Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor

Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor
Cel mai bun pret
998EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor Circuit Croaziera pe Nil in tara Faraonilor

 

Croazieră pe NIL 

Ziua 1: București – Cairo (3 nopți) 

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours, la aeroportul Henri Coandă, pentru zbor de noapte. 

 

Ziua 2: Cairo 

Sosire la Cairo, noaptea. Întâlnire cu reprezentantul local, în aeroportul din Cairo.  
Transfer la hotel 4*. 
Tur de oraş cu: Muzeul de Egiptologie, citadela cu Moscheea de Alabastru şi Marele Bazar. Opţional, spectacol de sunet şi lumini la piramide.

 

Ziua 3: Cairo – Piramidele și Marele Sfinx – tren către Aswan (900 km) (1 noapte)

Excursie la Giza, la una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Marea Piramidă a lui Keops. Vedem și Sfinxul și celelalte piramide celebre ale faraonilor, Institutul Papirusului și Laboratorul de Parfumuri Orientale. Marele Sfinx de la Giza rămâne unul dintre monumentele cele mai surprinzătoare ale Egiptului. Aflat în umbra piramidelor, el își păstrează dimensiunile originare, înălţimea de aproape 20 metri și lungimea de peste 72 metri. 
Excursie la Piramida Saqqara și Memphis. Saqqara este necropola antică a orașului Memphis, capitala Egiptului în timpului Primului Regat. Piramida lui Djoser de la Saqqara este cea mai veche construcție de piatră din lume, care datează din sec. 27 î.Hr., fiind construită de arhitectul Imhotep pentru faraonul Djoser. 

 


Ziua 4: Aswan – croazieră (3 nopți) 

Sosire Aswan și îmbarcare pentru croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume (6671 km). Plimbare cu felucă pe lângă Insula Elefantina, cu oprire la Grădina Botanică de pe insula lui Kitchener și admirarea Mausoleului lui Aga Khan. Cazare pe vasul de croazieră de 5*. 


  

Ziua 5: Aswan – Kom Ombo – Edfu - Abu Simbel 

Plecare către Kom Ombo, unde se vizitează Templul Kom Ombo, construit în timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul că este perfect simetric. Partea sudică a templului este dedicată zeului crocodil Sobek, iar cea nordică zeului șoim Haroeris, cunoscut drept Horus cel Bătran. În apropiere, au fost descoperite 300 de mumii de crocodili. Continuăm să navigăm către Edfu. Mergem in excursie optionala la templele Abu Simbel. Acestea sunt construite de regele egiptean Ramses al II-lea, situat în Aswān, în sudul Egiptului. Cele patru statui colosale ale lui Ramses din fața templului principal sunt exemple spectaculoase de artă egipteană antică. Prin intermediul unei lucrări complexe din anii 1960, templele au fost recuperate din apele în 
creștere ale râului Nil, cauzate de ridicarea barajului Aswan.

 

Ziua 6: Edfu – Luxor 

Dimineața se vizitează Templul ptolemeic de la Edfu, dedicat lui Horus, cel mai bine păstrat templu din Egipt, cu pereții cu imagini și hieroglife, adevărate manuale de mitologie și geopolitică. Mergem și spre Esna, oraș construit peste ruinele Templului lui Khnum, apoi către Luxor. Este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume, zona Luxor din Egiptul de Sus fiind fosta Theba a grecilor antici și capitala Egiptului în timpul Regatului Nou. În prezent, locul este faimos pentru templele sale și Valea Regilor din apropiere. Se vizitează: Templul Luxor, dedicat triadei tebane: Zeul Amun-Ra, soția sa, Mut și fiul lor, Konshu. Legătura dintre Luxor și Karnak este facută prin Aleea Sfincșilor, un drum de procesiune (3 km). 

 

Ziua 7: Luxor – Karnak – Hurghada (3 nopți) (289 km) 

Debarcare de pe vasul de croazieră. Dimineată se vizitează Templul lui Amun-Ra de la Karnak, ansamblu monumental de 20 de temple mai mici, răspandite pe 25 ha. 
Excursie opțională la Valea Regilor. Templul Reginei Hatshepsut este amplasat într-un amfiteatru natural spectaculos. Coloșii lui Memnon îl infătisează pe faraonul Amenhotep al III-lea și tronează de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului. Deplasare la Hurghada și cazare la hotel 4*.

 

Ziua 8: Hurghada – Insula Gifton 

Timp liber în Hurghada, pentru plajă și relaxare. 
Excursie optională pe Insula Gifton, una dintre cele mai interesante insule ale Mării Roșii, o adevărată rezervație naturală cu plaje foarte frumoase și recifuri de corali în jur. Prânz pescăresc, pe vas. Pentru doritori, există posibilități de snorkeling. 

 

Ziua 9: Hurghada 

Timp liber în Hurghada pentru plajă și relaxare. 
Excursie opțională – Jeep Safari. Mergem în deșert, într-o mașină de teren cu tracțiune 4x4 și luăm cină berbecue într-o așezare de beduini. 

