doilea parc național, Lacul Manyara, care se remarcă prin 3 ecosisteme diferite. După-amiaza târziu, după jeep safari, cazare și cină  la Marera Valley  Lodge - Karatu.

 

Ziua 4: Karatu - craterul Ngorongoro - Campiile Ndutu - 2 nopti

Mic dejun. Deplasare în mașini 4x4 spre parcul național Ngorongoro. Jeep safari în craterul Ngorongoro, cel mai mare crater din lume, cu un diametru de 21 km. Craterul Ngorongoro este cel mai bun loc din Tanzania pentru a vedea „The Big Five“ (cele 5 mari mamifere: leul, leopardul, rinocerul, elefantul si bivolul Cape). O sanatoasa populație de rinoceri negri și unii dintre cei mai mari elefanți tusker rămași astăzi în Africa se gasesc in crate, dar acesta găzduiește, de asemenea, populații de lei, leoparzi și hiene, turme de gnu, bivoli și zebre. Dejun la pachet, servit în pac. Plecare spre  zona de conservare Ngorongoro, unde vom cobori spre cel  mai mare crater din lume, craterul Ngorongoro pentru  un alt jeep safari. Aproximativ 25.000 de animale mari, trăiesc în crater. Printre mamiferele  mari,bivolul African sau bivolul Cape și hipopotamul. Există, de asemenea, antilope gnu albastre, zebre, antilope eland. Gazele Waterbucks apar, ]n special, înapropierea pădurii Lerai. Dejun la pachet. Dupa-amiaza tarziu, dupa jeep safari, întoarcere la Heritage Ndutu pentru cină și cazare la  Heritage Ndutu.

 

Ziua 5: Campiile Ndutu (safari) - Serengeti 

Mic dejun. Jee safari în partea de sud a Parcului Național Serengeti. În lunile decembrie -martie, turma mare de gnu se găsește în  câmpiile de iarbă din sudul Serengeti și  in zona de conservare Ngorongoro. Dejun la pachet. După-amiaza târziu, intoarcere la Ndutu Heritage pentru cină și cazare.

 

Ziua 6: Parcul National Serengeti (safari) - 1 noapte 

După un mic dejun la tabăra de patrimoniu Ndutu, continuam cu  un safari jeep în Parcul National Serengeti. Observarea pradatorilor aici este excepțională, parcul avand aproximativ 3000-4.000 de lei și un număr mare de gheparzi, leoparzi  și hiene. Alte animale frecvent intalnite în parc includ topi, zebre,girafe, antilope gnu, bivoli, elefanti și multe alte specii de mamifere și păsări. Dejun la pachet. Sosire,  cină și cazare la Seronera Lodge

 

Ziua 7: Serengeti - Mwanza (Lacul Victoria) - 1 noapte 

Mic dejun. Deplasare cu mașini 4x4 prin Serengeti. Dejun la pachet. Ne luăm la revedere de la animale și plecăm spre Lacul Victoria. Numit după numele monarhului britanic, de catre exploratorul John Hanning Speke, apele lacului Victoria din Tanzania acoperă o suprafață de 26.600 mile pătrate și ajung dincolo de granițele naționale în Uganda, Kenya și Tanzania. Jumătatea Tanzaniei din cel mai mare lac din Africa - al doilea ca mărime din lume - este renumit ca sursă a râului Nil. Se află în afara circuitului turistic tipic și deține farmece surprinzătoare pentru cei care caută pescuit de neuitat, interacțiuni de viață locale și experiențe de safari în sanctuare. Malurile lacului Victoria din Tanzania sunt de fapt înșelătoare prin seninătatea lor. Plajele sunt frumoase, dar crocodilii și hipopotamii rezidenți au revendicat deja cele mai multe dintre colțurile și golfurile mlăștinoase ca fiind proprii și pot fi văzuți regulat patrulând în larg.Sosire în Mwanza, seara.Cazare la hotelul Mwanza Aaden 3* 

 

Ziua 8: Mwanza  (safari) - Dar-Es-Salaam - 1 noapte 

Mic  dejun la hotelul Aaden Mwanza. Deplasare spre îmbarcare, pentru o plimbare cu barca pe Lacul Victoria.După-amiaza,  după prânz (prânzul nu este inclus ), ne deplasam la Aeroportul Mwanza, pentru zbor intern spre Dar-Es-Salaam. Unul cele mai aglomerate porturi din Africa de Est, este cel mai mare oraș și centru comercial din Tanzania. Numele înseamnă "paradis de pace" in limba arabă si este mai potrivit pentru statutul anterior al orasului, acela de sat de pescuit somnoros, decat pentru orasul  plin de viață, cu peste patru milioane de locuitori. Sosire, transfer și cazare la hotelul Seashells Millenium.

 

Ziua 9:  Dar - Es - Salaam - București sau Zanzibar - opțional (4 nopți)

Mic dejun. Tur panoramic de oras. Multe monumente ale colonizării germane au supraviețuit în oraș: clădirea gării, Catedrala Sf. Iosif și Biserica luterană. Există, de asemenea, străzi tipic asiatice: Indian Street, cu o multitudine de magazine și bazaruri, strada Kisutu, unde se află templele hinduse. Merită vizitate și piața de pește Magagoni și piața de abanos Mwenge. Obiectivele orașului includ, de asemenea, palatul Sultanului Majid, Turnul cu Ceas, monumentul Askari, în cinstea celor uciși pe câmpurile Primului Război Mondial, Biserica Anglicană Sf. Alban, catedrala luterană și câteva moschei si Muzeul Satului - un sat cu locuințe autentice din diferite părți ale Tanzaniei, situat la 10 km de centrul orașului Dar Es Salaam. Dupa amiaza, transfer la aeroport, pentru zbor retur Otopeni sau transfer in Zanzibar – Insula mirodeniilor .Sosire în Zanzibar  Cină și cazare la hotel  Waridi Beach Resort & SPA 4*. 

