Circuit Mongolia - Tara nomazilor

Circuit Mongolia - Tara nomazilor
Cel mai bun pret
de la 1275EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor Circuit Mongolia - Tara nomazilor

Mongolia - Țara nomazilor

 

Ziua 1: București - Ulan Bator

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucureşti pentru zborul către Ulan Bator. Se călătorește în timpul nopții.

 

Ziua 2: Ulan Bator

Sosire în capitală Mongoliei şi transfer la hotel. Tur de oraş, ce include: Mausoleul Zaisan, ridicat în cinstea eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, situat pe o colină cu o frumoasă panoramă asupra capitalei, templul budist Gandan, cea mai mare mănăstire activă din ţară, al cărui nume înseamnă “marele loc al bucuriei complete” (unde se află o impresionantă statuie a lui Buddha), Megjid Janraiseg, Palatul de Iarnă al Hanului Bogd, care adăposteşte o vastă colecţie de obiecte personale, precum şi capodopere ale artei budiste, piaţa Sukhbataar cu celebra statuie de bronz ce îl înfăţişează pe Gingis Han, părintele naţiunii şi Muzeul Naţional de Istorie. Cazare la Hotel Best Western Gobi's Kelso 3*. 
  
 

 

Ziua 3: Ulan Bator - Elsen Tasarkhai 

Transfer la Parcul Naţional Khogno Khaan, o combinaţie perfectă între munţi impozanţi, păduri de mesteacăn, zone deşertice, râuri şi zone de păşuni. Aici se află Elsen Tasarkhai, dune ce fac parte din Marile Dune Mongole  și care se întind pe o lungime de aprox. 80 km.  
După-amiază vizităm ruinele mănăstirii Erdene Khamba, situată la poalele muntelui Khogno Khaan, ridicată în sec. al XVII-lea de către Zanabazar, un lider spiritual şi politic educat în Tibet şi care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfânt budist din Mongolia. Cazare în iurtă turistică. 

 
 

Ziua 4: Elsen Tsarkhai - Karakorum 

Plecare spre Karakorum, oraş fondat în anul 1220 de Gingis Han, fostă capitală a Mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe Drumul Mătăsii. În anul 1388 oraşul a fost în mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicată Mănăstirea Erdene Zuu, în traducere “sute de comori”, celebră pentru cele 108 stupe, care simbolizează bobii din rosariul de rugăciune budist. Mănăstirea Abtai Han face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi se număra printre puţinele mânăstiri care au scăpat de distrugerile comuniste din anii 1930. Vizităm Muzeul Karakorum şi unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale mongole, o sculptură în piatră ce reprezintă broască ţestoasă. Cazare în iurtă turistică.

  

Ziua 5: Karakorum - Parcul Naţional Hustai 

Plecăm spre Parcul Naţional Hustai, înfiinţat în 1998, cunoscut datorită cailor sălbatici asiatici “takhi” şi a ecosistemului tipic pădurilor de stepă, care în prezent a devenit fragil din cauza exploatării agresive. Această rasă a fost reintrodusă în sălbăticie după 1960, odată cu aducerea câtorva exemplare de la o grădină zoologică din Olanda. În prezent, parcul adăposteşte peste 300 de cai sălbatici. Vizită la Muzeul centrului turistic din parc. Cazare în iurtă turistică. 
  

 

Ziua 6: Parcul Naţional Hustai - Parcul Naţional Terelj 

Plecare spre Tsojin Boldog pentru a vizita uriașa statuie a lui Gingis Han din valea râului Tuul, devenită simbol naţional. Cu o înălţime de 40 metri, este cea mai mare statuie ecvestră din lume. Plecăm spre Parcul Naţional Terelj, cel mai vizitat parc din Mongolia, care găzduieşte 250 de specii de animale. În apropierea intrării în parc se află o stâncă de 24 m înălţime care reprezintă o broască ţestoasă, “melkhi khad” şi o altă stâncă, cea “a bătrânului care citește”, dovezi ale fenomenului de eroziune eoliană. Cazare în iurtă turistică. 

  

Ziua 7: Parcul Naţional Terelj - Rezervaţia Gun Galuut 

Plecăm spre Rezervaţia Gun Galuut din valea râului Kherlen, aflată în apropiere de Ulan Bator. Vizităm o familie nomadă, unde vedem modul de viaţă şi tradiţiile acestora. Se poate face o excursie pe jos sau o plimbare călare la Muntele Ispitelor pentru a fotografia animalele. Cină tradiţională. Cazare în iurtă turistică. 

