Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar

Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar
Cel mai bun pret
de la 2200EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar

Safari în Kenya - Sejur în Zanzibar

 

Ziua 1: București - Nairobi (2 nopți)

Întâlnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroport pentru zborul către Nairobi, capitala Kenyei. Situat în centrul țării, Nairobi este un oraș modern și cosmopolit. Majoritatea organizațiilor internaționale care desfășoară activități în estul Africii și-au amplasat sediile aici, alegere datorată stabilității politice a statului și climei mult mai blânde. În Nairobi, te poți relaxa la întoarcerea dintr-un safari plin de aventuri de neuitat. La o distanță de mai puțin de 8 km de oraș se află Parcul Național Nairobi, unde vizitatorii pot admira gazele, zebre, girafe, bivoli, lei, leoparzi, maimuțe, rinoceri și crocodili, animale obișnuite cu turiștii și cu aparatele foto. Transfer la hotel. Cazare Nairobi. Hotel Jacaranda 4*. Mese incluse: Mic dejun.

 

Ziua 2: Nairobi

Tur de oraș în Nairobi. Traversarea centrului orașului, unde se află: Parlamentul, Muzeul Cailor Ferate și Muzeul Național. La finalul turului, se poate vizita ferma de șerpi din Nairobi. Cazare în Nairobi. Mese incluse: Mic dejun.

 

 Ziua 3: Nairobi - Parcul Național Lacul Nakuru (167 Km) (3 nopți)

Îmbarcare în mașini (câte 6 persoane în fiecare mașină) și plecare spre Parcul Național Lacul Nakuru. Scurtă oprire pentru o superbă panoramă către Marele Graben sau Marele Rift. În Kenya, de-a lungul acestei zone se afla numeroase lacuri vulcanice care atrag păsările flamingo. Cele mai bune priveliști ale acestei zone sunt oferite de drumul către Lacul Nakuru, venind din Nairobi. Se continuă drumul până la cabana de lângă Lacul Nakuru. După-amiază, plimbare prin parc. Cazare în zona Nakuru (cazare în  "tent camp"). Mese incluse: Mic dejun, prânz și cină.

 

 Ziua 4: Parcul Național Lacul Nakuru

O primă zi petrecută în Parcul Național de lângă Lacul Nakuru. Acest lac este cel mai important din Kenya dintre cele situate de-a lungul Grabenului. Lacul este celebru nu numai pentru spectacolul dat de colonia de păsări flamingo (1,5 milioane exemplare), ci și pentru celelalte peste 450 de specii de păsări, care pot fi admirate în parc. Ornitologii au descris acest parc că fiind cel mai mare spectacol de păsări din lume. Aici întâlnim și hipopotami, rinoceri negri, girafe, mai multe specii de antilope, lei și leoparzi. Plimbări cu mașina prin parc, în cursul dimineții și după-amiază. Pranzul si cina se iau la cabana. Mese incluse: Mic dejun, prânz și cina.

 

 Ziua 5: Parcul Național Lacul Nakuru

Dimineața, plimbare prin parc. După-amiază liberă, pentru odihnă sau plimbare prin parc. Vizita în acest parc ne oferă o experiență unică, ce merită trăită cel puțin o data în viață. Prânz și cină în tent camp. Mese incluse: Mic dejun, pranz și cina.


 Ziua 6: Parcul Național Lacul Nakuru - Parcul Național Masai Mara (208 Km) (2 nopți)

Plecare din dreptul Lacului Nakuru spre sudul statului Kenya, unde se afla Parcul Național Masai Mara. Sosire în parc și cazare în tent camp. După prânz, se pornește într-o plimbare cu mașină prin Parcul Național Masai Mara, care se întinde pe o suprafață de 1600 kmp și se continuă în Tanzania cu Parcul Național Serengeti. Platourile parcului oferă turiștilor posibilitatea să admire numeroase turme de girafe, gazele, zebre și antilope Topi. Pădurile parcului abundă de maimuțe și multe specii de păsări, iar în zona mlăștinoasă a parcului se găsesc elefanți și bivoli.

Rezervația Mara este supranumită și Regatul Leilor datorită numărului mare de lei care trăiesc aici. Alături de lei întâlnim gheparzi, hiene și șacali. În râurile Mara și Talek se afla crocodili și hipopotami. Această rezervație este o impresionantă minune naturală, un loc unde războinicii locali Maasai împart platourile cu leii, un loc al numeroaselor turme de animale, al marilor migrații către Serengeti și al veșnicului ciclu al vieții, morții și regenerării. Cazare în tent camp. Mese incluse: Mic dejun și prânz.

