Circuit Mongolia - Tara nomazilor

Circuit Mongolia - Tara nomazilor
Cel mai bun pret
de la 1275EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor

Mongolia - Tara nomazilor

 

Ziua 1: Bucuresti - Ulan Bator

Intalnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia finala Ulan Bator. Se calatoreste in timpul noptii.

 

Ziua 2: Ulan Bator

Sosire in capitala Mongoliei, Ulan Bator si transfer la hotel. Tur de oras, ce include: Mausoleul Zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial, situat pe o colina de unde se deschide o frumoasa panorama asupra capitalei, Templul budist Gandan, cea mai mare manastire activa din tara, al carui nume inseamna “marele loc al bucuriei complete” (unde vom vedea impresionanta statuie a lui Buddha), Megjid Janraiseg, Palatul de Iarna al Hanului Bogd, care adaposteste astazi o vasta colectie de obiecte personale, precum si capodopere ale artei buddhiste, Piata Sukhbataar cu celebra statuie de bronz ce il infatiseaza pe Gingis Han, parintele natiuni si Muzeul National de Istorie.

Cazare la Hotel Best Western Gobi's Kelso 3*, Bayangol 4th khoroo, Jasrai Street 27/1, Ulaanbaatar 16051 sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 3: Ulan Bator - Elsen Tasarkhai

Transfer la Parcul National Khogno Khaan, unde vom descoperi peisaje superbe, o combinatie perfecta intre munti impozanti din granit, paduri de mesteacan, zone desertice, rauri cristaline si zone de pasuni inverzite. In acest parc vom vedea Elsen Tasarkhai, care poate fi tradus ca “dune izolate de nisip”, o succesiune de dune care se intind pe o lungime de aprox. 80 km, facand parte din Marile Dune Mongole.

Dupa-amiaza vom vizita ruinele Manastirii Erdene Khamba, situata la poalele muntelui Khogno Khaan, manastire ridicata in sec. al XVII-lea de catre Zanabazar, un lider spiritual si politic care a fost educat in Tibet si care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfant budist din Mongolia. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 4: Elsen Tsarkhai - Karakorum

Plecare spre Karakorum, oras fondat in anul 1220 de Gingis Han, fosta capitala a Mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe Drumul Matasii care uimea in trecut calatorii care veneau din Occident. In anul 1388 orasul a fost in mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, in traducere “sute de comori”, celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune budist. 

Manastirea Abtai Han face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si se numara printre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930.

Pe urma, se viziteaza Muzeul Karakorum si unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale mongole, o sculptura in piatra ce reprezinta broasca testoasa. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 5: Karakorum - Parcul National Hustai

Plecare catre Parcul National Hustai, infiintat in 1998, cunoscut datorita cailor salbatici asiatici “takhi” si a ecosistemului tipic padurilor de stepa, care in prezent a devenit fragil din cauza exploatarii agresive.

Aceasta rasa a fost reintrodusa in salbaticie dupa 1960, odata cu aducerea catorva exemplare de la o gradina zoologica din Olanda. In prezent, parcul adaposteste peste 300 de cai salbatici. Pe langa cai, vom avea ocazia de a vedea si alte animale salbatice: caprioare, cerbi, mistreti, lupi, vulpi, vulturi, soimi, berze, lebede etc.

Vizita la Muzeul centrului turistic din parc. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 6: Parcul National Hustai - Parcul National Terelj

Plecare spre Tsojin Boldog pentru a vizita renumita statuie uriasa a lui Gingis Han din valea raului Tuul, devenita un simbol national. Cu o inaltime de 40 metri, este cea mai mare statuie ecvestra din lume.

De altfel, o sa observam cand vom fi in apropierea statuii ca acesta tine in mana dreapta un bici aurit. In continuarea zilei vom pleca spre Parcul National Terelj, cel mai vizitat parc din Mongolia, un loc spectaculos unde natura imbina lanturile muntoase din granit cu pitorestile vai ale raurilor.

Parcul gazduieste 250 de specii de pasari, ursi, elani etc. In apropierea intrarii in parc se regaseste o stanca de 24 m inaltime care reprezinta o broasca testoasa, “melkhi khad” si o alta stanca, cea “a batranului care citeste”, dovezi ale fenomenului de eroziune eoliana. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 7: Parcul National Terelj - Rezervatia Gun Galuut

Ne vom deplasa catre Rezervatia Gun Galuut din valea raului Kherlen, aflata in apropiere de Ulan Bator. In continuare, vizita la o familie nomada, la care vom afla detali despre modul lor de viata si traditiile acestora. Va recomandam o excursie pe jos sau o plimbare calare la Muntele Ispitelor pentru a fotografia animalele. Cina traditionala cu Khorkhog mongol, o friptura din carne de oaie sau vita pregatita pe pietre incinse si servita cu o garnitura de orez si legume. Cazare in iurta turistica. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 8: Rezervatia Gun Galuut - Ulan Bator

Intoarcere la Ulan Bator. Pentru cei care vor calatori in luna iulie, exista oportunitatea de a asista la Festivalul Naadam, un spectacol de sunet si culoare care are loc pe stadionul central, cel mai important eveniment anual, ce coincide cu ziua nationala a Mongoliei, respectiv 11 iulie.

