Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor

Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor
Cel mai bun pret
de la 699EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor

Croaziera pe Nil in tara Faraonilor

Stiai ca Egiptul a fost numit de Herodot ’’Darul Nilului’’? Viziteaza Egiptul si piramidele pentru a descoperi misterioasa lume a faraonilor. Descopera Egiptul facand o croaziera pe Nil!

Descopera aici despre Egipt si tainele faraonilor

 

Ziua 1: Bucuresti - Cairo

Intalnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul Henri Coanda pentru zbor. Escala la Istanbul.

 

Ziua 2: Cairo (2 nopti) - Alexandria (265 km)

Sosire noaptea la Cairo. lntalnire cu reprezentantul local in aeroportul din Cairo. Transfer la Cataract Pyramids Resort 4* (El Haraneya ,Sakkara Road, Giza, 99999 Cairo) sau similar pentru check in si odihna.

Excursie optionala de o zi la Alexandria, denumit si orasul Cleopatrei, intemeiat de imparatul Alexandru cel Mare, unde se pot vizita: Fortul Qaitbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele sapte minuni ale lumii antice si care astazi adaposteste Muzeul Naval; Cartierul sudic - Rhakotis si Biblioteca din Alexandria. Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ excursie Alexandria: 85 €/persoana - include: transport, ghid local, pranz, asistenta turistica in limba romana.

 

Ziua 3, Cairo - Piramidele si Marele Sfinx - tren catre Aswan (900 km)

Dupa micul dejun, excursie de o zi inclusa la Giza pentru a admira una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Marea Piramida a lui Keops, impreuna cu Sfinx-ul si celelalte piramide celebre ale faraonilor, Institutul Papirusului si Laboratorul de Parfumuri Orientale.

Marele Sfinx de la Giza ramane unul dintre monumentele cele mai surprinzatoare ale Egiptului. Desi pus in umbra de piramidele langa care sta, el isi pastreaza inaltimea originara de aproape 20 metri si are o lungime de peste 72 metri. Sfinxul egiptean combina capul, deci inteligenta regelui conducator, cu trupul puternic al leului, care era asociat cu simbolismul solar.

Excursie optionala la Piramida Saqqara si Memphis. Saqqara este necropola antica a orasului Memphis, capitala Egiptului in timpului Primului Regat, aflata sub protectia zeului Ptah – ocrotitorul mestesugarilor. Piramida lui Djoser de la Saqqara este cea mai veche constructie de piatra din lume care inca rezista, dateaza din secolul 27 i. Hr. si a fost construita de Imhotep pentru faraonul Djoser.

Vizita optionala la Muzeul de Egiptologie.

Transfer la gara de unde se ia trenul de noapte catre Aswan (loc la clasa I). Optional, supliment loc la cuseta 2 locuri 95 €/persoana.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ Piramida Saqqara si Memphis: 48 €/persoana - include: transport, ghid local, asistenta turistica in limba romana.

Tarif informativ Muzeul de Egiptologie: 40 €/persoana - include: transport, ghid local, bilet de intrare, asistenta turistica in limba romana.

 

Vezi aici, de ce Egipt?

Ziua 4: Aswan - croaziera (3 nopti)

Sosire Aswan si imbarcare pentru croaziera pe NiI - cel mai lung fluviu din lume (6671 km). Plimbare cu feluca pe langa Insula Elefantina, cu oprire la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si admirarea Mausoleului lui Aga Khan. Cazare pe vasul de croaziera de 5*.

Mese incluse: mic dejun si cina pe vas.

 

Ziua 5: Aswan - Kom Ombo - Edfu

Plecare catre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul Kom Ombo ce a fost construit in timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul ca este perfect simetric.

Partea sudica a templului este dedicata zeului crocodil Sobek, iar cea nordica zeului soim Haroeris, cunoscut si drept Horus cel Batran. In apropiere au fost descoperite trei sute de mumii de crocodili. Continuam sa navigam catre Edfu.

Mese incluse: mic dejun, pranz si cina pe vas.

 

Ziua 6: Edfu - Luxor

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Templul ptolemeic de la Edfu, dedicat lui Horus, cel mai bine pastrat templu din Egipt, cu peretii cu imagini si hieroglife, adevarate manuale de mitologie si geopolitica.

Continuam calatoria spre Esna - oras construit peste ruinele Templului lui Khnum, si apoi catre Luxor.Luxor este considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume, zona Luxor din Egiptul de Sus fiind fosta Theba a grecilor antici si capitala Egiptului in timpul Regatului Nou. Astazi este un loc faimos pentru templele sale si Valea Regilor din apropiere.

Se viziteaza Templul Luxor, dedicat triadei tebane, Zeul Amun-Ra, sotia sa Mut si fiul lor Konshu. Legatura dintre Luxor si Karnak este facuta prin Aleea Sfincsilor, un drum de procesiune de 3 km. Cazare pe vas. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina pe vas.

 

Ziua 7: Luxor - Karnak - Hurghada (3 nopti) (289 km)

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera. Dimineata se viziteaza Templul lui Amun-Ra de la Karnak, impresionant ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha.

Excursie optionala la Valea Regilor, unde, dupa moarte, erau imbalsamati/mumificati si apoi transportati intr-un cortegiu solemn faraonii Noului Regat. Templul Reginei Hatshepsut este amplasat intr-un amfiteatru natural spectaculos. Colosii lui Memnon il infatiseaza pe faraonul Amenhotep al III-lea si troneaza de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului.

