Circuit Turul Indiei de Nord

Circuit Turul Indiei de Nord
Cel mai bun pret
2100EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord

Turul Indiei de Nord

Ziua 1: Bucure╚Öti - New Delhi 

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucure┼čti pentru zborul c─âtre New Delhi. Transfer la hotel pentru early check in. Tur în Old Delhi. Exist─â o diviziune clar─â între New Delhi ┼či Old Delhi (numit ┼či Ora┼čul lui Shahjahanabad). Turul include: Qutab Minar (ridicat în 1199 de Qutbuddin ca turn al victoriei, ulterior a devenit minaret al moscheei adiacente), Templul Bahai, situat în vârful Kalkaji Hill, cunoscut ┼či ca Templul Lotus datorit─â formei sale (a fost construit din marmur─â în 1987 ┼či semnific─â puritatea ┼či egalitatea tuturor religiilor), Raj Ghat (mormântul lui Mahatma Gandhi, situat pe malul râului Jamuna), Poarta Indiei (arc de triumf înalt de 42 m pe care sunt scrise numele a 85.000 solda┼úi indieni care au murit în Primul R─âzboi Mondial; sub poart─â se afl─â Mormântul Soldatului Necunoscut), Sansad Bhawan (Parlamentul), Jama Masijd (una dintre cele mai mari moschei din India, ridicat─â în 1658 de Shah Jahan, cel care a construit ┼či celebrul Taj Mahal), Fortul Ro┼ču (ridicat tot de Shah Jahan între 1639-1648; vizit─â exterioar─â), Chandni Chowk (o pia┼ú─â veche de peste 300 de ani). 
 

 

Ziua 2: Delhi – Jhansi – Khajuraho 

Diminea┼ú─â, transfer la gar─â Delhi, de unde lu─âm trenul expres pân─â la Jhansi. Din Jhansi, transfer la Khajuraho, care se viziteaz─â dup─â-amiaz─â.  În arhitectura templelor indiene, complexul Khajuraho este unic. Între anii 950-1050, sub patronajul regilor Indiei centrale au fost construite 85 temple, dintre care au rezistat trecerii timpului doar 22. 

 
Ziua 3: Khajuraho – Orchha – Jhansi – Agra 

Vizit─âm pitorescul ora╚Ö Orchha a fost fondat în 1531 de Rudra Pratap, care a ales acest loc de pe malul râului Betwa pentru capitala propriului regat. Palatul Jehangir Mahal, ridicat de Raja Bir Singh Ju Deo, ofer─â o panoram─â superb─â asupra templelor ┼či cenotafurilor din împrejurimi. Transfer la gara Jhansi de unde mergem cu trenul express pân─â la Agra. Cazare în zona Agra.  

 

Ziua 4: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur 

Tur de ora╚Ö. Istoricii sunt de p─ârere c─â Agra este legendar─â Agravana din epopeea indian─â Mahabharata. Vizit─âm celebrul Taj Mahal, construit în sec. XVII de împ─âratul Shah Jahan pentru so┼úia lui, Anjuman Bano Begum, a c─ârui ridicare a durat 22 de ani ┼či au lucrat 20.000 muncitori ╚Öi Fortul Ro┼ču care dateaz─â din sec. XVI. Structura ini┼úial─â i se datoreaz─â lui Akbar dup─â care proiectul a fost preluat de Shah Jahan, care a ad─âugat finis─ârile în marmur─â. Plec─âm spre Jaipur. Pe drum, vizit─âm ora┼čul istoric Fatehpur Sikri, ridicat de Akbar cel Mare. Se num─âra printre cele mai str─âlucite exemple arhitectonice din India, îmbinând stilurile hindus ┼či islamic. Stilul exprim─â toleran┼úa religioas─â. Cazare în zona Jaipur.


