Circuit Puglia - Micul secret al Italiei

Circuit Puglia - Micul secret al Italiei
Cel mai bun pret
810EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei Circuit Puglia - Micul secret al Italiei

Ziua 1: București - Bari

Întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul însoțitor pentru zborul București-Bari. Sosire în Italia în Regiunea Puglia. Preluare de la aeroport și transfer în Bari, pentru tur pietonal ce cuprinde bisericile antice și centrul istoric excepțional, unul dintre cele mai importante orașe din sudul Italiei din punct de vedere economic și comercial, important port la Marea Adriatică. Bari mai este numit și orașul Sfântului Nicolae, datorită faptului că aici se află moaștele Sfântului, aduse din Turcia în sec al XI-lea. Pentru a adăposti moaștele Sf. Nicolae, a fost construită în sec al XII-lea Bazilica Sfântului Nicolae. În zona veche a orașului se afla Catedrala Sf. Sabino construită în sec al XII-lea și fortăreața Castello Svevo. Centrul vechi este o rețea de străzi cu exemple de arhitectură remarcabilă aranjat în jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante și cafenele. Catedrala este un exemplu splendid de arhitectură romanescă. În apropierea catedralei se află castelul Împăratului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. Transfer la hotel. Cazare în zona Bari, la Hotel Elizabeth 4*.

Ziua 2: Polignano a Mare - Monopoli

Excursie opțională la Polignano a Mare și Monopoli. Polignano a Mare este un mic orășel medieval de la Marea Adriatică, construit în piatră, chiar deasupra mării cu străduțe mici, înguste, cu case albe, tipice, cu mici balcoane și ferestre incărcate de flori colorate. Continuăm excursia cu vizitarea orașului Monopoli. Denumirea orașului vine din grecescul „monos poli”, care inseamnă „orasul unic”. Monopoli este de o frumusețe unică. Lombardzi, bizantini, venețieni și-au pus amprenta pe istoria orașului. Pentru a se apăra de desele atacuri ale piraților, locuitorii au ridcat ziduri de apărare care conferă orașului un aer unic.

Ziua 3: Alberobello - Matera

Timp liber pentru plajă și relaxare sau excursie opțională la Alberobello (ținutul caselor trulli) și Matera. Dimineață, vom vizita Alberobello, probabil cel mai faimos loc din Puglia datorită caselor “trulli”, unice în Italia și în lume. Întreg satul este alcătuit din case trulli, construite din blocuri de calcar, deosebite prin faptul că sunt construcții de tipul zidărie uscată cu acoperiș conic. După amiază, vom face un tur pietonal în partea înaltă a orașului Matera, cel mai bine păstrat exemplu de așezare troglodită din arealul mediteranean, declarată Patrimoniu Universal de către UNESCO. Orașul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat că fiind una dintre primele așezări omenești din Italia, avându-și originea într-un așezământ troglodit din perioadă preistorică. Orașul este vestit în întreaga lume pentru casele și bisericile săpate în rocă vulcanică.

Ziua 4: Lacurile Pugliei

Timp liber pentru plajă și relaxare sau excursie opțională la cele mai frumoase lacuri din Puglia: Lago di Varano, Lago di Lesina, Vieste.

Ziua 5: Brindisi

Timp liber pentru plajă și relaxare sau excursie opțională la Brindisi, capital regiunii Puglia. Țur pietonal în care se vor cuprinde principale obiective turistice: Castelul Argones, alcătuit din două părti distincte: Castelul Roșu, denumit astfel datorită culorii cărămidei din care este construit, și Fortăreața; Castelul Swabian, construit în vremea lui Frederico al II-lea, în 1227, din materiale obținute din vechile ziduri ale orașului; Coloanele romane ale portului, ce au fost întotdeauna considerate ca un simbol al orașului Brindisi; Monumentul marinarului Italian, ridicat în memoria marinarilor căzuti la datorie în cele două războaie mondiale. Vizităm și centrul orașului Brindisi unde află: Turnul St. Giacomo, Porta Mesagne și Porta Lecce, faleza, unde se poate vedea piața Vittorio Emanuele, cu Fântâna Delfinilor și Monumentul lui Vergiliu, dar și Fântâna Tancredi.

Ziua 6: Bari - București

Transfer la aeroport pentru zborul de retur către București.

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculează.

Nota: Hotelurile menționate în program pot suferi modificări în sensul obținerii sau negociării unor oferte mai performante, căutând beneficiul clientului.

Polignano a Mare si Monopoli  - 54 euro / persoană (nu sunt incluse intrările la obiective)
Alberobello și Matera - 64  euro / persoană (nu sunt incluse intrările la obiective)
Brindisi - 74 euro / persoană (nu sunt incluse intrările la obiective)
Lacurile Pugliei: Lago di Varano, Lago di Lesina, Vieste 69 euro / persoană (nu sunt incluse intrarile la obiective)

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Transferul la punctul de plecare în excursiile opționale este inclus în preț, dacă grupul este de 20 + de persoane. Intrările la obiective nu sunt incluse în preț. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează.

Excursiile optionale sunt nerambursabile.

 

Vizitează Puglia 
în perioada aprilie – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: euro 
De luat în bagaj: haine și încălțăminte comode, ochelari de soare, cremă cu protecție solară, 
De cumpărat: ulei de măsline, brânzeturi
Mâncare și băutură: burrata di Puglia (sortiment de brânză), orechiette con pomodori e basilico (paste sub forma de urechiușe, cu roșii și busuioc) 

 

  • bilet de avion compania  București – Bari – București
  • transfer aeroport – hotel – aeroport
  • bagaj de mână mic
  • 5  nopți cazare la Hotel Elizabeth 4* / sau similar, in zona Bari
  • Mic dejun si cină (meniu turist) 
  • Tur pietonal Bari
  • asistența turistică

Asigurare medicală de călătorie

Intrări la obiectivele turistice
Excursii opționale

Supliment plecare Paște - 60 euro
Supliment plecare septembrie 115 euro/persoană 

 

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,62000EUR
5 nopti

Info Practic

Vizitează Puglia 
în perioada aprilie – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: euro 
De luat în bagaj: haine și încălțăminte comode, ochelari de soare, cremă cu protecție solară, 
De cumpărat: ulei de măsline, brânzeturi
Mâncare și băutură: burrata di Puglia (sortiment de brânză), orechiette con pomodori e basilico (paste sub forma de urechiușe, cu roșii și busuioc)