Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos

Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos
Cel mai bun pret
4695EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos Circuit Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos

Columbia - Canalul Panama - Ecuador - Galapagos 

Ziua 1: Bucure┼čti - Panama (1 noapte ) 
Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucure┼čti pentru zborul c─âtre Panama, ora┼č modern ┼či centru al comer┼úului, care se întinde de-a lungul coastei Pacificului. Farmecul deosebit al ora┼čului, precum ┼či numeroasele sale atrac┼úii precum Metropolitan Cathedral, The Canal Museum, Bolivar Plaza, Presidential Palace, Summit Biological Garden sau Soberania National Park, fac din Panama City un excelent punct de plecare pentru o vacan┼ú─â .Cazare Hotel Best Western Plus Panama Zen Hotel 4*  

Ziua 2 : Canalul Panama -Bogota (2 nopti )
Dimineata  dupa mic dejun  plecam intr un tur de oras si optional, excursie optionala vizita pe Canalul Panama , Considerat a opta minune a lumii moderne, Canalul Panama este unul din cele mai fascinante locuri de pe P─âmânt, unde geniul ┼či îndemânarea uman─â au f─âcut posibil─â unirea a dou─â oceane aducând astfel lumile mai aproape. Oportunitatea acestei c─âi de comunica┼úii a fost intuita de spanioli înc─â din 1524, dar cei care au început construc┼úia canalului au fost francezii în 1880, care au e┼čuat îns─â în încerc─ârile lor, astfel încât proiectul a fost preluat de americani. Construc┼úia a început în 1904 iar Canalul Panama, cu o lungime de aproape 80 km, a fost inaugurat în 1914. Energia electric─â necesar─â func┼úion─ârii ecluzelor ┼či instala┼úiilor canalului provine de la dou─â hidrocentrale (Gatun ┼či Maden Dam) ┼či o termocentral─â (Miraflores). Calajul navelor în ecluze este asigurat de 39 de locomotive electrice (mulas), iar ambarca┼úiunile de mic tonaj sunt manevrate de remorchere. Principalele porturi ale canalului sunt Cristobal (intrarea din Oceanul Atlantic) ┼či Balboa (intrarea din Oceanul Pacific). De┼či ecluzele sunt în pereche, permi┼úând traficul în ambele sensuri, în practic─â traficul naval se desf─â┼čoar─â în alternant─â.
 Dupa amiaza ne pregatim de transfer la aeroport pentru zbor  Bogota. Capitala Columbiei este o metropol─â populat─â de peste 8.000.000 locuitori în perimetrul urban. În componen╚Ťa conglomeratului urban intr─â 20 localit─â╚Ťi, fiind a 4-a comunitate urban─â din America de Sud, dup─â São Paulo, Buenos Aires ╚Öi Rio de Janeiro.Bogotá este a╚Öezat─â la o altitudine de 2640 m  deasupra nivelului m─ârii, în Cordiliera de Est, în nordul mun╚Ťilor Anzi. Ora╚Öul este situat la baza a doi mun╚Ťi, Guadalupe and Monserrate. Sosire ,transfer la hotel si cazare la Ibis Bogota Museo 4*.

Ziua 3: Bogota 
Mic dejun. Tur de oras. Incepem ziua cu vizita la Muzeul Aurului. Acesta are peste 40.000 de exponate din aur care au apartinut culturilor indigene in timpul Imperiului Inca si chiar inainte. Aici gasim cea mai mare colectie de obiecte precolumbiene din lume.Indigenii din America de Sud au lucrat metalul pretios de mii de ani, extragandu-l din muntii Anzi. Obiectele din aur erau folosite drept jerfa zeilor sau ca semn al puterii. Continuam vizita cu o plimbare in centru vechi, La Candelaria. Ne plimb─âm prin vestitele piete Plaza Chono de Quevedo, Plazoleta del Rosanio, Plaza de Bolivar si admiram arhitectura locala si pe cea a Teatrului Colon.Vizitam biserica San Francesco, cel mai frumos decorata din Bogota, dedicat─â  Sf. Francesco d'Assisisi si apoi ne deplasam sa admiram panorama orasului din punctul de maxima vizibilitate. Cazare Ibis Bogota Museo 4*.

