Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc
Cel mai bun pret
1945EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc

 

Ziua 1: Bucureşti – Lisabona (4 nopţi) 

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroportul Henri Coandă pentru zborul către Lisabona. Sosire şi transfer în zona Lisabona/Estoril-Cascais la hotel de 3*.
 

Ziua 2: Lisabona - Arrabida - Sesimbra

Scurt tur panoramic în Lisabona pentru a admira Cartierul Baixa şi centrul istoric – Praca do Comercio, Arco Rua Augusta, Casa dos Bicos, primăria (locul unde s-a proclamat Rep. Portugalia), Piaţa Don Pedro, Teatrul Naţional, Palatul Conţilor de Almada, Piaţa Smochinilor, Gara Rossio, Biserica San Antonio de Sé (ridicată pe locul unde se presupune că s-a născut Sf. Anton), Catedrala (cu aspect de fortăreaţa), castelul Sao Jorge (fosta reşedinţă regală în sec. 13-14), Turnul Belem, simbolul Lisabonei, Mănăstirea Jeronimos (unde este înmormântat Vasco Da Gama).

Excursie opțională la Arrabida şi Sesimbra. Traversăm Podul 25 Aprilie pentru a ne bucura de o privelişte incredibilă asupra Lisabonei din Statuia lui Christos – o copie a statuii Corcovado din Brazilia, construită pentru eroii din cel de-al Doilea Război Mondial. Mergem mai departe spre Azeitao – unde se produce vestitul vin de Muscatel. Opţional se poate vizită o cramă şi degusta vinul Muscatel. Se va vizită apoi un centru de producţie de “Azulehos” plăcuțele de ceramică. După-amiază se va ajunge la Sesimbra şi se va continuă excursia de-a lungul Munţilor Arrabida către Setubal. Seara traversăm Podul Vasco Da Gama, lung de 17 km şi ne întoarcem la hotel. Cazare în Lisabona.  

 

Ziua 3: Lisabona - Sintra - Cascais - Estoril 

Excursie la Sintra, Cabo da Roca, Cascais & Estoril. Popas la Sintra, fostă reşedinţă de vară a Regilor Portugaliei pentru a vedea Palatul Naţional, Palatul da Pena şi pitorescul sat Sao Pedro renumit pentru magazinele de antichităţi. Continuăm excursia către Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Scurtă oprire în Cascais sau Estoril. După-amiază timp liber la dispoziţie în Lisabona pentru plimbare, vizitarea Muzeului Caleştilor sau a Muzeului Gulbenkian. Seara, opţional, cină la un restaurant specific cu muzică fado. Cazare în Lisabona.  
  

 

Ziua 4: Lisabona - Fatima - Batalha - Nazare - Obidos 

Excursie opțională la Fatima, Batalha, Nazare şi Obidos. Fatima este un renumit centru religios şi de pelerinaj, ridicat pe locul unde, în 1917, au avut loc mai multe apariţii ale Fecioarei Maria. Excursia continuă cu o vizită la Mănăstirea Batalha, capodoperă a arhitecturii portugheze gotice din sec. al XIV-lea. Oprire la Nazare, un pitoresc oraş pescăresc. Continuăm cu vizitarea oraşului medieval Obidos, un exemplu clasic de aşezare fortificată, cu străzi înguste şi case albe. Cazare Lisabona.
 

 

Ziua 5: Lisabona - Casablanca (3 nopți)

Transfer la aeroport pentru zborul către Casablanca, cel mai mare oraş din Maroc, unde arhitectura de tip islamic se îmbină armonios cu stilul art deco, magazine luxoase şi unul dintre cele mai mari bazaruri din lume. Hotel 4*.  
 

 

Ziua 6: Casablanca - Azemmour (72 Km) 

Tur panoramic cu autocarul. Vedem Moscheea lui Hassan al II-lea, Cartierul Anfa, La Corniche (promenada de pe malul oceanului), Palatul Mohamed V, medina, Piaţa Naţiunilor Unite, Cartierul Habous (cartier marocan tipic), Cartierul evreiesc Lusitania cu Muzeul Iudaismului Marocan, singurul de acest fel din lumea islamică, Biserică Nôtre-Dame de Lourdes, apoi Marabout cu “Altarul lui Sidi Abderrahman”, loc sfânt pentru islamici, accesibil numai când se retrag apele. Opţional, excursie cu autocarul în Azemmour (oraşul artiştilor), situat pe malurile râului Oum-Errabiaa, inclus pe lista patrimoniului mondial cultural, UNESCO. Vizită în oraşul fortificat El Jadida, oraş balnear (aflat la 100 km de Casablanca), singură aşezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorită numeroaselor clădiri medievale construite de portughezi. Timp liber pentru plajă şi baie în Atlantic. Seara, opţional, cină tradiţională în Fez.  
 

 

Ziua 7: Casablanca – Rabat (1 noapte) (95 Km) 

Plecare spre Rabat, capitala administrativă a Marocului. Admirăm  Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed V, Galeriile Bab El Kebir, Ouadayas Kasbah (o fortăreaţa din secolul al XII-lea care adăposteşte muzeul artei marocane, un “oraș în oraș”, situat la marginea oraşului Rabat cu decoraţiuni originale şi cu vestita grădină Andaluză), Palatul Regal (doar exterior). Cazare în Rabat, la hotel 3*. 
 

