Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar

Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar
Cel mai bun pret
de la 1889EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar Circuit Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar

Safari in Kenya - Sejur in Zanzibar

Ziua 1: Bucuresti - Nairobi (2 nopti)

Intalnire cu reprezentantul J'Info Tours pe aeroport pentru zborul catre Nairobi, capitala Kenyei. Situat in centrul tarii, Nairobi este un oras modern si cosmopolit. Majoritatea organizatiilor internationale care desfasoara activitati in estul Africii si-au amplasat sediile aici, alegere datorata stabilitatii politice a statului si climei mult mai blande. In Nairobi te poti relaxa la intoarcerea dintr-un safari plin de aventuri de neuitat. La o distanta de mai putin de 8 km de oras se afla Parcul National Nairobi, unde vizitatorii pot admira gazele, zebre, girafe, bivoli, lei, leoparzi, maimute, rinoceri si crocodili, animale obisnuite cu turistii si cu aparatele foto. Transfer la hotel. Cazare Nairobi. Hotel Jacaranda 4*, Woodvale Street, Westlands , 00800 Nairobi sau similar.

Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 2: Nairobi

Mic dejun. Tur de oras in Nairobi. Traversarea centrului orasului, unde se afla Parlamentul, Muzeul Cailor Ferate si Muzeul National. In final, se poate vizita ferma de serpi din Nairobi. Cazare in Nairobi. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 3: Nairobi - Parcul National Lacul Nakuru (167 Km) (3 nopti)

Imbarcare in masini (cate 6 persoane in fiecare masina) si plecare spre Parcul National Lacul Nakuru. Scurta oprire pentru o superba panorama catre Marele Graben sau Marele Rift. In Kenya, de-a lungul acestei zone se afla numeroase lacuri vulcanice care atrag pasarile flamingo. Cele mai bune privelisti ale acestei zone sunt oferite de drumul catre Lacul Nakuru, venind din Nairobi.

Se continua drumul pana la cabana de langa Lacul Nakuru, unde se ia pranzul. Dupa-amiaza, plimbare prin parc. Seara, cina. Cazare in zona Nakuru. Lake Nakuru Lodge, Baruti East, Nakuru, Kenya sau similar.

Mese incluse: Mic dejun, pranz si cina.


Ziua 4: Parcul National Lacul Nakuru

O prima zi petrecuta in Parcul National de langa Lacul Nakuru. Acest lac este cel mai important din Kenya dintre cele situate de-a lungul Grabenului. Lacul este celebru nu numai pentru spectacolul dat de colonia de pasari flamingo (1,5 milioane exemplare), ci si pentru celelalte peste 450 de specii de pasari care pot fi admirate in parc. Ornitologii au descris acest parc ca fiind cel mai mare spectacol de pasari din lume. Aici intalnim si hipopotami, rinoceri negri, girafe, mai multe specii de antilope, lei si leoparzi. Plimbari cu masina prin parc, in cursul diminetii si dupa-amiaza. Pranzul si cina se iau la cabana.

Mese incluse: Mic dejun, pranz si cina.


Ziua 5: Parcul National Lacul Nakuru

Mic dejun. Dimineata plimbare prin parc. Dupa-amiaza libera pentru odihna in jurul piscinei sau plimbare prin parc. Vizita in acest parc ne ofera o experienta unica ce merita traita cel putin o data in viata. Pranz si cina la cabana.

Mese incluse: Mic dejun, pranz si cina.

 

Ziua 6: Parcul National Lacul Nakuru - Parcul National Masai Mara (208 Km) (2 nopti)

Plecare din dreptul Lacului Nakuru spre sudul statului Kenya, unde se afla Parcul National Masai Mara. Sosire in parc si cazare la cabana. Dupa ce luam pranzul Ia cabana, se porneste intr-o plimbare cu masina prin Parcul National Masai Mara, care se intinde pe o suprafata de 1600 kmp si se continua in Tanzania cu Parcul National Serengeti. Platourile parcului ofera turistilor posibilitatea sa admire numeroase turme de girafe, gazele, zebre si antilope Topi. Padurile parcului abunda de maimute si multe specii de pasari, iar in zona mlastinoasa a parcului se gasesc elefanti si bivoli.

Rezervatia Mara este supranumita si Regatul Leilor datorita numarului mare de lei care traiesc aici. Alaturi de lei intalnim gheparzi, hiene si sacali. In raurile Mara si Talek se afla crocodili si hipopotami. Aceasta rezervatie este o impresionanta minune naturala, un loc unde razboinicii locali Maasai impart platourile cu leii, un loc al numeroaselor turme de animale, al marilor migratii catre Serengeti si al vesnicului ciclu al vietii, mortii si regenerarii.

Cazare la Mara Sopa Lodge, C14, Keekorok, Olooloimutio valley (Masai Mara Reserve) / Oloolaimutia Gate, Maasai Mara National / similar.