Ziua 4: Bogota - Zipaquira
Mic dejun. Timp liber sau una dintre cele dou─â excursii optionale: excursie optionala in orasul Zipaquira pentru a cobori in minele de sare ale Muntelui Halite si pentru a admira celebra Catedrala de Sare sau excursie de o zi la Villa de Leyva, oras construit de colonialisti in 1572 si care pare neschimbat.Excursia incepe dimineata devreme, ne deplasam cu autocar/microbuz turistic prin Puente de Boyaca, locul unei batalii importante pentru independenta Columbiei. Vizitam Plaza Mayor si Catedrala El Inferno, Centrul de cercetare Paleontologica cu cea mai mare colectie de reptile marine preistorice. La intoarcere ne oprim pentru cumparaturi la 

Raquira, un sat pitoresc faimos pentru olarit si artizanat autentic.Ne intoarcem la hotel la ora 7p.m.Cazare la Ibis Bogota Museo 4*.

Ziua 5:  Bogota - Cartagena (3 nopti)
Mic dejun. Transfer la aeroport, pentru zbor ora 8.30 la Cartagena. Sosire ora 9.30.Tur panoramic in orasul care imbina perfect istoria cu modernismul. Transfer la hotel GHL Armeria Real, situat aproape de centrul vechi al orasului. Plimbare pietonala in centrul vechi pentru a admira arhitectura in stil colonial cu usi strajuite de lei sau soparle. Ascultam povestea Castelului San Felipe (1657), construit pentru a proteja aurul si argintul pe care urma a fi adus in Europa. Ne intalnim cu Palenqueras - femei imbracate colorat si care vand fructe trecatorilor sau Zehu – barbatii care-ti ofera cafea revigoranta.Cazare la hotel GHL Armeria Real.

Ziua 6: Cartagena 
Mic dejun.  Zi libera la dispozitie pentru plaja  sau excursie optionala cu catamaranul in celebrele insule ROSARIO si la PARCUL NATIONAL SAN BERNARDO CORALS, excursia dureaza 7-8 ore si include pranz, racoritoare,gustari, echipament de snorkeling. Cazare la hotel GHL Armeria Real.

Ziua 7: Cartagena 
Mic dejun dimineata timp liber sau excursie optionala la vulcanul noroios TOTUMO.unde avem ocazia de a face o baie de namol.Cazare si cazare.

Ziua 8: Cartagena - Quito (Ecuador - 3 nopti)
Mic dejun  transfer la aeroport ora 18.55 sosire la QUITO la ora 00.45.Cazare hotel San Francisco del Quito.

Ziua 9: Quito
Mic dejun. Ora 10.30 - Tur pietonal al centrului vechi al orasului situat la 2850 m altitudine (cel mai inalt din lume), declarat monument UNESCO.Vom parcurge LA RONDA cea mai bine pastrata strada coloniala, PLAZA GRANDE, P-TA INDEPENDENTEI, si vom admira PALATUL PREZIDENTIAL, PRIMARIA, vizitam biserica LA CAMPANA -cu decoratiuni interioare de aur, construita in 1605, arhitectura baroca, CASA DEL ALBANO – muzeul artei precolumbiene.Optional urcam cu telecabina pe vulcanul PICHINCHA la 4000 m altitudine de unde admiram panorama orasului. Cazare hotel San Francisco del Quito.

Ziua 10: Quito
Mic dejun. Vizita la Midad del Mundo, centrul muzeal dedicat liniei Ecuatorului. Optional excursie la rezervatia naturala COTOPAXI. Cazare QUITO.

Ziua 11: Quito– Galapagos: Insula San Cristobal
Mic dejun. Transfer la aeroportul din QUITO ora 8,00 c─âtre Galapagos, sosire ora 10.48; Galapagos este un arhipelag format din 13 insule principale ┼či 6 insuli┼úe, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american. Insulele cumuleaz─â aprox. 50.000 km² de ocean.  Arhipelagul  este un loc unic în lume, faimos  pentru ca a stat la baza cercet─ârilor lui Darwin, materializate în Teoria Selec┼úiei Naturale. Dup─â aterizarea pe Insula San Cristobal, vom fi condu┼či în zona de tranzit unde vom achita taxa de 120 usd pentru intrarea în Parcul Na┼úional Galapagos. Întâlnire cu reprezentantul local ┼či deplasare spre Cerro Tijeretas, pe Playa Punta Carola, locul ideal pentru a observa dou─â tipuri de cuiburi de fregate. În timpul acestei excursii, doritorii vor putea practica ╚Öi snorkeling. Transfer - cazare la Hotel Arena Blanca 3* .

