Circuit Israel - Iordania

Circuit Israel - Iordania
Cel mai bun pret
de la 677EUR / pers
Rezerva acum
Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania Circuit Israel - Iordania

Israel - Iordania

Atat Israel (Ierusalim, Nazareth s.a. orase) cat si Iordania (Petra, Wadi Rum s.a. regiuni) sunt doua destinatii turistice cu puternice influente istorico-religioase. Intre cele doua exista o legatura mistica ce povesteste despre Istoria omenirii. Ambele tari sunt extrem de frumoase si merita vazute, fie impreuna, fie separat.

 

Ziua 1: Bucuresti - Tel Aviv - Tiberias/Nazaret (4 nopti)

 

Intalnire cu reprezentantul J'lnfo Tours pe aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Tel Aviv. Sosire Tel Aviv - cel mai modern si mai occidental oras din Israel. Ierusalim este capitala oficiala si religioasa a tarii, desi nerecunoscuta international, iar Tel Aviv este de asemenea partial capitala - recunoscuta de majoritatea statelor lumii. Transfer la hotel. Cazare hotel 3* in zona Tiberias / Nazaret. Mese incluse: cina.

 

Ziua 2: Nordul Israelului - Marea Galileii, Canna, Nazaret, Muntele Tabor, Capernaum

 

Excursie la Marea Galileii (Lacul Kineret), Canna - locul unde Iisus a infaptuit prima minune - miracolul preschimbarii apei in vin, Tabgha - locul "inmultirii" painilor si pestilor, Capernaum - sinagoga, templul si casa lui Petru, biserica ortodoxa, muntele Tabor (Biserica Schimbarii la fata).

Nazaret (an-Nasira in limba araba) este unul dintre cele mai importante orase sfinte crestine si este locul copilariei lui Iisus; aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, construita pe locul izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si Biserica Catolica Buna Vestire, unde se afla grota unde Arhanghelul Gavril a anuntat-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus.

Ne indreptam apoi spre Muntele Tabor, unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; aici se afla o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni, in biserica greco-ortodoxa. Transfer la Muntele Fericirilor, aflat la 175 m deasupra Marii Galileii dar sub nivelul Marii Mediterane, unde vom vedea biserica ce aminteste de locul unde Iisus a tinut predica despre fericiri.

Continuam cu vizita la Capernaum, orasul mult iubit de catre Mantuitor, unde vom vizita ruinele Sinagogii si ale casei unde a fost vindecata soacra Sfantului Petru. In apropiere vom merge la Tabgha, unde a fost infaptuita minunea inmultirii painilor si pestilor.

Optional - vizita la Haifa, unde putem admira gradinile suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota proorocului Ilie Tezviteanul) si Cezareea, care pastreaza multe ruine din perioada cruciadelor si locul unde Corneliu a fost botezat si de unde si-a inceput periplul catre Roma Sfantul Pavel.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 3: Ierusalim

 

Excursie la Ierusalim, oras sfant pentru toate cele 3 religii monoteiste: crestinismul, iudaismul si islamul.

Vom vizita Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului (unde se spune ca a fost gasit a doua oara capul lui Ioan Botezatorul, Via Dolorosa (Calea Crucii, cu cele 14 opriri ale Mantuitorului printre care Biserica Sf. Mormant si Golgota), Manastirea “Dominus Flevit”  (“Domnul a plans” - in forma unei lacrimi, ridicata pe locul unde Iisus a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta), Biserica Tuturor Natiilor (sau a Agoniei – biserica romano-catolica de pe Muntele Maslinilor, ce adaposeste o lespede de piatra unde s-a rugat Iisus Hristos inainte de a fi arestat), Biserica Mormantul Maicii Domnului (unde se coboara 48 trepte pana la Mormantul Fecioarei si Grota Tradarii, unde a fost inchis Iisus inaintea judecatii ce a precedat crucificarea), Turnul lui David (antica cetate ridicata de regele Herod pentru a proteja palatul pe care l-a construit in jurul anului 24 i.Hr., varianta de astazi este cea care a fost ridicata in sec. XIV pe fundatia turnului Fasael).

