Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia

Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia
Cel mai bun pret
de la 1399EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia Circuit Azerbaidjan - Georgia - Armenia

Circuit fascinant in Azerbaidjan - Georgia - Armenia

Ziua 1: Bucuresti - Baku (1 noapte)

Intalnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroportul din Bucuresti pentru zborul catre Baku. Transfer si cazare la Bristol Hotel 3* M.E.Rasulzade Street 6.Baku, Azerbaidjan sau similar.


Ziua 2: Baku - Shemakha - Sheki (1 noapte)

Ne indreptam catre orasul Shemakha care a deservit multe secole drept capitala comerciala inainte sa fie inlocuita cu Baku in sec. al IX-lea. Vizitam faimoasele Yeddi Gumbaz (Sapte Morminte), locul unde Shirvanshas a fast inmormantat.

Drumul ne poarta spre Sheki, strabatand sate mici cuibarite in munte si vai luxuriante presarate cu vita de vie. Ajungem in Sheki, perla turismului din Azerbaidjan, un oras micut cu o asezare speciala pe culmile impadurite ale Muntilor Marele Caucaz.

Cazare la hotel Sheki, Sheki Saray Hotel, M.E. Rasulzade Street 187 I Mirza Fatali Akhundov, Sheki, Azerbaijan sau similar. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 3: Sheki - Lagodekhi - Sighnaghi - Telavi (1 noapte)

Ne indreptam catre Georgia si exploram partea cea mai fertila a tarii, Kakheti, regiune cunoscuta ca locul nasterii viticulturii si producerii vinului. Pamantul bogat, ars de soare, si munca perseverenta si dificila au dus la descoperirea celor peste 500 de varietati de vin in Georgia.

Istoria, cultura si stilul de viata al georgienilor sunt incarnate in vinul georgian. Este un simbol al ospitalitatii georgiene, prieteniei, tolerantei si o cheie spre descoperirea misterului longevitatii georgiene. Continuam vizitele cu complexul arhitectural Gremi, care a fost construit de Regele Levan si Regina Ketevan in sec. XVI-lea.

Fosta cetate detine un turn, camerele regelui, ziduri defensive si o biserica centrala construita din caramizi patrate si decorata cu fresce din sec. al XVII-lea. Bucurati-va de o panorama superba asupra zonei Kakbeti si de farmecul neobisnuit al orasului regal Sighnaghi. Facem o plimbare pe stradutele inguste ale acestuia, scaldate in umbra balcoanelor de lemn infrumusetate cu ornamente sculptate.

Vizitam Manastirea Bodbe, una dintre cele mai renumite manastiri din Georgia.

Cazare la Hotel Chateau Mere 3*, Chateau Mere - Vardisubani Street 15, Telavi, Georgia sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 4: Telavi - Tbilisi

Mic dejun. Vizitam, la 18 km de Telavi, Catedrala Alaverdi, cea mai inalta din Georgia (55 metri). Continuam excursia cu Tbilisi. Cazare la Hotel Tbilisi Rooms, 1 Rose Revolution SquareTbilisi, Georgia sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 5: Tbilisi - Mtskheta - Kazbegi - Gudauri

Astazi vizitam unele dintre cele mai vechi orase din Georgia. Incepem incursiunea in lumea mistica cu Mtskheta, inima spirituala a Georgiei, locul legendar catre care argonautii condusi de Iason s-au indreptat pentru a aduce Iana de aur, iar mai tarziu, in 326, devenind unul dintre primele regate crestinate oficial. Astazi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si este un muzeu animat cu multe monumente arhitectonice si istorice. Aici se afla Stalpul Vietii, Catedrala Patriarhala Svetithoveli, monument arhitectonic care prin vechimea si traditiile ce o invaluie spune multe despre profunzimea si puterea credintei crestinismului din aceasta tara.

Cazare la Hotel Marco Polo 4*, Gudauri, Georgia sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 6: Gudauri - Gori - Tbilisi

Ne indreptam catre Gori. Cazare la Hotel Tbilisi Rooms 4* sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 7: Tbilisi - Sadakhlo (1 noapte)

Dimineata vizitam Catedrala Sfanta Treime, a treia cea mai inalta biserica ortodoxa din lume, construita sa comemoreze 1500 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe din Georgia si 2000 de ani de la nasterea lui Iisus Hristos. Continuam cu Muzeul National de Istorie care include o serie de fotografii minunate, ilustrand un Tbilisi presovietic.

Transfer la granita Sadakhlo, granita cu Armenia. Sosim in Armenia si continuam calatoria cu regiunea Lori, unde vizitam ansamblurile arhitecturale din Sanahin si Haghpat, catalogate printre cele mai frumoase si bine pastrate lucrari de arhitectura medievala armeana. Monumentele fac parte din Patrimoniul UNESCO.

In drum spre Lacul Sevan, ne oprim la Manastirea Sevanavank, care a fost construita initial pe o insula a lacului insa din anii '30, la ordinul lui Iosif Stalin, lacul a fost partial secat pentru irigatii, acest lucru provocand efecte devastatoare asupra nivelului apei. Astfel, Sevanavank se afla acum pe o peninsula.

