Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos

Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos
Cel mai bun pret
de la 4510EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Ecuador - Galapagos

Columbia - Ecuador - Galapagos 

Experienţă în Jungla Amazonului

 

Ziua 1: Bucureşti - Bogota (2 nopți)

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucureşti pentru zborul către Bogota. Capitala Columbiei este o metropolă populată de peste 8.000.000 locuitori în perimetrul urban. În componența conglomeratului urban intră 20 localități, fiind a 4-a comunitate urbană din America de Sud, după São Paulo, Buenos Aires și Rio de Janeiro.Bogotá este așezată la o altitudine de 2640 m  deasupra nivelului mării, în Cordiliera de Est, în nordul munților Anzi. Orașul este situat la baza a doi munți, Guadalupe and Monserrate. Ajungem la Bogota la ora locala 18.30. Transfer la hotel si cazare la Ibis Bogota Museo 4*.

 

Ziua 2: Bogota 

Mic dejun. Tur de oras. Incepem ziua cu vizita la Muzeul Aurului. Acesta are peste 40.000 de exponate din aur care au apartinut culturilor indigene in timpul Imperiului Inca si chiar inainte. Aici gasim cea mai mare colectie de obiecte precolumbiene din lume.Indigenii din America de Sud au lucrat metalul pretios de mii de ani, extragandu-l din muntii Anzi. Obiectele din aur erau folosite drept jerfa zeilor sau ca semn al puterii. Continuam vizita cu o plimbare in centru vechi, La Candelaria. Ne plimbăm prin vestitele piete Plaza Chono de Quevedo, Plazoleta del Rosanio, Plaza de Bolivar si admiram arhitectura locala si pe cea a Teatrului Colon.Vizitam biserica San Francesco, cel mai frumos decorata din Bogota, dedicată  Sf. Francesco d'Assisisi si apoi ne deplasam sa admiram panorama orasului din punctul de maxima vizibilitate. Cina si cazare Ibis Bogota Museo 4*.

 

Ziua 3: Bogota - Zipaquira

Mic dejun. Timp liber sau una dintre cele două excursii optionale: excursie optionala in orasul Zipaquira pentru a cobori in minele de sare ale Muntelui Halite si pentru a admira celebra Catedrala de Sare sau excursie de o zi la Villa de Leyva, oras construit de colonialisti in 1572 si care pare neschimbat.Excursia incepe dimineata devreme, ne deplasam cu autocar/microbuz turistic prin Puente de Boyaca, locul unei batalii importante pentru independenta Columbiei. Vizitam Plaza Mayor si Catedrala El Inferno, Centrul de cercetare Paleontologica cu cea mai mare colectie de reptile marine preistorice. La intoarcere ne oprim pentru cumparaturi la Raquira, un sat pitoresc faimos pentru olarit si artizanat autentic.Ne intoarcem la hotel la ora 7p.m. Cina si cazare la  Ibis Bogota Museo 4*.

Ziua 4:  Bogota - Cartagena (3 nopti)

Mic dejun. Transfer la aeroport, pentru zbor ora 8.30 la Cartagena. Sosire ora 9.30.Tur panoramic in orasul care imbina perfect istoria cu modernismul. Transfer la hotel GHL Armeria Real, situat aproape de centrul vechi al orasului. Plimbare pietonala in centrul vechi pentru a admira arhitectura in stil colonial cu usi strajuite de lei sau soparle. Ascultam povestea Castelului San Felipe (1657), construit pentru a proteja aurul si argintul pe care urma a fi adus in Europa. Ne intalnim cu Palenqueras - femei imbracate colorat si care vand fructe trecatorilor sau Zehu – barbatii care-ti ofera cafea revigoranta.Cina si cazare la hotel GHL Armeria Real.

Ziua 5: Cartagena 

Mic dejun.  Zi libera la dispozitie pentru plaja  sau excursie optionala cu catamaranul in celebrele insule ROSARIO si la PARCUL NATIONAL SAN BERNARDO CORALS, excursia dureaza 7-8 ore si include pranz, racoritoare,gustari, echipament de snorkeling. Cina si cazare la hotel GHL Armeria Real.

