Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive

Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive
Cel mai bun pret
4390EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive Circuit Sri Lanka si sejur in Maldive

Sri Lanka și sejur în Maldive

Fie alegi Sri Lanka și Maldive pentru luna de miere, fie le alegi pur și simplu pentru relaxare și multe alte activități fascinante!

 

Ziua 1: Bucureşti - Colombo

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucureşti pentru zborul către Colombo. Se zboară noaptea.

 

Ziua 2: Colombo (1 noapte) 

Tur panoramic al capitalei Sri Lanka, unde vedem vechiul Turn cu Ceas, numeroasele clădiri în stil colonial britanic, Palatul Preşedintelui, Centrul Internaţional de Conferinţe Bandaranaike şi bazarul Pettah. Cazare în zona Colombo, Global Towers 3*. 
 

 

Ziua 3: Colombo – Pinnawala – Dambulla - Sigiriya (186 km) (3 nopţi) 

Plecăm către Sigiriya. Pe drum ne oprim la Orfelinatul Elefanţilor din Pinnawala, unde puteţi hrăni cu biberonul puii de elefant. Centrul a luat naştere în 1975 cu 7 elefanţi orfani şi iniţial a fost înfiinţat în scop turistic dar, cu ajutorul autorităţilor şi cu sprijn din alte ţări, orfelinatul a devenit un centru educaţional de conservare. Astăzi, deoarece elefanţii se mişcă liberi într-un spaţiu foarte mare, turma a crescut, ajungând la 75 de exemplare. După-amiază, vizităm Templul de Piatră de la Dambulla, construit de regele Walagambahu în secolul I î.Hr., unul dintre cele mai impresionante temple din Sri Lanka. Complexul de 5 peşteri în care se află templul este decorat în întregime cu picturi, fiind cea mai mare suprafaţa pictată din lume  (peste 150 de sculpturi şi picturi ce îl reprezintă pe Buddha, cea mai mare fiind o sculptură de peste 14 m înălţime). Cazare în zonă, la Flower Garden Eco Village 3*. 
 

 

Ziua 4: Sigiriya – Polonnaruwa - Sigiriya (55 km) 

Dimineaţă ne îndreptăm spre oraşul Polonnaruwa, a doua capitală a ţării,  construit între secolele XI-XII. Aici vedem ruinele Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru splendide statui ale lui Buddha, Sala Audienţelor, Băile Lotus, statuia Regelui Parakramabahu şi Parakrama Samudraya, un lac construit de acesta, Templul Shiva şi ruinele fostului Templu Tooth. După-amiază, vizităm o plantaţie de ceai, vedem cum se produce ceaiul și gustăm din renumitul ceai Ceylon. 
 

 

Ziua 5: Sigiriya – Ritigala – Habarana - Sigiriya (53 km) 

Vizităm ruinele mănăstirii budiste Ritigala, ce datează din secolul ÎI i.Hr. Opţional, plimbare cu elefantul. Safari-ul cu elefantul de la Habarana a devenit în ultimii ani un obiectiv foarte popular în Sri Lanka pentru turiştii dornici de aventură. Vizităm Fortăreaţa de Piatră, construită în secolul V de regele Kashyapa. În interiorul acesteia se află Lion Rock, o citadelă de o frumuseţe neobişnuită, ce se ridica 200 m peste junglă, fiind cea mai bine apărată zonă din interiorul oraşului. În jurul fortăreţei se află grădini ce formează un inel natural deosebit de frumos şi frescele Heavenly Maidens, pictate cu pigmenţi naturali. 
 

 

Ziua 6: Sigiriya – Matale - Kandy (80km) (2 nopţi) 

Plecăm către Kandy. În drum ne oprim la Grădina de Condimente din Matale, unde vedem cum se fabrică condimentele şi învăţăm cum să le folosim în mâncare pentru a obţine arome deosebite. Oraşul Kandy, ultima capitală a regilor sri lankezi, face parte din siturile protejate UNESCO. Vizităm Dalada Maligawa, unde este păstrat dintele lui Buddha, unul dintre cel mai vechi lăcaş de cult budiste, inclus pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO în 1988. Opţional, seara Spectacol Tradiţional. Cazare în zona Kandy, Hotel Topaz 3*. 
 