Mese incluse: Mic dejun si pranz.


Ziua 7: Parcul National Masai Mara

Astazi puteti participa la o excursie optionala, un safari intr-un imens balon. Dimineata, devreme, veti vedea cum este umflat balonul cu aer cald si inainte de rasaritul soarelui veti urca in vazduh pentru aventura vietii. Balonul se inalta la mica distanta de pamant si astfel veti survola cele mai greu accesibile parti din rezervatia naturala, avand posibilitatea de a admira viata salbatica din intreaga rezervatie.

La coborare, va veti bucura de un mic dejun cu sampanie, vin, suc de portocale, apa minerala, cafea, ceai,  toate servite intr-un peisaj splendid in inima rezervatiei. La sfarsit, veti primi ca suvenir un certificat care atesta calatoria cu balonul si veti traversa cu masina rezervatia spre cabana. Pranz la cabana. Dupa-amiaza, plimbare cu masina prin rezervatie.

Mese incluse: Mic dejun si pranz.


Ziua 8: Parcul National Masai Mara - Nairobi (242 Km) (2 nopti)

Mic dejun. Plecare din rezervatie spre Nairobi. Sosire in capitala Kenyei si, optional, pranz la Restaurantul Carnivore, unul dintre cele mai populare locuri din Nairobi. Votat printre cele mai bune 50 de restaurante din lume, Carnivore este localul unde turistii pot trai o experienta inedita, avand prilejul de a servi masa in stil african. Dupa-amiaza libera in oras. Cazare Nairobi. Hotel Jacaranda 4*, Woodvale Street, Westlands , 00800 Nairobi sau similar.

Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 9: Nairobi

Mic dejun. Timp liber in Nairobi pentru ultimele cumparaturi sau excursie optionala la Muzeul Karen Blixen, locul unde a trait cunoscuta scriitoare care si-a petrecut o mare parte a vietii in Africa. Se traverseaza zona din jurul dealului Ngong, cu oprire la Centrul Girafelor din cadrul Parcului National Nairobi, unde veti avea posibiliatea sa hraniti puii de girafa. Retur dupa-amiaza in Nairobi.

Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 10: Nairobi - Bucuresti sau Zanzibar (5 nopti)

Pentru persoanele care nu vor opta pentru sejur prelungit in Zanzibar, transfer la aeroportul din Nairobi pentru zborul catre Bucuresti. Mese incluse: Mic dejun.


Ziua 11: Zanzibar - Stone Town

Astazi vizitam Stone Town - capitala Zanzibarulul, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, centrul cultural al Zanzibarului, construit de negustorii arabi si indieni din piatra de coral in sec. XIX. Stone Town a fost pentru o scurta perioada de timp (1840-1856) capitala Imperiului Otoman.

Orasul de Piatra se mandreste cu o colectie de peste 500 de usi sculptate in lemn (unele vechi de peste 300 de ani), un Fort Arab construit in anul 1700 - astazi deschis publicului, Palatul resedinta a Sultanului, din sec. XIX, si alte obiective construite in perioada araba. Beit-EI-Ajaib sau “Casa Minunilor” a fost construita de Sultan Seyyid Barghash pentru ceremonii. Arhitectura sa Swahili incorporeaza elemente din stilurile arab, persan, indian, european si african.

Stone Town este un oras cu o mare importanta simbolica in suprimarea sclaviei, fiind unul dintre principalele porturi de tranzactionare a sclavilor in Africa de Est si in acelasi timp baza de unde oponentii, precum marele explorator David Livingstone, au desfasurat o campanie pentru abolirea sclaviei. Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 12: Zanzibar - Pesterile Mangapwani (44 Km)

Excursie optionala la Pesterile Mangapwani. Dupa desfiintarea sclavagismului in 1897, comertul cu sclavi a cazut practic in subteran. Mangapwani certifica acest lucru: o pestera naturala folosita pentru incarcerarea sclavilor, tinuti aici pana cand erau transportati in secret pe vasele care ii duceau mai apoi in pietele din Europa si India. Prima este o pestera naturala care avea un bazin cu apa proaspata, iar a doua este facuta de oameni ca o celula rece si intunecoasa unde erau fortati sa intre sclavii.

Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 13: Zanzibar - Spice Tour

Excursie optionala - Turul condimentelor. Zanzibar este “Insula Mirodeniilor”, arhipelag unde una dintre principalele surse de venit este cultivarea si exportul de condimente (cuisoare, nucsoara, piper, vanilie, scortisoara sau ghimbir). Miresmele de vanilie, cuisoare sau nucsoara cuprind intreaga insula. O plimbare pe aleile intortocheate, cu casele cu usi din lemn gravate si balcoane ornate, cu mirosul de mirodenii plutind in aer, va va conduce inapoi in timp, in epoca de prosperitate a sclavagismului si a comertului cu mirodenii. Plantatiile produc astazi peste 50 de soiuri de condimente si fructe.

Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 14: Zanzibar - Dar es Salaam (240 Km)

Excursie optionala la Dar es Salaam, primul oras al Tanzaniei. “Leaganul pacii”, capitala Tanzaniei a fost initial un sat pescaresc, pe care la mijlocul secolului al XIX-lea sultanul Zanzibarului l-a transformat in port si centru comercial. Astazi este o metropola de 1,5 milioane de locuitori unde barci traditionale arabe se amesteca printre imense vase trans-oceanice. Ca majoritatea oraselor africane, Dar es Salaam este plin de contraste, cu strazi aglomerate in zone pitoresti, piete Kariakoo, dar si bulevarde moderne in cartierul guvernamental. Domina arhitectura swahili, care incorporeaza elemente din stilurile arab, persan, indian, european si african.

Mese incluse: Mic dejun si cina.


Ziua 15: Zanzibar - Nairobi - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

• Zbor cu balonul cu aer cald 385 €/persoana

• Insula Mangapwani – 90 €/persoana, include transport si ghid local

• Safari in Tanzania – 95 €/persoana, include transport cu minibus de teren si ghid local

• Dar Es Salaam – 65 €/persoana, include transport si ghid local

 

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Parcul National Nairobi

Centrul orasului Nairobi, cu Parlamentul, Muzeul Cailor Ferate si Muzeul National

Lacul Nakuru

Parcul National Masai Mara

Stone Town - capitala Zanzibarulul, Patrimoniul Mondial UNESCO

Pesterile Mangapwani

PLECARI SOSIRI

Otopeni   06:05 – Frankfurt   07:35

Frankfurt 11:10 - Nairobi  20:20

Nairobi  22:25 – Frankfurt   05:50+1
Frankfurt 09:40 – Otopeni   12:55

Clima: tropicala cu doua anotimpuri ploioase: aprilie - mai si octombrie - noiembrie

Moneda: shilling

Limba: swahili

Perioada recomandata: Iunie - septembrie si decembrie - martie

Ce sa luati in bagaj: Crema de soare, haine lejere si impermeabile, spray de insecte

Ce sa cumparati: Obiecte facute de mestesugarii locali, sculpture makonde, esarfe, kiondos (genti si cosuri din sisal) si bijuterii din par de elefant

Mancarea si bautura: Incercati pilau – un de orez picant si biriani – o mancare picanta cu carne, ca bautura incercati laptele de cocos

Recomandari: Malaria, holera si febra galbena sunt foarte raspandite. Nu beti apa decat imbuteliata, nu mancati salate sau legume negatite. Recomandam vaccinurile impotriva meningitei, poliomielitei, tetanosului, difteriei si rabiei.

Bilete de avion Bucuresti - Nairobi si retur

9 nopti de cazare in hoteluri de 3*/4* si in cabane de safari 4*

Mese conform itinerariului

Transport cu autocar/microbuz clasa Turist conform cu itinerariul excursiei

Transport in safari cu masini de maxim 8 persoane

Ghid local pentru Safari

Asistenta turistica in limba romana

Taxele de aeroport (368 euro/persoana)

Taxele de intrare in rezervatiile nationale (435 euro/persoana)

Supliment 5 nopti in Zanzibar, hotel 4* 899 euro/persoana

Supliment obligatoriu plecare Paste/Revelion 279 euro/persoana

Supliment Hoteluri de 4* si 5*  429 euro/persoana

Asigurarea medicala si asigurarea storno

Orice alt serviciu neinclus in program

Taxa viza Kenya aprox. 50 euro

Taxa intrare sau iesire

Taxele de oras

 

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 de platitori tarifele se recalculeaza.

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

sejur Zanzibar, circuit Kenya, vacanta Zanzibar, vacanta Kenya, circuit Kenya, circuit Zanzibar, circuit Africa, vacanta Africa, Nairobi, Stone Town, vacanta exotica

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,77800EUR
9 nopti
Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
3,77800EUR
Early Booking 2020
2,91000EUR
9 nopti

Info Practic

Clima: tropicala cu doua anotimpuri ploioase: aprilie - mai si octombrie - noiembrie

Moneda: shilling

Limba: swahili

Perioada recomandata: Iunie - septembrie si decembrie - martie

Ce sa luati in bagaj: Crema de soare, haine lejere si impermeabile, spray de insecte

Ce sa cumparati: Obiecte facute de mestesugarii locali, sculpture makonde, esarfe, kiondos (genti si cosuri din sisal) si bijuterii din par de elefant

Mancarea si bautura: Incercati pilau – un de orez picant si biriani – o mancare picanta cu carne, ca bautura incercati laptele de cocos

Recomandari: Malaria, holera si febra galbena sunt foarte raspandite. Nu beti apa decat imbuteliata, nu mancati salate sau legume negatite. Recomandam vaccinurile impotriva meningitei, poliomielitei, tetanosului, difteriei si rabiei.