Ziua 6: Cartagena 

Mic dejun dimineata timp liber sau excursie optionala la vulcanul noroios TOTUMO.unde avem ocazia de a face o baie de namol.cina si cazare.

Ziua 7: Cartagena - Quito (Ecuador - 3 nopti)

Mic dejun  transfer la aeroport ora 18.55 sosire la QUITO la ora 00.45.Cazare hotel San Francisco del Quito.

Ziua 8: Quito

Mic dejun. Ora 10.30 - Tur pietonal al centrului vechi al orasului situat la 2850 m altitudine (cel mai inalt din lume), declarat monument UNESCO.Vom parcurge LA RONDA cea mai bine pastrata strada coloniala, PLAZA GRANDE, P-TA INDEPENDENTEI, si vom admira PALATUL PREZIDENTIAL, PRIMARIA,vizitam biserica LA CAMPANA -cu decoratiuni interioare de aur, construita in 1605, arhitectura baroca, CASA DEL ALBANO – muzeul artei precolumbiene.Optional urcam cu telecabina pe vulcanul PICHINCHA la 4000 m altitudine de unde admiram panorama orasului. Cazare hotel San Francisco del Quito.

Ziua 9: Quito

Mic dejun. Vizita la Midad del Mundo, centrul muzeal dedicat liniei Ecuatorului. Optional excursie la rezervatia naturala COTOPAXI. Cazare QUITO.

Ziua 10 Quito– Galapagos: Insula San Cristobal

Mic dejun. Transfer la aeroportul din QUITO ora 8,00 către Galapagos, sosire ora 10.48; Galapagos este un arhipelag format din 13 insule principale şi 6 insuliţe, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american. Insulele cumulează aprox. 50.000 km² de ocean.  Arhipelagul  este un loc unic în lume, faimos  pentru ca a stat la baza cercetărilor lui Darwin, materializate în Teoria Selecţiei Naturale. După aterizarea pe Insula San Cristobal, vom fi conduşi în zona de tranzit unde vom achita taxa de 120 usd pentru intrarea în Parcul Naţional Galapagos. Întâlnire cu reprezentantul local şi deplasare spre Cerro Tijeretas, pe Playa Punta Carola, locul ideal pentru a observa două tipuri de cuiburi de fregate. În timpul acestei excursii, doritorii vor putea practica și snorkeling. Transfer pentru cină și cazare la Hotel Arena Blanca 3* .

Ziua 11: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Lobos – Insula San Cristobal

Mic dejun. Plecare către Insula Lobos, denumită și Insula leilor de mare, o mică și pitorească insulă situată  unde o să petrecem toată ziua. Transfer cu barca, călătorie ce ne va oferi posibilitatea de a observa sălbăticia insulei. Ne vom putea plimba pe frumoasa insulă, unde vom observa diverse păsări, precum fregatele, sau păsările Sula Nebouxii,’BOOBIES’ cu ciocul și picioarele albastre, o colonie de lei de mare și iguane marine. După dejun (inclus), vom avea posibilitatea de a face snorkeling într-un golf mic și de a înota cu leii de mare, întotdeauna foarte jucăuși și curioși cu vizitatorii lor. Totodată, s-ar putea să avem șansa de a vedea diverse specii de pești și, dacă aveţi noroc, chiar și țestoase de mare. La întoarcerea spre Puerto Baquerizo Moreno, vom face un stop pe idilica plajă Playa Ochoa. Vom putea explora în continuarea zilei Insula San Cristobal, cu plaje şi golfuri mici, bucurându-ne de peisajele extraordinare ale insulei. Cină și cazare la Hotel Arena Blanca 3* .

Ziua 12: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Santa Cruz

Mic dejun. Transfer către Insula Santa Cruz unde vom vedea partea înaltă a insulei îndreptându-ne spre Puerto Ayora, cel mai important oraş din arhipelag. După dejun (inclus), vom pleca spre cea mai frumoasă plajă din Galapagos, Tortuga Bay. Ne vom deplasa cu maşina până la intrarea în Tortuga Bay - Golful Țestoaselor Uriașe, unde vom face o plimbare pe jos de aprox. 30 de minute (aprox. 2 km), timp în care ne vom bucura de peisajele exotice şi de diferitele specii de păsări existente în această zonă: pelicani, păsări flamingo . Plaja cu nisip alb de aici este considerată de mulţi ca fiind cea mai frumoasă din întreg arhipelagul, numele ei provenind de la broaştele ţestoase care vin aici să-şi depună ouăle. Cină și cazare la Puerto Ayora Hotel Fiesta 3* .

