Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala

Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala
Cel mai bun pret
de la 769EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor - Oferta Speciala

Ziua 1: București – Cairo (3 nopți) 

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours, la aeroportul Henri Coandă, pentru zbor de noapte. 

  

Ziua 2: Cairo 

Sosire la Cairo, noaptea. Întâlnire cu reprezentantul local, în aeroportul din Cairo.  
*Transfer la Cataract  Pyramids Resort 4*. 
Tur de oraş. Vizităm Muzeul de Egiptologie, citadela cu Moscheea de Alabastru şi Marele Bazar. Opţional, spectacol de sunet şi lumini la piramide.

 

Ziua 3: Cairo – Piramidele și Marele Sfinx – tren către Aswan (900 km) (1 noapte)

Excursie la Giza, la una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Marea Piramidă a lui Keops. Vedem și Sfinxul și celelalte piramide celebre ale faraonilor, Institutul Papirusului și Laboratorul de Parfumuri Orientale. Marele Sfinx de la Giza rămâne unul dintre monumentele cele mai surprinzătoare ale Egiptului. Aflat în umbra piramidelor, el își păstrează dimensiunile originare, înălţimea de aproape 20 metri și lungimea de peste 72 metri. 
Excursie la Piramida Saqqara și Memphis. Saqqara este necropola antică a orașului Memphis, capitala Egiptului în timpului Primului Regat. Piramida lui Djoser de la Saqqara este cea mai veche construcție de piatră din lume, care datează din sec. 27 î.Hr., fiind construită de arhitectul Imhotep pentru faraonul Djoser. 


Ziua 4: Aswan – croazieră (3 nopți) 

Sosire Aswan și îmbarcare pentru croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume (6671 km). Plimbare cu felucă pe lângă Insula Elefantina, cu oprire la Grădina Botanică de pe insula lui Kitchener și admirarea Mausoleului lui Aga Khan. Cazare pe vasul de croazieră de 5*. 
  

 

Ziua 5: Aswan – Kom Ombo – Edfu 

Plecare către Kom Ombo, unde se vizitează Templul Kom Ombo, construit în timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul că este perfect simetric. Partea sudică a templului este dedicată zeului crocodil Sobek, iar cea nordică zeului șoim Haroeris, cunoscut drept Horus cel Bătran. În apropiere, au fost descoperite 300 de mumii de crocodili. Continuăm să navigăm către Edfu. 

  

Ziua 6: Edfu – Luxor 

Dimineața se vizitează Templul ptolemeic de la Edfu, dedicat lui Horus, cel mai bine păstrat templu din Egipt, cu pereții cu imagini și hieroglife, adevărate manuale de mitologie și geopolitică. Mergem și spre Esna, oraș construit peste ruinele Templului lui Khnum, apoi către Luxor. Este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume, zona Luxor din Egiptul de Sus fiind fosta Theba a grecilor antici și capitala Egiptului în timpul Regatului Nou. În prezent, locul este faimos pentru templele sale și Valea Regilor din apropiere. Se vizitează: Templul Luxor, dedicat triadei tebane: Zeul Amun-Ra, soția sa, Mut și fiul lor, Konshu. Legătura dintre Luxor și Karnak este facută prin Aleea Sfincșilor, un drum de procesiune (3 km). 

 

Ziua 7: Luxor – Karnak – Hurghada (3 nopți) (289 km) 

Debarcare de pe vasul de croazieră. Dimineată se vizitează Templul lui Amun-Ra de la Karnak, ansamblu monumental de 20 de temple mai mici, răspandite pe 25 ha. 
Excursie la Valea Regilor. Templul Reginei Hatshepsut este amplasat într-un amfiteatru natural spectaculos. Coloșii lui Memnon îl infătisează pe faraonul Amenhotep al III-lea și tronează de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului. Deplasare la Hurghada și cazare la Regina Swiss Inn Resort & Aqua Park 4*  

 

Ziua 8: Hurghada – Insula Gifton 

Timp liber în Hurghada, pentru plajă și relaxare. 
Excursie optională pe Insula Gifton, una dintre cele mai interesante insule ale Mării Roșii, o adevărată rezervație naturală cu plaje foarte frumoase și recifuri de corali în jur. Prânz pescăresc, pe vas. Pentru doritori, există posibilități de snorkeling. 

 

Ziua 9: Hurghada 

Timp liber în Hurghada pentru plajă și relaxare. 
Excursie opțională – Jeep Safari. Mergem în deșert, într-o mașină de teren cu tracțiune 4x4 și luăm cină berbecue într-o așezare de beduini. 