Pentru pelerinii crestini, Biserica Sfantului Mormant reprezinta poate cel mai sacru loc al Ierusalimului, fiind construita pe locul in care a fost rastignit si ingropat Iisus Hristos. Se spune ca locul construirii bisericii a fost ales de Imparateasa Elena – mama lui Constantin cel Mare, in timpul unei vizite in Tara Sfanta. Anual, de Sfintele Pasti, aici are loc ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, care mai apoi este trimisa in lumea intreaga pentru credinciosii crestini.

Pe strazile din jurul Bisericii Sf. Mormant veti gasi unele dintre cele mai populare suveniruri turistice ale orasului vechi, in special pe Strada lui David, dar si o serie de biserici care merita se le acordati atentie: Patriarhia grecilor ortodocsi, Biserica Franciscana, San Salvadore si Patriarhia latina.

Optional - Zidul Plangerii, Gradina Ghetsimani si Muntele Sion. Zidul Plangerii este un loc venerat de evreii din toata lumea, insemnatatea sa datorandu-se faptului ca este considerat a fi singura parte ramasa din Templul lui Solomon, distrus intai de babilonieni in anul 586 i.Hr. si apoi de romani in anul 70 d.Hr. Gradina Ghetsimani reprezinta locul unde a fost arestat Iisus Hristos. Pe Muntele Sion vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 4: Marea Moarta - Raul Iordan, Locul Botezului - Qumran - Ierihon

 

Excursie la Marea Moarta, aflata la cea mai joasa altitudine de pe suprafata globului (-430 metri). Prima oprire o vom face pe Valea Iordanului, locul botezului Mantuitorului. Optional, puteti asista sau incerca o extraordinara experienta spirituala, botezandu-va in apele sfinte ale Iordanului (poate presupune cost suplimentar ce va fi confirmat inaintea plecarii). Dupa aceea ne indreptam catre Qumran, loc din desert unde s-au gasit in pesteri Manuscrisele de la Marea Moarta.

Urmeaza sa facem un popas pe malul Marii Moarte, care contine apa cu cea mai mare concentratie de sare din lume (33%, comparativ cu media de 3% a oceanelor), pe fundul careia se crede ca s-ar afla ruinele oraselor biblice Sodoma si Gomora. De asemenea, litoralul Marii Moarte din Israel este considerat a fi una dintre primele zone balneare din lume. Optional - vizita orasului Ierihon, cel mai vechi oras din lume (11000 ani), unde vom vedea Biserica Romaneasca si Manastirea de pe Muntele Tentatiei.

Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 5: Jerash - Amman (1 noapte)

 

Trecerea granitei in lordania si transfer la Jerash, una dintre cetatile antice cel mai bine pastrate din Orientul Mijlociu, considerat Efesul sau Pompeiul Iordaniei. Vizita Jerash - unul din cele mai bine conservate orase din perioada romana - unde se pot admira strazile cu arcade si colonade, templul lui Zeus si al lui Artemis, Forumul Oval, teatrele si baile publice. Transfer si cazare la hotel 3* in Amman. Mese incluse: mic dejun in cadrul hotelului.

 

Ziua 6: Amman - Petra - Aqaba (1 noapte)

 

Plecare din Amman catre Petra - cea mai mare atractie turistica a Iordaniei, fascinantul oras roz- rosu al Nabateenilor, sapat in roca de culoare roz acum mai bine de 2000 de ani - dat uitarii pentru 300 de ani si redescoperit in 1812, loc inscris in patrimoniul universal al UNESCO. Dupa vizita la Petra, transfer la Aqaba, unde vom ajunge in cursul serii. Cazare la hotel 3* in Aqaba. Mese incluse: mic dejun in cadrul hotelului.

