Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc
Cel mai bun pret
de la 999EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc Circuit Portugalia - Maroc

Circuit Portugalia - Maroc

Ziua 1: Bucuresti - Lisabona (5 nopti)

Intalnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroportul din Bucuresti pentru zborul catre Lisabona. Sosire si transfer pentru zona Lisabona/Estoril-Cascais la hotel de 3***, Hotel Vip Inn Berna sau similar. Mese incluse: Cina de bun venit.


Ziua 2: Lisabona

Mic dejun. Tur panoramic de oras Lisabona pentru a admira: Cartierul Baixa si centrul istoric
- Praca do Comercio, Arco Rua Augusta, Casa dos Bicos, primaria (locul unde s-a proclamat Rep. Portugalia), P-ta Don Pedro, Teatrul National, Palatul Contilor de Almada, P-ta Smochinilor, Gara Rossio, Biserica San Antonio de Sé (ridicata pe locul unde se presupune ca s-a nascut Sf. Anton), Catedrala (cu aspect de fortareata), castelul Sao Jorge (fosta resedinta regala in sec. 13-14).

Continuarea plimbarii catre Belem (zona cea mai verde a orasului, denumirea se refera la Bethleem ce aminteste de implicarea tarii in cruciade) pentru a vedea simbolul Lisabonei - Turnul Belem, Manastirea Jeronimos (unde este inmormantat Vasco Da Gama). Dupa-amiaza, va recomandam o vizita la Oceanarium – unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Cazare in Lisabona. Mese incluse : Mic dejun si cina in cadrul hotelului.


Ziua 3: Lisabona - Estoril Arrabida & Sesimbra

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau excursie optionala de 1 zi la Arrabida si Sesimbra. Se traverseaza Podul 25 Aprilie pentru a ne bucura de o priveliste incredibila asupra Lisabonei din Statuia lui Christos - o copie a statuii Corcovado din Brazilia, construita pentru eroii din cel de-al doilea razboi mondial. Se continua catre Azeitao - unde se produce vestitul vin de Muscatel.

Optional se poate vizita o crama si degusta vinul Muscatel. Se va vizita apoi un centru de productie de “Azulehos” binecunoscutele placute de ceramica. Dupa-amiaza se va ajunge la Sesimbra si se va continua excursia de-a lungul Muntilor Arrabida catre Setubal. Seara se traverseaza vestitul Pod Vasco Da Gama-lung de 17 km si se va face transferul la hotel. Mese incluse : Mic dejun si cina in cadrul hotelului.


Ziua 4: Lisabona - Sintra - Cascais - Estoril

Mic dejun. Excursie optionala la Sintra-Cabo de Roca, Cascais & Estoril. Popas la Sintra fosta resedinta de vara a Regilor Portugaliei pentru a vedea Palatul National, Palatul da Pena (un amestec de minarete arabe, turnuri gotice, cupole renascentiste si ferestre manueline) si pitorescul sat Sao Pedro renumit pentru magazinele de antichitati.

Continuam excursia catre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Scurta oprire in Cascais sau Estoril. Dupa – amiaza timp liber la dispozitie in Lisabona pentru plimbare, vizitarea Muzeului Calestilor sau a Muzeului Gulbenkian, faimoasa colectie de arta. Seara, optional - cina la un restaurant specific cu muzica fado. Cazare in Lisabona. Mese incluse : Mic dejun si cina in cadrul hotelului.


Ziua 5: Lisabona - Fatima - Batalha - Nazare - Obidos

Mic dejun. Excursie optionala la Fatima, Batalha, Nazare si Obidos. Fatima este un renumit centru religios si de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria, in anul 1917. Excursia continua cu o vizita la Manastirea Batalha, capodopera a arhitecturii portugheze gotice sec. al XIV-lea. Oprire la Nazare, un pitoresc oras pescaresc. Continuam cu vizitarea orasului medieval Obidos, un exemplu clasic de asezare fortificata, cu strazi inguste si case albe. Cazare Lisabona. Mese incluse: Mic dejun si cina in cadrul hotelului.


Ziua 6: Lisabona - Casablanca

Transfer la aeroport pentru zborul catre Casablanca. Casablanca este cel mai mare oras din Maroc cu un port foarte activ, unde arhitectura de tip islamic se imbina armonios cu stilul art deco, cu magazine luxoase si unul dintre cele mai mari bazaruri din lume. Hotel Anfaport 4****, Bd. Les Almohades, Casablanca, Maroc sau similar. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 7: Casablanca - Azemmour (72 Km)

Tur panoramic cu autocarul: Moscheea lui Hassan al II-lea, Cartierul Anfa, La Corniche (bulevardul de promenada pe malul oceanului), Palatul Mohamed V cu fantana, Medina, Piata Natiunilor Unite, Cartierul Habous (cartier marocan tipic), Cartierul evreiesc Lusitania cu Muzeul Iudaismului Marocan, singurul de acest fel din lumea islámica, Biserica Notre-Dame de Lourdes din anul 1956, apoi Marabout cu “Altarul lui Sidi Abderrahman”, loc sfant pentru islamici, accesibil numai cand se retrag apele, se va admira de la distanta pe celebra Cornisa.

