Circuit Turul Indiei de Nord

Circuit Turul Indiei de Nord
Cel mai bun pret
2100EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord Circuit Turul Indiei de Nord

Turul Indiei de Nord

Ziua 1: București - New Delhi 

Întâlnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul din Bucureşti pentru zborul către New Delhi. Transfer la hotel pentru early check in. Tur în Old Delhi. Există o diviziune clară între New Delhi şi Old Delhi (numit şi Oraşul lui Shahjahanabad). Turul include: Qutab Minar (ridicat în 1199 de Qutbuddin ca turn al victoriei, ulterior a devenit minaret al moscheei adiacente), Templul Bahai, situat în vârful Kalkaji Hill, cunoscut şi ca Templul Lotus datorită formei sale (a fost construit din marmură în 1987 şi semnifică puritatea şi egalitatea tuturor religiilor), Raj Ghat (mormântul lui Mahatma Gandhi, situat pe malul râului Jamuna), Poarta Indiei (arc de triumf înalt de 42 m pe care sunt scrise numele a 85.000 soldaţi indieni care au murit în Primul Război Mondial; sub poartă se află Mormântul Soldatului Necunoscut), Sansad Bhawan (Parlamentul), Jama Masijd (una dintre cele mai mari moschei din India, ridicată în 1658 de Shah Jahan, cel care a construit şi celebrul Taj Mahal), Fortul Roşu (ridicat tot de Shah Jahan între 1639-1648; vizită exterioară), Chandni Chowk (o piaţă veche de peste 300 de ani). 
 

 

Ziua 2: Delhi – Jhansi – Khajuraho 

Dimineaţă, transfer la gară Delhi, de unde luăm trenul expres până la Jhansi. Din Jhansi, transfer la Khajuraho, care se vizitează după-amiază.  În arhitectura templelor indiene, complexul Khajuraho este unic. Între anii 950-1050, sub patronajul regilor Indiei centrale au fost construite 85 temple, dintre care au rezistat trecerii timpului doar 22. 

 
Ziua 3: Khajuraho – Orchha – Jhansi – Agra 

Vizităm pitorescul oraș Orchha a fost fondat în 1531 de Rudra Pratap, care a ales acest loc de pe malul râului Betwa pentru capitala propriului regat. Palatul Jehangir Mahal, ridicat de Raja Bir Singh Ju Deo, oferă o panoramă superbă asupra templelor şi cenotafurilor din împrejurimi. Transfer la gara Jhansi de unde mergem cu trenul express până la Agra. Cazare în zona Agra.  

 

Ziua 4: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur 

Tur de oraș. Istoricii sunt de părere că Agra este legendară Agravana din epopeea indiană Mahabharata. Vizităm celebrul Taj Mahal, construit în sec. XVII de împăratul Shah Jahan pentru soţia lui, Anjuman Bano Begum, a cărui ridicare a durat 22 de ani şi au lucrat 20.000 muncitori și Fortul Roşu care datează din sec. XVI. Structura iniţială i se datorează lui Akbar după care proiectul a fost preluat de Shah Jahan, care a adăugat finisările în marmură. Plecăm spre Jaipur. Pe drum, vizităm oraşul istoric Fatehpur Sikri, ridicat de Akbar cel Mare. Se număra printre cele mai strălucite exemple arhitectonice din India, îmbinând stilurile hindus şi islamic. Stilul exprimă toleranţa religioasă. Cazare în zona Jaipur.


Ziua 5: Jaipur 

Turul complet al Oraşului Roz Jaipur, capitala Rajasthan-ului, denumită astfel după culoarea clădirilor din centrul vechi. Este situat într-o zonă aridă, unde în trecut a existat un lac, în prezent complet secat. 
Vizităm Fortul Amber (aflat la 11 km de Jaipur, a cărui construcţie a început în 1592 şi a fost finalizată de către Jai Singh I),  Palatul (ridicat de Maharaja Jai Singh II), Jantar Mantar (Observatorul din Jaipur, ridicat de Sawai Jai Singh II în 1728. Scopul principal a fost studierea mişcării soarelui, lunii şi planetelor. Aici se află cel mai mare ceas solar din lume, care indică ora cu o precizie de 2 secunde), Palatul Hawa Mahal (cu formă piramidală, 5 etaje şi o faţadă bogat ornamentată cu înălţimea de 15 m, de unde femeile din familia regală urmăreau festivalurile stradale. Aici au fost turnate multe filme). 

 

Ziua 6: Jaipur – Jodhpur 

Plecăm spre Jodhpur, oraş situat în Deşertul Thar din Rajasthan. Tur de oraș, care include Fortul Mehrangarh, ce datează din sec. XV, un fost palat regal transformat în muzeu. De pe promontoriul stâncos pe care se află, fortul oferă o panoramă deosebită asupra zidurilor cetăţii şi se poate observă nuanţa albastră a clădirilor, ce a devenit un simbol al oraşului, Mehrangarh, Jaswant, Thada, Ghanta Ghar, Sadar Bazaar şi Palatul Umaid Bhawan. Cazare în zona Jodhpur.