 

Ziua 10: Hurghada – Cairo 

După micul dejun transfer la hotelul din Cairo.Timp liber în Cairo.  

  

Ziua 11: Cairo – București  

Excursie opţională de o zi la Alexandria, orașul Cleopatrei, întemeiat de împăratul Alexandru cel Mare, unde se pot vizita: Fortul Quytbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele șapte minuni ale lumii antice. În prezent, fortul adăpostește Muzeul Naval; Cartierul sudic (Rhakotis) și Biblioteca din Alexandria. 
Transfer la aeroportul Cairo pentru zborul de retur către România.

 

* Transfer la Barcelo Pyramids Resort 4*, conform erată

 

 

 ABU SIMBEL

Locul a două temple construite de regele egiptean Ramses al II-lea, situat în Aswān, în sudul Egiptului. Cele patru statui colosale ale lui Ramses din fața templului principal sunt exemple spectaculoase de artă egipteană antică.

Prin intermediul unei lucrări complexe din anii 1960, templele au fost recuperate din apele în creștere ale râului Nil, cauzate de ridicarea barajului  Aswan.

Preţ excursie opţională:120 euro/ persoană - include transport privat, bilet de intrare, ghid.

 

VALEA REGILOR

Locul unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul orașului Theba (azi Luxor).

Zona a fost cercetată arheologic începând cu sfârșitul secolului 18, mormintele sale fiind studiate și în prezent. Valea a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon (faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. - 1323 î.Hr, urcând pe tron la 9 ani). 

Preţ excursie opţională: 65 euro/ persoană - include transport, ghid.

 

GOLFUL PORTOCALIU (Orange Bay) - Insula Gifton

Ca parte a insulelor Gifton, Orange Bay este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Egiptului. Numele golfului este dat de apusurile pitorești, orizontul fuzionează cu marea în fiecare seară și strălucește în nuanțe de roșu și portocaliu pastel. Plaja cu nisip alb și apa cristalină fac din această locație un loc de liniște și relaxare, unde viața cotidiană stresantă este uitată rapid.

În drum spre și de la Orange Bay vom naviga către recife de corali fascinante și impresionante. Puteti să faceți snorkeling și vă veți simți în mijlocul unui acvariu mare.

Preţ excursie opţională: 65 euro/ persoană - include transport cu barca, vizită pe insula, ghid.

 

SPECTACOL DE SUNET ȘI LUMINI LA TEMPLUL PHILAE

Acest spectacol interesant povestește, prin cuvinte, lumină și muzică, legendele Zeiței Isis și ale lui Dumnezeu Osiris. Mergeți prin templul Philae și bucurați-vă de o vedere panoramică fantastică și ascultați regii spunându-și propriile lor povești. Mergeți prin templele Philae, în timp ce ascultați o poveste detaliată despre legenda zeiței Isis și a zeului Osiris.

Preţ excursie opţională: 52 euro/ persoană - include transport (transfer), spectacol.

 

ALEXANDRIA

Întemeiat în jurul lui 332 î.Hr. de Alexandru cel Mare, orașul Alexandria s-a dezvoltat în continuare

Excursie opțională în orașul Alexandra unde puteți vedea:

  • Cetatea Qaitbay - o fortăreață defensivă din secolul al XV-lea, situată pe coasta Mării Mediterane. A fost înființată în 1477 d.Hr. de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay. Cetatea este situată în partea de est a vârfului nordic al insulei Pharos, la gura portului estic.
  • Biblioteca din Alexandria

Ptolemeu I a construit, în 288 î.Hr., un muzeu (palat al muzelor), care găzduia o universitate, o academie și o bibliotecă (renumita bibliotecă din Alexandria). La început mărimea bibliotecii se ridica la 400.000 de volume (papirusuri), ca pe timpul lui Cezar să ajungă la 700.000. A fost cea mai renumită bibliotecă a antichității și conținea peste 900.000 de pergamente.

  • Teatrul Roman

      Este unul dintre cele mai populare monumente din Alexandria.

Acesta a fost descoperit prin simpla coincidență în anul 1960. Când muncitorii au mers să îndepărteze o grămadă de praf și nisip, pentru a curăța terenul pentru construcția unei clădiri guvernamentale, au găsit niște coloane solide de fier, indicând că ceva poate fi îngropat dedesubt. Imediat după aceea, lucrările de excavare au început în locația Kom El Dekka și au fost efectuate de Muzeul Greco – Roman și de Misiunea de Excavare Poloneză din Egipt, sponsorizată de Universitatea din Varșovia.

Săpăturile au dezvăluit una dintre cele mai importante descoperiri din Egipt din sec. XX.