Optional, excursie de 1 zi cu autocarul in pitorescul orasel Azemmour (orasul artistilor), situat pe malurile raului Oum-Errabiaa, fiind inclus pe lista patrimoniului mondial cultural, UNESCO. Iubitorii de suveniruri vor fi incantati sa faca o plimbare prin magazinele de artizanat. Apoi, vizita in orasul fortificat El Jadida, cunoscut ca oras balnear sau “orasul nou” la 100 km de Casablanca, singura asezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorita numeroaselor cladiri medievale lasate de portughezi. Timp liber pentru plaja si baie in Atlantic. Seara optional, cina traditionala in Fez. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 8: Casablanca - Rabat (1 noapte) (95 Km)

Plecare spre Rabat, capitala administrativa a Marocului. Vom admira obiectivele turistice: Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed V, Galeriile Bab El Kebir, Ouadayas Kasbah (o fortareata din secolul al XII-lea care adaposteste muzeul artei marocane, un “oras in oras”, situat la marginea orasului Rabat cu decoratiuni originale si cu vestita gradina Andaluza), Palatul Regal (doar exterior).

Cazare in Rabat Ibis Rabat, Address: 32-34 Rue A. El Ghafiki sau similar. Place De La Gare, Rabat. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 9: Rabat - Meknes - Volubilis – Fez (2 nopti) (275 Km)

Deplasare catre Fez cu oprire in orasul Meknes, supranumit “orasul sutelor de minarete” si una dintre cele patru capitale imperiale ale Marocului, orasul resedinta a vizirilor Merindes inca din secolul al XII-lea, inconjurat de 40 km de ziduri de protectie.

Vom admira obiectivele turistice: Medersa Bou Inania (cea mai mare Scoala de Coran din Maroc din anul 1358, numita dupa Sultanul Abu Inan), Poarta Bab Mansou, considerata una dintre cele mai frumoase porti din lume. Medina este animata de povestitori, dresori si saltimbanci. Orasul Meknes este inclus de UNESCO in Patrimoniul Cultural al Umanitatii.

Optional, excursie la Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Intalnim aici cele mai de pret vestigii romane precum mozaicurile de paviment, foarte bine conservate din casele unor locuitori instariti.

Cazare in Fez. Fes Inn 3***, Rue Sidi Brahim 47, 30000, Fez sau similar. Mese incluse: Mic dejun si cina.


 

Ziua 10: Fez - Capitala Invatatilor, Perla Lumii Arabe

Daca ajungeti in Fez veti putea sa afirmati ca ati vizitat cel mai vechi oras islamic din lume.
Este impartit in trei: orasul nou, construit in 1912, orasul medieval, construit in secolul al XIII-lea si orasul vechi, cu prima atestare documentara in anul 809. Vom vizita obiectivele turistice: Medina Fez el Bali, Medersa El Attarine (Scoala Coranica), Piata Nejjarine, Moscheea Karaouiyine, Bou Inania (Scoala Coranica). Aici se gaseste si cea mai veche universitate din lume, din acest motiv a devenit orasul filozofilor, al teologilor, centrul artelor islamice. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 11: Fez - Marrakech (2 nopti) (539 Km)

Plecare spre Marrakech situat la poalele Muntilor Atlas, fiind renumit pentru gradinile si monumentele sale de arhitectura din partea veche a orasului, numita Medina. Vom admira obiectivele turistice: Gradinile  Agdal, Moscheea al–Koutoubya, Moscheea Ben Youssef, necropola Saadiana, Palatul Bahia, Piata Djernaa-El-Fna, centrul vital al Marrakech-ului in jurul caruia s-a dezvoltat orasul vechi.

Cazare in Marrakech. Hotel Corail 3***, 18 Avenue Hassan Ii, Gueliz ,40000 Marrakech sau similar. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 12: Marrakech - Ouarzazate (205 Km)

Optional, excursie la Ouarzazate, numit si “Poarta catre desertul Sahara”. Pentru a ajunge aici vom traversa Pasul Tizi n'Tichka (2260 m altitudine), admirand nenumarate asezari cu case de pamant care adapostesc familii numeroase, raspandite prin vaile muntilor. Aici, se viziteaza o veche cetate berbera, construita numai din chirpici.

Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se intinde la nesfarsit desertul Sahara. In imediata vecinatate se afla orasul fortificat (“ksar”) Ait Benhaddou, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, una dintre cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakech, pe care erau transportati sclavi, aur, fildes si sare. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 13: Marrakech - Casablanca

Transfer in Casablanca. Cazare in Casablanca - Hotel Anfaport, Bd. Les Almohades, Casablanca, Maroc sau similar. Mic dejun si cina.


Ziua 14: Casablanca - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Casablanca pentru zborul de retur.

Excursia la Sintra ~ 68 euro de persoana si include: transport, ghid si intrari
Arrabida si Sesimbra ~ 68 euro de persoana si include: transport, ghid si intrari
Obidos-Batalha-Nazare-Fatima ~ 68 euro de persoana si include: transport, ghid si intrari
Excursie Azemmour & El Jadida ~ 38 euro de persoana si include: transport, ghid
Excursie Quarzazate ~ 65 euro de persoana si include: transport, ghid, pranz
Cina Traditionala in Fez ~ 35 euro de persoana si include: transport, ghid local si cina
Volubilis ~ 42 euro de persoana si include: transport, ghid.

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

  • Cartierul Baixa si centrul istoric al Lisabonei
  • Belem - zona cea mai veche a orasului Lisabona
  • Podul Vasco da Gama
  • Palatul da Pena din Sintra - fosta resedinta de vara a regilor Portugaliei
  • Manastirea Batalha
  • Casablanca - cel mai mare oras din Maroc
  • Ouadayas Kasbah de langa Rabat- o fortareata din secolul al XII-lea care adaposteste muzeul artei marocane
  • Fez - cel mai vechi oras istoric din lume
  • Ouarzazate, numit si 'Poarta catre desertul Sahara'

PLECARI       SOSIRI
Otopeni   07:00 -  Lisabona  09:35

Casablanca  16:10 - Lisabona 18:10

Lisabona 00:15 - Otopeni  06:15

Clima: mediteraneana

Perioade recomandate: mai-octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, ochelari de soare, crema solara, costum de baie

Ce sa cumparati: produse din ceramica, lumanari decorative, condimente , covoare, argan

Mancare si bautura: ‘’Pastéis de nata’’- faimoasa tarta portugheza umpluta cu crema de ou si presarata cu zahar pudra si scortisoara; supa marocana

‘’Harira’’- are la baza rosii impreuna cu linte si naut.

Bilete de avion Bucuresti-Lisabona/Lisabona-Casablanca/Casablanca-Bucuresti
5 nopti de cazare cu mic dejun hotel de 3*** in Lisabona
3 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4**** in Casablanca
1 nopti de cazare cu mic dejun si cina  la hotel de 3*** in Rabat
2 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*** in Fez
2 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*** in Marrakech
Transport cu autocarul/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Biletele de intrare: Bahia Palace si Saadians Tombs
Asistenta turistica in limba romana


Taxele de aeroport (290 euro/persoana) pentru zborul Bucuresti - Casablanca - Bucuresti

Taxele de aeroport (159 euro/persoana) pentru zborul Lisabona-Casablanca
Supliment Hoteluri 4* in Portugalia & supliment hoteluri 5* in Maroc: 229/adult

Supliment obligatoriu plecare Paste 279 euro/persoana

Excursiile optionale

Serviciile de ghid local

Asigurare medicala

Asigurare storno
Orice alt serviciu neinclus in program

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

circuite portugalia-maroc 2019, Portugalia 2019, Maroc 2019, Lisabona, Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat, Fatima, Sintra, Cascais, Estoril, vacanta Portugalia, vacanta Maroc, circuit Portugalia, circuit Maroc, Africa, Europa, Europa de Vest, circuit Europa, circuit Africa, vacanta Europa, Belem, Podul Vasco da Gama, Palatul da Pena

Rezervare online

Serviciu Perioade Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Perioade
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,99800EUR
13 nopti

Info Practic

Clima: mediteraneana

Perioade recomandate: mai-octombrie

Ce sa luati in bagaj: haine si incaltari comode, ochelari de soare, crema solara, costum de baie

Ce sa cumparati: produse din ceramica, lumanari decorative, condimente , covoare, argan

Mancare si bautura: ‘’Pastéis de nata’’- faimoasa tarta portugheza umpluta cu crema de ou si presarata cu zahar pudra si scortisoara; supa marocana

‘’Harira’’- are la baza rosii impreuna cu linte si naut.