 

Ziua 10: Hurghada – Cairo 

După micul dejun transfer la hotelul din Cairo.Timp liber în Cairo.  

  

Ziua 11: Cairo – București  

Excursie opţională de o zi la Alexandria, orașul Cleopatrei, întemeiat de împăratul Alexandru cel Mare, unde se pot vizita: Fortul Quytbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele șapte minuni ale lumii antice. În prezent, fortul adăpostește Muzeul Naval; Cartierul sudic (Rhakotis) și Biblioteca din Alexandria. 
Transfer la aeroportul Cairo pentru zborul de retur către România.

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente. 


 

VALEA REGILOR

Locul unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul orașului Theba (azi Luxor).

Zona a fost cercetată arheologic începând cu sfârșitul secolului 18, mormintele sale fiind studiate și în prezent. Valea a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon (faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. - 1323 î.Hr, urcând pe tron la 9 ani). Preţ excursie: 45 euro/persoană  - include taxa obiective - se achita in agentie

 

Templele ABU SIMBEL 
Locul a două temple construite de regele egiptean Ramses al II-lea, situat în Aswān, în sudul 
Egiptului. Cele patru statui colosale ale lui Ramses din fața templului principal sunt exemple 
spectaculoase de artă egipteană antică. 
Prin intermediul unei lucrări complexe din anii 1960, templele au fost recuperate din apele în 
creștere ale râului Nil, cauzate de ridicarea barajului Aswan. 
Preţ excursie opţională: 130 euro/ adult, 120 euro/copil (0-11,99 ani) - include transport privat, bilet de intrare, ghid.

 

Plimbare cu balonul cu aer cald, deasupra Luxor 
Plimbarea cu balonul cu aer , in Egipt, este o modalitate unica de a vedea cel mai mare muzeu 
în spațiu deschis din lume. Preluarea timpurie de la hotelul dvs. vă va duce la balonul care vă va 
plimba peste Luxor dimineața. 
Preţ excursie opţională: 123 euro/ adult, 115 euro/copil (0-11,99 ani) – include: 45 minute de mers cu balonul cu aer cald, pe cerul Luxorului, un mic dejun ușor și ceai. 

 

 

Insula Gifton

 

Unul dintre cele mai frumoase locuri ale Egiptului. Va puteti bucura de apusurile pitorești, orizontul fuzionează cu marea în fiecare seară și strălucește în nuanțe de roșu și portocaliu pastel. Plaja cu nisip alb și apa cristalină fac din această locație un loc de liniște și relaxare, unde viața cotidiană stresantă este uitată rapid.

Veți naviga printre recifuri de corali fascinante și impresionante. Puteti să faceți snorkeling și vă veți simți în mijlocul unui acvariu imens.

Preţ excursie opţională: 72 euro/adult,  65 euro/ copil (0-11,99 ani) - include transport cu barca, vizită pe insula, prânz

 

Templul Philae

Philae a fost o insulă pe fluviul Nil, în Egiptul de Sus, fiind considerată lăcașul sacru al zeiței Isis. Pe teritoriul insulei se aflau mai multe temple, cel mai vechi datând din secolul VII î.Hr. După finalizarea lucrărilor de la barajul Aswan în 1970, templele au fost mutate pe insula Agikia, iar insula Philae a fost acoperită de apele lacului Nasser.Preţ excursie opţională: 82 euro / adult, 65 euro/copil (0-11,99 ani) 

 

Spectacol nocturn la Templul Philae
Acest spectacol interesant povestește, prin cuvinte, lumină și muzică, legendele Zeiței Isis și ale 
lui Dumnezeu Osiris. Mergeți prin templul Philae și bucurați-vă de o vedere panoramică 
fantastică și ascultați regii spunându-și propriile lor povești. Mergeți prin templele Philae, în 
timp ce ascultați o poveste detaliată despre legenda zeiței Isis și a zeului Osiris. Preţ excursie opţională: 82 euro/ adult, 65 euro/copil (0-11,99 ani) - include transport (transfer), spectacol. 

 

ALEXANDRIA

Un tur de o zi la Alexandria, cu vizită la: Catacombe, Coloana Pompei și Cetatea Qaitbay. Cetatea Qaitbay - o fortăreață defensivă din secolul al XV-lea, situată pe coasta Mării Mediterane. A fost înființată în 1477 d.Hr. de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay. Cetatea este situată în partea de est a vârfului nordic al insulei Pharos, la gura portului estic.

Preţ excursie opţională: 125 euro / adult, 120 euro/copil (0-11,99 ani) – si include: transport cu autocar, vizită la obiectivele mentionate.

 

Jeep Safari în Hurghada

Faceți o călătorie în deșert cu Jeep Safari și bucurați-vă de un spectacol al naturii și dunelor.

Preţ excursie opţională:  65 euro /adult, 60 euro/copil (0-11,99 ani)

 

Tur cu submarinul (Sindbad Submarine)

O plimbare de 1 oră în submarine, la adâncimea de aproximativ 18 metri, în Marea Roșie, pentru a urmări multitudine de pești colorați și corali.