 

Ziua 7: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur 

Mergem mai departe, spre Udaipur. Pe drum, vizităm templele jainiste din Ranakpur. Ranakpur este unul dintre cele 4 locuri de pelerinaj pentru adepţii credinţei jainiste. Templele sunt dedicate lui Adinath, primul Tirthankar (părinte spiritual) al jainismului. La sosire în Udaipur, croazieră pe lacul Pichola. Cazare în zona Udaipur.
  

 

Ziua 8: Udaipur – Pushkar 

Tur de oraș Udaipur, fostă capitală a regatului Mewar, fondat de Meharana Udai Singh II în 1559. Este situat într-o zonă cu multe lacuri artificiale şi este cunoscut pentru luxoasele reşedinţe regale. Palatul Udaipur, amplasat pe malul lacului Pichola, este un complex monumental ce cuprinde 11 palate, fiecare cu propria curte şi grădină, renumit pentru mozaicurile cu păuni.  Vizităm Palatul, Jag Mandir, Saheliyo ki Bari, Palatul Musonului. Plecăm spre Pushkar și ne cazăm în zonă. 

  
Ziua 9: Pushkar – Delhi 

Vizităm Pushkar (Templul Brahma, Lacul Pushkar, Pushkar Bazaar), după care plecăm spre Delhi. Cazare în zona Delhi. 
  
 

 

Ziua 10: Delhi – Bucureşti 

Transfer la aeroport şi îmbarcare pentru zborul către Bucureşti. 

 

 

Taxele de aeroport, securitate, autostrăzi, portuare, bagaje etc.sunt calculate conform tarifelor de la data publicării programului sau serviciilor achiziționate conform bonului de comandă și contractului. 

În cazul majorării acestora până la data plecării, agenția va transmite și va încasa de la client sumele aferente.

 

 


 

Vizitează India 
Tot timpul anului 
Clima: tropical-musonică
Moneda: rupie indiană
De luat în bagaj: spray împotriva țânțarilor, pălărie de soare, șervețele umede, soluție antibacteriană, încălțăminte comodă, mici lacăte pentru a va asigura bunurile
De cumpărat: diamantele, pietrele prețioase, mătăsurile și mirodeniile sunt foarte ieftine
Mâncare şi băutură: pani puri (colțunași umpluți în general cu legume), keema (carne tocată de capră sau oaie amestecată cu fasole verde, usturoi, ceapă, chili și ghimbir), chaat (cartofi sau pâine prăjită cu chili, iaurt, mazăre, sos de tamarin și condimente), pâine naan, paneer (brânză prăjită și marinată), gulab jamun (gogoși din lapte praf, date prin sirop de zahăr cu șofran, cardamom și apă de trandafiri)

Bilet de avion București-Delhi-București

Taxe aeroport

Transfer aeroport-hotel-aeroport

9 nopți de cazare cu demipensiune
Early check in cu mic dejun în prima zi
Bilete de tren Delhi-Jhansi și Jhansi-Agra cu loc pe scaun, la vagon cu aer condiționat

Transferuri locale cu autovehicule cu aer condiționat
Tururi și vizite conform programului
Servicii ghid local

Plimbare cu Jeep sau elefant în Fortul Amber din Jaipur
Vizită la Taj Mahal
Croazieră pe lacul Pichola din Udaipur
Taxe de intrare la monumentele incluse în program
Asistența turistică în limba română

 

Asigurare medicală 
Asigurare storno
Supliment plecare de Revelion - 580 euro/persoană

Taxă viză și aplicare viză - cca 30 $ (nu se plătește în conturile agentiei, ci către țara respectiva)

Taxă aplicare viză - 100 euro

Taxe foto/video la atracții
Intrări la obiective turistice
Alte servicii neincluse 
Taxe de oraș

Suplimente cazare:

Single                                                        450 euro

A treia persoană în cameră dublă           2050 euro

Copil 2 – 11.99 ani în cameră cu părinții 1500 euro


Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori, tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului.

Taxa de viză se poate modifica, în functie de politica de vize a țării. 

india 2023, tur india de nord 2023, bilet de avion ieftin Delhi, Cazare agra, cazare jaipur, vizita taj mahal, clima india, vremea in india, limba in india, moneda india

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
4,20000EUR
9 nopti

Info Practic

Vizitează India 
Tot timpul anului 
Clima: tropical-musonică
Moneda: rupie indiană
De luat în bagaj: spray împotriva țânțarilor, pălărie de soare, șervețele umede, soluție antibacteriană, încălțăminte comodă, mici lacăte pentru a va asigura bunurile
De cumpărat: diamantele, pietrele prețioase, mătăsurile și mirodeniile sunt foarte ieftine
Mâncare şi băutură: pani puri (colțunași umpluți în general cu legume), keema (carne tocată de capră sau oaie amestecată cu fasole verde, usturoi, ceapă, chili și ghimbir), chaat (cartofi sau pâine prăjită cu chili, iaurt, mazăre, sos de tamarin și condimente), pâine naan, paneer (brânză prăjită și marinată), gulab jamun (gogoși din lapte praf, date prin sirop de zahăr cu șofran, cardamom și apă de trandafiri)