 

Ziua 7: Aqaba - Tel Aviv - Bucuresti

 

Trecerea granitei in Israel si transfer la aeroport pentru zborul de retur in Romania. Mese incluse: mic dejun in cadrul hotelului.

 

Citeste despre Petra, aici

Vezi si oferta de circuit in Israel, aici

 


- Haifa, Cezareea - 55 euro/persoana

- Ierihon - 38 euro/persoana

- Via Dolorosa, Muntele Sion si Zidul Plângerii - 20 euro/persoana

 

* Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de persoane, tarifele se vor recalcula.

* Excursiile optionale sunt nerambursabile.

Orasul Nou, capitala Ierusalimului

Zidul Plangerii

Via Dolorosa

Nazareth, unul dintre cele mai importante orase crestine

Marea Moarta

Orasul-statiune Eilat

Petra

Jerash

RO 153    30Oct      Bucharest RO        Tel Aviv IL           19:55    22:30
RO 2154  06Nov      Tel Aviv IL         Bucharest RO          00:20    03:05

Clima: subtropicala, vara este foarte fierbinte, iarna este caracterizata prin precipitatii

Perioada recomandata: Primavara si toamna

Ce sa luati in bagaj: Spray impotriva insectelor, incaltari comode, haine confortabile din fibre naturale

Ce sa cumparati: covoare, bijuterii, alama, cupru

Mancarea si bautura: Bucataria israeliana este o combinatie intre cea arabeasca si cea mediteraneana, bogata in ulei de masline. Incercati falafel, hummus, thina, couscous, branza tzfat si shakshuka

Recomandari: Beti numai apa imbuteliata.

Bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv / Eilat - Bucuresti

Taxele de aeroport, situri arheologice si taxa de rezervare - 460 euro/persoana

Bilete de intrare la obiectivele turistice din Israel 48 euro/ persoana

4 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel 3*- Categoria locala “turist” in Tiberias/Nazaret

1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel 3* in Amman

1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel 3* in Aqaba

Tururile si excursiile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz clasa "Turist"

Vizita Jerash

Vizita Petra

Asistenta turistica limba romana

Excursiile optionale

Taxele de oras

Taxa de viza Iordania - aprox. 58 USD/persoana

Taxe de intrare si iesire din Iordania - se achita local, aprox. 45 euro/persoana

Supliment obligatoriu plecare Paste/Revelion 199 euro/persoana

Serviciile de ghid local

Asigurarea medicala si storno

Alte servicii neincluse in program

 

Nota: Hotelurile mentionate in program pot suferi modificari in sensul obtinerii sau negocierii unor oferte mai performante, cautand beneficiul clientului

Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 30 de platitori. Pentru un grup mai mic de 30 platitori, tarifele se recalculeaza.

circuit Israel, vacanta Israel, Marea Moarta, Tel Aviv, vacanta Africa, circuit Africa, sejur Israel, Bethlehem, Ierusalim, circuit Iordania, vacanta Iordania, Amman, Petra, Aquaba

Rezervare online

Serviciu Alege de aici perioada! Disponibilitate Pret
Serviciu
accommodation

2 adulti

Alege de aici perioada!
Disponibilitate
disponibil
Pret
1,45600EUR
6 nopti

Info Practic

Clima: subtropicala, vara este foarte fierbinte, iarna este caracterizata prin precipitatii

Perioada recomandata: Primavara si toamna

Ce sa luati in bagaj: Spray impotriva insectelor, incaltari comode, haine confortabile din fibre naturale

Ce sa cumparati: covoare, bijuterii, alama, cupru

Mancarea si bautura: Bucataria israeliana este o combinatie intre cea arabeasca si cea mediteraneana, bogata in ulei de masline. Incercati falafel, hummus, thina, couscous, branza tzfat si shakshuka

Recomandari: Beti numai apa imbuteliata.