Ziua 12: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Lobos – Insula San Cristobal
Mic dejun. Plecare c─âtre Insula Lobos, denumit─â ╚Öi Insula leilor de mare, o mic─â ╚Öi pitoreasc─â insul─â situat─â  unde o s─â petrecem toat─â ziua. Transfer cu barca, c─âl─âtorie ce ne va oferi posibilitatea de a observa s─âlb─âticia insulei. Ne vom putea plimba pe frumoasa insul─â, unde vom observa diverse p─âs─âri, precum fregatele, sau p─âs─ârile Sula Nebouxii,’BOOBIES’ cu ciocul ╚Öi picioarele albastre, o colonie de lei de mare ╚Öi iguane marine. Dup─â dejun (inclus), vom avea posibilitatea de a face snorkeling într-un golf mic ╚Öi de a înota cu leii de mare, întotdeauna foarte juc─âu╚Öi ╚Öi curio╚Öi cu vizitatorii lor. Totodat─â, s-ar putea s─â avem ╚Öansa de a vedea diverse specii de pe╚Öti ╚Öi, dac─â ave┼úi noroc, chiar ╚Öi ╚Ťestoase de mare. La întoarcerea spre Puerto Baquerizo Moreno, vom face un stop pe idilica plaj─â Playa Ochoa. Vom putea explora în continuarea zilei Insula San Cristobal, cu plaje ┼či golfuri mici, bucurându-ne de peisajele extraordinare ale insulei. Cazare la Hotel Arena Blanca 3* .

Ziua 13: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Santa Cruz
Mic dejun. Transfer c─âtre Insula Santa Cruz unde vom vedea partea înalt─â a insulei îndreptându-ne spre Puerto Ayora, cel mai important ora┼č din arhipelag. Dup─â dejun (inclus), vom pleca spre cea mai frumoas─â plaj─â din Galapagos, Tortuga Bay. Ne vom deplasa cu ma┼čina pân─â la intrarea în Tortuga Bay - Golful ╚Üestoaselor Uria╚Öe, unde vom face o plimbare pe jos de aprox. 30 de minute (aprox. 2 km), timp în care ne vom bucura de peisajele exotice ┼či de diferitele specii de p─âs─âri existente în aceast─â zon─â: pelicani, p─âs─âri flamingo . Plaja cu nisip alb de aici este considerat─â de mul┼úi ca fiind cea mai frumoas─â din întreg arhipelagul, numele ei provenind de la broa┼čtele ┼úestoase care vin aici s─â-┼či depun─â ou─âle. Cazare la Puerto Ayora Hotel Fiesta 3* .

Ziua 14: arhipelagul Galapagos - Insula Santa Cruz – Isabela Island – Insula Santa Cruz
Plecare matinal─â c─âtre IInsula Isabela este cea mai mare dintre Insulele Galapagos, cu o suprafa╚Ť─â de 4.586 km²  ╚Öi o lungime de 100 km (62 mi). Este de aproape patru ori mai mare decât Santa Cruz, a doua ca m─ârime din arhipelag. Are pu╚Ťin sub 2000 de locuitori permanen╚Ťi. Insula Isabela ofer─â unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelag. A fost numit─â dup─â Regina Isabella I a Castiliei. Insula se întinde pe Ecuator. Aceast─â insul─â a fost numit─â ini╚Ťial Insula Albemarle pentru Ducele de Albemarle de c─âtre Ambrose Cowley, unul dintre primii europeni care au pus piciorul pe insule, în 1684. Isabela este, de asemenea, interesant─â pentru flora ╚Öi fauna sa. P─âs─ârile, animalele ╚Öi via╚Ťa marin─â bogate ale Isabelei sunt f─âr─â compara╚Ťie. Isabela g─âzduie╚Öte mai multe ╚Ťestoase s─âlbatice decât toate celelalte insule. Dimensiunea mare a Isabelei ╚Öi topografia notabil─â au creat bariere pentru ╚Ťestoasele care se mi╚Öc─â încet; aparent, creaturile nu au putut traversa fluxurile de lav─â ╚Öi alte obstacole, provocând dezvoltarea mai multor subspecii diferite de broa╚Öte ╚Ťestoas─â. Ast─âzi, ╚Ťestoasele se plimb─â liber în zonele Alcedo, Wolf, Cerro Azul, Darwin ╚Öi Sierra Negra. Vizitam Laguna Flamingo si centrul de imperechere al testoaselor. Dupa amiaza, vizitam Tintorreras unde puteti vedea iguane. Este de asemenea un punct de belvedere de unde puteti vedea rechini albi intr un tur unde de asemenea puteti face snorkeling si vedea testoase, pinguini si lei de mare. Excursia include dejun si echipament snorkeling.

