Circuit Puglia - Micul secret al Italiei

Circuit Puglia - Micul secret al Italiei
Cel mai bun pret
de la 266EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei

Descopera Puglia

Puglia este o regiune situata in sudul Italiei. Se afla intre Marea Adriatica si Marea Ionica, aproape de Albania. An de an, Polignano a Mare, Brindisi, Alberobello, Matera, Lago di Varano incanta ochii privitorilor. 

 

Ziua 1: Bucuresti - Bari (5 nopti)

Intalnire in aeroportul Otopeni cu ghidul insotitor pentru zborul Bucuresti-Bari. Sosire in Italia in Regiunea Puglia. Preluare de la aeroport si transfer in Bari pentru vizita orasului - tur pietonal, cu bisericile antice si centrul istoric exceptional, unul dintre cele mai importante orase din sudul Italiei din punct de vedere economic si comercial, important port la Marea Adriatica. Bari mai este numit si “orasul Sfantului Nicolae” datorita faptului ca aici se afla moastele Sfantului, aduse din Turcia in sec al XI-lea.

Pentru a adaposti moastele Sf. Nicolae a fost construita in sec al XII-lea Bazilica Sfantului Nicolae in stil romanesc. La scurta distanta, in zona veche a orasului se afla Catedrala Sf. Sabino construita de asemenea in sec al XII-lea si fortareata Castello Svevo. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabila aranjat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele.

Catedrala este un exemplu splendid de arhitectura romanesca. In apropierea catedralei se afla castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. Transfer la hotel. Cazare la Park Hotel Elizabeth 4* (SP89 Mariotto-Mellitto, Km 11+300, 70032 Mariotto BA) sau similar.

De ce sa vizitezi Puglia? Vezi aici

 

Ziua 2: Polignano a Mare - Monopoli

Mic dejun. Excursie optionala la Polignano a Mare si Monopoli. Polignano a Mare este un mic orășel medieval de la Marea Adriatică, construit în piatră, chiar deasupra mării cu străduțe mici, înguste cu case albe, tipice, cu mici balcoane și ferestre încărcate de flori colorate, strâns legate între ele,  pline de tot felul de magazine, unele bizare, dar și de cafenele fermecătoare și te conduc către apă unde găsești balcoane suspendate deasupra mării.

Continuam excursia cu vizitarea orasului Monopoli. Denumirea orașului vine din grecescul „monos poli”, care înseamnă „orașul unic”. Monopoli este unic prin frumusețe și prin facilități, deoarece așezarea la malul mării a constituit un avantaj. Sat pescăresc, devine un înfloritor port comercial. Lombarzi, bizantini, venețieni își pun amprenta pe istoria orașului. Pentru a se apăra de desele atacuri ale piraților, locuitorii vor ridica ziduri de apărare.

 

Ziua 3: Alberobello - Matera

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau Excursie optionala la Alberobello (tinutul caselor trulli) si Matera. Dimineata vom vizita Alberobello, probabil cel mai faimos loc din Puglia datorita caselor “trulli”, unice in Italia si in lume. Intreg satul este alcatuit din case ‘trulli’, construite din blocuri de calcar, deosebite prin faptul ca sunt constructii de tipul zidarie uscata cu acoperis conic.

Dupa amiaza vom face un tur pietonal in partea inalta a orasului Matera, cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarata Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile sapate in roca vulcanica. Cazare in zona Bari.

 

Ziua 4: Lacurile Pugliei

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau excursie optionala de 1 zi la cele mai frumoase lacuri din Puglia: Lago di Varano, Lago di Lesina, Vieste.

 

Ziua 5: Brindisi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau Excursie Optionala de 1 zi la Brindisi, capitala acestei regiuni. Tur pietonal in care se vor cuprinde principale obiective turistice: Castelul Aragonese, alcatuit din două parti distincte: Castelul Rosu, denumit astfel datorita culorii caramidei din care este construit, si Fortareaţa; Castelul Swabian, construit in vremea lui Frederico al II-lea, in 1227, din materiale obtinute din vechile ziduri ale orasului; Coloanele portului, coloane romane, ce au fost intotdeauna considerate ca un simbol al oraşului Brindisi; Monumentul marinarului italian - in memoria marinarilor cazuti la datorie in cele doua Razboaie Mondiale.

În 1954 a fost pusa in varful monumentului o statuie in marmura a Madonei; centrul orasului cu Turnul St. Giacomo, Porta Mesagne si Porta Lecce, faleza, unde se poate vedea piata Vittorio Emanuele II, cu Fantana Delfinilor si Monumentul lui Vergiliu, Fantana Tancredi.

 

Ziua 6: Bari - Bucuresti

Mic dejun. Transfer aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

Descopera si Lacurile Alpine ale Italiei! Vezi oferta, aici

 

Viziteaza si Bologna, orasul de teracota! Oferta e aici

Polignano a Mare si Monopoli  - 45 euro / persoana (nu sunt incluse intrarile la obiective)

Alberobello si Matera - 55  Euro / persoana (nu sunt incluse intrarile la obiective)

Lacurile Pugliei - 60 Euro / persoana (nu sunt incluse intrarile la obiective)

Brindisi - 65  Euro / persoana (nu sunt incluse intrarile la obiective)

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

 

Bucuresti 14:40  Bari 15:30

Bari  16:00   Bucuresti 18:40

Clima:  mediteraneana

Perioada recomandata:  aprilie-octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, palarie de soare, crema de soare (pentru perioada cand e cald)

Ce sa cumparati: ulei de masline, branzeturi, dulciuri traditionale

Mancarea si bautura: burrata de Puglia, orecchiettele cu pomodori e basilico- paste in forma de urechiuse

Moneda: euro

 • bilet de avion compania Wizz Air Bucuresti – Bari – Bucuresti
 • transfer aeroport – hotel – aeroport
 • bagaj de mana mic
 • 5  nopti cazare la Park Hotel Elizabeth 4* (SP89 Mariotto-Mellitto, Km 11+300, 70032 Mariotto BA)
 • demipensiune
 • Tur pietonal Bari
 • asistenta turistica

 • Taxe de aeroport 145 euro/persoana
 • Taxele de oras
 • Supliment obligatoriu plecari aprilie-mai 95 euro/persoana
 • Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno
 • Bagaj de cala
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Alte cheltuieli personale
 • Excursii optionale

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
69000EUR
Early Booking 2020
53200EUR
5 nopti

Info Practic

Clima:  mediteraneana

Perioada recomandata:  aprilie-octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, palarie de soare, crema de soare (pentru perioada cand e cald)

Ce sa cumparati: ulei de masline, branzeturi, dulciuri traditionale

Mancarea si bautura: burrata de Puglia, orecchiettele cu pomodori e basilico- paste in forma de urechiuse

Moneda: euro