Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii

Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii
Cel mai bun pret
de la 1051EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii Circuit Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii

Uzbekistan - Aventura pe Drumul Matasii

 

Ziua 1:  Bucuresti - Moscova - Samarkand

Intalnire cu insotitorul de grup J’Info Tours pe aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare pe zborul catre Samarkand, cu escala la Moscova. Zbor de noapte.

 

Ziua 2:  Samarkand

Sosire la Samarkand. Transfer pentru cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar). Mic dejun si o scurta pauza de odihna. Despre Samarkand, atunci cand l-a cucerit, insusi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: “... tot ce am auzit despre Marakanda este adevarat, mai putin faptul ca este mai frumos decat mi-am imaginat vreodata”.

Samarkandul este un oras al puterii si declinului in acelasi timp, datorita istoriei tumultoase pe care a trait-o. De la oras strategic si nod comercial al caravanelor de pe Drumul Matasii in periplul lor catre China, India si Persia, pana la rolul de capitala pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominatia diferitelor imperii si natiuni, Samarkandul a ramas neschimbat si a ascuns in multitudinea obiectivelor sale turistice toata mostenirea cultural-artistica pe care i-au lasat-o cei care l-au locuit.

Vreme de secole a fost o capitala a Islamului moderat si luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, astronomilor si medicilor din aceasta parte a lumii. Dupa-amiaza vom participa la turul de oras care va include Observatorul lui Ulugh Beg, mare astronom si matematician si totodata nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, situl arheologic Afrosiab si Muzeul de istorie al Samarkand-ului. Cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar).

 

Ziua 3:  Samarkand

Mic dejun. In aceasta zi vom continua turul de oras care va include Piata Registan, in traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al orasului inca din vremea lui Timur Lenk. Piata este strajuita de cele 3 medrese importante ale orasului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher - Dor si Medresa Tilla Kori.

Turul va continua cu Moscheea Bibi Khanum, numita asa in cinstea celei mai iubite sotii a lui Timur Lenk, Necropola Shakhi - Zinda ansamblu de mausolee datand din perioada sec. XI - XII, care conform legendei a fost construit deasupra mormantului lui Kussam, fiul lui Abbas si nepotul Profetului Mahomed. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar).

 

Ziua 4:  Samarkand - Bukhara

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Bukhara. Pe traseu vom vizita Sitora-i-Mokhi Khosa, unde vom admira resedinta ultimului emir de Bukhara. Orasul Bukhara este capitala provinciei cu acelasi nume, fiind cel de-al 5-lea oras ca marime al tarii. A fost locuit inca din timpuri stravechi (aprox. din sec. al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural si artistic, ca de altfel si ca un important nod comercial pe Drumul Matasii. 

Orasul a fost o lunga perioada de timp capitala Imperiului Samanid (intre sec. IX - X)  si multa vreme orasul a fost numit “Stalpul Islamului” deoarece pe langa viata activa spirituala care a inflorit aici, a fost indragit si folosit ca resedinta de mari personalitati ale lumii intelectuale persane in perioada Evului Mediu. Sosire la Bukhara si transfer la hotel.

Dupa-amiaza vom incepe explorarea orasului Bukhara: Complexul Liabi - Khauz compus din Medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash si Khonako, Moscheea Magoki - Attari si Medresa Chor Minor, utilizata in trecut ca biblioteca pentru studenti. Cina si cazare la Hotel Minorai Kalon (sau similar).

 

Ziua 5:  Bukhara

Mic dejun. Zi dedicata orasului Bukhara, prilej cu care vom vizita cele mai importante medrese si moschei ale orasului: Mausoleul dinastiei Samanide (sec. IX - X), o capodopera a arhitecturii funerare islamice, considerata a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrala, Mausoleul Chashma - Ayub, bazarul local, Moscheea Bolo Khauz cu minaretul si bazinele sale, Fortareata Ark, resedinta emirilor de Bukhara, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom si sultan persan care a domnit aici in perioada timurida si ale carui contributii sunt recunoscute si apreciate astazi in matematica si astronomie, Poi - Kalyan, a carui particularitate o reprezinta minaretul care dateaza din sec. al XII-lea, care a devenit simbolul orasului, complex unde vom putea admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan si Moscheea Djuma si frumoasa Medresa a hanului Abdulaziz.

