Circuit Taramul Magic al Dobrogei

Circuit Taramul Magic al Dobrogei
Cel mai bun pret
de la 630RON / pers
Rezerva acum
Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei Circuit Taramul Magic al Dobrogei

Tărâmul Magic al Dobrogei

Ziua 1: București – Peștera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol (420 km) 

Întâlnire cu reprezentantul J’info Tours. Plecare pe ruta București-Adamclisi-Murfatlar-Murighiol. 
Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră, leagănul ortodoxiei românești, Peștera Sfântului Andrei. Considerată „Bethleemul creștinismului romanesc”, este cea mai veche biserică creștină de pe teritoriul României, fiind săpată în stâncă și  amplasată la baza unui mic munte împădurit.  
Continuăm cu o oprire la Adamclisi, pentru a vizita două obiective turistice care au marcat trecutul românilor, certificatul de naștere al României latine, cetatea și monumentul Tropaeum Traiani. Au fost  construite în 106-109 de marele arhitect Apolodor din Damasc, ca omagiu pentru înfrângerea, în 102 d.Hr., a dacilor de către romanii conduși de împăratul Traian. 
Cunoaștem Dobrogea și prin celebrele ei vinuri. Așa că, în drumul nostru către Deltă, facem o oprire la Crama Murfatlar, care adăpostește aproape 40 de ani de tradiție și  o mulțime de arome ce așteaptă să fie degustate. Cultura românească de vin datează de aproape 6000 de ani. Este considerată a fi una dintre cele mai vechi din Europa. 
Cazare în Murighiol la Pensiunea Andely 3*. 

 

Ziua 2: Excursie în Delta Dunării

Plimbare pe cel mai frumos braț al Deltei, Sfântu Gheorghe. Pornim apoi pe canale și lacuri: Erenciuc, Puiu, Roșu, Roșuleț, numite inimă Deltei, până ajungem pe brațul Sulina.  
În trecut, Lacul Erenciuc era una dintre buclele brațului Sf. Gheorghe, de care s-a separat în timp prin acumularea de aluviuni și vegetație. A păstrat până astăzi formă alungită tipică unei foste albii a brațului de Dunăre și are unul dintre cele mai frumoase peisaje ale acestui colț de Deltă. Aici vedem  suprafețe întinse cu ciulini de apă, copaci uriași și covoare de nuferi albi, ce adăpostesc la “umbra” lor atât viețuitoare acvatice, cât și nenumărate specii de păsări ce-și așteaptă prada. 
După o pauză de admirare și fotografiere a nuferilor, ne îndreptăm către lacul Roșu, parcurgând canalul Mocansca și apoi lacul Puiu. Facem un mic popas la baza turistică Roșu. 
Cină și cazare în Murighiol. 
  

 

Ziua 3: Murighiol – Enisala – București (407 km)

Vizităm ruinele cetății Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. 
La intorcerea către București, oprim întâi  la cetatea Enisala, o fortăreață medievală zbuciumată de-a lungul istoriei de confruntările multor civilizații, amplasată pe un deal ce domină peisajul. 
Enisala a fost construită mai întâi de bizantini în sec. XIII, întărită și mărită de genovezi în a două jumătate a secolului al XIV-lea și  inclusă ulterior în sistemul defensiv al Tării Românești. Este singura cetate medievală rămasă în picioare din Dobrogea. 
După vizitarea celor două cetăți, ne îndreptăm către București. 

 

 

Bucataria dobrogeana se bazeaza in principal pe carne de oaie si peste. Nu ratati suberecul, musacaua dobrogeana si ciorbele de peste

2 nopți cazare cu mic dejun, loc în camera dublă
Transport autocar
Transport barcă 
Ghid autorizat

 

Taxele de intrare la obiective

Supliment demipensiune 100 lei/persoană

Alte servicii neincluse în program

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane. Pentru un grup mai mic de  platitori, tarifele se recalculeaza.

 

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,26000RON
2 nopti

Info Practic

 

Bucataria dobrogeana se bazeaza in principal pe carne de oaie si peste. Nu ratati suberecul, musacaua dobrogeana si ciorbele de peste