Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor

Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor
Cel mai bun pret
1950EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor Circuit Islanda - Tinutul focului si al gheturilor

Islanda - Ținutul focului și al ghețurilor

 

Ziua 1: Bucureşti-Reykjavik (6 nopţi) 

Întâlnire cu reprezentantul J’Info Tours pe aeroportul Henri Coandă pentru zborul spre Reykjavik, capitala cea mai nordică din Europa. Transfer la hotel. Cazare în zona Reykjavik la Hotel Smari 3*. 
  

Ziua 2: Reykjavik 

Tur panoramic de oraş, ce include centrul vechi, Muzeul Naţional al Islandei, Perlan (punct de belvedere), Catedrala Naţională, Casa Hofdi (unde s-au întâlnit Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov la sfârşitul Războiului Rece), Primăria, Lacul Tjornin, Parlamentul, reşedinţa prezidenţială, vechiul port, Biserica luterană Hallgrimskirkja (cea mai înaltă biserică din Islanda, 75 metri), Muzeul Saga, sala de concerte Harpa, Muzeul de Sculptură Asmundur Sveinsson (intrarea nu este inclusă). 
  

Ziua 3: Laguna Albastră (50 km) 

Dimineaţă, excursie opţională la Peştera de Lavă Raufarhólshellir, situată la 40 km est de Reykjavik. Aici mergem pe urmele valului de lavă care a curs la erupţia Leitahraun în urmă cu 5200 ani. Explorăm peştera împreună cu un ghid local. 
 Seara, mergem la Laguna Albastră, un complex spa geotermal aflat la aproximativ 30 de minute în afara oraşului. Laguna se află în Peninsula Reykjanes, situată în zona de rift dintre plăcile tectonice eurasiatică şi nord-americană. Datorită bogăţiei în minerale, Laguna Albastră este centru curativ, cu efecte terapeutice miraculoase asupra pielii. Se spune că baia și tratamentele cu nămol de aici întineresc pielea bărbaţilor cu până la 4 ani şi pe cea a femeilor cu până la 10 ani. 
 

Ziua 4: Cercul de Aur (115 km) 

Excursie opţională Cercul de Aur, cel mai popular traseu al Islandei, care cuprinde cel mai mare gheizer, Strokkur care, la interval de câteva minute, aruncă în aer o coloană de apă fierbinte înaltă de 30 metri şi şi cea mai înaltă cascadă, Gullfoss, aflată pe râul Hvita, ce cade în trei trepte într-un canion adânc de 62 metri. Izvorul termal Geysir a dat naştere termenului folosit acum în întreagă lume pentru acest fenomen. În continuare, vizităm Parcul Naţional Thingvellir, unul dintre puţinele locuri unde putem admira Dorsala Atlantică, ce separă placa eurasiatică de cea nord-americană, deasupra nivelului mării. Cele două plăci tectonice se află într-o continuă mişcare şi, prin depărtarea lor una de alta, măresc teritoriul Islandei cu câţiva cm în fiecare an. Tot în Parcul Thingvellir a fost fondat în anul 930 primul parlament din lume, Althing. 
 

Ziua 5: Coasta sudică – Laguna glaciară Jokulsarlon (350 km) 

Excursie opţională pe coastă sudică, către laguna glaciară Jokulsarlon. Cu icebergurile sale uriaşe care se desprind din gheţarul Vatnajokull şi cad în apă, Jokulsarlon este o atracţie unică în Europa. Laguna are o suprafaţă de 18 kmp şi adâncimea maximă de 248 metri. Aici s-au turnat scene din filme celebre, precum Batman Begins, Tomb Raider şi două filme din seria James Bond. Excursia include opriri la Lava Centre, cascadele Skogafoss şi Seljalandfoss, Diamond Beach, plaja cu nisip negru, satul Vik i Myrdal (cea mai sudică aşezare islandeză), coloanele bazaltice Reynisdrangar. Pe drum admirăm cel mai înalt vârf din Islanda (Hvannadalshnjúkur, 2110 m altitudine) şi numeroşi vulcani, printre care Hekla, Katla sau Eyjafjallajokull, din cauza căruia în 2010 a fost închis temporar spaţiul aerian european. Opţional, plimbare cu vaporul prin lagună, printre banchize și iceberguri. 
  

Ziua 6: Reykjavik

Timp liber la dispoziţie. 

  
 Ziua 7: Reykjavik-Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul de retur către Bucureşti.   

 


 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.Peştera de Lavă - taxa de intrare de la 100 euro/persoană 
Coasta sudică şi laguna Jokulsarlon: 204 euro/persoană 
Croazieră pe lagună 90 euro/persoană

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup minim de 20 de persoane. Transferul la punctul de plecare in excursiile opționale este inclus in pret, daca grupul este de 20+ persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculeaza. 

*Suplimente

Single                                                890  euro
A treia persoană în cameră dublă         1950  euro
Copil 2 - 11,99 ani în cameră cu părinții 1299  euro

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de plătitori. Pentru un grup mai mic de 30 de plătitori, tarifele se recalculează.

 


Vizitează Islanda 
în perioada mai – august, noiembrie - ianuarie
Clima: temperată
Moneda: Coroana islandeză
Ce să luaţi în bagaj: haine călduroase, impermeabile, încălţăminte de munte
Mancare şi bautură: supă fierbinte de rac, carne de balenă, celebrul Brennivin - o bautură alcoolică tradiţională islandeză cu aroma de ierburi.

Bilet de avion Bucureşti – Reykjavik – Bucureşti

Taxe de aeroport

6 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de 2-3*
Asistenţă turistică 
Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Tur panoramic de Reykjavik
Excursie la Laguna Albastră


Asigurare medicală
Asigurare storno

Excursiile opţionale propuse
Intrările la obiectivele turistice

Supliment plecări iulie/august 450 euro /persoana 

Supliment plecare iunie 88 euro/persoană

Supliment hoteluri 4*/persoană/6 nopţi  625 euro/persoana
 


*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Islanda, Europa, Europa de Nord, excursie Islanda, excursie Europa de Nord, vacanta Islanda, circuit Islanda, Reykjavik, aurora borealis, Laguna Albastra, ape termale, Parcul National Thingvellir, Muzeul Saga, Scandinavia, Ghetarul Oraefajokull

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,90000EUR
6 nopti

Info Practic

Vizitează Islanda 
în perioada mai – august, noiembrie - ianuarie
Clima: temperată
Moneda: Coroana islandeză
Ce să luaţi în bagaj: haine călduroase, impermeabile, încălţăminte de munte
Mancare şi bautură: supă fierbinte de rac, carne de balenă, celebrul Brennivin - o bautură alcoolică tradiţională islandeză cu aroma de ierburi.