Ziua 15:  Galapagos: Insula Santa Cruz – Guayaquil – Parcul Na╚Ťional Cajas – Cuenca
Mic dejun. Transfer la aeroport (11:38 / 14:28) c─âtre Guayaquil, unde dup─â sosire ne vom întâlni cu ghidul local al─âturi de care ne vom deplasa spre Cuenca, al treilea ora╚Ö ca m─ârime din Ecuador, considerat a fi cel mai frumos ora╚Ö colonial al Americii de Sud, care îi face concuren╚Ť─â 

capitalei Quito, la capitolul frumuse╚Ťe ╚Öi elegan╚Ť─â. Pe traseu, vom face o oprire pentru a vizita Parcul Na╚Ťional Cajas, un parc situat într-o zon─â de mare altitudine, la vest de ora╚Öul Cuenca. Parcul este extrem de apreciat în rândul iubitorilor de natur─â datorit─â traseelor de drume╚Ťie ce str─âbat p─âdurile de vegeta╚Ťie luxuriant─â cât ╚Öi pentru sutele de lacuri ╚Öi lagune aflate aici, cea 
mai cunoscut─â fiind Laguna Toreadora. De asemenea, aici exist─â numeroase specii de animale ╚Öi p─âs─âri exotice, precum condori, colibri uria╚Öi ╚Öi coati cu coad─â inelat─â. În afara parcului poate fi admirat Sanctuarul Fecioarei din Cajas, un important loc de pelerinaj în aer liber unde se spune c─â ╚Öi-ar fi f─âcut apari╚Ťia Fecioara Maria. Sosire în Cuenca, cazare la Hotel Carvallo 4* .

Ziua 16:  Cuenca
Mic dejun. Tur panoramic ╚Öi pietonal în Cuenca, ora┼č inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele înfloritorului ora┼č inca╚Ö Tumibamba, distrus în totalitate în timpul r─âzboiului civil inca┼č. În compensa┼úie, Cuenca are privilegiul de a fi poate singurul ora┼č din aceast─â zon─â care nu a suferit distrugeri în urma cutremurelor ┼či care p─âstreaz─â aproape intact─â arhitectura spaniol─â. Cuenca este vestit pentru înalta calitate a produselor manufacturiere precum broderii, ceramic─â ┼či faimoasele “p─âl─ârii de Panama”, care în pofida denumirii, aici se produc. Cu str─âdu┼úele sale înguste pavate cu piatr─â cubic─â ┼či acoperi┼čurile ro┼čii ale cl─âdirilor, cu muzeele ┼či pia┼úetele pline de flori, Cuenca are aerul fermec─âtor al unui ora┼č de provincie. Turul va include Pia╚Ťa San Sebastian, Casa Modera╚Ťiei, stabiliment destinat tratamentului persoanelor alcoolice, Pia╚Ťa de Flori, Catedrala, Curtea de Justi╚Ťie, Palatul Municipal, Palatul Guvernatorului ╚Öi Biserica El Sagrario. Vom face ╚Öi o vizit─â la un atelier unde sunt confec╚Ťionate manual faimoasele p─âl─ârii de Panama, de unde vom putea cump─âra modelul dorit. Cazare h.Carvallo.

Ziua 17:  Cuenca – Guayaquil- Bucuresti
Mic dejun. Transfer la Guayaquil pentru zbor ora 18.45 la Bucuresti.OPTIONAL tur de oras Guayaquil.
Se calatoreste in cursul noptii.