Preţ excursie opţională:  73 euro/adult, 67 euro/ copil (0-11,99 ani) –– include transferul și călătoria.

                                                                                         

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează. Excursiile opționale sunt nerambursabile.

 

 

Experimentează misterul Marele Sfinx de la Giza: Admiră această statuie emblematică, un simbol enigmatic al Egiptului antic.

Vizitează Piramidele de la Giza: Explorează aceste minuni arhitecturale, embleme străvechi și simboluri ale Egiptului milenar.

Descoperă Institutul Papirusului: Învață secretele vechii arte a fabricării papirusului și admirați colecțiile de artă.

Explorează Muzeul de Egiptologie din Cairo: Lasă-te fascinat de bogăția artefactelor antice, inclusiv comorile lui Tutankhamon.

Plimbă-te prin Aswan: Bucură-te de frumusețea acestui oraș istoric, punct de plecare pentru croazierele pe Nil.

Navighează pe Nil: Trăiește o experiență inedită pe acest fluviu legendar, legând istoria și peisajele naturale.

Admiră Templul Philae: Explorează acest templu magnific pe o insulă pitorească, dedicat zeiței Isis.

Vizitează Templul ptolemaic al lui Horus: Descoperă acest templu remarcabil de bine conservat, dedicat zeului cu cap de șoim.

Exploră Templul lui Khnum: Călătorește prin istorie la ruinele acestui templu antic din Esna.

Descoperă Luxor: Lasă-te cucerit de acest muzeu în aer liber, plin de monumente și temple istorice.

Vizitează Templul lui Amun-Ra de la Karnak: Impresionează-te de măreția acestui complex vast de temple.

Explorează Valea Regilor: Aventură-te în mormintele regale, inclusiv cele ale lui Tutankhamon și Ramses al II-lea.

Admiră Templul Reginei Hatshepsut: Vizitează acest unic și impresionant templu mortuar, dedicat unei puternice regine egiptene.

Relaxează-te pe Insula Gifton: Savurează frumusețea naturală a acestei insule din Marea Roșie, cu plaje de vis și recife de corali.

Îndrăznește un Jeep Safari: Experimentează aventura în deșertul egiptean și întâlnește culturile beduine tradiționale.

Imersiune cu submarinul în Marea Roșie: Descoperă frumusețea subacvatică a recifelor de corali și diversitatea vieții marine.

Bucureşti - Cairo

00:45 ➞ 03:30

Cairo - Bucureşti

04:30 ➞ 07:20

 

Vizitează Egipt 
În perioada martie – noiembrie 
Clima: fierbinte și uscată tot timpul anului
De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, palarie, ochelari de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte
De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)
Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)

 

 

 

Bilete de avion București  - Cairo și retur

3 nopți cazare în Cairo cu demipensiune, la hotel de 4*

1 noapte in tren - Cairo-Aswan, loc la clasa I

3 nopți cazare pe vas de 5* cu pensiune completă

3 nopți cazare cu demipensiune, în Hurghada, hotel de 4*

Tururi și vizite cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei

Asistența turistică

Servicii ghid local

 

 

 

 

Supliment bilet tren Cairo-Aswan - loc la cușetă de 2 locuri 120 euro/persoană 

Supliment plecare Paste/Revelion - 250 euro/persoana 

Taxe aeroport - 290 euro/persoana

Supliment hotel 5* Cairo - 189 euro/persoana

Taxa rezervatie arheologica (Valea Regilor) 45 euro/persoana - se achita obligatoriu in agentie

Excursii optionale 

Asigurarea medicală

Asigurarea storno

Alte servicii neincluse în program

Taxă viză - se achita in aeroportul din Egipt - cca. 25 dolari 

 

Suplimente cazare:

Single - 370 euro

A 3-a persoana în camera dublă - 998 euro

Copil 0 -11,99 ani în cameră cu părinții - 958 euro 

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 15 de platitori. Pentru un grup mai mic de 15 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

 

 

Africa, Egipt, Cairo, Giza, Alexandria, Aswan, Luxor, Hurghada, circuit Egipt, circuite Egipt, vacante Egipt, vacanta Cairo, circuit Africa, vacanta Africa, excursie Egipt, piramide, sfinx, faraoni, Egiptul Antic, Nil, fluviul Nil, croaziera Nil, Valea regilor

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
pachet

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,99600EUR
10 nopti

Info Practic

Vizitează Egipt 
În perioada martie – noiembrie 
Clima: fierbinte și uscată tot timpul anului
De luat în bagaj: cremă cu protecție solară, palarie, ochelari de soare, haine lejere din materiale naturale, spray de insecte
De cumpărat: bijuterii din aur si argint, picturi pe papirus, obiecte din piele, covoare, parfumuri, condimente, alabastru (cel mai bun este in Luxor)
Mâncare și băutură: Ful medames,  Baba Ghanoush, Kushari  (cu:  linte verde, paste si orez)