  

Ziua 8: Rezervaţia Gun Galuut - Ulan Bator 

Întoarcere la Ulan Bator. Vizită la Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, Choijin  Luvsankhaidav, complex care adăposteşte picturi, broderii, sculpturi și obiecte sacre din sec. XVII-XX. Timp liber. Cina la un restaurant cu barbeque mongolez. Cazare la Hotel Best Western Gobi's Kelso 3*. 
Pentru cei care vor călători în luna iulie, există oportunitatea de a asista la Festivalul Naadam, înscris în Patrimoniul cultural UNESCO, ce evocă viaţă nomadă a mongolilor şi este axat pe trei dintre sporturile tradiţionale naţionale: călărie, lupte şi tir cu arcul.  
  
 

 

Ziua 9: Ulan Bator - Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul de retur către Bucureşti. 

 


Plecari    Sosiri

Otopeni - Moscova   13:30   16:30     

Moscova - Ulan Bator 19:00  06:00           

Ulan Bator - Moscova  07:10   08:45              

Moscova - Otopeni   09:15   12:25        

Vizitează Mongolia 
în perioada iunie – septembrie
Clima: continentală
Moneda: tugrikul. De preferat luati cardul, dar uneori merg şi dolarii americani
De luat în bagaj: haine groase. Temperaturile pot fluctua si pot exista nopti cu 5 – 10 grade Celsius, mai ales în deşert sau în nord. Şapcă, încălţăminte comodă impermeabilă, medicamente.
De cumpărat: produse din caşmir sau lână; produse cosmetice organice; boluri din argint; căciuli; Morin Khuur, un instrument tradiţional cu două corzi din păr de cal
Mâncare şi băutură: Mongolia are o bucătărie simplă, bazată pe orez, tăiţei şi mai ales lactate. Buuz (felul naţional, colțunași fierţi umpluţi cu carne tocată), khuushuur (colțunași prăjiţi umpluţi cu carne tocată), borts (carne uscată), guriltai shul (supă, cea mai cunoscută, pe bază de legume, carne, şi tăiţei prăjiţi), boortsog (o gogoaşă mai tare, având consistenţă unui biscuite, prăjită în ulei şi servită cu zahăr, unt sau miere). De băut: suutei tsai (un ceai puţin sărat, preparat cu lapte cald şi ierburi autohtone). nermalike (un fel de vodka distilată din iaurt), airag (preparată de păstori, pe bază de lapte fermentat de iapă amestecat cu alcool, în proporţie de 3%), shimiin arkhi (airag distilat mai departe, cu alcool până la 12%).

 

Bilet de avion București – Ulan Bator  - București
Cazare 2 nopți la hoteluri de 3*-4* categorie locală cu demipensiune și 5 nopți la iurte turistice cu pensiune completă
Tururi și vizite conform itinerariului
Transport cu autocar/microbuz clasa “Turist”
Taxe de intrare la obiectivele incluse în program
Ghid local vorbitor de limba engleză
Asistența turistică în limba română

 

Taxele de aeroport zbor București - Ulan Bator 395 euro/persoană
Supliment obligatoriu plecare 4 iulie - 500 euro/persoană
Asigurare medicală
Asigurare storno
Alte servicii neincluse în program
Taxe de oraș

 

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza

Nota : Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
2,55000EUR
8 nopti

Info Practic

Vizitează Mongolia 
în perioada iunie – septembrie
Clima: continentală
Moneda: tugrikul. De preferat luati cardul, dar uneori merg şi dolarii americani
De luat în bagaj: haine groase. Temperaturile pot fluctua si pot exista nopti cu 5 – 10 grade Celsius, mai ales în deşert sau în nord. Şapcă, încălţăminte comodă impermeabilă, medicamente.
De cumpărat: produse din caşmir sau lână; produse cosmetice organice; boluri din argint; căciuli; Morin Khuur, un instrument tradiţional cu două corzi din păr de cal
Mâncare şi băutură: Mongolia are o bucătărie simplă, bazată pe orez, tăiţei şi mai ales lactate. Buuz (felul naţional, colțunași fierţi umpluţi cu carne tocată), khuushuur (colțunași prăjiţi umpluţi cu carne tocată), borts (carne uscată), guriltai shul (supă, cea mai cunoscută, pe bază de legume, carne, şi tăiţei prăjiţi), boortsog (o gogoaşă mai tare, având consistenţă unui biscuite, prăjită în ulei şi servită cu zahăr, unt sau miere). De băut: suutei tsai (un ceai puţin sărat, preparat cu lapte cald şi ierburi autohtone). nermalike (un fel de vodka distilată din iaurt), airag (preparată de păstori, pe bază de lapte fermentat de iapă amestecat cu alcool, în proporţie de 3%), shimiin arkhi (airag distilat mai departe, cu alcool până la 12%).