Cazare la Hotel Best Western Bohemian Resort 4 * sau similar. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 8: Sevan - Goris (1 noapte)

Incepem ziua cu vizita la cimitirul medieval Noraduz, recunoscut ca detine cel mai mare numar de khachkars (pietre funerare) din Armenia. Ne intreptam spre Goris prin trecatoarea Selim. Ne oprim in satul Halidzor pentru a ne imbarca in telefericul cu cel mai lung traseu din lume spre Manastirea Tatev, fost centru politic al localitatii antice Syunik. Sosire in Goris si cazare la Hotel Mirhav 3 sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 9: Goris - Zorats Karer - Noravank - Khor Virap - Erevan (2 nopti)

Vizitam Stonehenge-ul armean, Zorats Karer, format din 223 pietre seculare ridicate in epoca bronzului si care indica trecutul armean precrestin. Continuam turul cu complexul monastic Noravank asezat intr-un canion bogat in flora rara. Complexul cuprinde biserica Sf Karapet, capela Sfantul Grigore cu o sala boltita si biserica Sf Astvatsatsin (Sfanta Mama a Domnului).

Urmatoarea oprire este in satul Areni la fabrica de vin. Ne indreptam catre Manastirea Khor Virap, una dintre cele mai romantice asezari din Armenia, cu vedere catre campia Ararat si varfurile gemene ale Muntelui Ararat. Sosire in Erevan si cazare la Hotel Royal Plaza 4* sau similar Erevan. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 10: Erevan - Echmiadzin - Erevan

Ne indreptam catre regiunea Armavir. Ajungem in Ejmiadzin "locul in care Iisus a coborat din Ceruri", resedinta patriarhilor armeni. Catedrala Echmiadzin este si una dintre cele mai vechi lacase de cult crestine din Armenia. A fost construita intre anii 301-303 de Sfantul Grigorie Luminatorul, fondatorul Bisericii Gregoriene din Armenia.

Ne indreptam catre marginea estica a orasului Echmiadzin unde vizitam Biserica Hripsime una dintre cele mai fine lucrari de arhitectura armeana din perioada clasica, o varianta a compozitiei concentrice cu dom.

Constructia bisericii Sf Hripsime a fost terminata in 618. La cativa kilometri de Echmiadzin sunt ruinele Templului Zvartnots. Continuam cu pitorescul Canion Avan, printre stanci formidabile si defilee exotice pana la un platou verde unde se intrezareste Raul Azat. Aici in armonia reliefului si a naturii virgine o sa vedeti complexul arhitectural pagan Gami care dateaza din sec. I si o sa fiti cuprinsi de spiritul epocilor trecute.

In vecinatatea apropiata trecand prin pitorescul defileu al vaii Gegharda strajuit de pereti muntosi abrupti, gasim Manastirea Geghard. Intoarcere in Erevan si cazare la Hotel Royal Plaza 4 * Erevan sau similar. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 11: Erevan - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul de retur catre Bucuresti.

 

Vezi aici si oferta noastra pentru Georgia
 

Orasul Shemakha

Yeddi Gumbaz (Sapte Morminte)

Sheki Kakheti

Complexul arhitectural Gremi

Catedrala Alaverdi

Mtskheta Stalpul Vietii

Catedrala Sfanta Treime

Lacul Sevan

Manastirea Tatev

Stonehenge-ul armean Zorats Karer

Complexul monastic

Noravank Ejmiadzin "locul in care Iisus a coborat din Ceruri"

PLECARI       SOSIRI
Otopeni 06:05 -  Frankfurt  07:35
Frankfurt 13:45 - Baku  20:20
Everan   04:25 - Viena  06:10
Viena 07:10 - Otopeni  09:45


Clima: continentala

Perioada recomandata: Mai - Octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, palarie de soare si haine impermeabile

Ce sa cumparati: bijuterii din aur si argint, covoare lucrate manual, cognac si kalagayi, esarfe de matase

Mancarea si bautura: In Azerbaijan incercati Plov - orez cu diferite garnituri, in Georgia, Chacha - bautura traditionala asemanatoare cu tuica iar in Armenia, mancati Khorovats - gratar cu diferite condimente si Matsun - iaurt traditional.

Bilet de avion Bucuresti – Baku/Erevan - Bucuresti
Transport cu autocarul pe circuit
Cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*
1 cina la restaurant in Gudauri
Tururile si excursiile din programul excursiei

Asistenta turistica in limba romana

Taxele de aeroport: 290 euro/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)

Supliment pentru 10 cine: 170 euro/persoana
Taxa de viza si procesare documente viza Azerbaidjan: 35 euro/persoana
Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno

Supliment obligatoriu plecare Paste 289 euro/persoana

Excursiile optionale
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
Bacsisuri pentru ghizi locali si sofer

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

circuit azerbaidjan georgia armenia 2019, jinfo tours caucaz, vacanta Azerbaijan 2019, vacanta Georgia 2019, vacanta Armenia 2019, circuit Azerbaijan 2019, circuit Georgia, circuit Armenia, Baku, Tbilisi, Erevan, Azerbaijan, Georgia, Armenia

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
2,79800EUR
10 nopti

Info Practic

Clima: continentala

Perioada recomandata: Mai - Octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, palarie de soare si haine impermeabile

Ce sa cumparati: bijuterii din aur si argint, covoare lucrate manual, cognac si kalagayi, esarfe de matase

Mancarea si bautura: In Azerbaijan incercati Plov - orez cu diferite garnituri, in Georgia, Chacha - bautura traditionala asemanatoare cu tuica iar in Armenia, mancati Khorovats - gratar cu diferite condimente si Matsun - iaurt traditional.