Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc
Cel mai bun pret
1945EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc

 

Ziua 1: Bucure┼čti – Lisabona (4 nop┼úi) 

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroportul Henri Coand─â pentru zborul c─âtre Lisabona. Sosire ┼či transfer în zona Lisabona/Estoril-Cascais la hotel de 3*.
 

Ziua 2: Lisabona - Arrabida - Sesimbra

Scurt tur panoramic în Lisabona pentru a admira Cartierul Baixa ┼či centrul istoric – Praca do Comercio, Arco Rua Augusta, Casa dos Bicos, prim─âria (locul unde s-a proclamat Rep. Portugalia), Pia┼úa Don Pedro, Teatrul Na┼úional, Palatul Con┼úilor de Almada, Pia┼úa Smochinilor, Gara Rossio, Biserica San Antonio de Sé (ridicat─â pe locul unde se presupune c─â s-a n─âscut Sf. Anton), Catedrala (cu aspect de fort─ârea┼úa), castelul Sao Jorge (fosta re┼čedin┼ú─â regal─â în sec. 13-14), Turnul Belem, simbolul Lisabonei, M─ân─âstirea Jeronimos (unde este înmormântat Vasco Da Gama).

Excursie op╚Ťional─â la Arrabida ┼či Sesimbra. Travers─âm Podul 25 Aprilie pentru a ne bucura de o priveli┼čte incredibil─â asupra Lisabonei din Statuia lui Christos – o copie a statuii Corcovado din Brazilia, construit─â pentru eroii din cel de-al Doilea R─âzboi Mondial. Mergem mai departe spre Azeitao – unde se produce vestitul vin de Muscatel. Op┼úional se poate vizit─â o cram─â ┼či degusta vinul Muscatel. Se va vizit─â apoi un centru de produc┼úie de “Azulehos” pl─âcu╚Ťele de ceramic─â. Dup─â-amiaz─â se va ajunge la Sesimbra ┼či se va continu─â excursia de-a lungul Mun┼úilor Arrabida c─âtre Setubal. Seara travers─âm Podul Vasco Da Gama, lung de 17 km ┼či ne întoarcem la hotel. Cazare în Lisabona.  

 

Ziua 3: Lisabona - Sintra - Cascais - Estoril 

Excursie la Sintra, Cabo da Roca, Cascais & Estoril. Popas la Sintra, fost─â re┼čedin┼ú─â de var─â a Regilor Portugaliei pentru a vedea Palatul Na┼úional, Palatul da Pena ┼či pitorescul sat Sao Pedro renumit pentru magazinele de antichit─â┼úi. Continu─âm excursia c─âtre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Scurt─â oprire în Cascais sau Estoril. Dup─â-amiaz─â timp liber la dispozi┼úie în Lisabona pentru plimbare, vizitarea Muzeului Cale┼čtilor sau a Muzeului Gulbenkian. Seara, op┼úional, cin─â la un restaurant speci´Čüc cu muzic─â fado. Cazare în Lisabona.  
  

 

Ziua 4: Lisabona - Fatima - Batalha - Nazare - Obidos 

Excursie op╚Ťional─â la Fatima, Batalha, Nazare ┼či Obidos. Fatima este un renumit centru religios ┼či de pelerinaj, ridicat pe locul unde, în 1917, au avut loc mai multe apari┼úii ale Fecioarei Maria. Excursia continu─â cu o vizit─â la M─ân─âstirea Batalha, capodoper─â a arhitecturii portugheze gotice din sec. al XIV-lea. Oprire la Nazare, un pitoresc ora┼č pesc─âresc. Continu─âm cu vizitarea ora┼čului medieval Obidos, un exemplu clasic de a┼čezare forti´Čücat─â, cu str─âzi înguste ┼či case albe. Cazare Lisabona.
 

 

Ziua 5: Lisabona - Casablanca (3 nop╚Ťi)

Transfer la aeroport pentru zborul c─âtre Casablanca, cel mai mare ora┼č din Maroc, unde arhitectura de tip islamic se îmbin─â armonios cu stilul art deco, magazine luxoase ┼či unul dintre cele mai mari bazaruri din lume. Hotel 4*.  
 