Ziua 5: Jaipur 

Turul complet al Ora┼čului Roz Jaipur, capitala Rajasthan-ului, denumit─â astfel dup─â culoarea cl─âdirilor din centrul vechi. Este situat într-o zon─â arid─â, unde în trecut a existat un lac, în prezent complet secat. 
Vizit─âm Fortul Amber (aflat la 11 km de Jaipur, a c─ârui construc┼úie a început în 1592 ┼či a fost finalizat─â de c─âtre Jai Singh I),  Palatul (ridicat de Maharaja Jai Singh II), Jantar Mantar (Observatorul din Jaipur, ridicat de Sawai Jai Singh II în 1728. Scopul principal a fost studierea mi┼čc─ârii soarelui, lunii ┼či planetelor. Aici se afl─â cel mai mare ceas solar din lume, care indic─â ora cu o precizie de 2 secunde), Palatul Hawa Mahal (cu form─â piramidal─â, 5 etaje ┼či o fa┼úad─â bogat ornamentat─â cu în─âl┼úimea de 15 m, de unde femeile din familia regal─â urm─âreau festivalurile stradale. Aici au fost turnate multe filme). 

 

Ziua 6: Jaipur – Jodhpur 

Plec─âm spre Jodhpur, ora┼č situat în De┼čertul Thar din Rajasthan. Tur de ora╚Ö, care include Fortul Mehrangarh, ce dateaz─â din sec. XV, un fost palat regal transformat în muzeu. De pe promontoriul stâncos pe care se afl─â, fortul ofer─â o panoram─â deosebit─â asupra zidurilor cet─â┼úii ┼či se poate observ─â nuan┼úa albastr─â a cl─âdirilor, ce a devenit un simbol al ora┼čului, Mehrangarh, Jaswant, Thada, Ghanta Ghar, Sadar Bazaar ┼či Palatul Umaid Bhawan. Cazare în zona Jodhpur.

 

Ziua 7: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur 

Mergem mai departe, spre Udaipur. Pe drum, vizit─âm templele jainiste din Ranakpur. Ranakpur este unul dintre cele 4 locuri de pelerinaj pentru adep┼úii credin┼úei jainiste. Templele sunt dedicate lui Adinath, primul Tirthankar (p─ârinte spiritual) al jainismului. La sosire în Udaipur, croazier─â pe lacul Pichola. Cazare în zona Udaipur.
  

 

Ziua 8: Udaipur – Pushkar 

Tur de ora╚Ö Udaipur, fost─â capital─â a regatului Mewar, fondat de Meharana Udai Singh II în 1559. Este situat într-o zon─â cu multe lacuri artificiale ┼či este cunoscut pentru luxoasele re┼čedin┼úe regale. Palatul Udaipur, amplasat pe malul lacului Pichola, este un complex monumental ce cuprinde 11 palate, fiecare cu propria curte ┼či gr─âdin─â, renumit pentru mozaicurile cu p─âuni.  Vizit─âm Palatul, Jag Mandir, Saheliyo ki Bari, Palatul Musonului. Plec─âm spre Pushkar ╚Öi ne caz─âm în zon─â. 

  
Ziua 9: Pushkar – Delhi 

Vizit─âm Pushkar (Templul Brahma, Lacul Pushkar, Pushkar Bazaar), dup─â care plec─âm spre Delhi. Cazare în zona Delhi. 
  
 

 

Ziua 10: Delhi – Bucure┼čti 

Transfer la aeroport ┼či îmbarcare pentru zborul c─âtre Bucure┼čti. 

 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostr─âzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data public─ârii programului sau serviciilor achizi╚Ťionate conform bonului de comand─â ╚Öi contractului. 

În cazul major─ârii acestora pân─â la data plec─ârii, agen╚Ťia va transmite ╚Öi va încasa de la client sumele aferente.