 

Ziua 7: Kandy – Peradeniya - Kandy (10 km) 

După-amiază, tur în jurul lacului Kandy, construit de ultimul rege Sinhala, Sri Wickrama Rajasinghe în 1798 şi vizităm bazarul oraşului. Opţional, vizităm Muzeul de Pietre Preţioase. 
  
 

 
Ziua 8: Kandy – Yala - Nuwara Eliya (2 nopţi) 

Plecăm spre Kataragama, punctul de plecare pentru vizitele în Parcul Naţional Yala unde pornim într-un un safari în acest parc faimos pentru numărul mare de leoparzi, elefanţi, maimuţe şi alte mamifere. Cazare în zonă, la Galway Forest Lodge 3*.  

  

Ziua 9: Nuwara Eliya - Parcul Naţional Horton Plains  

Vizităm Parcul Naţional Horton Plains, unul din cele mai populare atracţii turistice ale ţării. Situat în cel mai înalt platou al Sri Lankai la o altitudine de 2130 m, găzduieşte sute de specii de plante, din care 29 se întâlnesc doar în Sri Lanka şi 87 de specii de păsări. 

  

Ziua 10: Colombo - Male (5 nopţi) 

Transfer la aeroport pentru zborul spre Male, capitala Insulelor Maldive. La sosire, suntem întâmpinaţi de reprezentantul local şi transferaţi cu șalupa  la Fun Island Resort 3*. 

    

Ziua 11-14: Maldive 

Timp liber pentru plajă, snorkeling sau alte activități. 
 

 

Ziua 15: Male - Bucureşti 

Transfer la aeroport pentru zborul spre București. 
 

 

Ziua 16: Sosire în Bucureşti. 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.

 

Vizitează Sri Lanka și Maldive 
tot timpul anului
Clima: tropicală
Moneda: rupie srilankeză, rupie maldiviană
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode, crema de protecție solară 
De cumpărat: pietre prețioase, bijuterii, textile
Mâncare şi băutură: orez și curry, hoppers (clătite), kottu (lipie cu legume, condimente, ouă/pui sau brânză), roti (produse de patiserie umplute cu legume picante, pește sau ou), fructe de mare. De băut: bere, ceaiuri, arrack (sevă de flori de cocos fermentată,  trestie de zahăr şi fructe)   

 

 

Bilet de avion București - Colombo - Male – București

Taxe de aeroport

13 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
Mese conform program

Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei
Ghid local
Asistența turistică

Excursiile opționale

Intrările la obiectivele turistice din program

Asigurare medicală

Asigurara storno

Supliment plecare de Paște/Revelion 750 euro/persoană 

Supliment hoteluri 4* - 750 euro/persoană 

Suplimente cazare:

- Supliment single - 810 euro

- A 3-a persoana in camera dubla/tripla - 4390 euro

- Copil 2-11,99 ani in cameră cu părinții - 3490 euro 

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

 

Asia,Sri Lanka,Maldive,sejur Maldive,vacanta Sri Lanka,vacante Sri Lanka,circuit Sri Lanka,circuite Sri Lanka,vacanta Maldive,vacante Maldive,Colombo,Pinnawala,Dambulla,Sigiriya,Polonnaruwa,Ritigala,Habarana,Matale,Kandy,Nuwara Eliya,Male

 

Rezervare online

Info Practic

Vizitează Sri Lanka și Maldive 
tot timpul anului
Clima: tropicală
Moneda: rupie srilankeză, rupie maldiviană
De luat în bagaj: ochelari de soare, pălărie de soare, haine comode, crema de protecție solară 
De cumpărat: pietre prețioase, bijuterii, textile
Mâncare şi băutură: orez și curry, hoppers (clătite), kottu (lipie cu legume, condimente, ouă/pui sau brânză), roti (produse de patiserie umplute cu legume picante, pește sau ou), fructe de mare. De băut: bere, ceaiuri, arrack (sevă de flori de cocos fermentată,  trestie de zahăr şi fructe)