 

Ziua 6: Casablanca - Azemmour (72 Km) 

Tur panoramic cu autocarul. Vedem Moscheea lui Hassan al II-lea, Cartierul Anfa, La Corniche (promenada de pe malul oceanului), Palatul Mohamed V, medina, Pia┼úa Na┼úiunilor Unite, Cartierul Habous (cartier marocan tipic), Cartierul evreiesc Lusitania cu Muzeul Iudaismului Marocan, singurul de acest fel din lumea islamic─â, Biseric─â Nôtre-Dame de Lourdes, apoi Marabout cu “Altarul lui Sidi Abderrahman”, loc sfânt pentru islamici, accesibil numai când se retrag apele. Op┼úional, excursie cu autocarul în Azemmour (ora┼čul arti┼čtilor), situat pe malurile râului Oum-Errabiaa, inclus pe lista patrimoniului mondial cultural, UNESCO. Vizit─â în ora┼čul forti´Čücat El Jadida, ora┼č balnear (aflat la 100 km de Casablanca), singur─â a┼čezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorit─â numeroaselor cl─âdiri medievale construite de portughezi. Timp liber pentru plaj─â ┼či baie în Atlantic. Seara, op┼úional, cin─â tradi┼úional─â în Fez.  
 

 

Ziua 7: Casablanca – Rabat (1 noapte) (95 Km) 

Plecare spre Rabat, capitala administrativ─â a Marocului. Admir─âm  Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed V, Galeriile Bab El Kebir, Ouadayas Kasbah (o fort─ârea┼úa din secolul al XII-lea care ad─âposte┼čte muzeul artei marocane, un “ora╚Ö în ora╚Ö”, situat la marginea ora┼čului Rabat cu decora┼úiuni originale ┼či cu vestita gr─âdin─â Andaluz─â), Palatul Regal (doar exterior). Cazare în Rabat, la hotel 3*. 
 

 

Ziua 8: Rabat - Meknes - Volubilis – Fez (2 nop┼úi) (275 Km) 

Deplasare c─âtre Fez cu oprire în ora┼čul Meknes, supranumit “ora╚Öul sutelor de minarete” ┼či una dintre cele patru capitale imperiale ale Marocului, ora┼čul-re┼čedin┼ú─â al vizirilor Merindes înc─â din secolul al XII-lea, înconjurat de 40 km de ziduri de protec┼úie. Vom admira Medersa Bou Inania (cea mai mare ┼×coal─â de Coran din Maroc din anul 1358, numit─â dup─â Sultanul Abu Inan), Poarta Bab Mansou, considerat─â una dintre cele mai frumoase por┼úi din lume. Op┼úional, excursie la Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Cazare în Fez la hotel 3*. 
 

 

Ziua 9: Fez - Capitala Înv─â┼úa┼úilor, Perla Lumii Arabe 

Fez este cel mai vechi ora┼č islamic din lume. Este împ─âr┼úit în trei: ora┼čul vechi, cu prima atestare documentar─â în anul 809, ra┼čul medieval, construit în secolul al XIII-lea ┼či ora┼čul nou, construit în 1912. Vizit─âm Medina Fez el Bali, Medersa El Attarine (┼×coala Coranica), Pia┼úa Nejjarine, Moscheea Karaouyine care este ╚Öi cea mai veche universitate din lume, ╚Öcoala Bou Inania, fondat─â în 1350.  
 

 

Ziua 10: Fez - Marrakech (2 nop┼úi) (539 Km) 

Plecare spre Marrakech situat la poalele Mun┼úilor Atlas, renumit pentru gr─âdinile ┼či monumentele sale de arhitectur─â din partea veche a ora┼čului. Vizit─âm Gr─âdinile  Agdal, Moscheea al–Koutoubya, Moscheea Ben Youssef, necropola Saadiana, Palatul Bahia, Pia┼úa Djemaa El Fna. Cazare în Marrakech. Hotel  3*.
 

 

Ziua 11: Marrakech - Ouarzazate (205 Km) 

Op┼úional, excursie la Ouarzazate, numit ┼či “Poarta c─âtre de┼čertul Sahara”. Pentru a ajunge aici vom travers─â Pasul Tizi n'Tichka (2260 m altitudine). Aici, se viziteaz─â o veche cetate berber─â, construit─â numai din chirpici. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou de┼čertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se întinde la nesfâr┼čit de┼čertul Sahara. În imediata vecin─âtate se a´Čéa ora┼čul forti´Čücat (“ksar”) Ait Benhaddou, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, una dintre cele mai importante a┼čez─âri forti´Čücate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara ┼či Marrakech unde au fost turnate mai multe filme.  
 

 

Ziua 12: Marrakech – Casablanca 

Plecare spre Casablanca. Cazare în Casablanca, Hotel 4*. 