 

 


 

Viziteaz─â India 
Tot timpul anului 
Clima: tropical-musonic─â
Moneda: rupie indian─â
De luat în bagaj: spray împotriva ╚Ťân╚Ťarilor, p─âl─ârie de soare, ╚Öerve╚Ťele umede, solu╚Ťie antibacterian─â, înc─âl╚Ť─âminte comod─â, mici lac─âte pentru a va asigura bunurile
De cump─ârat: diamantele, pietrele pre╚Ťioase, m─ât─âsurile ╚Öi mirodeniile sunt foarte ieftine
Mâncare ┼či b─âutur─â: pani puri (col╚Ťuna╚Öi umplu╚Ťi în general cu legume), keema (carne tocat─â de capr─â sau oaie amestecat─â cu fasole verde, usturoi, ceap─â, chili ╚Öi ghimbir), chaat (cartofi sau pâine pr─âjit─â cu chili, iaurt, maz─âre, sos de tamarin ╚Öi condimente), pâine naan, paneer (brânz─â pr─âjit─â ╚Öi marinat─â), gulab jamun (gogo╚Öi din lapte praf, date prin sirop de zah─âr cu ╚Öofran, cardamom ╚Öi ap─â de trandafiri)

Bilet de avion București-Delhi-București

Taxe aeroport

Transfer aeroport-hotel-aeroport

9 nop╚Ťi de cazare cu demipensiune
Early check in cu mic dejun în prima zi
Bilete de tren Delhi-Jhansi ╚Öi Jhansi-Agra cu loc pe scaun, la vagon cu aer condi╚Ťionat

Transferuri locale cu autovehicule cu aer condi╚Ťionat
Tururi și vizite conform programului
Servicii ghid local

Plimbare cu Jeep sau elefant în Fortul Amber din Jaipur
Vizit─â la Taj Mahal
Croazier─â pe lacul Pichola din Udaipur
Taxe de intrare la monumentele incluse în program
Asisten╚Ťa turistic─â în limba român─â

 

Asigurare medical─â 
Asigurare storno
Supliment plecare de Revelion - 580 euro/persoan─â

Tax─â viz─â ╚Öi aplicare viz─â - cca 30 $ (nu se pl─âte╚Öte în conturile agentiei, ci c─âtre ╚Ťara respectiva)

Tax─â aplicare viz─â - 100 euro

Taxe foto/video la atrac╚Ťii
Intr─âri la obiective turistice
Alte servicii neincluse

 Nu sunt incluse taxele locale de oras/statiune.
Supliment camera dubla tip twin (doua paturi).

Suplimente cazare:

Single                                                        450 euro

A treia persoan─â în camer─â dubl─â           2050 euro

Copil 2 – 11.99 ani în camer─â cu p─ârin╚Ťii 1500 euro


Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

Taxa de viz─â se poate modifica, în functie de politica de vize a ╚Ť─ârii. 

india 2023, tur india de nord 2023, bilet de avion ieftin Delhi, Cazare agra, cazare jaipur, vizita taj mahal, clima india, vremea in india, limba in india, moneda india

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
4,20000EUR
9 nopti

Info Practic

Viziteaz─â India 
Tot timpul anului 
Clima: tropical-musonic─â
Moneda: rupie indian─â
De luat în bagaj: spray împotriva ╚Ťân╚Ťarilor, p─âl─ârie de soare, ╚Öerve╚Ťele umede, solu╚Ťie antibacterian─â, înc─âl╚Ť─âminte comod─â, mici lac─âte pentru a va asigura bunurile
De cump─ârat: diamantele, pietrele pre╚Ťioase, m─ât─âsurile ╚Öi mirodeniile sunt foarte ieftine
Mâncare ┼či b─âutur─â: pani puri (col╚Ťuna╚Öi umplu╚Ťi în general cu legume), keema (carne tocat─â de capr─â sau oaie amestecat─â cu fasole verde, usturoi, ceap─â, chili ╚Öi ghimbir), chaat (cartofi sau pâine pr─âjit─â cu chili, iaurt, maz─âre, sos de tamarin ╚Öi condimente), pâine naan, paneer (brânz─â pr─âjit─â ╚Öi marinat─â), gulab jamun (gogo╚Öi din lapte praf, date prin sirop de zah─âr cu ╚Öofran, cardamom ╚Öi ap─â de trandafiri)