 

 Ziua 7: Parcul Național Masai Mara

Puteți participa la o excursie opțională, un safari într-un imens balon. Dimineața, devreme, veți vedea cum este umflat balonul cu aer cald și înainte de răsăritul soarelui veți urca în văzduh, pentru aventura vieții. Balonul se înalță la mică distanță de pământ și astfel veți survola cele mai greu accesibile părți din rezervația naturală, având posibilitatea de a admira viața sălbatică din întreaga rezervație. La sfârșit, veți primi că suvenir un certificat care atesta călătoria cu balonul. După-amiază, plimbare cu mașina prin rezervație. Mese incluse: Mic dejun și prânz.


 Ziua 8: Parcul Național Masai Mara - Nairobi (242 Km) (2 nopți)

Plecare din rezervație spre Nairobi. Sosire în capitala Kenyei și, opțional, prânz la Restaurantul Carnivore, unul dintre cele mai populare locuri din Nairobi. Votat printre cele mai bune 50 de restaurante din lume, Carnivore este localul unde turiștii pot trăi o experiență inedită, având prilejul de a servi masa în stil african. După-amiază liberă în oraș. Cazare Nairobi, la Hotel Jacaranda 4*. Mese incluse: Mic dejun și cină.


 Ziua 9: Nairobi

Timp liber în Nairobi, pentru ultimele cumpărături sau excursie opțională la Muzeul Karen Blixen, locul unde a trăit cunoscuta scriitoare care și-a petrecut o mare parte a vieții în Africa. Se traversează zona din jurul dealului Ngong, cu oprire la Centrul Girafelor din cadrul Parcului  Nairobi, unde veți avea posibiliatea  hrăniți puii de girafă. Retur, după-amiaza, în Nairobi.  Mese incluse: Mic dejun.

 

 Ziua 10: Nairobi - București sau OPȚIONAL Zanzibar (5 nopți)

 Pentru persoanele care nu vor opta pentru sejur prelungit în Zanzibar, transfer la aeroportul din Nairobi pentru zborul către București.  Mese incluse: Mic dejun.

 

 Ziua 11: Zanzibar - Stone Town

Astăzi vizităm  Stone Town, capitala Zanzibarulul, ce face  parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, centrul cultural al Zanzibarului, construit de negustorii arabi și indieni din piatră  de coral, în sec. XIX. Stone Town a fost pentru o scurtă perioada (1840-1856) capitala Imperiului Otoman. Orașul se mândrește cu o colecție de peste 500 de uși sculptate din lemn (unele vechi de  300 de ani), un Fort Arab construit în  anul 1700-astăzi deschis publicului, Palatul Sultanului, din sec. XIX,  alte obiective construite   în perioada arabă. Beit-EI-Ajaib  sau Casa Minunilor a fost  construită de Sultan Seyyid Barghash pentru ceremonii. Arhitectura sa, Swahili, încorporează elemente din stilurile arab, persan, indian, european și african. Stone Town este un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, fiind unul dintre principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est și în același timp baza de unde oponenții, precum marele explorator David Livingstone, au desfășurat o campanie pentru abolirea sclaviei. Mese incluse: Mic dejun și cină.


 Ziua 12: Zanzibar - Peșterile Mangapwani (44 Km)

Excursie opțională la Peșterile Mangapwani. După desființarea sclavagismului în 1897, comerțul cu sclavi a căzut practic în subteran. Mangapwani certifica acest lucru: o peșteră naturală folosită pentru încarcerarea sclavilor, ținuți aici până când erau transportați în secret pe vasele care îi duceau mai apoi în piețele din Europa și India. Prima este o peșteră naturală care avea un bazin cu apă proaspătă, iar a doua este făcută de oameni ca o celulă rece și întunecoasă, unde erau forțați să intre sclavii.  Mic dejun si cină.


Ziua 13: Zanzibar - Spice Tour

 Excursie opțională-Turul condimentelor. Zanzibar este “Insula Mirodeniilor”, arhipelag unde una dintre principalele surse de venit este cultivarea și exportul de condimente (cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir). Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. O plimbare pe aleile întortocheate, cu casele cu uși din lemn gravate și balcoane ornate, cu mirosul de mirodenii plutind în aer, va va duce înapoi în timp, în epoca de prosperitate a sclavagismului și a comerțului cu mirodenii. Plantațiile produc astăzi peste 50 de soiuri de condimente și fructe. Mese incluse: Mic dejun și cină.