Ziua 18: sosire la Bucuresti 

Vrei sa vizitezi Belize si Guatemala? Vezi oferta, aici

 

Pentru Expeditie in America de Sud, vezi aici

  • Zipaquira – minele de sare, excursie de 1 zi :75 euro / persoana 
  • Villa de Leyva, excursie de 1 zi : 98 euro /persoana
  • Insulele Rosario, excursie de 1 zi : 110 euro / persoana
  • Excursie Vulcanul Noroios Totumo, 4 h : 55 euro/ persoana
  • Cotopaxi, excursie de 1 zi : 110 euro/ persoana
  • Guayaquil Tur de oras, 2-3 h : 50 euro / persoana

 

Viziteaz─â Columbia, Panama, Ecuador ╚Öi Galapagos 
tot timpul anului
Clima: ecuatorial─â
Moneda: dolar american
De luat în bagaj: înc─âl╚Ť─âminte comod─â pentru drume┼úii, hain─â impermeabil─â u┼čoar─â, p─âl─ârie de soare, spray de insecte.
De cump─ârat: picturi ┼či broderii Tigua
Mâncare ┼či b─âutur─â: zarapateca (tocan─â de broasc─â ┼úestoas─â), pan de yuca (chif─â cu brânz─â), encebollado (ton, ceap─â ro┼čie, yuca, coriandru), cuy (preparatul na┼úional, porcu┼čorul de Guineea fript), higos con queso (smochine cu brânz─â). De b─âut: aguardiente (b─âutur─â din trestie de zah─âr cu 29%-60% alcool), canelazo (aguardiente sau rom alb, ap─â, zah─âr brun, scor┼úi┼čoar─â, cui┼čoare, anason, suc de portocale, lime), ceai Horchata (28 de plante ┼či suc de l─âmâie).

Servicii incluse:
- bilete avion - transport intercontinental 
- bilete avion - transport continental 
- transport rutier intern, pe durata circuitului. 
- 16 nop┼úi cazare în hoteluri de 4* ┼či 3* 
- masa men┼úionat─â în program
- transferurile, tururile ┼či excursiile men┼úionate în program
- taxele de intrare la obiectivele ╚Öi parcurile men╚Ťionate în program
- excursie la Playa Punta Carola de pe Insula San Cristobal din Galapagos
- excursie la Insula Lobos din Galapagos

- excursie la Insula Isabela
- excursie la Tortuga Bay - Golful Țestoaselor Uriașe de pe Insula Santa Cruz din Galapagos
- tur panoramic ╚Öi pietonal în Cuenca cu ghid local
- vizitarea unui atelier unde sunt confec╚Ťionate palariile Panama
- tur panoramic ╚Öi pietonal în Quito cu ghid local
- bilet la telecabina „Teleferico” din Quito cu care se va urca pân─â la 4050 m
- vizitarea Muzeului în aer liber Ini Nan de la Ecuator ╚Öi a Monumentului Ecuatorial
- ghizi locali
- conduc─âtor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agen┼úiei de turism

 

 

- taxe de ie┼čire de pe aeroporturi, dac─â se aplic─â (transit card: 20 usd/persoana care se va achita numerar, la fa╚Ťa locului)

- tax─â de intrare în Parcul Na╚Ťional Galapagos: 120 usd/persoana (se va achita numerar, la fa┼úa locului)

- bagaje zboruri interne 

- alte servicii suplimentare decât cele men┼úionate, cheltuieli personale, b─âuturi etc.

- excursii optionale

- supliment plecare Paște/Revelion 800 euro

- supliment single 770 euro


vacanta Ecuador 2023, vacanta Galapagos, circuit Ecuador 2023, circuit Galapagos, columbia 2023, Quito, jungla Amazonului, Amazon, vulcanul Cotopaxi, Ecuador, Galapagos, America

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
9,39000EUR
15 nopti

Info Practic

Viziteaz─â Columbia, Panama, Ecuador ╚Öi Galapagos 
tot timpul anului
Clima: ecuatorial─â
Moneda: dolar american
De luat în bagaj: înc─âl╚Ť─âminte comod─â pentru drume┼úii, hain─â impermeabil─â u┼čoar─â, p─âl─ârie de soare, spray de insecte.
De cump─ârat: picturi ┼či broderii Tigua
Mâncare ┼či b─âutur─â: zarapateca (tocan─â de broasc─â ┼úestoas─â), pan de yuca (chif─â cu brânz─â), encebollado (ton, ceap─â ro┼čie, yuca, coriandru), cuy (preparatul na┼úional, porcu┼čorul de Guineea fript), higos con queso (smochine cu brânz─â). De b─âut: aguardiente (b─âutur─â din trestie de zah─âr cu 29%-60% alcool), canelazo (aguardiente sau rom alb, ap─â, zah─âr brun, scor┼úi┼čoar─â, cui┼čoare, anason, suc de portocale, lime), ceai Horchata (28 de plante ┼či suc de l─âmâie).