Festivalul, inscris in Patrimoniul cultural UNESCO incepand cu 2010, evoca viata nomada a mongolilor care au trait in stepele Asiei centrale, fiind axat pe trei dintre sporturile traditionale nationale: calarie, lupte si tir cu arcul.

Vizita la Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, respectiv Choijin Lama Luvsankhaidav, complex care adaposteste exponate valoroase, precum picturi, broderii, sculpturi si obiecte sacre din perioada sec. XVII - XX. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite libere in oras. Seara, cina la un restaurant cu barbeque mongolez.

Cazare la Hotel Best Western Gobi's Kelso 3*, Bayangol 4th khoroo, Jasrai Street 27/1, Ulaanbaatar 16051 sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 9: Ulan Bator - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

 


Plecari    Sosiri

Otopeni - Moscova   13:30   16:30     

Moscova - Ulan Bator 19:00  06:00           

Ulan Bator - Moscova  07:10   08:45              

Moscova - Otopeni   09:15   12:25        

Clima: continentala
Perioada recomandata: iunie, iulie si august
Ce sa luati in bagaj:  haine groase. Temperaturile pot fluctua si pot exista nopti cu 5 – 10 grade Celsius, mai ales in desert sau in nord. Sapca, medicamente.
Ce sa cumparati: produse din casmir sau lana; produse cosmetice organice; boluri din argint; caciuli; Morin Khuur – instrument traditional cu doua corzi din par de cal. 
Mancare si bautura: Mongolia are o bucatarie simpla, unitara, destul de asemanatoare celei asiatice in general, din care nu lipsesc orezul, taiteii si mai ales lactatele. Buuz - felul national, ce reprezinta coltunasi fierti umpluti cu carne tocata si care se mananca doar cu mana; Khuushuur - coltunasi prajiti umpluti cu carne tocata; Borts - carne uscata; Guriltai Shul - supa cea mai cunoscuta, pe baza de legume, carne, si taitei prajiti. Cel mai cunoscut desert este Boortsog - o gogoasa mai tare, avand consistenta unui biscuite, prajita in ulei si servita cu zahar, unt sau miere. In ceea ce priveste bauturile, localnicii servesc un ceai putin sarat, preparat cu lapte cald (suutei tsai) si ierburi autohtone. NermalikeH este o bautura alcoolica asemanatoare cu vodka, obtinuta din iaurt, iar "airagul" este cea mai cunoscuta si este preparata de pastori, pe baza de lapte fermentat de iapa amestecat cu alcool, in proportie de 3%. Produsul poate fi distilat mai departe, producand bautura numita "shimiin arkhi", adaugand alcool, pana la o proportie de 12%
Moneda: tugrikul. De preferat luati cardul, dar uneori merg si dolarii americani sau din Hong Kong. 

 

Bilet de avion Bucuresti - ULAN BATOR  - Bucuresti

Cazare la hoteluri de 3*-4* categorie locala

Tururi si vizite conform itinerariului

Transport cu autocar/microbuz clasa “Turist”

Taxe de intrare la obiectivele incluse in program

Ghid local vorbitor de limba engleza

Asistenta turistica in limba romana

Taxele de aeroport zbor Bucuresti-Ulan Bator 395 euro/persoana

Taxele de oras

Supliment obligatoriu iulie/august 195 euro/persoana

Asigurarea medicala

Asigurarea storno

Alte servicii neincluse in program

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza

Nota : Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
2,55000EUR
8 nopti

Info Practic

Clima: continentala
Perioada recomandata: iunie, iulie si august
Ce sa luati in bagaj:  haine groase. Temperaturile pot fluctua si pot exista nopti cu 5 – 10 grade Celsius, mai ales in desert sau in nord. Sapca, medicamente.
Ce sa cumparati: produse din casmir sau lana; produse cosmetice organice; boluri din argint; caciuli; Morin Khuur – instrument traditional cu doua corzi din par de cal. 
Mancare si bautura: Mongolia are o bucatarie simpla, unitara, destul de asemanatoare celei asiatice in general, din care nu lipsesc orezul, taiteii si mai ales lactatele. Buuz - felul national, ce reprezinta coltunasi fierti umpluti cu carne tocata si care se mananca doar cu mana; Khuushuur - coltunasi prajiti umpluti cu carne tocata; Borts - carne uscata; Guriltai Shul - supa cea mai cunoscuta, pe baza de legume, carne, si taitei prajiti. Cel mai cunoscut desert este Boortsog - o gogoasa mai tare, avand consistenta unui biscuite, prajita in ulei si servita cu zahar, unt sau miere. In ceea ce priveste bauturile, localnicii servesc un ceai putin sarat, preparat cu lapte cald (suutei tsai) si ierburi autohtone. NermalikeH este o bautura alcoolica asemanatoare cu vodka, obtinuta din iaurt, iar "airagul" este cea mai cunoscuta si este preparata de pastori, pe baza de lapte fermentat de iapa amestecat cu alcool, in proportie de 3%. Produsul poate fi distilat mai departe, producand bautura numita "shimiin arkhi", adaugand alcool, pana la o proportie de 12%
Moneda: tugrikul. De preferat luati cardul, dar uneori merg si dolarii americani sau din Hong Kong.