Ziua 13: arhipelagul Galapagos - Insula Santa Cruz – Insula Bartolome – Insula Santa Cruz

Plecare matinală către Insula Bartolome care oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelag.  Mic dejun la bordul navei. Pe Insula Bartolome veţi avea impresia că am ajuns pe Lună, deoarece această insulă este ostilă faţă de cele mai multe plante şi animale. Insula este formată dintr-un vulcan stins, cu o varietate de culori: roşu, portocaliu, verde şi formaţiuni vulcanice de un negru strălucitor. Conul vulcanic uşor de escaladat, oferă privelişti minunate asupra celorlalte insule. Tot aici se află Pinnacle Rock, cel mai reprezentativ reper din arhipelagul Galapagos. Veţi putea face snorkeling cu pinguini, ţestoase marine şi peşti tropicali. Golful este de asemenea un loc excelent pentru a înota . Dejun la bord. Retur, cină şi cazare la Puerto Ayora Hotel Fiesta 3* .

Ziua 14:  Galapagos: Insula Santa Cruz – Guayaquil – Parcul Național Cajas – Cuenca

Mic dejun. Transfer la aeroport (11:38 / 14:28) către Guayaquil, unde după sosire ne vom întâlni cu ghidul local alături de care ne vom deplasa spre Cuenca, al treilea oraș ca mărime din Ecuador, considerat a fi cel mai frumos oraș colonial al Americii de Sud, care îi face concurență capitalei Quito, la capitolul frumusețe și eleganță. Pe traseu, vom face o oprire pentru a vizita Parcul Național Cajas, un parc situat într-o zonă de mare altitudine, la vest de orașul Cuenca. Parcul este extrem de apreciat în rândul iubitorilor de natură datorită traseelor de drumeție ce străbat pădurile de vegetație luxuriantă cât și pentru sutele de lacuri și lagune aflate aici, cea mai cunoscută fiind Laguna Toreadora. De asemenea, aici există numeroase specii de animale și păsări exotice, precum condori, colibri uriași și coati cu coadă inelată. În afara parcului poate fi admirat Sanctuarul Fecioarei din Cajas, un important loc de pelerinaj în aer liber unde se spune că și-ar fi făcut apariția Fecioara Maria. Sosire în Cuenca, cină și cazare la Hotel Carvallo 4* .

Ziua 15:  Cuenca

Mic dejun. Tur panoramic și pietonal în Cuenca, oraş inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele înfloritorului oraş incaș Tumibamba, distrus în totalitate în timpul războiului civil incaş. În compensaţie, Cuenca are privilegiul de a fi poate singurul oraş din această zonă care nu a suferit distrugeri în urma cutremurelor şi care păstrează aproape intactă arhitectura spaniolă. Cuenca este vestit pentru înalta calitate a produselor manufacturiere precum broderii, ceramică şi faimoasele “pălării de Panama”, care în pofida denumirii, aici se produc. Cu străduţele sale înguste pavate cu piatră cubică şi acoperişurile roşii ale clădirilor, cu muzeele şi piaţetele pline de flori, Cuenca are aerul fermecător al unui oraş de provincie. Turul va include Piața San Sebastian, Casa Moderației, stabiliment destinat tratamentului persoanelor alcoolice, Piața de Flori, Catedrala, Curtea de Justiție, Palatul Municipal, Palatul Guvernatorului și Biserica El Sagrario. Vom face și o vizită la un atelier unde sunt confecționate manual faimoasele pălării de Panama, de unde vom putea cumpăra modelul dorit. Cina si cazare h.Carvallo.