  

Ziua 13: Casablanca - Bucure┼čti 

Transfer la aeroport pentru zborul de retur. 


Azemmour & El Jadida - 50 euro/persoan─â 
Ouarzazate - 67 euro/persoan─â 
Cin─â Tradi╚Ťional─â în Fez - 44 euro/persoan─â 
Volubilis - 50 euro/persoan─â

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

* Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculeaz─â.

 • Cartierul Baixa si centrul istoric al Lisabonei
 • Belem - zona cea mai veche a ora┼čului Lisabona
 • Podul Vasco da Gama
 • Palatul da Pena din Sintra - fosta re┼čedin┼ú─â de var─â a regilor Portugaliei
 • M─ân─âstirea Batalha
 • Casablanca - cel mai mare ora┼č din Maroc
 • Ouadayas Kasbah de lâng─â Rabat - o fort─ârea┼ú─â din secolul al XII-lea care adaposte┼čte muzeul artei marocane
 • Fez - cel mai vechi ora┼č istoric din lume
 • Ouarzazate, numit ┼či 'Poarta c─âtre desertul Sahara'

 

Viziteaz─â Portugalia ┼či Maroc 
în perioada mai – octombrie 
Clima: mediteranean─â
Moneda: euro în Portugalia ╚Öi dirham în Maroc 
Ce sa lua╚Ťi în bagaj: haine ╚Öi înc─âl╚Ť─âri comode, ochelari de soare, crem─â solar─â, costum de baie 
Ce s─â cump─âra╚Ťi: produse din ceramic─â, lumân─âri decorative, condimente, covoare, argan
Mâncare ╚Öi b─âutur─â: ‘’Pasteis de nata’’ (faimoasa tart─â portughez─â umplut─â cu crem─â de ou ┼či presarat─â cu zah─âr pudr─â ┼či scor┼úi┼čoar─â). De preferat, cump─âra╚Ťi din magazinele unde vede╚Ťi c─â le fac proaspete; supa marocana ‘’ Harira’’(rosii, linte ╚Öi n─âut).

 

Bilete de avion București-Lisabona/Lisabona-Casablanca/Casablanca-București

Taxe aeroport
4 nop╚Ťi de cazare cu mic dejun hotel de 3* în Lisabona
3 nop╚Ťi de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 4* în Casablanca
1 nop╚Ťi de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hotel de 3* în Rabat
2 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 3* în Fez
2 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina - meniu turist), la hoteluri de 3* în Marrakech
Transport cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Asisten╚Ťa turistic─â în limba român─â

 

 


 • Supliment plecare aprilie/Pa╚Öte si iunie 275 euro/persoana
 • Excursiile op╚Ťionale
 • Serviciile de ghid local
 • Nu sunt incluse taxele locale de oras/statiune.
 • Supliment camera dubla tip twin (doua paturi).
 • Orice alt serviciu neinclus în program

Suplimente cazare:

Single  589  - euro

A treia persoan─â în camer─â dubl─â  - 1845   euro

Copil 2 – 11.99 ani în camer─â cu p─ârin╚Ťii - 1690  euro

Hoteluri 4* Portugalia ╚Öi 5* Maroc  - 550 euro*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

circuite portugalia-maroc 2023, Portugalia 2023, Maroc 2023, Lisabona, Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat, Fatima, Sintra, Cascais, Estoril, vacanta Portugalia, vacanta Maroc, circuit Portugalia, circuit Maroc, Africa, Europa, Europa de Vest, circuit Europa, circuit Africa, vacanta Europa, Belem, Podul Vasco da Gama, Palatul da Pena

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,89000EUR
12 nopti

Info Practic

Viziteaz─â Portugalia ┼či Maroc 
în perioada mai – octombrie 
Clima: mediteranean─â
Moneda: euro în Portugalia ╚Öi dirham în Maroc 
Ce sa lua╚Ťi în bagaj: haine ╚Öi înc─âl╚Ť─âri comode, ochelari de soare, crem─â solar─â, costum de baie 
Ce s─â cump─âra╚Ťi: produse din ceramic─â, lumân─âri decorative, condimente, covoare, argan
Mâncare ╚Öi b─âutur─â: ‘’Pasteis de nata’’ (faimoasa tart─â portughez─â umplut─â cu crem─â de ou ┼či presarat─â cu zah─âr pudr─â ┼či scor┼úi┼čoar─â). De preferat, cump─âra╚Ťi din magazinele unde vede╚Ťi c─â le fac proaspete; supa marocana ‘’ Harira’’(rosii, linte ╚Öi n─âut).