Circuit Malta - Sicilia

Circuit Malta - Sicilia
Cel mai bun pret
de la 659EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia Circuit Malta - Sicilia

Malta - Sicilia

 

Ziua 1: București - Malta (4 nopți) 

Întâlnire pe aeroportul Otopeni pentru zborul către Malta. Cazare în zona Qawra la hotel Euroclub 3* (Îl-Fliegu Street, Qawra) sau de aceeași categorie. 
 

 

Ziua 2: Qawra - Valletta - Mdina - Mosta 

Tur panoramic al capitalei Maltei, Valletta, unde admirăm: Biserica Doamnei Noastre, Catedrala St. John, Palatul Superbissima, Muzeul Național de Arte Plastice, Teatru Manwel, clădirea parlamentului. Excursie opțională în orașul Mdina, fosta capitală a Maltei, ce se remarcă prin Catedrala Sf. Paul și cetatea locuita, Orașul Tăcerii. Aici veți recunoaște, poate, scene din filme ca Gladiatorul și Contele de Monte Cristo. Vom încheia ziua cu orașul Mosta, unde vom vizita biserica Sf. Maria.  

 

Ziua 3: Qawra - Gozo 

Excursie opțională, turul Insulei Gozo, pe care se află peștera Calypso, unde Ulise a fost ținut captiv în farmecele nimfei Calypso. Vizităm și cetatea în stil arab, dar și Golful Nimfelor, Xlendi (sat pescăresc tradițional) și Ta Pinu (basilica ce adăpostește o icoană celebra, făcătoare de minuni).

 

Ziua 4: Qawra - Grota Albastră 

Excursie opțională la Vittoriosa, orașul cetate care a dus faimă cavalerilor ioaniți. Grota Albastră este vizibilă de pe faleză sau din barcă (dacă marea permite) și este similară cu cea din Capri. Templele din Hagar Qim, unde primii oameni ce au locuit în Malta, acum 7000 de ani, au încântat zeii cu pietre ridicate spre cer. 

 

Ziua 5: Qawra - Catania (3 nopți) 

Dimineața devreme plecare spre portul din Valetta pentru îmbrăcare pe feribot ce ne va duce în următoarea noastră destinație – Sicilia, continuăm cu Catania și tur panoramic de oraș. Aici, admirăm Domul (în care se afla mormântul compozitorului Vincenzo Bellini), Opera și prima Universitate din Sicilia (1434). Aspectul unic al Cataniei se datorează pietrei vulcanice de culoare gri, folosită pentru construcția numeroaselor clădiri publice. Obiectivele turistice attractive sunt: Mănăstirea Santissima Trinita, Catedrala Santa Agata (patroana orașului), Palazzo degli Elefanti, Palazzo Biscari, Villa Cerami, Arcul medieval gotic-catalan al Sf. Ioan De Frei, La Porta Ferdinandea sau Poarta Garibaldi (arc de triumf ridicat în 1768) și Fântâna cu Elefanți. În Taormina, așezată pe terasa Muntelui Tauro, la cca. 200 m altitudine, vom vizita teatrul antic grec, palatul Corvaja și apoi de-a lungul căii Umberto 1 până la Piața Domului și Poarta Catania, admirăm edificiile antice (morminte, apeducte și edificiul Naumachia). Cazare în zona Taormina/Catania. 

 

Ziua 6: Catania/Taormina - Insulele eoliene (Lipari și Vulcano) (86 Km) 

Opțional, transfer cu autocarul și transport cu feribot pentru excursie de o zi într-un cadru natural extraordinar, format dintr-o serie de cratere dintre care singurele active sunt Stromboli și Vulcano. Lipari, cea mai mare insulă a arhipelagului, arătă extraordinar datorită culorilor și materiilor vulcanice. Vulcano, cea mai sudică insulă a arhipelagului este interesantă pentru fenomenele post vulcanice (fumarole, nămoluri calde). 
  

 

Ziua 7: Catania/Taormina - Etna „Coloana cerului” (121 Km) 

Excursie opțională de jumătate de zi la Vulcanul Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Traseul de sud are 34 Km și pornește din Catania, merge până la fostul refugiu montan Sapienza (1910 m altitudine) și continuă cu funicularul până la cota 2600 m altitudine și de aici, cu mașini de teren până la 2900 m și apoi la craterul central.  

 

Ziua 8: Taormina/Catania - București 

Timp liber la dispoziție. Transfer la aeroport pentru zborul înapoi spre București. 


Mdina, Mosta                                             55 euro/persoană 
Gozo                                                          78 euro/persoană 
Insulele eoliene (Lipari și Vulcano)         109 euro/persoană
Agrigento                                                  34 euro/persoană 
Vulcanul Etna                                           65 euro/persoană
Vittoriosa – Grota Albastră                       45 euro/persoană

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de plătitori. Pentru un grup mai mic de 30 de plătitori, tarifele se recalculează.

* Excursiile opționale sunt nerambursabile.

 

PLECARI SOSIRI

Bucuresti-Malta 13:30-15:00

Catania-Bucuresti 15:40-18:55

Vizitează Malta și Sicilia 
în perioada aprilie – octombrie 
Clima: mediteraneană, cu ierni blânde și veri călduroase
Moneda: euro 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode din fibre naturale, încălțăminte confortabilă. 
De cumpărat: obiecte din piele, antichități, obiecte din sticlă
Mâncare și băutură: antipasti italienești, paste specific Siciliei și pizza. În Malta incercati lampuki – plăcintă de pește și desertul gbejniet.

Bilete de avion București - Malta / Catania– București
4 nopți cazare la hotel de 3* în Qawra
3 nopți cazare la hotel de 3* în Catania
Mic dejun
Transport cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei
Feribot: Malta - Sicilia
Tur panoramic Catania
Tur Valetta


Taxe de aeroport 199 euro/persoană
Asigurare medicală
Asigurare storno
Excursii opționale 
Intrări la obiectivele turistice 
Taxe de oraș

 

 

 

Nota: Hotelurile menționate în program pot suferi modificări în sensul obținerii sau negocierii unor oferte mai performante, căutând beneficiul clientului

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de plătitori. Pentru un grup mai mic de 30 de plătitori tarifele se recalculează.

vacanta in Malta, vacanta Sicilia, sejur sicilia Italia, circuite Europa, circuite Malta, circuite Sicilia, circuite Italia, sejur Malta, vacanta Sicilia, despre Etna, vulcanul Etna, oferte sejur Catania, vara 2020 catania, Valetta, insulele eoliene, Mdina, Mosta, insula Gozo

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Malta și Sicilia 
în perioada aprilie – octombrie 
Clima: mediteraneană, cu ierni blânde și veri călduroase
Moneda: euro 
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode din fibre naturale, încălțăminte confortabilă. 
De cumpărat: obiecte din piele, antichități, obiecte din sticlă
Mâncare și băutură: antipasti italienești, paste specific Siciliei și pizza. În Malta incercati lampuki – plăcintă de pește și desertul gbejniet.