 

Ziua 10: Zanzibar - Spice Tour

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie opțională - Turul condimentelor. Zanzibar este “Insula Mirodeniilor”, arhipelag unde una dintre principalele surse de venit este cultivarea și exportul de condimente (cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir). Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. O plimbare pe aleile întortocheate, cu casele cu uși din lemn gravate și balcoane ornate, cu mirosul de mirodenii plutind în aer, va va duce înapoi în timp, în epoca de prosperitate a sclavagismului și a comerțului cu mirodenii. Plantațiile produc astăzi peste 50 de soiuri de condimente și fructe.. Cină și cazare la hotel  Waridi Beach Resort & SPA 4*. 

 

Ziua 11: Zanzibar – Stone Town – Insula Inchisorii

Timp liber la dispozitie. Mic dejun. Excursie opțională în Stone Town și Insula Închisorii. Stone Town este capitala Zanzibarului, un oraș de importanță istorică și artistică, important în Africa de Est. Arhitectura sa, cea mai mare parte, datează din secolul al 19-lea și reflectă diversele influențe care stau la baza culturii Swahili, cu un amestec unic de influențe maure, arabe, persană, indiană și elemente cu caracter european. Din acest motiv, orașul a fost inclus în patrimoniul mondial al UNESCO în 2000.Orașul are peste 500 de uși masive din lemn sculptate. Vechiul Fort este o cetate de piatră, care a fost construită în secolul al 17-lea de către arabii din Oman. În Zanzibar, se află și Palatul Sultanului ( Bait As-Sahel),  una dintre cele mai importante cladiri istorice din Zanzibar. Acest palat găzduiește Muzeul Sultanului, cu articole diverse apartinand familiilor regale, inclusiv articole ale celei ce a fost prințesă a Zanzibar, Sayyida Salme. Continuăm vizita cu Insula Închisorii aflată la doar 20 minute cu o barcă cu motor de Stone Town. Insula are aproximativ 800 m lungime și 230 m lățime în cel mai larg punct. Insula a fost folosită ca închisoare pentru sclavii rebeli în anii 1860 și a funcționat și ca o mină de corali .Insula este cunoscută mai ales pentru colonia de broaște țestoase uriașe. În 1919, guvernatorul britanic al Seychelles a trimis un cadou patru broaște țestoase uriașe Aldabra la Changuu de pe insula Aldabra. Cină și cazare la hotel  Waridi Beach Resort & SPA 4*.

 

Ziua 12: Zanzibar 

Mic dejun.Timp liber la dispoziție pentru plaja.

 

Ziua 13: Zanzibar - Bucuresti

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru îmbarcare zbor retur .Sosire în București dimineața.

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.

 

 • Kilimanjaro - 189 euro/persoana
 • Turul Mirodeniilor - 67 euro/persoană
 • Stone Town si Insula Inchisorii -  80 euro/persoană

 

Excursiile sunt nerambursabile. 

 

Vizitează Tanzania si Zanzibar 
Tot timpul anului
Clima: tropicală
Moneda: shiling tanzanian 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode, încălțăminte confortabilă, creme pentru protecție solară
De cumpărat: textile, produse din ceramică, măști sculptate în lemn
Mâncare şi băutură: supă de cocos, mchuzi wa pweza (caracatita cu curry), biryani (orez cu carne, nucșoară, cuișoare, piper, cardamom, scorțișoară, usturoi, ghimbir și coriandru), chips mayai (omletă cu cartofi prăjiți, salată de ceapă și roșii, sos de chili, maioneză și sos de roșii), banane verzi prajite, ciocolată zanzibareză (care este de fapt un fel de susan cu miere), cafea.

 

 

 
 • Moshi  Kilimanjaro Wonders Hotel  4*.  Mic dejun (2 nopti )
 • Marera Valley Lodge -  pensiune completa  (1 noapte )
 • Ndutu Heritage  - pensiune completa (2 Nopti )
 • Seronera Wildlife Lodge - pensiune completa (1 Noapte )
 • Mwanza Aaden Hotel  - mic dejun  (1 Noapte )
 • Seashells Hotel - mic dejun (1 Noapte )
 • Bilete de avion
 • Transfer
 • Asistență turistică

Tarifele circuitului sunt valabile pentru un grup de minimum 30 persoane.

 • Supliment sejur Zanzibar - 4 nopti + demipensiune - 1249 euro
 • Taxa de rezervatie Tanzania : 175 euro
 • Asigurari
 • Nu sunt incluse taxele locale de oras/statiune.
  Supliment camera dubla tip twin (doua paturi).
 • Excursii optionale
 • Supliment single - 700 euro/persoană

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
7,92000EUR
14 nopti

Info Practic

 

Vizitează Tanzania si Zanzibar 
Tot timpul anului
Clima: tropicală
Moneda: shiling tanzanian 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode, încălțăminte confortabilă, creme pentru protecție solară
De cumpărat: textile, produse din ceramică, măști sculptate în lemn
Mâncare şi băutură: supă de cocos, mchuzi wa pweza (caracatita cu curry), biryani (orez cu carne, nucșoară, cuișoare, piper, cardamom, scorțișoară, usturoi, ghimbir și coriandru), chips mayai (omletă cu cartofi prăjiți, salată de ceapă și roșii, sos de chili, maioneză și sos de roșii), banane verzi prajite, ciocolată zanzibareză (care este de fapt un fel de susan cu miere), cafea.