Ziua 16:  Cuenca – Guayaquil- Bucuresti

Mic dejun. Transfer la Guayaquil pentru zbor ora 18.45 la Bucuresti.OPTIONAL tur de oras Guayaquil.

Se calatoreste in cursul noptii.

Ziua 17: sosire la Bucuresti.

Vrei sa vizitezi Belize si Guatemala? Vezi oferta, aici

 

Pentru Expeditie in America de Sud, vezi aici

  • Zipaquira – minele de sare, excursie de 1 zi :75 euro / persoana 
  • Villa de Leyva, excursie de 1 zi : 98 euro /persoana
  • Insulele Rosario, excursie de 1 zi : 110 euro / persoana
  • Excursie Vulcanul Noroios Totumo, 4 h : 55 euro/ persoana
  • Cotopaxi, excursie de 1 zi : 110 euro/ persoana
  • Guayaquil Tur de oras, 2-3 h : 50 euro / persoana

 

Vizitează Columbia, Ecuador și Galapagos 
tot timpul anului
Clima: ecuatorială
Moneda: dolar american
De luat în bagaj: încălțăminte comodă pentru drumeţii, haină impermeabilă uşoară, pălărie de soare, spray de insecte.
De cumpărat: picturi şi broderii Tigua
Mâncare şi băutură: zarapateca (tocană de broască ţestoasă), pan de yuca (chifă cu brânză), encebollado (ton, ceapă roşie, yuca, coriandru), cuy (preparatul naţional, porcuşorul de Guineea fript), higos con queso (smochine cu brânză). De băut: aguardiente (băutură din trestie de zahăr cu 29%-60% alcool), canelazo (aguardiente sau rom alb, apă, zahăr brun, scorţişoară, cuişoare, anason, suc de portocale, lime), ceai Horchata (28 de plante şi suc de lămâie).

- bilete avion - transport intercontinental 

- bilete avion - transport continental 

- transport rutier intern, pe durata circuitului. 

- 15 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 3* 

- mesele menţionate în program

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- taxele de intrare la obiectivele și parcurile menționate în program

- excursie la Playa Punta Carola de pe Insula San Cristobal din Galapagos

- excursie la Insula Lobos din Galapagos

- excursie la Tortuga Bay - Golful Țestoaselor Uriașe de pe Insula Santa Cruz din Galapagos

- excursie la Insula Bartolome din Galapagos

- tur panoramic și pietonal în Cuenca cu ghid local

- vizitarea unui atelier unde sunt confecționate palariile Panama

- tur panoramic și pietonal în Quito cu ghid local

- vizitarea Muzeului în aer liber Ini Nan de la Ecuator și a Monumentului Ecuatorial

- ghizi locali

- conducător român de grup

- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică (transit card: 20 usd/persoana care se va achita numerar, la fața locului)

- taxă de intrare în Parcul Național Galapagos: 120 usd/persoana (se va achita numerar, la faţa locului)

- bagaje zboruri interne 

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- excursii optional

- supliment plecare Paște/Revelion 800 euro

- supliment single 770 euro


vacanta Ecuador 2023, vacanta Galapagos, circuit Ecuador 2023, circuit Galapagos, columbia 2023, Quito, jungla Amazonului, Amazon, vulcanul Cotopaxi, Ecuador, Galapagos, America

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
9,02000EUR
9 nopti

Info Practic

Vizitează Columbia, Ecuador și Galapagos 
tot timpul anului
Clima: ecuatorială
Moneda: dolar american
De luat în bagaj: încălțăminte comodă pentru drumeţii, haină impermeabilă uşoară, pălărie de soare, spray de insecte.
De cumpărat: picturi şi broderii Tigua
Mâncare şi băutură: zarapateca (tocană de broască ţestoasă), pan de yuca (chifă cu brânză), encebollado (ton, ceapă roşie, yuca, coriandru), cuy (preparatul naţional, porcuşorul de Guineea fript), higos con queso (smochine cu brânză). De băut: aguardiente (băutură din trestie de zahăr cu 29%-60% alcool), canelazo (aguardiente sau rom alb, apă, zahăr brun, scorţişoară, cuişoare, anason, suc de portocale, lime), ceai Horchata (28 de plante şi suc de lămâie).