 

Ziua 8: Rabat - Meknes - Volubilis – Fez (2 nopţi) (275 Km) 

Deplasare către Fez cu oprire în oraşul Meknes, supranumit “orașul sutelor de minarete” şi una dintre cele patru capitale imperiale ale Marocului, oraşul-reşedinţă al vizirilor Merindes încă din secolul al XII-lea, înconjurat de 40 km de ziduri de protecţie. Vom admira Medersa Bou Inania (cea mai mare Şcoală de Coran din Maroc din anul 1358, numită după Sultanul Abu Inan), Poarta Bab Mansou, considerată una dintre cele mai frumoase porţi din lume. Opţional, excursie la Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Cazare în Fez la hotel 3*. 
 

 

Ziua 9: Fez - Capitala Învăţaţilor, Perla Lumii Arabe 

Fez este cel mai vechi oraş islamic din lume. Este împărţit în trei: oraşul vechi, cu prima atestare documentară în anul 809, raşul medieval, construit în secolul al XIII-lea şi oraşul nou, construit în 1912. Vizităm Medina Fez el Bali, Medersa El Attarine (Şcoala Coranica), Piaţa Nejjarine, Moscheea Karaouyine care este și cea mai veche universitate din lume, școala Bou Inania, fondată în 1350.  
 

 

Ziua 10: Fez - Marrakech (2 nopţi) (539 Km) 

Plecare spre Marrakech situat la poalele Munţilor Atlas, renumit pentru grădinile şi monumentele sale de arhitectură din partea veche a oraşului. Vizităm Grădinile  Agdal, Moscheea al–Koutoubya, Moscheea Ben Youssef, necropola Saadiana, Palatul Bahia, Piaţa Djemaa El Fna. Cazare în Marrakech. Hotel  3*.
 

 

Ziua 11: Marrakech - Ouarzazate (205 Km) 

Opţional, excursie la Ouarzazate, numit şi “Poarta către deşertul Sahara”. Pentru a ajunge aici vom traversă Pasul Tizi n'Tichka (2260 m altitudine). Aici, se vizitează o veche cetate berberă, construită numai din chirpici. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou deşertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se întinde la nesfârşit deşertul Sahara. În imediata vecinătate se afla oraşul fortificat (“ksar”) Ait Benhaddou, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, una dintre cele mai importante aşezări fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara şi Marrakech unde au fost turnate mai multe filme.  
 

 

Ziua 12: Marrakech – Casablanca 

Plecare spre Casablanca. Cazare în Casablanca, Hotel 4*. 

  

Ziua 13: Casablanca - Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul de retur. 


Azemmour & El Jadida - 50 euro/persoană 
Ouarzazate - 67 euro/persoană 
Cină Tradițională în Fez - 44 euro/persoană 
Volubilis - 50 euro/persoană

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

* Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează.

  • Cartierul Baixa si centrul istoric al Lisabonei
  • Belem - zona cea mai veche a oraşului Lisabona
  • Podul Vasco da Gama
  • Palatul da Pena din Sintra - fosta reşedinţă de vară a regilor Portugaliei
  • Mănăstirea Batalha
  • Casablanca - cel mai mare oraş din Maroc
  • Ouadayas Kasbah de lângă Rabat - o fortăreaţă din secolul al XII-lea care adaposteşte muzeul artei marocane
  • Fez - cel mai vechi oraş istoric din lume
  • Ouarzazate, numit şi 'Poarta către desertul Sahara'

 

Vizitează Portugalia şi Maroc 
în perioada mai – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: euro în Portugalia și dirham în Maroc 
Ce sa luați în bagaj: haine și încălțări comode, ochelari de soare, cremă solară, costum de baie 
Ce să cumpărați: produse din ceramică, lumânări decorative, condimente, covoare, argan
Mâncare și băutură: ‘’Pasteis de nata’’ (faimoasa tartă portugheză umplută cu cremă de ou şi presarată cu zahăr pudră şi scorţişoară). De preferat, cumpărați din magazinele unde vedeți că le fac proaspete; supa marocana ‘’ Harira’’(rosii, linte și năut).

 

Bilete de avion București-Lisabona/Lisabona-Casablanca/Casablanca-București

Taxe aeroport
4 nopți de cazare cu mic dejun hotel de 3* în Lisabona
3 nopți de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 4* în Casablanca
1 nopți de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hotel de 3* în Rabat
2 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 3* în Fez
2 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 3* în Marrakech
Transport cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Asistența turistică în limba română

 


Supliment plecare aprilie/Paște si iunie 275 euro/persoana

Excursiile opționale

Serviciile de ghid local

Orice alt serviciu neinclus în program

Suplimente cazare:

Single  589  - euro

A treia persoană în cameră dublă  - 1845   euro

Copil 2 – 11.99 ani în cameră cu părinții - 1690  euro

Hoteluri 4* Portugalia și 5* Maroc  - 550 euro*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

circuite portugalia-maroc 2023, Portugalia 2023, Maroc 2023, Lisabona, Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat, Fatima, Sintra, Cascais, Estoril, vacanta Portugalia, vacanta Maroc, circuit Portugalia, circuit Maroc, Africa, Europa, Europa de Vest, circuit Europa, circuit Africa, vacanta Europa, Belem, Podul Vasco da Gama, Palatul da Pena

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,89000EUR
12 nopti

Info Practic

Vizitează Portugalia şi Maroc 
în perioada mai – octombrie 
Clima: mediteraneană
Moneda: euro în Portugalia și dirham în Maroc 
Ce sa luați în bagaj: haine și încălțări comode, ochelari de soare, cremă solară, costum de baie 
Ce să cumpărați: produse din ceramică, lumânări decorative, condimente, covoare, argan
Mâncare și băutură: ‘’Pasteis de nata’’ (faimoasa tartă portugheză umplută cu cremă de ou şi presarată cu zahăr pudră şi scorţişoară). De preferat, cumpărați din magazinele unde vedeți că le fac proaspete; supa marocana ‘’ Harira’’(rosii, linte și năut).