Deplasare la Hurghada si cazare la Regina Swiss Inn Resort & Aqua Park 4* (Sheraton Road, Hurghada, Red Sea, Egypt) sau similar.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ excursie Valea Regilor: 65 €/persoana - include: transport, ghid local, bilet de intrare, asistenta turistica in limba romana.

 

Ziua 8: Hurghada - Insula Gifton

Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare.

Excursie optionala pe Insula Gifton - una dintre cele mai interesante insule ale Marii Rosii, este ea insasi o rezervatie naturala cu plaje foarte frumoase si recifuri de corali in jur. Pranzul pescaresc  se va servi pe vas. Pentru doritori, exista posibilitati de snorkeling (echipamentul, alcatuit din labe, ochelari si tub, este inclus).

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ excursie Insula Gifton: 60 €/persoana - include: transferuri, plimbarea cu vaporul, pranz pe vapor, echipament pentru scufundari.

 

Ziua 9: Hurghada

Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare.

Excursie optionala - Jeep Safari. Plecare catre desert intr-o masina de teren cu tractiune 4x4, cina berbecue intr-o asezare de beduini.

Mese incluse: mic dejun si cina.

Tarif informativ Jeep Safari: 60 €/persoana - include: transport, cina, asistenta turistica in limba romana.

 

Ziua 10: Hurghada - Cairo - Bucuresti (453 km)

Mic dejun. Transfer la aeroportul Cairo pentru zborul de retur catre Romania.

 

Viziteaza cu noi Marocul! Vezi Programul, aici

 

Ce zici de un circuit in Etiopia? Vezi programul, aici

- Alexandria – 85 euro/persoana

- Piramida Saqqara & Memphis – 48 euro/persoana

- Muzeul de Egiptologie – 40 euro/persoana

- Valea Regilor & Templul Hatshepsut – 65 euro/persoana

- Gifton Island – 60 euro/persoana

- Jeep Safari – 60 euro/persoana

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Giza

Sfinxul

Institutul Papirusului

Laboratorul de Parfumuri Orientale

Muzeul de Egiptologie, Alexandria

Cartierul sudic - Rhakotis

Aswan

Croaziera pe NiI

Templului ptolemaic al lui Horus

Templul lui Khnum, Luxor

Templul lui Amun-Ra de la Karnak

Valea Regilor

Templul Reginei Hatshepsut Gifton

Bucuresti - Cairo - 16:00 - 01:30

Cairo - Bucuresti - 15:15 - 22:50

Clima: fierbinte si uscata tot timpul anului

Perioada recomandata: Noiembrie - Martie

Ce sa luati in bagaj: crema de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

Ce sa cumparati: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)

Mancarea si bautura: Ful medames este mancarea lor specifica, in rest veti gasi bucate tipic arabesti

 

Stiati ca...

... Marile Piramide din Egipt au fost albe atunci cand au fost construite, datorita stratului de calcar cu care erau acoperite? In timp acest strat s-a distrus ajungand la culoarea actuala.

... Vechii egipteni au inventat antibioticele. Aproximativ cu 1500 de ani mai înainte ca lumea modernă să descopere tetraciclina, nord-africanii o fermentau şi o consumau, probabil cea mai mare parte a vieţii lor, potrivit analizei chimice a oaselor oamenilor care au trăit de-a lungul Nilului.

 

 

Biletul de avion Bucuresti - Cairo si retur

2 nopti cazare in Cairo cu mic dejun si cina la hotel de 4*

Tren de noapte Cairo-Aswan, loc la clasa I

3 nopti cazare pe vas de 5* cu pensiune completa

3 nopti cazare cu mic dejun si cina in Hurghada la hotel de 4*

Tururi si vizite conform cu itinerarul excursiei cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei

Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

Asistenta turistica in limba romana

Servicii ghid local

Taxe de aeroport 219 euro de persoana

Supliment bilet tren loc la cuseta, 2 locuri Cairo-Aswan 95 euro/persoana

Asigurarea medicala

Asigurarea storno

Alte servicii neincluse in program

Bacsisuri locale – se achita in Egipt

Supliment obligatoriu plecare Paste/Revelion 199 euro/persoana

Supliment Hoteluri 5* 189 euro/persoana

Taxa de viza 25 euro/persoana (aceasta se poate schimba)

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

 

Africa, Egipt, Cairo, Giza, Alexandria, Aswan, Luxor, Hurghada, circuit Egipt, circuite Egipt, vacante Egipt, vacanta Cairo, circuit Africa, vacanta Africa, excursie Egipt, piramide, sfinx, faraoni, Egiptul Antic, Nil, fluviul Nil, croaziera Nil, Valea regilor

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,39800EUR
7 nopti

Info Practic

Clima: fierbinte si uscata tot timpul anului

Perioada recomandata: Noiembrie - Martie

Ce sa luati in bagaj: crema de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte

Ce sa cumparati: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)

Mancarea si bautura: Ful medames este mancarea lor specifica, in rest veti gasi bucate tipic arabesti

 

Stiati ca...

... Marile Piramide din Egipt au fost albe atunci cand au fost construite, datorita stratului de calcar cu care erau acoperite? In timp acest strat s-a distrus ajungand la culoarea actuala.

... Vechii egipteni au inventat antibioticele. Aproximativ cu 1500 de ani mai înainte ca lumea modernă să descopere tetraciclina, nord-africanii o fermentau şi o consumau, probabil cea mai mare parte a vieţii lor, potrivit analizei chimice a oaselor oamenilor care au trăit de-a lungul Nilului.