 

 Ziua 14: Zanzibar - Dar Es Salaam (240 Km)

 Excursie opțională la Dar Es Salaam, primul oraș al Tanzaniei. Leagănul păcii, capitala Tanzaniei a fost inițial un sat pescăresc, pe care la mijlocul secolului al XIX-lea, sultanul Zanzibarului l-a transformat în port și centru comercial. Astăzi, este o metropolă de 1,5 milioane de locuitori, unde bărci tradiționale arabe se amestecă printre imense vase trans-oceanice. Ca majoritatea orașelor africane, Dar Es Salaam este plin de contraste, cu străzi aglomerate în zone pitorești, piețe Kariakoo, dar și bulevarde modern, în cartierul guvernamental. Domină arhitectura swahili, care încorporează elemente din stilurile arab, persan, indian, european și african.  Mic dejun si cina


 Ziua 15: Zanzibar - Nairobi - București

 Transfer la aeroport pentru zborul de retur către București.

Muzeul Karen Blixen  - 102 euro/persoană 
Zbor cu balonul cu aer cald - 392 euro/persoană
Insula Mangapwani  - 98 euro/persoană
Safari in Tanzania -  102 euro/ persoană
Dar Es Salaam - 78 euro/ persoană 
Spice Tour - 75 euro/persoană 
Stone Town si Prison Island -  88 euro/persoană 

Tarifele excursiilor sunt calculate pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tarifele excursiilor se recalculează

Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Parcul Național Nairobi

Centrul orașului Nairobi, cu Parlamentul, Muzeul Căilor Ferate și Muzeul Național

Lacul Nakuru

Parcul Național Masai Mara

Stone Town - capitala Zanzibarulul, Patrimoniul Mondial UNESCO

Peșterile Mangapwani

 

Vizitează Kenya și Zanzibar 
În perioadele Iunie - septembrie si decembrie – martie
Clima: tropicală, cu două anotimpuri ploioase:
aprilie – mai si octombrie - noiembrie
Moneda: shilling
Limba: swahili
De luat în bagaj: haine și încălțări comode, cremă cu protecție solară, haine impermeabile, spray de insecte
De cumpărat: Obiecte facute de mestesugarii locali, sculpture makonde, esarfe, kiondos (genti si cosuri din sisal) si bijuterii din par de elefant
Mancare și băutură: pilau – un fel de orez picant si biriani – o mancare picantă cu carne, ca, lapte de cocos.
Recomandări: malaria, holera și febra galbena sunt foarte răspândite. Beți doar apă îmbuteliată, nu mâncați salate sau legume negătite. Recomandăm vaccinurile împotriva meningitei, poliomielitei, tetanosului, difteriei și rabiei.

Bilete de avion București - Nairobi și retur
9 nopți cazare, hoteluri de 3*/4* și în cabane (lodge-uri) de safari 4*/ tent-uri e safari
Mese conform itinerariului
Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerarul excursiei
Transport în safari, cu mașini de maxim 8 persoane
Ghid local pentru safari
Asistență turistică în limba română

Taxe de aeroport 368 euro/persoană
Taxe de intrare în rezervațiile naționale 435 euro/persoană
Supliment 5 nopți in Zanzibar, hotel 4* - 1249 euro/persoană 
Asigurare medicală și asigurare storno
Taxa viză Kenya, cca. 50 euro
Taxa intrare sau ieșire
Supliment plecare Paște/Revelion 279 euro

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

sejur Zanzibar, circuit Kenya, vacanta Zanzibar, vacanta Kenya, circuit Kenya, circuit Zanzibar, circuit Africa, vacanta Africa, Nairobi, Stone Town, vacanta exotica

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
4,40000EUR
9 nopti
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,77800EUR
9 nopti

Info Practic

Vizitează Kenya și Zanzibar 
În perioadele Iunie - septembrie si decembrie – martie
Clima: tropicală, cu două anotimpuri ploioase:
aprilie – mai si octombrie - noiembrie
Moneda: shilling
Limba: swahili
De luat în bagaj: haine și încălțări comode, cremă cu protecție solară, haine impermeabile, spray de insecte
De cumpărat: Obiecte facute de mestesugarii locali, sculpture makonde, esarfe, kiondos (genti si cosuri din sisal) si bijuterii din par de elefant
Mancare și băutură: pilau – un fel de orez picant si biriani – o mancare picantă cu carne, ca, lapte de cocos.
Recomandări: malaria, holera și febra galbena sunt foarte răspândite. Beți doar apă îmbuteliată, nu mâncați salate sau legume negătite. Recomandăm vaccinurile împotriva meningitei, poliomielitei, tetanosului, difteriei și rabiei.