Amfiteatrul a fost construit în secolul al IV-lea d.Hr. și a fost o caracteristică comună a perioadei greco-romane. Amfiteatrele erau teatre speciale acoperite, care au fost construite, pentru a găzdui ceremonii muzicale și concursuri de poet în timpul domniei romanilor în Egipt.

Amfiteatrul are o secțiune de publicitate din marmură, care este simetrică cu aripă extinsă și ar putea găzdui până la 600 de spectatori.

  • Prânz

Preţ excursie opţională: 95 euro/ persoană - include transport cu autocar, vizităla obiective, ghid.

 

JEEP SAFARI 

Faceți o călătorie în deșert cu Jeep Safari și bucurați-vă de un spectacol oriental și cină ușoară în deșert.

Preţ excursie opţională: 60 euro/ persoană – include jeep safari, spectacol si cina în deșert.

 

TUR CU SUBMARINUL (Sindbad Submarine)

O plimbare de 1 oră în submarine, la adâncimea de aproximativ 18 metri, în Marea Roșie, pentru a urmări multitudine de pești colorați și corali.

Preţ excursie opţională: 67 euro/ persoană – include transferul și călătoria.

 

Orașul EL GOUNA

El Gouna este localitatea de la Marea Roșie care a evoluat de la deșert la un oraș ca nimeni altul.

Un bărbat căuta să găsească cel mai frumos loc de pe litoral pentru a construi o casă și un debarcader pentru bărci. Acum aproape 25 de ani sau mai mult, el a găsit în sfârșit acel loc frumos, situat convenabil chiar la nord de Hurghada, pe coasta de vest a Mării Roșii. Nu a trecut mult timp până când prietenii săi, impresionati de splendoarea apelor azurii și de peisajele cu munți in fundal, i s-au alăturat. Orașul a înflorit încet, devenind comunitatea vibrantă care este astăzi. Ce puteti vedea sau face în El-Gouna: marea biserică creștină, centrul orașului, excursie cu barca în lagună, portul de agrement Abu Tig și plaja Mangrove.

Preţ excursie opţională: 73 euro/ persoană – include transport, vizita centrul El – Gouna, dus-intors. 

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 13  plătitori. Pentru un grup mai mic de 13 plătitori, tarifele se recalculează.

* Excursiile opționale sunt nerambursabile.

 

 

Marele Sfinx de la Giza

Piramidele de la Giza 

Institutul Papirusului

Muzeul de Egiptologie din Cairo 

Cartierul sudic - Rhakotis

Aswan

Croaziera pe NiI

Templului ptolemaic al lui Horus

Templul lui Khnum, Luxor

Templul lui Amun-Ra de la Karnak

Valea Regilor

Templul Reginei Hatshepsut Gifton

Templul Philae 

Jeep Safari 

Tur cu submarinul - Marea Rosie 

Plecarea din 1 Noiembrie 2020

Bucureşti - Cairo
Noi. 1, 00:30 ➞ Noi. 1, 03:15
Cairo - Bucureşti
Noi. 15, 04:00 ➞ Noi. 15, 06:50

 

Vizitează Egipt 
În perioada martie – noiembrie 
Clima: fierbinte și uscată tot timpul anului
De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, palarie, ochelari de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte
De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)
Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)

 

 

Bilete de avion București  - Cairo și retur
3 nopți cazare în Cairo cu mic dejun și cină la hotel de 4*
Tren de noapte Cairo-Aswan, loc la clasa I
3 nopți cazare pe vas de 5* cu pensiune completă
3 nopți cazare cu mic dejun și cină, în Hurghada, hotel de 4*
Tururi și vizite cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei 
Intrările la obiectivele turistice menționate în program
Asistența turistică în limba română
Servicii ghid local

 

 

Taxe de aeroport: 290 euro/persoană
Supliment bilet tren Cairo-Aswan - loc la cușetă de 2 locuri 95 euro/persoană 
Alte suplimente 
Asigurarea medicală
Asigurarea storno
Alte servicii neincluse în program
Bacșișuri locale se achită în Egipt

Viza se achita in aeroportul din Egipt - cca. 25 dolari 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

 

Africa, Egipt, Cairo, Giza, Alexandria, Aswan, Luxor, Hurghada, circuit Egipt, circuite Egipt, vacante Egipt, vacanta Cairo, circuit Africa, vacanta Africa, excursie Egipt, piramide, sfinx, faraoni, Egiptul Antic, Nil, fluviul Nil, croaziera Nil, Valea regilor

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,53800EUR
10 nopti

Info Practic

Vizitează Egipt 
În perioada martie – noiembrie 
Clima: fierbinte și uscată tot timpul anului
De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, palarie, ochelari de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte
De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)
Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)