In incheierea zilei vom asista la o reprezentatie artistica traditionala in curtea interioara a Medresei Nodir Divan Begi (daca nu va ploua). Inainte de a ne intoarce la hotel, vom lua cina in mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaste mai bine traditiile si obiceiurile locale. Aici, ca si in restul circuitului, vom avea ocazia de a simti cel mai bine caldura si amabilitatea acestor oameni. Cazare la Hotel Minorai Kalon (sau similar).

 

Ziua 6:  Bukhara - Khiva 

Mic dejun. Plecare spre Khiva de-a lungul desertului Kyzylkum sau “desertul rosu”, cum este numit in turcica. Khiva este unul dintre orasele si punctele de oprire de pe Drumul Matasii. Desi despre acest oras legenda spune ca ar fi fost construit de insusi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice ii situeaza aparitia in sec. al VIII-lea, cand este amintit ca cetate importanta si punct comercial pentru caravanele de negustori care parcurgeau Drumul Matasii din Asia catre estul si vestul Europei. Cina si cazare la Hotel Asia Khiva 3* (sau similar).            

 

Ziua 7:  Khiva - Tashkent

Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Khiva care va include partea veche a orasului, Ichan - Kala, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, zona inconjurata cu ziduri puternice care dateaza din Evul Mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale, conferind astfel intregului ansamblu infatisarea unei fortarete. In oraselul care parca a ramas incremenit in istorie, in care in orice moment ne-am astepta sa intre o caravana incarcata cu mirodenii, vom fi uimiti de frumusetea medreselor si a minaretelor care domolesc cu albastrul lor stralucitor asprimea si arsita naturii inconjuratoare.

Vom vizita Palatul Tash - Khauli unde vom vedea din curtea interioara Kurynysh Khana, folosita in timpuri stravechi la receptiile oficiale, o splendida camera cu portice monumentale, impodobite cu ornamente asemanatoare stilului majolica din Portugalia. Vom descoperi apoi o alta marturie a stilului arab arhaic, Moscheea Juma, care dateaza din sec. al X-lea si minaretul situat in apropierea acesteia care dateaza inca din sec. al IX-lea. Vom vizita in continuare Mausoleul Seyid Allauddin si Moscheea Bagbanli care dateaza din sec. al XIV-lea.

In timpul turului vom mai vedea pe langa pleiada de medrese construite in sec. XVII - XVIII si Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa si Minaretul Islam Khodja. In incheierea turului, ne vom opri in punctul panoramic de pe platforma Ak - Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. Cina la un restaurant local si transfer la aeroportul din Urgench pentru plecarea spre Tashkent cu compania Uzbekistan Airways, zbor HY 058 (22:50 / 00:20). Transfer pentru cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).      

 

Ziua 8:  Tashkent

Mic dejun. Pana nu demult, suprematia de capitala a fost detinuta de Samarkand, dar incepand cu anul 1930 capitala a fost mutata la Tashkent. Vom porni in turul panoramic al orasului care va include Piata Imamului Khast, epicentrul orasului, Medresa Barak Khan (fondata in sec. al XVI-lea de catre un descendent al lui Timur Lenk care a domnit in Tashkent pentru dinastia Shayabanida), Moscheea seicului Tillya (construita in aceeasi perioada cu Medresa Barak Khan), precum si Mausoleul Kafal Shashi (un mare poet, doctor si filosof musulman care a trait in Tashkent in perioada anilor 904 - 979), Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi dupa care vom vizita metroul din Tashkent si Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfarsitul sec. al XIX-lea de catre mestesugarii locali.

In continuarea zilei vom vizita Medresa Kukeldash si bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).

 

Ziua 9:  Tashkent - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

Bilet de avion Bucuresti - Samarkand / Tashkent - Bucuresti

Zbor intern Khiva - Tashkent

8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*

Mese conform program

Tururi si vizite conform itinerariului

Transport cu autocar/microbuz clasa “Turist”

Taxe de intrare la obiectivele incluse in program

Asistenta turistica in limba romana

Taxele de aeroport zbor international 275 euro/persoana

Taxele de aeroport zbor intern 90 euro/persoana

Taxa de viza Uzbekistan 35 euro/persoana (se achita in agentie)

Taxele de oras

Bacsisuri locale

Asigurarea medicala

Asigurarea storno

Alte servicii neincluse in program

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
2,73000EUR
Early Booking 2020
2,10200EUR
8 nopti